Menu

Fotbal

Italská Serie A

S. S. Lazio – Bologna FC

2:1

konec (0:1)

14.08.2022, 18:30 • 1. kolo • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.74 4.09 4.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:31:06)
I když cesta Lazia za prvními třemi body v sezoně nebyla vůbec jednoduchá, nakonec otočku ve druhém poločase zvládlo a raduje se z těsného vítězství 2:1. Utkání velmi ovlivnila červená karta brankáře Luíse Maximiana už v šesté minutě, jenže ještě v průběhu první půle na něj navázal hostující Adama Soumaoro. Ve vyrovnaném počtu už Římané dokázali vstřelit gól po nešťastném zásahu obránce Bologny De Silvestriho. Rozhodnutí přinesl samotný kapitán Ciro Immobile.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.

90+6

Konec zápasu.

90+5

U rohového praporku si neporadil Kevin Bonifazi, což znamená další ušetřené sekundy pro Lazio. Z úhlu ještě dokázal zahrozit Ciro Immobile, ale Łukasz Skorupski jeho ostrý pokus vyráží.

90+5

Prodloužený nákop doplachtil až k nohám Ivana Provedela, který ví, jak pozdržet výkop. S akciemi Lazia na vítězství to vypadá velmi slušně.

90+4

Bologna posílá do vápna všechny nohy i ruce, chystá standardní situaci od půlícího kruhu.

90+3

Asi největší možnost na srovnání dostal Musa Barrow, když si nevedl míč na pravou nohu a ze středu zkusil vypálit co největší bombu. Balon se mu ovšem svezl z kopačky a končí až na tribuně.

90+2

Obětavý výkon domácích bojovníků podpořil Elseid Hysaj, který se skluzem vrhnul za míčem a vysunul tak Immobileho. Hrotový útočník Lazia zdržel rozehrávku Bologny a Arnautović se marně dožaduje vhazování v blízkosti pokutového území.

90+1

Světelná tabule čtvrtého sudího ukázala hodnotu šest. Lazio tak ještě musí bránit.

90

Ani čerstvý Musa Barrow se teď nedostal do hry a hosté tak stále neopustili obrannou polovinu hrací plochy. Immobile se následně zlobí na rozhodčího kvůli odpískaného přestupku a vidí žlutou kartu.

90

Čistou prácičku odvedl ve vápně Kevin Bonifazi, se založením protiakce to bylo horší. Tým ve žlutém ztrácí drahocenný čas.

89

Další zbytečný projev agrese na středu hřiště znamená rozehrávku pro Provedela. Pak se útočného faulu dopustil Immobile a ještě dává soupeři z Bologny čichnout.

88

O míč si zakřičel Ivan Provedel a spoluhráči ho uposlechli. Blíží se konec normální hrací doby a Lazio má balon pod absolutní kontrolou.

87

Poslední vzpruhu má hostům přinést Emanuel Vignato, který nahradil Andreu Cambiasa.

86

Ani střídající Michel Aebischer se neobejde bez žlutého napomenutí. V Římě panuje slavnostní atmosféra, diváci už věží, že Lazio svůj triumf dotáhne.

85

Obraz hry se pochopitelně velmi proměnil, teď je to Lazio, které nikam nepospíchá a drží míč. Brankář Ivan Provedel vykopává, co nejdál umí.

83

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Elseid Hysaj.
ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Matteo Cancellieri.
ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Matías Vecino.

82

Skvělý zákrok vytahuje Ivan Provedel proti střele z úctyhodné vzdálenosti. Bologna potřebuje inkasované góly k tomu, aby se nabudila.

S. S. Lazio – Bologna FC

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 68. De Silvestri (vla.), 79. Immobile (S. Milinković-Savić) – 38. Arnautović (pen.)

Karty:   71. Lazzari (LAZ), 90. Immobile (LAZ) – 23. Sansone (BLG), 39. Arnautović (BLG), 40. Soumaoro (BLG), 53. Cambiaso (BLG), 86. Aebischer (BLG)   45+3. Soumaoro (BLG)   6. Maximiano (LAZ)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:17.

S. S. Lazio: Maximiano – Lazzari (83. Hysaj), Patric, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić (83. Vecino), Cataldi (65. Alberto), Bašić (8. Provedel) – Anderson (83. Cancellieri), Immobile, Zaccagni.
Náhradníci: Adamonis – Gila, Moro, Bertini, Kamenović, Antônio, Romero, S. Radu.

Trenér: Maurizio Sarri

Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Lykogiannis (65. Kasius) – De Silvestri, Schouten, Domínguez (73. Barrow), Cambiaso (87. E. Vignato) – Sansone (46. Bonifazi), Arnautović, Soriano (65. Aebischer).
Náhradníci: Bardi, Bagnolini – Urbanski, Angeli, Mbaye, Amey, Raimondo, Motolese, Orsolini.

Trenér: Siniša Mihajlović

Rozhodčí: Massimi – De Meo, Scarpa