Menu

Hokejbal

Mistrovství světa žen

Kanada – Česko

3:2

konec (0:2, 2:0, 1:0)

27.06.2022, 23:55 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Finále • Milan Huppert

Hokejbalový program nekončí. České ženy budou chtít pomstít muži, i oni se ve finále postaví reprezentaci Kanady. Úvodní buly bude vhozeno ve 2:30 SEČ. Zůstaňte s námi! (02:08:17)
Finálové klání světového šampionátu žen nabídlo dramatickou podívanou do posledních minut. Češky bohužel tahaly za kratší konec provazu, po porážce 2:3 se musely smířit se stříbrem.

Úvod přitom vyšel Češkám skvěle. Vedoucí gól vstřelila Karolína Kosinová, na kterou navázala Michaela Krásová. Avšak Kanaďanky se nepoložily a ve druhé a třetí třetině dokonaly obrat. Využily nedisciplinovanosti soupeřek, všechny góly vstřelily v přesilovce. Kontaktní gól vsítila Reagan Fischerová, vyrovnávala Shae-Lynn Clarkeová a vítězný gól vstřelila v čase 40:06 při početní převaze 5 na 3 Kristen Coozeová.

Kanada zaznamenala šestý titul mistryň světa v historii. Češky přidaly k jednomu zlatu a pěti bronzům druhé stříbro. Momentálně převládá smutek, ale s odstupem času si svěřenkyně kouče Manharta určitě uvědomí, že dosáhly skvělého úspěchu.
Po týmové fotce následovala hymna vítězného týmu. A nyní si již pětice vybraných Kanaďanek přichází vyzvednout pohár pro mistryně světa.
Na řadu přicházejí mistryně světa! Jako první si pro medaili dokulhala Melanie Jueová, zlatá radost ale v tomto případě bolest určitě přebije.
Halou se rozezněla písnička Lásko má, já stůňu od Heleny Vondráčkové. Těžko říct, jestli právě tato písnička zmenší smutek po finálové porážce. Chvíli na to si kapitánka Lucie Manhartová přišla pro trofej za druhé místo.
Češky postupně přebírají stříbrné medaile a sportovně gratulují svým přemožitelkám z Kanady.
All-Star tým turnaje: Julianna Thomsonová (Kanada) – Pavlína Horálková (Česko), Kristen Coozeová (Kanada) – Sarah Hughsonová (USA), Nela Lopušanová (Slovensko), Denisa Křížová (Česko).
Nejužitější hráčka turnaje: Carol Ann Upshallová (Kanada).
Nejlepší střelkyně turnaje: Carol Ann Upshallová (Kanada)
Nejlepší brankářka turnaje: Andrea Pastorková Rišová (Slovensko),

Nejlepší obránkyně turnaje: Melanie Jueová (Kanada),

Nejlepší útočnice turnaje: Lucie Manhartová (Česko).
Zklamání je obrovské. Češky se nebrání slzám, zlato bylo blízko. Po první třetině svěřenkyně kouče Manharta vedly o dva góly, Kanaďanky ovšem předvedly skvělý obrat.
Nejlepší hráčky utkání: Corie Jacobsonová – Lucie Manhartová.

Konec zápasu.

44:54

Je to jasné, Kanada zvítězí. Poslední slovo si vzala kapitánka Lucie Manhartová, jež síť nerozvlnila, do bezpečí následně odpálila míček Bannonová.

44:33

To nevypadá dobře. Kanaďanky nejprve pošetřily cenné vteřiny u mantinelu, načež rozhodčí současně vylučují Reagan Fischerovou a Kristýnu Kaltounkovou za hrubost. Pokračuje česká powerplay, jen v pěti proti čtyřem.

44:00

Češky se usadily v útočném pásmu a Kateřina Zechovská zamířila na střídačku. Hráčky v bílých dresech zkoušejí vyrovnat v powerplay.

43:32

Rozhodnutí měla na hokejce Carol Ann Upshallová. Tváří v tvář Kateřině Zechovské však neuspěla, gólmanka předvedla výborný zákrok vyrážečkou!

43:03

Melanie Jueová tvrdým hitem poslal k zemi Kristýnu Kaltounkovou. Český kouč Karel Manhart požadoval vyloučení, avšak nebylo mu vyhověno.

42:41

Oddechový čas pro Česko.

42:36

Šikovně vyhodila Melanie Jueová tak, aby se zakázané uvolnění pískat nemohlo. Na Petru Herzigovou vzápětí vyvinula tlak Carol Ann Upshallová, jež pošetřila další cenné vteřinky.

42:03

Hokejbalistky v červených dresech dle očekávání nikam nespěchají a nebojí se ani vyhazovat na zakázané uvolnění, jako to teď udělala Kristen Coozeová.

41:40

Karolína Kosinová je zpátky na hrací ploše, hra pokračuje v plném počtu. Češky musí vrhnout zbytky sil do útoku, není času na zbyt.

41:27

Kanaďanky si samy zavařily, nikým neatakovaná Jessica McCannová vyhodila na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne před Thomsonovou.

40:40

40:40 Zechovskou zachránila branková konstrukce

40:40

Velké štěstí nyní stálo při české brankáře Zechovské, tu zachránila branková konstrukce. České naděje na zlato díky tomuto momentu nadále žijí.

40:06

40:06 Kristen COOZEOVÁ - 3:2

40:06

Kanada právě vstřelila branku!
Bohužel, tlak Kanady sílil a výsledkem byl třetí přesilovkový gól v utkání, který nakonec o dvě vteřiny padl ještě proti třem, takže oslabení Češek bude pokračovat. Jessica McCannová nahrála zleva na střed KRISTEN COOZEOVÉ, Kateřina Zechovská se přesunula k levé tyčce pozdě. Asistence: Jessica McCannová a Carol Ann Upshallová.

39:38

Oddechový čas pro Kanadu.

39:38

Češky čeká hra ve třech! Tak doufejme, že těžkou půl minutu zvládnou. Za vlastní bránou faulovala Karolína Kosinová, na hrazení vrazila Upshallovou.

39:33

Dobrou střeleckou příležitost si vypracovala Corie Jacobsonová. Mířila do horních pater brány, Kateřina Zechovská zakročila vyrážečkou.

39:20

Češky zatím brání velmi srdnatě. Petra Herzigová výborně vystoupila proti Jessice McCannová, zpacifikovala ji a vyhodila do bezpečí.

39:12

Na druhé straně mířila Aneta Lédlová v oslabení mezi tři tyče, ale nikoliv mimo dosah Julianny Thomsonové, gólmanka udržela míček ve výstroji.

38:30

Solidní příležitostí pohrdla Carol Ann Upshallová. Zničehonic se k ní odrazil míček před českou bránou, překvapená Kanaďanka přestřelila.

38:09

Zbytečný faul by Češky mohl pořádně mrzet. Na trestnou lavici usedla Denisa Křížová, ta v útočném pásmu krosčekovala k zemi Karpenkovou.

37:50

Do defenzivy výborně zabojovala Vanesa Halbrštátová. Udržela tělo před Emmou Wilsonovou a zpětným pasem si pomohla s Křížovou.

37:31

Kanadskou akci zastavila svým hvizdem rozhodčí Radka Synková. Tato rozhodčí si všimla ofsajdového postavení Reagan Fischerové.

37:00

Češky v rámci třetí části přeci jen útočí o něco více. Michaela Krásová zkusila vyslat do úniku Pavlínu Horálkovou, dobře vypadající pas překazila Alicia Blombergová.

36:37

Kousek za červenou čárou napřáhla ke střele Zuzana Martinů. Julianna Thomsonová v tomto případě vypadala o poznání jistější, zakročila pravým betonem.

36:11

Z velké dálky prověřila pozornost Julianny Thomsonové Denisa Křížová. Kanadská gólmanka nepůsobila úplně jistě, nadvakrát si ovšem poradila.

35:54

Na vlastní pěst vyrazila dopředu Jessica McCannová. Dvou protihráče se úspěšně zbavila, nad její možnosti byla až ta třetí, Klára Seroiszková.

35:22

V posledních okamžicích se vůbec nepřerušuje, jedná se tedy o souboj fyzické připravenosti. Utkání zatím stále probíhá ve vyrovnaném duchu, ani jeden z týmů nemá výrazně navrch.

34:48

Reagan Fischerová už se k zakončení dostala. Vypálila nebezpečný projektil z levé strany, Kateřina Zechovská zakročila pravým betonem.

34:20

Do brejku směřovala Carol Ann Upshallová. Stopku jí vystavila Petra Herzigová, jež sokyni zastavila ukázkovou hrou tělem.

33:55

Souboj o hrací předmět za kanadskou svatyní rozhodčí nechaly doběhnout až do konce. Nakonec míček vydolovala Lucie Manhartová, avšak z úhlu minula.

33:23

Nahození na teč skončilo neúspěchem. Pavlína Horálková si připravovala hokejku, ale ještě před ní zdárně blokovala Genevieve Bannonová.

32:44

Před bránou si říkala o nahrávku Lucie Manhartová. Denisa Křížová se ji pokusila najít, skákavý pas česká kapitánka promáchla.

32:16

A další zakázané uvolnění Kanaďanek, tentokráte se o něj postarala Giuliana Pallottaová. Vivien Šmajdová udržela na zádech Aliciu Blombergovou.

32:01

Češky přidávají na aktivitě. Carol Ann Upsahllová neriskovala rozehrávku a kolem Kláry Seroiszkové vyhodila na zakázané uvolnění.

31:47

Do akce musela Julianna Thomsonová. S projektilem Karolíny Kosinové si poradila bez zaváhání, balóne ukryla v lapačce.

31:12

Kristen Coozeová neriskovala a pod tlakem odběhla za vlastní bránu, kde měla širší pole působnosti. Jako cíl nahrávky si zvolila Angie Cerilliovou.

30:36

Kanadská kapitánka Karpenková je zpátky ve hře a hned se zapojila do hry. Po pravé straně utekla osobní strážkyni, ale velmi dobře ji zakřižovala Petra Herzigová, na tu již nevyzrála.

30:10

Třetí třetina je tu! Můžeme očekávat pořádné drama, do nějž Češky vstupují v přesilové hře, trest Chelsea Karpenkové ovšem za pár vteřin vyprší.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:08.
Finálové klání žen nabízí pořádně dramatickou podívanou. Hokejbalistky ze zámoří se oklepaly z nepovedené první třetiny a v prostřední části vrátily stav do vyrovnané podoby. Klíčové byly dvě využité přesilovky. Ve 23. minutě nejprve Kanadu přiblížila na kontakt Reagan Fischerová, aby o dvě minuty později skórovala, i s velkým přispěním bránící protihráčky, Shae-Lynn Clarkeová. Kanaďanky byly ve druhé třetině lepší, Češky potřebují přidat, pokud chtějí pomýšlet na titul světových šampiónek.
Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 17.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:41

Do předbrankového prostoru nahodila hrací předmět Aneta Lédlová. Boj o míček opanovaly Kanaďanky, Carol Ann Upshallová přetlačila Krásovou.

29:13

Na střeleckou listinu se chtěla zapsat Tereza Radová. Zakončovala z první od levého mantinelu, cílové zařízení minula jen těsně.

28:50

Julianna Thomsonová neudržela zakončení od červené čáry a možnost dorážky dostala Lucie Manhartová, trefila ovšem jenom jednu z obránkyň.

28:22

Dnes podruhé usedá na trestnou lavici kanadská kapitánka Chelsea Karpenková, tentokráte za sekání. Uvědomila si svůj prohřešek a nešťastně se chytila za hlavu. Teď musí doufat, že spoluhráčky se do konce prostřední části ubrání.

28:12

Míček vyletěl na kanadskou střídačku, rozhodčí proto byly nuceny přerušit hru. Po jednom z soubojů zůstala na zemi ležet Kristýna Kaltounková, snad se nebude jednat o nic vážného.

27:46

Velkou rychlost nabrala Margaux Sharpová, ovšem Petra Herzigová se protihráčky zachytila, ba co víc, sokyni čistě odzbrojila.

27:05

Shae-Lynn Clarkeová vyhodila takovým způsobem, že musela hrát Kateřina Zechovská. Ta si na rozehrávku nevěřila, takže raději přerušila hru.

26:41

Výrazně nebezpečnější zakončení vymyslela Aneta Lédlová. Zleva si sběhla na osu hřiště, aby následně střílela k pravé tyčce a jen těsně minula.

26:09

Přečíslení dvou na jednu Češky nevyřešily vůbec dobře. Nahrávka Krásové sice prošla ke Kubínové, její pokus ovšem neměl šanci na pokoření Thomsonové.

25:45

S vysunutým forčekinkem Michaely Krásové si Kanaďanky poradily bez problémů. Melanie Jueová zachovala klid a přenesla hru přes hokejku soupeřky na Chelsea Karpenkovou.

25:19

Lucie Manhartová dnes patří k nejaktivnějším hráčkám. Zprava vyzkoušela tvrdou střelu forhendem, Juliannu Thomsonovou trefila do masky.

24:48

24:48 Shae-Lynn CLARKEOVÁ - 2:2

24:48

Kanada právě vstřelila branku!
Potrestán je také prohřešek Horálkové a zápas tak začíná prakticky od nuly! Zakončení Melanie Jueové tečovala SHAE-LYNN CLARKEOVÁ do jedné z protihráček, která si smolně srazila balónek do vlastní brány. Asistence: Melanie Jueová a Corie Jacobsonová.

24:18

Jeden gól Kanada v přesilovce vstřelila, nyní má další příležitost. Dvouminutový trest vyfasovala Pavlína Horálková za podražení McCannové v rohu hřiště.

24:01

Aneta Lédlová ukázala dokonalý přehled ve hře, když zprava našla před bránou dobře stojící Denisu Křížovou, po jejímž zakončení se rozhodčí upískly, protože míček byl ve hře a byla možnost jeho dorážky do brány. Velká škoda.

23:47

Podobně jako Kateřina Zechovská, tak i Julianna Thomsonová dnes předvádí velmi dobrý výkon. Nyní si lapačkou poradila s pokusem Kosinové.

23:16

Češky přidaly, to je vidět. Lucie Manhartová bekhendem střílela do pravého betonu Thomsonové, Herzigová zase zvedla míček příliš vysoko.

22:25

22:25 Reagan FISCHEROVÁ - 1:2

22:25

Kanada právě vstřelila branku!
Finále je zase o něco napínavější, Kanada snižuje! Carol Ann Upshallová přenesla hru doprava na REAGAN FISCHEROVOU, jež si míček zpracovala, aby jej následně nechytatelně napálila zápěstím pod břevno, Zechovská neměla šanci zasáhnout a musela se smířit se ztrátou čistého konta. Asistence: Carol Ann Upshallová.

22:00

Kanaďanky hrají v plném počtu. Navrátivší se Edie Breningová okamžitě zamířila na střídačku, do hry pustila Jessicu McCannovou.

21:40

Síly na hřišti se vyrovnávají. Do brejku vystartovala v oslabení Chelsea Karpenková a Karolína Kosinová ji zastavila jen za cenu hákování. Za 18 vteřin započne přesilovka Kanady.

21:12

Kanada hraje oslabení velmi dobře. Chelsea Karpenková přečetla úmysl Herzigové o přenesení hry, aby vzápětí bez váhání vyhodila.

20:39

Pochvalu zaslouží Jessica McCannová. Obětavě zaklekla do zakončení Herzigové z nebezpečné pozice, která nakonec skutečně zblokovala.

20:20

Jako první zakončovala v přesilovce právě Lucie Manhartová. Z levé strany vyzkoušela štěstí na přední tyčku, cílové zařízení minula.

19:58

Přestože Kanada hraje lépe, tak se bude bránit v oslabení. Na útočné polovině faulovala Edie Brenningová, nedovoleným způsobem zastavila Manhartovou.

19:38

Od levého mantinelu se zkoušela prodrat před bránu Reagan Fischerová. To se jí sice povedlo, ale bez míčku, o který jej ukázkově připravila Tereza Radová.

19:11

Kanaďanky jsou ve druhé třetině jasně lepším týmem, leč na výsledku to zatím znát není, a to je nejdůležitější. Češky brání obětavě, ve výborném výkonu pokračuje Zechovská.

18:24

Kateřina Zechovská tušila, že je zle a míček ji po zakončení Giuliany Pallottaová skutečně z výstroje vypadl. Měla velké štěstí, že Margaux Sharpová dorážela do jejího položeného levého betonu.

18:07

Situaci dvou proti dvěma řešila Emma Wilsonová nahrávkou zprava doleva na Edie Brenningovou, očekávanou přihrávku vypíchla Tereza Radová.

17:30

Zákroky na kontě Kateřiny Zechovské přibývají, česká gólmanka nadále udržuje čisté konto. Vyrážečkou odpálila do bezpečí míček po zakončení Karpenkové.

17:01

Kanadská akce pokračovala. Zpoza brány se vytočila Margaux Sharpová, jež pálila z mírné otočky zleva, v tomto případě zapsala blok Lucie Rejlová.

16:39

Nejprve se Petra Herzigová prezentovala obětavým blokem proti ráně Edie Brenningové, načež se o dorážku přihlásila Carol Ann Upshallová, její pokus pokryla Zechovská.

16:11

Jessica McCannová se chybným zpracováním dostala pod tlak. Dokonce došlo k jejímu zdvojení, s čímž si kanadská útočnice neporadila.

15:34

Tentokráte si hráčky v bílých dresech vedly o poznání lépe. Po nahrávce Krásové napříč hřištěm střílela Lucie Manhartová z první, Julianna Thomsonová zakročila lapačkou.

15:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Češky po buly vyzkoušely zaskočit soupeřky rychlou akcí, výsledkem je pouze zakázané uvolnění.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 0:32.
Po první třetině to vypadá z pohledu českých hokejbalistek velmi slibně, neboť disponují dvoubrankovým náskokem. Skóre střetnutí otevřela ve 4. minutě pohotovou střelou nad pravý beton gólmanky Karolína Kosinová, načež o necelou minutu později dala výsledku současnou podobu Michaela Krásová po úspěšné dorážce Thomsonovou vyražené střele Horálkové. Pochvalu zaslouží brankářka Kateřina Zechovská, jež má na kontě šest zákroků, většina z nich ovšem nebyla vůbec jednoduchých.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 6.

15:00

První třetina skončila.

14:39

Hráčky v bílých dresech se ubránily a do protiútoku vystartovala Klára Seroiszková. Už seřizovala mířidla, když jí čistě vypíchla míček Chelsea Karpenková.

14:15

Češky v plném počtu! Kateřina Manhartová se okamžitě zapojuje do hry, protože tlak domácích hokejbalistek nadále pokračuje.

13:45

Kanaďanky získaly pevné postavení v útočném pásmu, avšak nebylo jim to nic platné, střelu Shae-Lynn Clarkeové zastavila Zechovská levým betonem.

13:13

Melanie Jueová naznačila zakončení, aby nakonec zkusila přenést hru doleva na Jessicu McCannovou, pas na její osobu zastavila Patočková.

12:47

Zleva střílela Jessica McCannová. Kateřina Zechovská s tímto řešením počítala a nejhoršímu zabránila pravým ramenem.

12:15

Komplikace pro českou ženskou reprezentaci. Proti pravidlům hrála kapitánka Lucie Manhartová, rozhodčí ji vyloučily na dvě minuty za podražení.

12:02

Kanadský tlak sílí. Znovu musela do akce Kateřina Zechovská, se slabým pokusem Carol Ann Upshallové si poradila bez větších potíží.

11:44

Kateřina Zechovská si nebyla jistá, kde má míček a Kanaďanky to vycítily, zkusily tedy naslepo trefit míček a nasměrovat jej do sítě. Neúspěšně, hrací předmět zůstal pod gólmankou.

11:21

Průnik levou stranou vyzkoušela Jessica McCannová. Ještě před červenou čárou narazila na překážku jménem Barbora Patočková.

10:59

Kanadské zakázané uvolnění znamená, že hra ještě chvíli pobude v obranné třetině domácího celku. Pod tlakem vyhodila Carley Blombergová.

10:12

Nebezpečí i na druhé straně. Zařídila ho Natálie Pangerlová, prudká střela zprava do středu brány prověřila pozornost Thomsonové.

09:45

Petra Herzigová vyhodila takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolněním. Danielle Ringová musela zabrat, aby nakonec udržela na zádech Seroiszkovou.

09:12

Jako další pokusila střelecké štěstí Emma Wilsonová. Od levého mantinelu mířila na zadní tyčku, i ona byla nepřesná.

08:50

Kanada se evidentně oklepala ze dvou inkasovaných branek a opět začala útočit. Chelsea Karpenková mířila těsně nad bránu.

08:02

Středem směřovala nebojácně do šance Tereza Radová. Skrze třemi protihráčkami neproskočila, čistým způsobem ji zastavila Karpenková.

07:38

Denisa Křížová nezvládla zakončení na červené čáře, avšak nemusela smutnit, protože se jí nikdo napadat nevydal, takže mohla v klidu rozehrát z vlastního obranného pásma.

07:14

Kanadské hokejbalistky byly i nadále pod velkým tlakem. Nakonec vše vyřešila Emma Wilsonová, když vyhodila balónek na zakázané uvolnění.

06:45

06:45 Lucie Manhartová zakončila únik střelou do břevna

06:45

Česká kapitánka Lucie Manhartová obdržela fantastickou přihrávku do úniku. Ke dvěma asistencím vstřelený gól nepřidala, Thomsonovou zachránila horní tyč!

06:11

Z pravé strany postupovala na Zechovskou z velkého úhlu Reagan Fischerová. Zkoušela překvapivou střelu na přední tyč, bránu minula.

05:35

Balónek opustil hrací plochu, vhazování proběhne ve středním pásmu. Byla to Corie Jacobsonová, jež se postarala o přerušení hry.

05:03

05:03 Zechovská si poradila s dorážkou kanadské kapitánky Karpenkové

05:03

Skvělá Kateřina Zechovská! Po zákroku vyrážečkou se skvěle zorientovala v prostoru a přesunula se k pravé tyčce, aby lapačkou zastavila i dorážku Karpenkové.

04:33

04:33 Michaela KRÁSOVÁ - 0:2

04:33

Česko právě vstřelilo branku!
Úvod z říše snů, svěřenkyně kouče Manharta disponují dvoubrankovým vedením! Thomsonová neudržela střelu Horálkové a chvilku poté musela pořádně litovat, protože mimo její dosah nasměrovala hrací předmět dorážející MICHAELA KRÁSOVÁ. Asistence: Pavlína Horálková a Lucie Manhartová.

03:38

Česko právě vstřelilo branku!
Gól, Češky vedou! Střela kapitánky Lucie Manhartové se od zadního mantinelu odrazila před bránu příhodně ke KAROLÍNĚ KOSINOVÉ, která se rychle zorientovala a míček poslala do sítě nad pravým betonem ležící Thomsonové. Asistence: Lucie Manhartová a Aneta Lédlová.

03:05

Zakončení z velké dálky se nepovedlo, míček chumlem hráček před Juliannou Thomsonovou neprošel. Kanaďanky posléze vyhodily.

02:13

První přesilovou hru si zahraje český celek. Za zbytečný prohřešek si jde odpočinout kanadská kapitánka Chelsea Karpenková, jež mimo hlavního dění hry podrazila Seroiszkovou.

02:07

Okamžitě po buly střílela Danielle Ringová. Rána bez přípravy byla dost razantní, ale nepřesná, prosvištěla vysoko nad bránou.

02:02

Češky se provinily zakázaným uvolněním. Vanesa Halbrštátová zkusila vyslat Lucii Rejlovou, avšak přecenila její rychlostní schopnosti.

01:45

Premiérový zákrok už má na kontě rovněž Kateřina Zechovská. Poradila si s klidem, proti zakončení z ostrého úhlu nenechala u tyče místo.

01:12

Další velmi pěkná česká akce. Nahrávka zprava zamířila na střed před bránu, následovala rána z první jen těsně vedle levé tyčky.

00:41

První zákrok ovšem musela předvést Julianna Thomsonová. Počkala si na zakončení Krásové, míček s přehledem udržela ve výstroji.

00:10

Finálové klání mezi Kanadou a Českem odstartovalo! Na úvodním buly uspěla domácí kanadská hokejbalistka, dopředu tak jdou hráčky v červeném.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Kanada: Thomsonová (Girouardová, Vildeová) – Jacobsonová, Jueová, A. Blombergová, R. Ringová, C. Blombergová, Coozeová (A) – Sharpová, Desmierová, Bannonová, Tulková, Clarkeová, Cerilliová, Brenningová, Upshallová, Karpenková (C), Wilsonová, Fischerová, D. Ringová, McCannová (A), Pallottaová.
Trenér: Mandi Duhamel

Česko: Zechovská (Bláhová, Jiráčková) – Herzigová (A), Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová (A), Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová (C), Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková.
Trenér: Karel Manhart

Rozhodčí: Radka Synková, Taylor McLeanová.
Česko

Jak již bylo zmíněno, Češky obsadily ve skupině druhou příčku, pojďme si ale projít postupně i jejich zápasy. Na úvod šampionátu nezaváhaly a zdolaly Slovenky 3:1, outsiderky z Libanonu o necelých 24 hodin později rozstřílely 8:0. Následovala cenný výhra 4:3 po samostatných stříleních nad Kanadou a povinné vítězství 5:1 nad Velkou Británií. Přesto Češkám prvenství ve skupině těsně uniklo a to z důvodu hubené porážky 0:1 s USA.

Prohru ve skupině Češky odčinily okamžitě. V semifinále se totiž postavily právě Američankám a po výrazně lepším výkonu soupeřkám nedaly šanci, zvítězily 6:0 a odmítly čistě zámořské finále.
Kanada

Kanaďanky se zatím na turnaji jeví v tom nejlepším světle. V základní skupině nejprve porazily 2:1 USA, načež deklasovali 12:0 Velkou Británii, pak sice prohráli s Češkami 3:4 po samostatných stříleních, ale díky vítězství 8:2 nad Slovenkami a 12:0 nad Libanonem skupinu opanovaly, protože Češky padly s Američankami.

V semifinále se kanadská reprezentace žen utkala se Slovenskem. Tentokráte se jednalo o poznání vyrovnanější utkání, hokejbalistky ze zámoří zvítězily o gól 3:2.
Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování finále světového šampionátu žen, v němž Češky vyzvou reprezentaci Kanady.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Kanada – Česko

3:2

konec (0:2, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 23. Fischerová (Upshallová), 25. Clarkeová (Jueová, Jacobsonová), 41. Coozeová (McCannová, Upshallová) – 4. Kosinová (Manhartová, Lédlová), 5. Krásová (Horálková, Manhartová)

Kanada: Thomsonová (Girouardová, Vildeová) – Jacobsonová, Jueová, A. Blombergová, R. Ringová, C. Blombergová, Coozeová (A) – Sharpová, Desmierová, Bannonová, Tulková, Clarkeová, Cerilliová, Brenningová, Upshallová, Karpenková (C), Wilsonová, Fischerová, D. Ringová, McCannová (A), Pallottaová.
Trenér: Mandi Duhamel

Česko: Zechovská (Bláhová, Jiráčková) – Herzigová (A), Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová (A), Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová (C), Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková.
Trenér: Karel Manhart

Rozhodčí: Radka Synková, Taylor McLeanová

Průběh zápasu
1. třetina
02:13 CAN 2 Karpenková, podražení
03:38 CZE 0:1 Kosinová (Manhartová, Lédlová)
04:33 CZE 0:2 Krásová (Horálková, Manhartová)
12:15 CZE 2 Manhartová, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
19:58 CAN 2 Brenningová, hra tělem v ženském hokejbale
21:40 CZE 2 Kosinová, hákování
22:25 CAN 1:2 Fischerová (Upshallová)
24:18 CZE 2 Horálková, podražení
24:48 CAN 2:2 Clarkeová (Jueová, Jacobsonová)
28:22 CAN 2 Karpenková, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
38:09 CZE 2 Křížová, krosček
39:38 CZE 2 Kosinová, vražení na hrazení
40:06 CAN 3:2 Coozeová (McCannová, Upshallová)
44:33 CAN 2 Fischerová, hrubost
CZE 2 Kaltounková, hrubost
Konec