Menu

Další

Společenské události

Zlatá hokejka 2022

Vítěz: Ondřej Palát

konec

18.08.2022, 21:20 • Petr Sumbal

Galavečer tímto končí, a s ním i tento on-line přenos. Děkuji za pozornost. (22:37:24)
Palát: Chtěl bych poděkovat své rodině, manželce, dceři, že mě podporovali. Díky taky teď už bývalým spoluhráčům z Tampy, protože bez nich bych tady nebyl. Změnil jsem působiště, budu hrát za New Jersey, což je mladý a perspektivní tým, takže doufám, že se mi podaří znovu vyhrát Stanley Cup.

Vítězem ankety Zlatá hokejka roku 2022 se stává Ondřej Palát! Tento odchovanec Frýdku-Místku zářil deset let v týmu Tampa Bay Lightning v NHL. I v sezóně 2021/22 pomohl Palát Tampě do finále Stanley Cupu. Od příští sezóny bude nastupovat za New Jersey Devils.
Hadamczik: Jsem rád, že jsme letos získali medaili z MS a byl bych rád, aby se to zlomilo i na olympiádě. Pro úspěch je potřeba, aby se sešli dobrý trenér i výborní hráči, kteří si dohromady sednou. K tomu bychom měli vždy směřovat. Musíme být k sobě nároční, abychom vychovali kvalitní hráče, kteří budou na českou reprezentaci hrdí a vždy rádi přijedou.
Nejlepšího hokejistu roku a vítěze ankety Zlatá hokejka 2022 oznámí první muž českého hokeje Alois Hadamczik.
Pastrňák: Chtěl bych poděkovat za podporu kamarádům, rodině, přítelkyni Rebece. Nebyl to pro nás s Rebekou jednoduchý rok, ale všechno jsme spolu zvládli a už přijdou jen lepší časy. Vítěz letošní Zlaté hokejky si to zaslouží, takže nejsem vůbec zklamaný, že jsem letos skončil druhý. Hokej je především týmový sport, ale každé individuální ocenění samozřejmě potěší.

Druhé místo obsadil v anketě Zlatá hokejka 2022 David Pastrňák, opora týmu Boston Bruins v NHL a také české reprezentace. Nechyběl ani na mistrovství světa ve Finsku, kam přiletěl v průběhu turnaje po vypadnutí v play-off NHL. Okamžitě se zařadil mezi hlavní opory týmů a výrazně se zasloužil o bronzové medaile.
Červenka: Děkuju všem za podporu a za hlasy. Věřím, že příští rok zase přivezeme z mistrovství světa medaili.

Třetí místo v anketě Zlatá hokejka obsadil Roman Červenka, nejproduktivnější hráč švýcarské ligy a dlouholetý člen reprezentace. Na MS 2022 se Červenka stal nejproduktivnějším hráčem turnaje a výrazně tak pomohl k bronzovým medailím.
Peslarová: Chci poděkovat především rodičům a svým spoluhráčkám a ze všeho nejvíc všem těm, kteří podporují ženský hokej.

Hokejistkou roku 2022 se stává Klára Peslarová, brankářská opora ženské reprezentace, která se probojovala na olympiádu v Tokiu. Peslarová byla zvolena do týmu hvězd olympijského turnaje.

Čtvrté místo v anketě Zlatá hokejka 2022 obsadil David Krejčí. Tento útočník si na rok z NHL odskočil do domovské Olomouce, které pomohl do play-off. Krejčí hrál také na olympiádě v Tokiu a na MS ve Finsku, kde pomohl skvělými výkony k bronzu. Příští sezónu už zase odehraje Krejčí za Boston Bruins v NHL.
Hertl: Chtěl bych poděkovat manželce a synovi, který mě nejvíce podporuje a je mým největším rozptýlením, když se mi někdy nedaří. Taky děkuji všem fanouškům, kteří nám fandili na MS, nebo nám i někdy nadávali. V NHL se hodně řešilo, jestli zůstanu v San Jose, jsem rád, že to nakonec dopadlo tak, že zůstanu doma.
Pátým nejlepším hokejistou v anketě Zlatá hokejka se stává Tomáš Hertl, dlouholetá opora týmu San Jose Sharks v NHL a také člen reprezentačního týmu, který na mistrovství světa vybojoval bronz.
Šesté místo v anketě Zlatá hokejka 2022 obsadil zkušený útočník Jakub Voráček, který v minulé sezóně NHL hrál v dresu Columbusu Blue Jackets, kam přestoupil z Philadelphie Flyers.
Vejmelka: Chtěl bych poděkovat své rodině, která mě vždy podporovala, trenérům, i všem fanouškům. Moc si vaší podpory na stadionu i u televizních obrazovek vážíme. Kdyby mi někdo řekl před sezónou, že tady budu dnes stát, tak bych tomu ani nevěřil.
Sedmé místo ve Zlaté hokejce obsadil brankář české reprezentace a týmu Arizona Coyotes v NHL Karel Vejmelka.
Nečas: Předchozí sezóna pro mě nebyla úplně nejlepší, takže jsem překvapen, že tady vůbec můžu být a chtěl bych za to poděkovat, vážím si toho.

Zlatá hokejka 2022

Vítěz: Ondřej Palát

konec

Zpět na online