Menu

Fotbal

Italská Serie A

US Salernitana 1919 – AS Řím

0:1

konec (0:1)

14.08.2022, 20:45 • Stadio Arechi • 1. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 7.55 4.71 1.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

88

Paulo Dybala jde z placu a po domácí premiéře za týden se jistě bude těšit na třaskavý souboj za dva týdny na hřišti Juventusu. Nyní ho nahradí Stephan El Shaarawy.

86

AS Řím se z druhé branky neraduje. Po hezkém vysunutí šli hosté dva sami na Luigi Sepeho a Paulo Dybala ve vápně přihrál na Wijnalduma, který pohodlně zakončil do branky. Jenže v zárodku celé akce při prvotní přihrávce si Dybala ofsajdovou pozici pohlídal, zatímco Georginio Wijnaldum nikoliv a po jeho dlouhém sprintu a střele se jeho ofsajdové postavení, po kterém získal výhodu, změnilo na ofsajd. Toť jasný výklad pravidel.

78

Nicolò Zaniolo měl dnes čtyři šance, z toho dvě opravdu velké. Neprosadil se a díky Cristantemu to jeho celku zatím příliš vadit nemusí. Nyní místo něj přichází další nová tvář v týmu AS – Gini Wijnaldum.

73

Poměrně neviditelná posila Tonny Vilhena dohrál. Místo něj jde na plac Julian Kristoffersen, pětadvacetiletý norský forvard.

72

A právě zde se Salernitaně nejenže podařílo získat míč, ale také vybojovat si faul. Příjemcem tvrdšího zákroku Nemanji Matiče byl Lassana Coulibaly a právě Matić si po třech minutách na placu vysloužil žlutou kartu. S tímto úkolem ho JM na plac určitě neposílal.

68

Na plac se dostává druhá letní posila AS Řím. Nemanja Matić přichází posílit spíše defenzívu, tento záložník totiž střídá forvarda Tammyho Abrahama.

64

Cristanteho přízemní centr z pravé strany šel na bližší tyč pro Paula Dybalu, který ale v obtížné pozici balon mezi tři tyče neusměrnil.

62

Snaha o oživení domácího celku, který zatím marně hledá recept na důslednou defenzívu vítěze Evropské kontinentální ligy. Z placu jde Paswuale Mazzocchi a Erik Botheim, naopak zahrají si Junior Sambia a Diego Valencia.

54

Jen co jsem dopsal předešlý příspěvek, již je zde změna v sestavě. Domácí posílají na plac protřelého Francka Ribéryho místo Grigorise Kastanose.

48

Domácí budou zahrávat přímý volný kop ze zhruba třiceti metrů v ideální pozici na středu. Za faul je navíc Chris Smalling potrestán žlutým kartonkem.

39

Simone Sozza tasí ze svého repertoáru druhou žlutou kartu a zcela zaslouženou. Norbert Gyömbér podrazil Tammyho Abrahama, který jej obehrál o míč u levé postranní čáry. Za prostesty si navíc vysloužil kartičku i Grigoris Kastanos.

33

33. Bryan CRISTANTE - 0:1

33

AS Řím právě vstřelil branku!
Přímý volný kop na bližší tyč odpálili domácí na aut. Míč si vzal Spinazzola, který vhodil dlouhý balon do vápna. Tam se o něj pral Abraham, který měl k dispozici ještě Zaniola. Právě Tammy Abraham zkusil vystřelit, ale jeho pokus byl zblokovaný. Naneštěstí pro domácí se balon odrazil těsně za vápno pro BRYANA CRISTANTEHO, jenž jej napálil z první. Míč se otřel o Coulibalyho a zapadl z pohledu bezmocného gólmana Sepeho přesně k jeho levé tyči.

28

Sudí Simone Sozza dává Lassana Coulibalymu jasně na srozuměnou, že podobné zákroky zezadu, jako nyní předvedl na Lorenza Pellegriniho, bude příště trestat již za žlutou kartu. Nicméně nakonec byl můj odhad nepřesný a rozhodčí žlutou kartu skutečně tahá.

25

Hosté se zatím zastřelují a je to případ zejména Zaniola. Paulo Dybala ho nyní sklepnutím po zemi z první vyzval ke střele z vápna. Třiadvacetiletý borec, který loni nastřílel za AS celkem osm branek, kroutil míč opět k pravé tyči, ale znovu minul.

10

10. Zaniolo nebyl úspěšný ani napodruhé

10

Opět Zaniolo a tentokrát byl ve výraznější šanci. Ve vápně odmítl obránce a z hranice malého čtverce se opřel do míče, ovšem Luigi Sepe parádním zákrokem zachránil domácí tým, který se bude muset nadále bránit – rohový kop pro Vlky.

4

4. Šance Zaniola

4

Po velice špatné rozehrávce Coulibalyho se míče ujal na středu hřiště Nicolò Zaniolo a předvedl sprint až do vápna. Z levé strany zkusil křižnou střelu na vzdálenější tyč, ale těsně minul.

US Salernitana 1919 – AS Řím

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 33. Cristante

Karty:   28. L. Coulibaly (SAI), 39. Gyömbér (SAI), 39. Kastanos (SAI) – 48. Smalling (ASR), 72. Matić (ASR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:9.

US Salernitana 1919: Sepe – Brún, Gyömbér, Fazio – Candreva, Kastanos (54. Ribéry), L. Coulibaly, Vilhena (73. Kristoffersen), Mazzocchi (62. Sambia) – Botheim (62. Valencia), Bonazzoli.
Náhradníci: Micai, Sorrentino – Veseli, Radovanović, Kišrída, Capezzi, Motoc, Pirola, Iervolino, Bradarić.

Trenér: Davide Nicola

AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Karsdorp, Lo. Pellegrini, Cristante, Spinazzola – Dybala (88. El Shaarawy), Zaniolo (78. Wijnaldum) – Abraham (68. Matić).
Náhradníci: Boer, Svilar – Šomurodov, Viña, Çelik, Kumbulla, Bove, Zalewski, Afena-Gyan, Tripi.

Trenér: José Mourinho

Rozhodčí: Simone Sozza