Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (B)

FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové B

1:0

konec (0:0)

14.08.2022, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • 2. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.2 5.8 6.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:08:29)
Fotbalisté Viktorie Žižkov potvrdili roli favorita a na domácím hřišti porazili rezervu Hradce Králové těsným výsledkem 1:0.

Jediný gól střetnutí padl v 60. minutě, kdy se po centru Proška na přední tyč prosadil střídající Michal Petráň. Hosté po inkasovaném gólu zabrali a favorita dostali pod tlak, ale nevytvořili si žádnou větší příležitost, po níž by Švenger měl kapitulovat. Závěrečné minuty už si Viktorka pohlídala s větší jistotou, směrem do defenzivy dnes předvedla téměř bezchybný výkon.

Svěřenci kouče Kotala jsou po dvou zápasech stoprocentní a v tabulce jim náleží druhé místo za Kolínem, Hradec Králové B zůstává na jednom bodu.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Po obranné hlavičce Mychajla Kabancova měli hosté poslední příležitost ke srovnání z rohového kopu, avšak balón propadl pokutovým územím a do bezpečí ho následně odpálil jeden z bránících hráčů.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.

89

Kartónek žluté barvy si vysloužil také Matyáš Buneš. Ještě na útočné polovině zastavil protihráče zatažením za dres, čímž zastavil slibně se rozvíjející brejk Hradce.

88

První žlutou kartu utkání vyfasoval Mychajlo Kabancov. Po ztrátě míče nechtěl riskovat propadnutí domácí defenzivy, takže raději protihráče podrazil, přestože moc dobře věděl, co bude následovat.

88

Milan Švenger měl s poskakujícím míčem ve vápně plné ruce práce. Napoprvé jej nezkrotil, ale napodruhé už ano, těsně před dotírajícím Kadrmasem.

87

Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází Mychajlo Kabancov.

86

Souboj jeden na jednoho dopal lépe pro bránícího Matyáše Buneše, jenž tělem přetlačil Lukáše Hájka a do lajny uklidnil hru nahrávkou na Proška.

85

Adresátem Hypšmanova nákopu byl Marek Kadrmas. Před soka se výborně natlačil Augusto Batioja a hrací předmět odpravil hlavou do autu.

84

Potlesku fanoušků se dostalo Jaroslavu Treglerovi, který v rychlostním souboji předčil o poznání čerstvějšího Holovackého a ve skluzu navíc i zvládl míč udržet ve hře.

83

Chytře si Michal Řezáč počínal proti dvojici bránících hráčů. Nastřelil jednoho z nich a pro domácí mužstvo vybojoval autové vhazování.

82

Michael Hönig nikam nespěchal a místo konstruktivní rozehrávky nahrál dozadu Milanu Švengerovi. Gólman posunul míč doleva Treglerovi.

81

Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
ze hřiště odchází Matěj Šípek, přichází Tadeáš Boniš.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Žižkov disponuje nad rezervou Hradce Králové nejtěsnějším možným vedením 1:0, tři body tak nemá jisté ani zdaleka.

79

Žižkov rozehrál rohový kop na krátkou vzdálenost. Vzápětí Matyáš Buneš vyzkoušel kličku na Daniela Hypšmana, ta byla neúspěšná.

78

Ondřej Žežulka se odpoutal kolem osobního strážce a v plném sprintu odcentroval do vnitra pokutového území, kde našel jenom kopačky Adama Gabriela.

77

Žižkov se dokázal vymanit z pod tlaku a drží míč kolem půlicí čáry. Jak je vidět, tak i případné jednobrankové vítězství je dostačující.

76

Dobrou práci odvedl Milan Švenger, jenž včas vyběhl proti centru zleva a balón sebral před nabíhajícím adresátem Hájkem.

75

Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
ze hřiště odchází David Sixta, přichází Matyáš Buneš.

74

Narážečka mezi Hypšmanem a Bonišem vyšla na jedničku. První jmenovaný vzápětí vystřelil technicky vedle pravé tyče.

73

Nutno ocenit hradeckou snahu. Hosté jsou v posledních okamžicích jasně lepším týmem a dávají najevo, že soupeři vítězství rozhodně nedají zadarmo.

72

Přestože měl dost prostoru, tak Matěj Šípek vyprodukoval příliš nízký centr od levé lajny. Osamocený Klusák hrál na Proška.

71

Daniil Holovackyj nepochopil úmysl spoluhráče Ševčíka, jenž mu posílal nahrávku po lajně. Ukrajinec sbíhal hlouběji do středu.

70

Tlak fotbalistů v černých dresech pokračuje. Zakončení z dvaceti metrů vyzkoušel Marek Kadrmas, balón obětavě zblokoval Michael Hönig.

69

Nově příchozí Daniel Hypšman se okamžitě zapojil do hry. Průnikovou přihrávkou hledal rozběhnutého Lukáše Hájka, toho příkladně pokryl Jaroslav Tregler.

68

Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
ze hřiště odchází David Doležal, přichází Daniel Hypšman.

68

Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
ze hřiště odchází David Jurčenko, přichází Matěj Hodač.

68

Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
ze hřiště odchází Daniel Kutík, přichází Daniil Holovackyj.

67

Centr od rohového praporku zamířil na trestuhodně volného Ondřeje Žežulku. Rána byla dostatečně prudká, jenže zamířila přímo do prostoru, kde stál gólman Bajza, ten udržel míč před brankovou čárou.

66

Průnikový pas obdržel po pravé lajně Michael Hönig. Dlouho nerozmýšlel a hrál střílený centr pod sebe, Kutík odklidil hrací předmět na roh.

65

Červeno-bílí momentálně mají hru pevně ve svých rukou. Kombinují na útočné polovině a hledají cestičku ke vstřelení pojišťovacího gólu.

64

Musel zasahovat rovněž Milan Švenger. Zdánlivě lehké zakončení zpacifikoval až nadvakrát, těsně před dobíhajícím Jurčenkem.

63

Za dlouhým nákopem Michala Řezáče naběhl Michael Petráň. Zpracování zvládl na jedničku, stejně tak zpětný pas na Václava Proška, jehož technická střela nadělala Bajzovi nemalé problémy.

62

Bude zajímavé sledovat, jak se hradečtí fotbalisté s nastálou situací popasují. Tlak Žižkova v posledních minutách sílil víc a víc, hosté ale nyní potřebují začít i útočit, pouze bránit nestačí.

60

60. Michal PETRÁŇ - 1:0

60

Žižkov právě vstřelil branku!
Důležitý první gól střílí favorizovaný Žižkov! Od pravé lajny centroval Václav Prošek a byl to střídající MICHAL PETRÁŇ, kdo z bezprostřední blízkosti nasměroval balón mimo dosah bezmocného Bajzy.

59

Nejistou hlavičku Adam Gabriela na zadní tyči stojící David Klusák nepotrestal, míč mu proskákal těsně za patami.

58

Za přetaženým centrem spěchal Marek Kadrmas. Střílel na dlouhou levou nohu, míč nasměroval o značný kus vedle brány.

57

U pravé lajny vybojoval standardku v podobě volného přímého kopu Martin Hlaváč. Výborně si pokryl balón, načež se nechal složit k zemi Hönigem.

56

Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
ze hřiště odchází David Březina, přichází David Štrombach.

56

Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Michael Petráň.

56

Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Michael Hönig.

55

Žižkovští stopeři zaspali a za nimi se zjevil David Jurčenko. Místo zpracování volil zakončení z voleje, míč poslal vedle pravé tyče.

54

Útočník Radek Voltr zakončoval pod tlakem dvojice bránících hráčů. V pádu zacílil vysoko nad břevno, Bajza mohl zůstat v klidu.

53

Balón od rohového praporku nebyl vůbec povedený. Vyletěl vysoko nad hlavy všech hráčů přítomných ve vápně, doskákal až mim hrací plochu.

52

Jaroslav Tregler početný obranný val před sebou nepropálil. Úspěšným blokem se prezentoval Doležal, akce Žižkova pokračuje rohovým kopem.

51

Útočným faulem se provinil David Jurčenko. Dobrou práci odvedl Ondřež Žežulka, jenž míč pokryl tělem a právě on se nechal nedovoleně atakovat.

50

Z pětadvaceti metrů natáhl k zajímavé skákavé střele Lukáš Hájek. Milan Švenger zareagoval včas a míč směřující k levé tyči vyrazil do bezpečí.

49

Centr směřoval na přední tyč, kde si prostor pohlídal Václav Prošek. Vůbec se nerozpakoval a kulatý nesmysl odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.

48

Druhé dějství zahájil aktivněji Hradec Králové. Daniel Kutík vyprodukoval střílený centr z levé strany, David Sixta balón srazil na roh.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:15.
Úvodní dějství zápasu mezi Žižkovem a Hradcem Králové B gól nenabídlo. Domácí jsou podle očekávání aktivnějším týmem, avšak největší příležitost měl hostující David Jurčenko, který postupoval sám na gólmana, aby nakonec vypálil nártem vedle pravé tyče.

45

První poločas skončil.

44

Domácí vysokým presinkem zatlačili soupeře do defenzivy, avšak ten se s těžké situace skvěle vyhrabal a dokonce zaútočil, střílený centr zleva odvracel do bezpečí Sixta.

43

Přetažený centr vracel do ohně David Klusák. Míč doputoval volným prostorem až mimo hrací plochu, pomezní nařídil aut pro Hradec.

42

Augusto Batioja podržel balón, aby ho posléze posunul na Isaaca Mulemeho, jehož pokus zblokoval bránící fotbalista na roh.

41

S útočnou akcí neuspěli ani Žižkovští. Augusto Batioja zrychlil krok, zpětný pas od levé lajny ovšem výborně přečetl David Doležal.

40

David Jurčenko si hodil míč kolem Davida Březiny, jenže příliš daleko, David Klusák pak byl tím, kdo k balónu doběhl jako první a pomohl si malou domů.

39

Spíše z nouze vyzkoušel jeden z hradeckých fotbalistů dalekonosný projektil. Milan Švenger míč letící vysoko nad břevnem kontroloval očima.

38

Z pravé lajny si Marek Kadrmas sběhl více na střed. Z nepřipravené pozici zkusil vypálit, slabý přízemní pokus odehrál ještě před Švengerem David Březina.

37

Narážečka mezi Isaacem Mulemem a Radkem Voltrem nevyšla. První jmenovaný totiž neočekával zpětný pas a už přestal běžet směrem kupředu.

36

Brejk Hradce Králové neměl dlouhého trvání. Lukáš Hájek ztratil rychlost a došlo k jeho zdvojení, balón uzmul do své moci David Sixta.

35

Za přetaženým centrem zleva spěchal David Klusák. Balón stihl, avšak na dlouhou nohu jej pouze posunul mimo hrací plochu.

34

Vysunutější presink Davida Jurčenko Michalu Řezáčovi moc starostí nenadělal. Domácí hráč konkurenta přehodil, čímž nahrál volnému Březinovi.

33

Domácí kapitán Augusto Batioja si navedl hrací předmět ze středu více na pravou stanu a pokusil se vypálit, úspěšným blokem se prezentoval Ševčík.

32

Dlouhý centr Matěje Šípka zamířil do země nikoho. Pro volný balón si doběhl Ondřež Žežulka a bez problémů rozehrál na Mulemeho.

31

Augusto Batioja přehlavičkoval Jakuba Kosaře, načež se volného míče chopil Václav Prošek. Vyzkoušel centr, přičemž trefil prvního bránícího soka.

30

Další akce Žižkova byla o poznání nebezpečnější. Bránícím hráčem prodloužený centr si nalevo našel Isaac Muleme, ránu z voleje nasměroval vedle pravé tyče.

29

Centrovat v plné rychlosti většinou není vůbec jednoduché. O tom se přesvědčil i Václav Prošek, jenž míč zasáhl vnějším nártem a místo do vápna ho tedy poslal do zámezí.

28

Střílený centr nebyl dobrou volbou. Balón si sice našel Augusto Batioja, avšak neměl žádnou šanci ho zpracovat. Vzápětí zažehnal nebezpečí dlouhým odkope Adam Gabriel.

27

Tentokráte si Radek Voltr počínal o poznání lépe. Dostal se za záda Jakuba Kosaře, který h zastavil za cenu faulu. Viktorka má k dispozici takový rohový kop zleva z bližší vzdálenosti bráně.

26

Radek Voltr si věřil na Ondřeje Ševčíka, ale bek tělem protihráče rozhodil a ten pak neudržel hrací předmět na hrací ploše.

25

Zakončení z velké dálky způsobilo Milanu Švengerovi až nečekaně velké problémy. Zkušený gólman si nakonec přeci jen poradil, a to nadvakrát.

24

Ofenzivní složku týmu podpořil Isaac Muleme. Právě on byl adresátem centru od pravé lajny, jenže se nenastavil dobře a hlavičkoval před sebe, tedy zpět k pravé čáře.

23

Avšak i Hradec Králové dokáže zaútočit. Daniel Kutík vsi při brejku hodil balón podél Jaroslava Treglera, který ho atakoval nedovoleným způsobem.

22

Ani rybička Radku Voltrovi nepomohla k dosáhnutí na prudký centr, jehož adresátem byl David Březina. Žižkovský tlak se stupňuje.

21

Své defenzivní povinnosti si David Sixta splnil na jedničku. Udržel před sebou Marka Kadrmase a po dlouhém autu kulatý nesmysl sklepl pro Řezáče.

20

Isaac Muleme nastartoval motory po levé lajně, jenže balón mu byl překážkou. Zkusil kličku po lajně na Davida Doležala, jenže míč si předkopl až příliš.

19

David Jurčenko dostával další pas za beky, avšak v tomto případě si nepohlídal sví postavení a bylo mu odmáváno postavení mimo hru.

18

Na druhé straně jsme byli svědky nepřesného centru Davida Klusáka z levé strany. Míč opustil hrací plochu, Pavol Bajza bude odkopávat od brány.

17

Velkou šanci otevřít skóre střetnutí měl David Jurčenko! Obdržel přihrávku mezi stopery a postupoval sám na Švengera. Byl si vědom, že jej obránci dobíhají, takže vypálil krátce po vběhnutí do velkého vápna, míč nasměroval těsně vedle pravé tyče.

16

Domácí nikam nespěchají. Ondřej Žežulka mohl hrát směrem dopředu, ale rozhodl se neriskovat a z poloviny hřiště vyslal malou domů Švengerovi.

15

Exekuce volného přímého kopu se chopil Lukáš Hájek. Centr hrál až příliš do brány, brankář Milan Švenger měl v tomto případě jednoduchou práci.

14

Standardka pro Hradec. Výborné krytí balónu ukázal Marek Kadrmas, jenž si zkušeně počkal na kontakt s Proškem a úspěšně na sebe vybojoval faul.

13

Pod tlakem vyslal David Sixta složitou přihrávku po lajně na Václava Proška, kterému se balón odrazil od pravé nohy do levé a do zámezí.

12

Uvnitř pokutového území se poroučel k zemi Radek Voltr. Arbitr Duda foukl do píšťalky, ale nikoliv z důvodu faulu, nýbrž ofsajdu.

11

Václav Prošek zkontroloval situaci kolem sebe, aby nakonec sáhl k přenesení hry na pravou lajnu, kam nabíhal Ondřej Žežulka, jemuž ovšem zpracování vůbec nevyšlo. Aut pro hosty.

10

Zaútočil i Hradec. Matěj Šípek zkusil po pravé lajně proskočit mezi dvěma soupeři, stopku mu vystavil dobrým obranným zákrokem Muleme.

9

U levé lajny si vytvořil prostor pro centr Michal Řezáč. Vyslal ovšem příliš vysoký balón, který se stal kořistí vyběhnuvšího Pavola Bajzy.

8

Aktivní Augusto Batioja na sebe natáhl dva hráče, načež do středu posunul balón k Radku Voltrovi, tomu zakončení pravačkou vůbec nesedlo.

7

Favorizování domácí v poklidu kombinují kolem poloviny hřiště. Nakonec Prošek vyzkoušel průnikový pas na Voltra, stoperská dvojice si poradila.

6

Rychlý protiútok hostujícího mužstva neměl dlouhého trvání. Jurčenko vyzval k souboji jeden na jednoho Žežulku a neuspěl.

5

Centr od rohového praporu směřoval na přední tyčku. Do tohoto prostoru vyběhl Bajza a balón bez problémů zachytil.

4

Na druhé straně nabral středem rychlost Augusto Batioja. Pod tlakem osobního strážce jej nastřelil a vybojoval rohový kop.

3

Aktivněji začali hosté. Kadrmas se rozběhl po pravé lajně, střílený centr do pokutového území odvrátil Tregler.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Fotbalisté Hradce Králové navlékli dresy barvy černé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Viktoria Žižkov: Švenger – Žežulka, Muleme, Tregler, Voltr, Prošek, Sixta, Batioja (C), Řezáč, Březina, Klusák.
Náhradníci: Myška, Buneš, Kabancov, Štrombach, Petráň, Hönig, Bazal.
Trenér: Václav Kotal

FC Hradec Králové B: Bajza – Ševčík, Doležal, Šípek, Gabriel, Kadrmas, Hlaváč, Kutík, Kosař (C), Jurčenko, Hájek.
Náhradníci: Čábelka – Hypšman, Junek, Hruška, Hodač, Holovackyj, Boniš.
Trenér: Aleš Čvančara

Rozhodčí: Duda – Šiška, Havránek.
FC Hradec Králové B

Hradecká rezerva obsadila v loňském ročníku šesté místo, přičemž na třetí Živanice ztratila pouhých pět bodů. V rámci přípravy hradecké "béčko" žádné utkání neodehrálo, většina hráčů totiž dostávala příležitost ukázat se v „A týmu“. Nový ročník odstartovala utkáním proti Mladé Boleslavi B, na domácím hřišti získala bod za bezbrankovou remízu.
FK Viktoria Žižkov

Žižkov je ve třetí nejvyšší české soutěži nováčkem. Sestoupil sem z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kde obsadil poslední místo s mankem deseti bodů na druhé sestupující Ústí nad Labem. Přípravu zvládla Viktorka o poznání lépe. V osmi utkáních nenašla přemožitele, čtyřikrát vyhrála a čtyřikrát remizovala. Ve výborném tempu odehrál Žižkov i první zápas v nové sezóně, Přepeře deklasoval na jejich hřišti 6:0.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 2. kola ČFL, u zápasu mezi týmy FK Viktoria Žižkov a FC Hradec Králové B.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Viktoria Žižkov – FC Hradec Králové B

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 60. Petráň

Karty:   88. Kabancov (ZIZ), 89. Buneš (ZIZ)

FK Viktoria Žižkov: Švenger – Žežulka, Muleme (56. Hönig), Tregler, Voltr (56. Petráň) (87. Kabancov), Prošek, Sixta (75. Buneš), Batioja (C), Řezáč, Březina, Klusák.
Náhradníci: Myška – Bazal.

Trenér: Václav Kotal

FC Hradec Králové B: Bajza – Ševčík, Doležal (68. Hypšman), Šípek (80. Boniš), Gabriel, Kadrmas, Hlaváč, Kutík (68. Holovackyj), Kosař (C), Jurčenko (68. Hodač), Hájek.
Náhradníci: Čábelka – Junek, Hruška.

Trenér: Aleš Čvančara

Rozhodčí: Duda – Šiška, Havránek

Diváci: 800