Menu

Hokejbal

Mistrovství světa žen

Kanada – Česko

3:2

konec (0:2, 2:0, 1:0)

27.06.2022, 23:55 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Finále • Milan Huppert

Hokejbalový program nekončí. České ženy budou chtít pomstít muži, i oni se ve finále postaví reprezentaci Kanady. Úvodní buly bude vhozeno ve 2:30 SEČ. Zůstaňte s námi! (02:08:17)
Finálové klání světového šampionátu žen nabídlo dramatickou podívanou do posledních minut. Češky bohužel tahaly za kratší konec provazu, po porážce 2:3 se musely smířit se stříbrem.

Úvod přitom vyšel Češkám skvěle. Vedoucí gól vstřelila Karolína Kosinová, na kterou navázala Michaela Krásová. Avšak Kanaďanky se nepoložily a ve druhé a třetí třetině dokonaly obrat. Využily nedisciplinovanosti soupeřek, všechny góly vstřelily v přesilovce. Kontaktní gól vsítila Reagan Fischerová, vyrovnávala Shae-Lynn Clarkeová a vítězný gól vstřelila v čase 40:06 při početní převaze 5 na 3 Kristen Coozeová.

Kanada zaznamenala šestý titul mistryň světa v historii. Češky přidaly k jednomu zlatu a pěti bronzům druhé stříbro. Momentálně převládá smutek, ale s odstupem času si svěřenkyně kouče Manharta určitě uvědomí, že dosáhly skvělého úspěchu.
Po týmové fotce následovala hymna vítězného týmu. A nyní si již pětice vybraných Kanaďanek přichází vyzvednout pohár pro mistryně světa.
Na řadu přicházejí mistryně světa! Jako první si pro medaili dokulhala Melanie Jueová, zlatá radost ale v tomto případě bolest určitě přebije.
Halou se rozezněla písnička Lásko má, já stůňu od Heleny Vondráčkové. Těžko říct, jestli právě tato písnička zmenší smutek po finálové porážce. Chvíli na to si kapitánka Lucie Manhartová přišla pro trofej za druhé místo.
Češky postupně přebírají stříbrné medaile a sportovně gratulují svým přemožitelkám z Kanady.
All-Star tým turnaje: Julianna Thomsonová (Kanada) – Pavlína Horálková (Česko), Kristen Coozeová (Kanada) – Sarah Hughsonová (USA), Nela Lopušanová (Slovensko), Denisa Křížová (Česko).
Nejužitější hráčka turnaje: Carol Ann Upshallová (Kanada).
Nejlepší střelkyně turnaje: Carol Ann Upshallová (Kanada)
Nejlepší brankářka turnaje: Andrea Pastorková Rišová (Slovensko),

Nejlepší obránkyně turnaje: Melanie Jueová (Kanada),

Nejlepší útočnice turnaje: Lucie Manhartová (Česko).
Zklamání je obrovské. Češky se nebrání slzám, zlato bylo blízko. Po první třetině svěřenkyně kouče Manharta vedly o dva góly, Kanaďanky ovšem předvedly skvělý obrat.
Nejlepší hráčky utkání: Corie Jacobsonová – Lucie Manhartová.

Konec zápasu.

44:54

Je to jasné, Kanada zvítězí. Poslední slovo si vzala kapitánka Lucie Manhartová, jež síť nerozvlnila, do bezpečí následně odpálila míček Bannonová.

44:33

To nevypadá dobře. Kanaďanky nejprve pošetřily cenné vteřiny u mantinelu, načež rozhodčí současně vylučují Reagan Fischerovou a Kristýnu Kaltounkovou za hrubost. Pokračuje česká powerplay, jen v pěti proti čtyřem.

44:00

Češky se usadily v útočném pásmu a Kateřina Zechovská zamířila na střídačku. Hráčky v bílých dresech zkoušejí vyrovnat v powerplay.

43:32

Rozhodnutí měla na hokejce Carol Ann Upshallová. Tváří v tvář Kateřině Zechovské však neuspěla, gólmanka předvedla výborný zákrok vyrážečkou!

43:03

Melanie Jueová tvrdým hitem poslal k zemi Kristýnu Kaltounkovou. Český kouč Karel Manhart požadoval vyloučení, avšak nebylo mu vyhověno.

42:41

Oddechový čas pro Česko.

Kanada – Česko

3:2

konec (0:2, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Fischerová (Upshallová), 25. Clarkeová (Jueová, Jacobsonová), 41. Coozeová (McCannová, Upshallová) – 4. Kosinová (Manhartová, Lédlová), 5. Krásová (Horálková, Manhartová)

Kanada: Thomsonová (Girouardová, Vildeová) – Jacobsonová, Jueová, A. Blombergová, R. Ringová, C. Blombergová, Coozeová (A) – Sharpová, Desmierová, Bannonová, Tulková, Clarkeová, Cerilliová, Brenningová, Upshallová, Karpenková (C), Wilsonová, Fischerová, D. Ringová, McCannová (A), Pallottaová.
Trenér: Mandi Duhamel

Česko: Zechovská (Bláhová, Jiráčková) – Herzigová (A), Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová (A), Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová (C), Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková.
Trenér: Karel Manhart

Rozhodčí: Radka Synková, Taylor McLeanová

Průběh zápasu
1. třetina
02:13 CAN 2 Karpenková, podražení
03:38 CZE 0:1 Kosinová (Manhartová, Lédlová)
04:33 CZE 0:2 Krásová (Horálková, Manhartová)
12:15 CZE 2 Manhartová, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
19:58 CAN 2 Brenningová, hra tělem v ženském hokejbale
21:40 CZE 2 Kosinová, hákování
22:25 CAN 1:2 Fischerová (Upshallová)
24:18 CZE 2 Horálková, podražení
24:48 CAN 2:2 Clarkeová (Jueová, Jacobsonová)
28:22 CAN 2 Karpenková, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
38:09 CZE 2 Křížová, krosček
39:38 CZE 2 Kosinová, vražení na hrazení
40:06 CAN 3:2 Coozeová (McCannová, Upshallová)
44:33 CAN 2 Fischerová, hrubost
CZE 2 Kaltounková, hrubost
Konec