Menu

Hokejbal

Mistrovství světa mužů

Kanada – Česko

6:3

konec (0:0, 3:1, 3:2)

28.06.2022, 02:40 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Finále • Milan Huppert

Z mistrovství světa v hokejbalu je to letos vše. Děkujeme za pozornost a u dalších přenosů se budeme těšit zase někdy na počtenou. (04:42:34)
Světovému hokejbalu vládne Kanada. Po ženách uspěli i muži, kteří v pohledném finále přestříleli českou reprezentaci výsledkem 6:3.

Po první třetině gólové přestřelce nic nenapovídalo, přetrvávalo bezbrankové skóre. Ve druhé třetině ovšem Kanada odskočila do tříbrankového vedení, ztrátu Češi snížili až těsně před odchodem do kabin. V závěrečné patnáctiminutovce se čeští hokejbalisté dvakrát dotáhli na kontakt, ale na gól Karla Léveillého na 5:3 již odpovědět nedokázali, do prázdné brány ještě vylepšil vítězství domácích kapitán Nelson Vargas Dias.

Stejně jako u českých žen, tak i u mužů platí, že se nemají za co stydět. Kanada byla objektivně o trošku lepším týmem a zlaté medaile získala po právu. Stříbro je pro Českou republiku dvanáctou medailí na MS v historii. Kanada přerušila čtyřleté kralování Slováků a triumfovala celkově už po šesté, ale poprvé po patnácti letech.

Dozněla kanadská státní hymna a jde se na věc! Kapitán Nelson Vargas Dias převzal trofej určenou mistrům světa, oslavy mohou začít ve velkém.
Usmívající se Kanaďané si nechávají jeden po druhém nasazovat zlaté medaile. Dnešní noc bude v zámořském týmu zřejmě pořádně dlouhá.
Jan Pospíšil převzal pohár za druhé místo. Radost bychom v jeho obličeji i v obličejích jeho spoluhráčů hledali marně, momentálně, a zcela pochopitelně, přetrvává smutek z prohry.
Češi obdrželi stříbrné medaile a v přátelském duchu si potřásli rukama s vítěznými Kanaďany, které čeká slavnostní okamžik za pár minut.
All-Star tým turnaje: Leoš Gerlich – Václav Šlehofer (oba Česko), Nick Carter – Jonny Ruiz (oba USA), Peter Abbandonato (Řecko), Karl Léveillé (Kanada).
Nejlepší střelec turnaje: Danick Martel (Kanada).
Nejužitečnější hráč turnaje: Danick Martel (Kanada).
Nejlepší brankář turnaje: Christian Lantin,

Nejlepší obránce turnaje: Bill Marshall (oba Kanada),

Nejlepší útočník turnaje: Adam Kubík (Česko).
Nejlepší hráči utkání: Greg Moro – Tomáš Fejfar.
Střely na bránu: 25 – 24.

Konec zápasu.

44:53

44:53 Nelson VARGAS DIAS - 6:3

44:53

Kanada právě vstřelila branku!
V závěrečných vteřinách střetnutí ještě vylepšil kanadské vítězství kapitán NELSON VARGAS DIAS, míček nasměroval do odkryté české svatyně s ledovým klidem. Bez asistence.

44:06

Po vhazování střílel Martin Kruček. Mířil zleva zajímavě na bližší tyč a Christian Lantin si nebyl jistý zákrokem, ale balónek nakonec našel pod pravým betonem.

44:01

Další zakázané uvolnění, to způsobil Trevor Mainman. Kanadský kouč Jason Cormier chce dopřát svým svěřencům chvilku klidu, proto si bere oddechový čas.

43:48

Už to vypadalo, že by Trevor Mainman mohl definitivně stvrdit kanadské vítězství doběhnutím s míčkem do prázdné brány, avšak na prudký pas těsně nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.

43:20

V době, kdy Kanada hraje v plném počtu, střílel Tomáš Wróbel. Christian Lantin opět připravený, hrací předmět uschoval mezi betony.

43:06

Zodpovědnost na sebe vzal Tomáš Fejfar. Odběhl si doleva a vyzkoušel štěstí pokusem na přední tyčku, kde úřadovala Lantonova lapačka.

42:39

Po skončení oddechového času zůstává Leoš Gerlich na střídačce! Češi zkouší powerplay, z důvodu pokračující přesilové hry proti sobě mají čtyři protihráče.

42:39

Oddechový čas pro Česko.

42:39

Christian Lantin prokázal výbornou orientaci v prostoru. Všiml si u pravé tyčky volného balónku a bleskově ho přikryl lapačkou.

42:16

Znovu se Kanada osvobodila po akci Martina Kručka. Český útočník dlouho avizoval nahrávku na Tomáše Wróbela, vystihl ji Marc-André Trudeau.

41:47

Od červené čáry střílel Martin Kruček. Mířil zprava na zadní tyčku, leč cílové zařízení poměrně výrazně minul, načež vyhodil Trudeau.

41:19

Češi pokračují v útočení, pochopitelně není jiná možnost. Ve velké pohodě hrající Tomáš Fejfar vyzkoušel štěstí z velkého úhlu, v tomto případě rozvlnil pouze boční síťku.

41:05

Noah Lemos zbytečně fauloval v momentě, kdy Jan Bílý neměl míček zcela pod kontrolou. Česko má možnost přidat v početní převaze čtvrtý gól.

40:49

Pravou stranou utekl osobnímu strážci Tomáš Wróbel. Posléze si věřil ještě víc a zkusil se natlačit před bránu, stopku mu vystavil Marc-André Trudeau.

40:05

40:05 Karl LÉVEILLÉ - 5:3

40:05

Kanada právě vstřelila branku!
Jenže početní převahu využívá i Kanada, tu tak dělí posledních pět minut od zlata. KARL LÉVEILLÉ střílel přes protihráče z levé strany. Právě přes něj toho Leoš Gerlich moc neviděl, proto byl nucen lovit míček ze své sítě popáté. Asistence: Jordan Crocker.

39:09

39:09 Tomáš FEJFAR - 4:3

39:09

Česko právě vstřelilo branku!
Rozdíl ve skóre opět činí jen jednu branku! TOMÁŠ FEJFAR se na finále vyspal skvěle a ostrou ránou z velké vzdálenosti propálil Lantina k pravé tyči. Asistence: Martin Kruček a Dalimil Zvonek.

38:45

Výměna míčku mezi Tomášem Wróbelem a Janem Bílým vyšla. Vzápětí střílel první jmenovaný do horních pater brány, Lantin zakročil lapačkou.

38:22

Češi kombinují, ale zatím nepřichází žádné zakončení. Christian Lantin se přesunuje od levé tyčky k pravé, k zákroku zatím donucen nebyl.

37:45

Češi si zahrají přesilovku. Dvě už využili, příhodné by bylo uspět i potřetí! Vyloučeným hráčem za podražení je útočník Jonathan Tanguay.

37:18

Hokejbalisté v černých dresech vyrazili do útoku ve třech. Trevor Mainman vybídl k skórování Grega Mora, ten těsně přestřelil.

36:43

Noah Lemos vyslal tvrdou forhendovou střelu zprava. Leoš Gerlich měl obrovské štěstí, protože hrací předmět se od pravé tyče odrazil mezi jeho betony.

36:05

Hráči v bílých dresech nemají na co čekat, musí vrhnout zbytky sil do útoku. Jan Čejka vyzkoušel průnik levou stranou, zastavil jej Samuel Provencal.

35:30

35:30 Marc-André TRUDEAU - 4:2

35:30

Kanada právě vstřelila branku!
Velká komplikace, Kanada je znovu napřed o dva góly! Trevor Mainman vymyslel zpoza brány parádní pas před brankoviště na MARCA-ANDRÉHO TRUDEAUA, jenž nezazmatkoval, Gerlichovi udělal kličku do forhendu a pak bezpečně uklidil míček do sítě. Asistence: Trevor Mainman a Nelson Vargas Dias.

35:07

Adam Kubík už mohl střílet, ale nakonec ještě volil přihrávku na Tomáše Fejfara, tu úspěšně vypíchl pozorný Marc-André Trudeau.

34:40

Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet jeden z českých hokejbalistů. Rozhodčí raději přerušili hru, hráč se naštěstí zvedl na nohy po svých a vypadá býti v pořádku.

34:11

Karl Léveillé se odpoutal od osobního strážce, aby vzápětí střílel od levého mantinelu. Mířil na přední tyčku, de byl připravený pravý beton Leoše Gerlicha.

33:33

Tomáš Wróbel si sběhl na pravou stranu, kam obdržel přihrávku od Tomáše Fejfara, forhendové zakončení Christian Lantin vyrazil lapačkou.

33:11

Kanaďané teď budou určitě minimálně pár okamžiků nervózní, protože vedli o tři góly a rázem se jejich vedení otřásá v základech. Toho by chtělo využít.

32:40

32:40 Tomáš FEJFAR - 3:2

32:40

Česko právě vstřelilo branku!
TOMÁŠ FEJFAR umí i zleva! Do tohoto prostoru dostal nabito od Martina Kručka a znovu si vedl na výbornou, opět uspěl křižnou dělovkou z první do horního růžku. Češi jsou na kontakt! Asistence: Martin Kruček a Jan Bílý.

32:12

Poměrně dlouho trvající kombinaci završil tvrdou střelou Martin Kruček. Potlesk fanoušků si za blok vysloužil Marc-André Trudeau.

31:39

Česko si zahraje přesilovou hru. Proti pravidlům hrál Greg Moro, který protihráči přidržel hokejku a tento moment rozhodčím neunikl.

31:07

Adam Kubík si našel prostor, odkud mohl vypálit. Také tak učinil, v pádu vyprodukoval obětavý blok Karl Léveillé. Trvá stav 3:1.

30:42

Do dobře zformované obrany zkusil proniknout Dalimil Zvonek. Počínal si srdnatě, ale nakonec se musel sklonit před Samuelem Provencalem.

30:15

Rozběhla se závěrečná část základní hrací doby. Češi ztrácí dva góly a stále mohou život šance na zlaté medaile. Kanaďané ovšem nebudou chtít připustit drama.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:45.
Ve druhé třetině už góly padaly, bohužel více míčků lovil ze své sítě český gólman Leoš Gerlich. Kanada si postupně vypracovala tříbrankové vedení zásluhou tref Joshe Andersona, Jeffreyho Bradleyho a Trevora Mainmana. Češi vsítili důležitý gól v přesilové hře těsně před koncem prostřední části, kdy se tvrdou ránou z první prosadil Tomáš Fejfar. Ještě není nic ztraceno. Mašíkova družina určitě má na to, aby v závěrečném dějství domácí mužstvo ještě pořádně potrápila.
Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 15.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:55

Kanaďané postupovali do útoku ve dvou proti dvěma. Danick Martel si nevěřil na střelu, proto hledal Justina Maiolina, toho příkladně pokryl Tomáš Kudela.

29:09

29:09 Tomáš FEJFAR - 3:1

29:09

Česko právě vstřelilo branku!
Výborně! TOMÁŠ FEJFAR si dlouho říkal na pravé straně o nahrávku, kterou obdržel až od svého jmenovce Wróbela a střelou bez přípravy na zadní tyč zrušil Lantinovi čisté konto. Asistence: Tomáš Wróbel a Dalimil Zvonek.

28:41

Dalimil Zvonek po nahrávce od Tomáše Wróbela na pravé straně váhal, aby ve finále sáhl k forhendovému zakončení, jímž Lantina nepřekvapil.

28:05

Důležitá přesilová hra v závěru druhé třetiny. Pokud Češi faul Billa Marshalla potrestají, budou zpátky ve hře, v opačném případě by měli ve třetí třetině plné ruce práce se stahováním tříbrankového manka.

27:52

27:52 Müller na Lantina nevyzrál

27:52

Ještě větší příležitost na druhé straně. V přečíslení dvou na jednoho přišla nahrávka doleva na Jana Müllera, ten nevyzrál na skvěle se přesunuvšího Lantina.

27:33

A ke čtvrtému gólu moc nechybělo. Karl Léveillé sáhl k zakončení po zemi, Leoš Gerlich v poslední chvíli stihl vykopnout svůj pravý beton.

27:06

27:06 Trevor MAINMAN - 3:0

27:06

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané udělali další důležitý krok směrem k zisku zlatých medailí. Noah Lemos ukázkově vyřešil přečíslení dvou na jednoho, když v pravý čas posunul míček na TREVORA MAINMANA, tomu stačilo trefit prázdnou bránu. Asistence: Noah Lemos a Remi Laurencelle.

26:37

Odvážné vyběhnutí Christiana Lantina přineslo kýžené ovoce. Kanadský brankář odpálil balónek do bezpečí těsně před sprintujícím Janem Bílým.

26:08

Za Kanadu o sobě znovu dal vědět Karl Léveillé. Z úhlu překvapivě volil ránu na přední, pravou tyč a překvapený Leoš Gerlich měl štěstí, že míček minul jeho bránu.

25:47

Z pravé strany postupoval sám na gólmana Tomáš Wróbel. Zakončení mu ovšem vůbec nevyšlo podle představ, trefil střed brány a připraveného Lantina.

25:21

Přestože dnes ještě kanadský bod nezaznamenal, tak je Karl Léveillé znovu hodně vidět. V tomto případě pálil zprava nepřesně na vzdálenější tyč.

24:55

Zakázané uvolnění posouvá hru před Christiana Lantina. Jordan Crocker vyvinul tlak na Jana Müllera, avšak natlačit se před něj nezvládl.

24:22

Zdeněk Král rozběhl po pravém mantinelu Václava Šlehofera. Tomu natlačení před bránu nevyšlo, Noah Lemos byl o něco málo důraznější.

23:50

V akci znovu Leoš Gerlich. Vyrážečkou se natáhl po míčku, který před rozběhnutým Maiolinem odklidil za vlastní bránu ke Kudelovi.

23:12

Hokejbalisté ze zámoří mají herně navrch. Na rozdíl tří branek mohl upravit Marc-André Trudeau, střelu do horních pater brány zastavil Leoš Gerlich pravým ramenem.

22:47

Kanaďané zahrozili výrazněji. Trevor Mainman propasíroval míček před bránu, kde viděl Moquina, toho nepustil k zakončení Jan Bílý.

22:21

S rychlou odpovědí na druhý gól chtěl přispěchat Tomáš Wróbel. Forhendem mířil mezi tři tyče, avšak Christian Lantin předvedl jistý zákrok lapačkou.

21:58

21:58 Jeffrey BRADLEY - 2:0

21:58

Kanada právě vstřelila branku!
Druhý gól v rozmezí jedné minuty a s českým týmem to rázem nevypadá vůbec dobře. JEFFREY BRADLEY si vytvořil prostor na levé straně, svižnému projektilu do protějšího víka lze jen těžko něco vytknout. Asistence: Remi Laurencelle.

21:11

21:11 Josh ANDERSON - 1:0

21:11

Kanada právě vstřelila branku!
Bezbrankové skóre prolomil JOSH ANDERSON! Nikým neatakován si naběhl před bránu na střed, kam obdržel přihrávku od Moquina a Gerlicha propálil ránou z první mezi betony. Asistence: Jean-Philippe Moquin.

21:01

Z pravé strany poslal míček do českého brankoviště Carl Ghilarducci. Poté došlo ke zmatkům v předbrankovém prostoru, který vyřešil odpalem do bezpečí Jan Pospíšil.

20:54

Pravou stranou se rozběhl Danick Martel. Neměl přehled o dění kolem a zkusil naslepo pas na střed, kde ovšem byl připravený Vítek Fanderlík.

20:08

Z otočky stříle zprava Radomír Vaněk. Ani tento hokejbalista nezlomil bezbrankové skóre, bekhendem zvedl balónek příliš vysoko.

19:49

Český tlak utnul Karl Léveillé, když vystoupil proti překvapenému Tomáši Chybovi a pas na střed vystihl. Situaci pak uklidnil za vlastní bránou.

19:16

Josh Anderson se v defenzivě příliš neosvědčil. Nezrychlil a nedosáhl tak na pomalou nahrávku na Müllera, který vzápětí vypálil nepřesně.

18:45

Zápas pokračuje ve svižném tempu. Dalimil Zvonek zpoza kanadské svatyně hledal Tomáš Kudely, ten promáchl naprázdno.

18:12

Na druhé straně bylo k vidění české přečíslení tří proti dvěma. Dalimil Zvonek vzal zodpovědnost na sebe, Christiana Lantina nastřelil do masky.

17:35

Ofenzivu podpořil Marc-André Trudeau. Z pravé strany se natlačil před gólmana a bekhendem mu chtěl poslat míček mezi betony, ty Gerlich srazil k sobě včas.

17:05

Česko v plném počtu. Hráči v bílém bleskově vyrazili do útoku, rozběhnutého Tomáše Wróbela čistým způsobem zpacifikoval Bill Marshall.

16:40

Justin Maiolino střílel téměř z poloviny hřiště. Leoš Gerlich mohl zůstat klidným, protože blok předvedl zakleknuvší Dalimil Zvonek.

16:09

Akci Kanady zbrzdilo postavení mimo hru, k tomu došlo po nedorozumění mezi Danickem Martelem a Marcem-Andrém Trudeauem.

15:38

Odvážný počin Leoše Gerlicha, jenž nabral míček na vyrážečku a sám ho vyhodil mimo nebezpečí, za což si vysloužil pochvalu nejednoho spoluhráče.

15:10

Jak již bylo zmíněno, tak Kanada startuje druhou třetinu v početní převaze. Okamžitě nastřelila míček do útočné třetiny, do bezpečí jej obratem odpálil Tomáš Kudela.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:11.
Úvodní patnáctiminutovka gól nepřinesla. Aktivnějším týmem jsou domácí Kanaďané, kteří si vytvořili i větší počet zajímavých příležitostí, ale na Leoše Gerlicha zatím recept nenašli. Hokejbalisté ze zámoří začnou druhou třetinu v přesilové hře, s klaksonem oznamujícím konec té první totiž rozhodčí vyloučili Pospíšila.
Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 4.

15:00

První třetina skončila.

15:00

S koncem úvodního dějství přichází vyloučení v českém týmu. Za nedovolené bránění vyfasoval dvě minuty kapitán Jan Pospíšil.

14:47

Vysokým obloučkem zkusil Greg Moro vyslat do samostatného úniku Billa Marshalla. Vítek Fanderlík výborně zacouval a soka udržel na zádech.

14:03

Tomáš Fejfar natáhl hokejku a hrací předmět ještě přistrčil k Adamu Kubíkovi, jemuž rána z úhlu vůbec nesedla, kladenský Rytíř vysoko přestřelil.

13:28

Velmi pěkný zákrok pro Christiana Lantina, jenž se stihl přemístit k levé tyčce, aby betonem vykopl do bezpečí střelu Tomáše Kudely.

13:00

Utkání pokračuje v plném počtu, Češi faul Danicka Martela nepotrestali. Svěřenci kouč Mašíka nicméně pokračují v útočení.

12:35

Pochvalu zaslouží Remi Laurencelle, jenž tak dlouho obtěžoval Dalimila Zvonka, až jej přiměl k chybě a Kanaďany zase dostal z pod tlaku.

12:12

Znovu na sebe vzal zodpovědnost Martin Kruček a i v tomto případě trefil prvního clonícího protihráče. Domácí se opět osvobodili.

11:39

Martin Kruček si od červené čáry sběhl blíže k bráně a vyzkoušel tvrdou střelu forhendem. Napálil jenom obětavě blokujícího Marshalla.

11:07

S koncem Zvonkova trestu pohrdl slibnou příležitostí Karl Léveillé. Ve velké rychlosti volil přízemní zakončení, to nasměroval do levého betonu brankáře.

10:55

Bude se hrát čtyři na čtyři, za 11 vteřin pak začne premiérová početní převaha Čechů. Před vlastní bránou se Danick Martel provinil sekáním.

10:32

Tentokráte byl Karl Léveillé v roli nahrávajícího hráče a ani v tomto případě si nevedl příliš dobře. Po nepřesném pasu umožnil vyhození Wróbelovi.

10:08

Česká jednička je připravena pokračovat v zápase. Nadále pokračuje kanadský přesilovka, Karl Léveillé střílel z dobré pozice nepřesně.

09:41

Leoš Gerlich se při přesunu od levé tyčky k pravé natáhl a zřejmě si přisedl pravou nohu. Zůstává ležet na zemi, snad to nebude nic vážnějšího.

09:06

Druhé vyloučení v utkání, opět do českých řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval Dalimil Zvonek, který to přehnal s hrubostí.

08:44

Ofenzivu se vydal podpořit Petr Filip. Obdržel ideální nahrávku do forhendu, střelu do středu brány vyrazil Christian Lantin výstrojí.

08:20

Fočekující Dalimil Zvonek vyvinul tlak na Noaha Lemose. Kanadský zadák si poradil, přes hokejku protihráče oslovil Joshe Andersona.

07:44

Na zemi zůstal ležet Jonathan Tanguay a vrhl pohled na rozhodčího, zda náhodou nebude vylučovat. Ten posoudil hit Kudely jako čistý.

07:25

Radomír Vaněk se neúspěšně zkusil uvolnit kolem Trudeaua. Kanadský obránce soupeře výborně vystál a čistým způsobem ho odzbrojil.

06:54

Akce střídá akci, na nedostatek zábavy si rozhodně stěžovat nemůžeme. K tvrdé střele napřáhl Josh Anderson, trefil před sebou stojícího Müllera.

06:25

Vítek Fanderlík naznačil střelu, aby následně nabil k levému mantinelu Martina Kručkovi, jehož dělovka z první rozvlnila boční síťku.

05:55

Po delší odmlce zaútočili Češi, nebo spíše se o to jen pokusili. Adam Kubík ještě ve středním pásmu neuspěl kličkou proti Trudeauovi.

05:23

Další zajímavě vypadající příležitost Kanada. Trevor Mainman si v předbrankovém prostoru našel prostor ke střele, avšak ztroskotal na Gerlichově lapačce.

04:51

Po pravé straně směřoval do protiútoku Danick Martel. Zkusil přenést hru doleva na Trevora Mainmana, pas na jeho osobu zastavil Kudela.

04:20

Na druhé straně střílel Tomáš Kudela. Christian Lantin každopádně zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Carl Ghilarducci.

03:38

Leoš Gerlich se dočkal premiérového zákroku. Nemusel řešit nic moc složitého, na zakončení Maiolina dobře viděl a vyrazil jej levým betonem.

03:05

Trest Tomáše Wróbela je minulostí. Jeden z tahounů české ofenzivy se vydal na střídačku, do hry vpustil Václava Šlehofera.

02:36

Justin Maiolino si vyměnil míček s Connorem Donagheym, načež pálil z první zleva. Leoš Gerlich zasahovat nemusel, hrací předmět proletěl nad bránou.

02:06

Svěřenci kouče Comriera dokonce způsobili zakázané uvolnění. Ne, tohle není povedená přesilovka, což ovšem českému fanouškovi vůbec nevadí.

01:40

Češi se zatím brání bez větších problémů. Vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, další kanadská rozehrávka začíná u gólmana Lantina.

01:02

To se nepovedlo a na trestnou lavici usedl Tomáš Wróbel, jenž ve středním pásmu zasáhl vysokou holí do obličeje Jordana Crockera.

00:35

Domácí hokejbalisté mají ponechanou výhodu. Rozehrávku pojali hodně rozvážně, viditelně by rádi využili už hru v šesti proti pěti.

00:10

Finálové utkání mužů odstartovalo! Kanaďané hrají v černých dresech, Češi v bílých. Jedná se o souboj dvou týmů, kteří na turnaji ještě nepoznali hořkost porážky.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kanada: Lantin (Lamb, Butler) – Trudeau, Lemos, Paradis, Moro, Marshall, Crocker (A), Ghilarducci, Provencal – Moquin, Mainman, Vargas Dias (C), Jubinville, Maiolino, Laurencelle, Anderson, Bradley, Labonté, Donaghey, Martel (A), Léveillé, Nicoll, Tanguay.
Trenér: Jason Cormier

Česko: Gerlich (Mikl, Stárek) – Kudela, Filip, Fanderlík, Šlehofer, Chyba, Pospíšil (C) – Müller, Wróbel (A), Král, Vaněk, Zvonek, Pražák, Fejfar, Kubík, Zajíček, Kruček, Bílý (A), Lhota, Čejka, Langr.
Trenér: Jiří Mašík

Rozhodčí: Peter Hriško, Adam Goddard.
Česko

Ani česká reprezentace na mistrovství světa ještě nepoznala hořkost porážky. Na úvod šampionátu sice překvapivě porazila Italy 4:3 až po prodloužení, načež deklasovala 18:0 Velkou Británii, 10:0 Haiti a 3.0 porazila Slovensko, vítěze posledních čtyř turnajů.

Mezi nejlepšími osmi celky turnaje Česko svedlo bitvu s Finy a jednalo se o jednoznačnou záležitost, Mašíkova družina zvítězila po výborném výkonu 9:1. V semifinálové přestřelce posléze zdolala výsledkem 6:3 reprezentaci USA, přičemž za zmínku stojí, že gól dalo šest různých hráčů.
Kanada

Kanada na turnaji ještě nepoznala přemožitele. Ve skupině B zvládla všechny čtyři své zápasy, zapsala tedy plný počet dvanácti bodů. Hokejbalisté s javorovým listem na prsou postupně porazili 6:5 USA, 4:0 Řeky, vysoko 16:0 Arménii a 5:2 Finsko.

Ve čtvrtfinále Kanada potkala Haiti, s nímž neměla vážnější starosti a zvítězila 10:1, čtyřmi góly se v tomto utkání blýskl Danick Martel. V semifinále svěřenci kouče Cormiera rozstříleli 8:1 Řecko, hattrick zaznamenal Josh Anderson.
Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování finále světového šampionátu mužů, v němž Češi vyzvou reprezentaci Kanady.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Kanada – Česko

6:3

konec (0:0, 3:1, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Anderson (Moquin), 22. Bradley (Laurencelle), 28. Mainman (Lemos, Laurencelle), 36. Trudeau (Mainman, Vargas Dias), 41. Léveillé (Crocker), 45. Vargas Dias – 30. Fejfar (Wróbel, Zvonek), 33. Fejfar (Kruček, Bílý), 40. Fejfar (Kruček, Zvonek)

Kanada: Lantin (Lamb, Butler) – Trudeau, Lemos, Paradis, Moro, Marshall, Crocker (A), Ghilarducci, Provencal – Moquin, Mainman, Vargas Dias (C), Jubinville, Maiolino, Laurencelle, Anderson, Bradley, Labonté, Donaghey, Martel (A), Léveillé, Nicoll, Tanguay.
Trenér: Jason Cormier

Česko: Gerlich (Mikl, Stárek) – Kudela, Filip, Fanderlík, Šlehofer, Chyba, Pospíšil (C) – Müller, Wróbel (A), Král, Vaněk, Zvonek, Pražák, Fejfar, Kubík, Zajíček, Kruček, Bílý (A), Lhota, Čejka, Langr.
Trenér: Jiří Mašík

Rozhodčí: Peter Hriško, Adam Goddard

Průběh zápasu
1. třetina
01:02 CZE 2 Wróbel, vysoká hůl
09:06 CZE 2 Zvonek, nadměrná hrubost
10:55 CAN 2 Martel, sekání
15:00 CZE 2 Pospíšil, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
21:11 CAN 1:0 Anderson (Moquin)
21:58 CAN 2:0 Bradley (Laurencelle)
27:06 CAN 3:0 Mainman (Lemos, Laurencelle)
28:05 CAN 2 Marshall, podražení
29:09 CZE 3:1 Fejfar (Wróbel, Zvonek)
Po 2. třetině
3. třetina
31:39 CAN 2 Moro, držení hole
32:40 CZE 3:2 Fejfar (Kruček, Bílý)
35:30 CAN 4:2 Trudeau (Mainman, Vargas Dias)
37:45 CAN 2 Tanguay, podražení
39:09 CZE 4:3 Fejfar (Kruček, Zvonek)
40:05 CAN 5:3 Léveillé (Crocker)
41:05 CAN 2 Lemos, nadměrná hrubost
44:53 CAN 6:3 Vargas Dias
Konec