Menu

Hokejbal

Mistrovství světa mužů

Česko – USA

6:3

konec (1:0, 4:1, 1:2)

27.06.2022, 02:30 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Semifinále • Milan Huppert

Češi jsou ve finále! V semifinálové bitvě s reprezentací USA tahali za delší konec provazu, soupeře ze zámoří přestříleli 6:3.

Svěřenci kouče Jiřího Mašíka nastupovali do závěrečné patnáctiminutovky se čtyřbrankovým vedením v zádech. Rozdíl ve skóre snížil Dennis Hickey, na jeho zásah ovšem odpověděl povedeným blafákem do bekhendu Adam Kubík. Poslední slovo měli Američané, avšak úspěšný zásah kapitána Jonnyho Ruize již na jejich porážce nic nezměnil.

Českým hráčem zápasu se stal Tomáš Kudela, jenž sice nezapsal ani jeden kanadský bod, ale směrem do defenzivy hrál bezchybně. Kaňkou na vítězství je zranění jedné z opor Dalimila Zvonka, který předčasně skončil už v první třetině po pádu na levé koleno.

Finálovou bitvu obstarají Češi proti domácím Kanaďanům. Utkání začíná v noci z pondělí na úterý v 1:30 SEČ a my u toho samozřejmě nebudeme chybět. Buďte s námi! (04:26:36)
Nejlepší hráči utkání: Tomáš Kudela – Jonny Ruiz.
Střely na bránu: 26 – 21.

Konec zápasu.

44:49

Je to jasné, Česko zvítězí! Tomáše Wróbela vůbec nemusí mrzet, že prázdnou bránu těsně minul, ostré náboje si pomalu může zašít chystat na finálovou bitvu s Kanadou.

44:05

Hráči v černých dresech znovu vyrazili do útoku a Brandon Junik je znovu na střídačce. Před námi je poslední minuta a Češi disponují tříbrankovým náskokem!

43:37

Jan Čejka si vyměnil hrací předmět s Tomášem Kudelou a chtěl se natlačit až před bránu, leč narazil na překážku jménem Vinnie Tumminello.

43:15

43:15 Jonny RUIZ - 6:3

43:15

USA právě vstřelily branku!
Američané přesilovou hru vylepšenou o powerplay přetavili v gól. Klíčovou roli sehrál kapitán JONNY RUIZ, který provedl bekhendový blafák velmi dobře, Leoš Gerlich byl donucen kapitulovat potřetí. Asistence: Nick Carter.

42:20

Američané se usadili v útočném pásmu a Brandon Junik prchá na střídačku! Jak je vidět, hokejbalisté ze zámoří střetnutí ještě nezabalili.

42:16

Trest pro českého hráče, jmenovitě pro Tomáše Wróbela, a sice za držení hole. I případné snížení by však snad na vítězi nemělo nic změnit.

42:02

Úspěšný zákrok Leoše Gerlicha znamená přerušení hry. Český gólman podržel střelu Eddieho Urbana ve výstroji a počkal, dokud rozhodčí nepřeruší hru.

41:47

Lukáš Lhota si v poslední chvíli rozmyslel kličku a otočil hru směrem dozadu, kam nahrál nikým neatakovanému Chybovi.

41:24

Sebevědomý Tomáš Zajíček si věřil na dvojici protihráčů. Zkusil proskočit mezi nimi, což se mu nepovedlo, dobře zapracoval Bergamasco.

40:51

Aktivní Martin Kruče střílel ještě za červenou čárou. Přestřelil nejen bránu, ale i mantinel za ní, takže vhazování v útočné třetině nevybojoval.

40:12

Další přerušení hry, tentokrát proběhne vhazování ve středním pásmu. Tomáš Chyba vystřelil míček mimo hru poté, co úspěšně odzbrojil Jonnyho Ruize.

39:47

Nedorozumění v komunikaci znamenalo zakázané uvolnění. Byl to Jan Bílý, kdo vyslal přihrávku mimo dosah adresáta Zdeňka Krále.

39:20

Český radost ze hry pokračuje. Hokejbalisté v bílých dresech pokračují v kombinační hře, frustrovaní Američané běhají většinu času bez míčku.

38:48

38:48 Adam KUBÍK - 6:2

38:48

Česko právě vstřelilo branku!
Finále je za rohem! Kladenský Rytíř ADAM KUBÍK ukázal ohromně šikovné ruce. V úniku provedl bekhendový blafák exkluzivně, míček usměrnil do sítě podél Junikova levého betonu. Asistence: Zdeněk Král.

37:58

Krátce před návratem Eddieho Urbana vyzkoušel štěstí Tomáš Wróbel, prudká rána proletěla jen těsně nad horní tyčkou.

37:23

Skvěle si vedl v rohu hřiště Zdeněk Král. Vydoloval balónek z pod nohou protihráče a posunul ho na Wróbela. Česko opět kombinuje.

36:55

Pěknou kombinaci završil střelou z levé strany Martin Kruček. Junik se nestihl přemístit a měl velké štěstí, že český útočník minul.

36:21

Nelehký zákrok pro Brandona Junika, ale původně americká dvojka si poradila, když pustila vyrážečku a míček udržela ve výstroji.

36:00

Příhodný moment pro českou reprezentaci. Eddie Urban vyfasoval dvě minuty za hru vysokou holí, Češi tedy mohou odehrát dvě minuty ve větším poklidu, případně se pokusit vrátit do čtyřbrankového vedení.

35:20

Češi pokračují v plném počtu, Jan Pospíšil je zpátky ve hře. Ihned mohl odejít na střídačku, protože míček se nachází ve středním pásmu.

34:44

Pěknou americkou kombinaci završil Steve Gregor nahrávkou doprava na Joea Melilla, tomu střela vůbec nevyšla a pomalu letící hrací předmět schoval Gerlich.

34:02

Výbornou práci odvedl v rohu hřiště Tomáš Kudela. Pošetřil zde několik cenných vteřin, vzápětí přiměl rozhodčí k přerušení hry.

33:47

Jistý Leoš Gerlich odmítl třetí míček ve své síti. Včas šel do pozice vkleče a ránu Dennise Hickeyho nadvakrát udržel ve výstroji.

33:16

Další komplikace pro české mužstvo. Na trestnou lavici putuje kapitán Jan Pospíšil, který u levého mantinelu nedovoleně atakoval Sciana.

32:49

USA právě vstřelily branku!
Pozor, ještě není konec! Ze zmatků v předbrankovém prostoru Česka těžil DENNIS HICKEY. Americký hokejbalista přiběhl k míčku a vystřelil ho k pravé tyči, Gerlich neměl šanci zasáhnout. Asistence: Mike Malloy a Steve Scian.

32:42

Zakázané uvolnění posílá hru před Leoše Gerlicha. Vítek Fanderlík vyzkoušel ostrý nástřel, Nick Carter v rychlostním souboji předčil Ondřeje Pražáka.

32:20

Zajímavý zákrok Brandona Junika, jenž proti Tomáši Wróbelovi nestihl jít do pokleku, ovšem tvrdou střelu zvládl vrazit lapačkou i vestoje.

31:42

Martin Kruček naznačil střelu, ale ještě přenesl hru doprava na Jana Bílého, ten při snaze zasáhnout poskakující balónek promáchl.

31:11

Brandon Junik si tentokráte počínal výrazně lépe, když se bleskově přesunul k pravé tyčce, aby zastavil nebezpečné zakončení Nicolase Langra.

30:47

Rozhodčí už se po vyhození Tomáše Wróbela chystal přerušovat hru, avšak protože za míčkem vyběhl gólman Junik, tak musel rozpažit.

30:15

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Američané do ní vletěli aktivně, zakončení Dennyho Schlegela však zamířilo příliš vysoko.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:51.
Česká reprezentace má skvěle zaděláno na postup do finále. Po třiceti minutách vede nad Američany 5:1 a vzhledem k výkonu by ji mohl o vítězství připravit snad jen fyzický kolaps. Na rozdíl dvou branek navýšil ve 22. minutě Ondřej Pražák, na 3:0 dával Lukáš Lhota. Američané pak v přesilovce snížili na 1:3 zásluhou Dennyho Schlegela, ovšem tento moment Čechy nepoložil a ti naopak přidali další dva góly, střeleckou listinu rozšířili Jan Bílý a Martin Kruček. Kaňkou na výborném výkonu je zranění Dalimila Zvonka, který po faulu Carona bolestivě spadl na levé koleno.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:44

Američané si zvládli vypracovat ještě jednu příležitost. Od pravého mantinelu vypálil ostrý projektil Jonny Ruiz, leč cílové zařízení minul.

29:22

Leoš Gerlich vyběhl hodně z brány, aby co nejvíce zmenšil Dennymu Schlegelovi střelecký úhel. Podařilo se, střelu mezi betony udržel.

29:08

Mezitím přišla informace, že jeden z tahounů českého týmu, Dalimil Zvonek, již do dnešního utkání nezasáhne. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného a do finálového klání zasáhne.

28:45

Moc nechybělo, aby Dennis Hickey potrestal faul na svou osobu. Střílel zprava z velkého úhlu a Leoš Gerlich míček vyrazil těsně vedle levé tyčky.

28:18

Hokejbalisté ze zámoří si zahrají početní převahu. Vyloučeným hráčem je Jan Bílý, který zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého Hickeyho.

27:40

Pro Roberta Snydera utkání skončilo. Byl to právě on, kdo dlouho držel americké naděje na úspěch, ale spoluhráči mu vůbec nepomohli a číslo inkasovaných gólů se zastavilo na pětce. Místo v brankovišti USA přebírá Brandon Junik.

27:40

Oddechový čas pro tým USA.

27:40

27:40 Martin KRUČEK - 5:1

27:40

Česko právě vstřelilo branku!
Zdá se, že finále obou kategorií bude s českou účastí! MARTIN KRUČEK z levé strany nahrával před bránu, přesto se zapsal na střeleckou listinu, protože americký obránce hokejkou smolně nasměroval míček mezi Snyderovy betony. Asistence: Tomáš Fejfar.

27:10

Dennis Hickey komplikuje spoluhráčům cestu za zdramatizováním střetnutí. Ve středním pásmu si proti soupeři viditelně pomohl držením.

26:11

S bleskovou odpovědí chtěl přispěchat Dennis Hickey. Neuspěl, svižné forhendové zakončení poslal o pár čísel nad horní tyčku.

25:53

25:53 Jan BÍLÝ - 4:1

25:53

Česko právě vstřelilo branku!
To je odpověď, jak se sluší a patří! JAN BÍLÝ vyslal první střelu do středu brány, kde byl připravený Snyder. Vzápětí těžil z faktu, že americký obránce hodil českého hráče do gólmana a ten ztratil stabilitu. Bílý doběhl k volnému balónku a s přehledem jím rozvlnil síť. Premiérový gól na turnaj přišel v pravý čas! Asistence: Nicolas Langr.

24:38

24:38 Denny SCHLEGEL - 3:1

24:38

USA právě vstřelily branku!
Bohužel, Spojené státy americké přesilovku využily a stále mohou živit naděje na finále. Gerlich střelu Hickeyho pouze vyrazil, navíc ztratil o míčku přehled. Osamocenému DENNYMU SCHLEGELOVI tudíž nedělalo žádné problémy nasměrovat bekhendovou dorážku do odkryté brány. Asistence: Dennis Hickey a Nick Carter.

23:59

Prvním vyloučeným českým hráčem v utkání se stal Petr Filip, provinil se držením. Amerika má velkou šanci dostat se zpátky do hry.

23:30

Česko právě vstřelilo branku!
Takhle se nám to líbí! Česko přidává v přesilovce třetí gól a finálové brány jsou zase o něco blíž. Martin Kruček nahrál doprava LUKÁŠI LHOTOVI, rána na bližší tyč propadla americkému brankáři do sítě mezi levým betonem a rukou. Asistence: Martin Kruček.

23:12

Američané zatím zvládají oslabení bez větších problémů. Nahrávku do předbrankového prostoru zpracoval Vinnie Tumminello, následoval dlouhý výstřel za Gerlichovu svatyni.

22:34

Čtvrté vyloučení v utkání, čtvrtý trest do amerických řad. Dnes podruhé je vyloučen Mike Malloy a i v tomto případě se jedná o prohřešek sekání.

21:25

21:25 Ondřej PRAŽÁK - 2:0

21:25

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle, Mašíkova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Zdeněk Král našel před bránou ONDŘEJE PRAŽÁKA. Ten sice na první pokus neuspěl, ovšem dostal i možnost dorážky a tu nasměroval nad pravý beton ležícího Snydera. Asistence: Zdeněk Král.

21:09

Petr Filip tělem odmítl osobního strážce a zadovkou zkusil oslovit Tomáše Chybu. Nepovedlo se, skákavou přihrávku úspěšně zpracoval bránící Bergamasco.

20:58

Pokud Američané uspějí, což si pochopitelně žádný český fanoušek nepřeje, tak zásluhy půjdou z drtivé většiny za Snyderem, jenž dnes předvádí skvělý výkon. Nyní si poradil s ránou Bílého.

20:44

Robert Snyder dnes předvádí velmi dobrý výkon. Další zákrok připsal proti ráně Martina Kručeka zleva, i v tomto případě se postaral o přerušení hry.

20:16

Hra znovu před americkou bránou. Lukáš Lhota střílel z předbrankového prostoru do připravené výstroje Roberta Snydera.

19:51

19:51 Leoš Gerlich si poradil s Ruizovým únikem

19:51

Fantastický Leoš Gerlich! V oslabení se na něj řítil americký kapitán Jonny Ruiz, jehož český gólman skvěle vystál a střelu mezi betony do sítě nepustil.

19:28

Po sérii přihrávek střílel zleva Adam Kubík. Robert Snyder s podobným řešením akce počítal a pravým betonem připsal další úspěšný zákrok.

19:03

Hra pokračuje, mezitím Tomáš Wróbel odešel do útrob haly. Česká přesilovka je ve své druhé polovině a hráči v bílém kombinují v blízkosti Snydera.

18:43

Po souboji v rohu hřiště zůstal ležet na zemi Tomáš Wróbel. Drží se za obličej a nejspíše jde o krvavé zranění, rozhodčí ale v tomto případě nevylučuje.

18:00

Rozhodčí vylučují amerického hráče Stevea Gregoryho za hru vysokou holí. Opakované záběry nicméně ukázaly, že trest je nespravedlivý, protože údajně faulovaného hokejbalistu zasáhl spoluhráč.

17:47

Ze střední vzdálenosti vypálil Tomáš Wróbel. Robert Snyder měl dobrý výhled na hrací předmět a bezpečně zakročil vyrážečkou.

17:21

Jan Čejka se od mantinelu vytočil z pravé strany blíže středu hřiště a vypálil forhendem. Ještě před gólmamen úspěšně blokoval Bergamasco.

16:36

Zakázané uvolnění vrací hru před Roberta Snydera. Mark Bergamasco vyzkoušel dlouhý pas na Nicka Cartera, ten nabral malou rychlost.

16:05

Američané zklidňují hru, po ubráněném oslabení musí srovnat řady. Vinnie Tumminello odběhl za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.

15:36

S koncem trestu Matta Carona musel Robert Snyder vytáhnout těžký zákrok proti Tomáši Wróbelovi. Druhý míček ve své bráně zatím nepřipustil.

15:10

Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Češi ji startují v početní převaze, ta může trvat ještě dvacet vteřin.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:06.
Po první třetině mají blíže k postupu do finále Češi, ale je třeba neusnout na vavřínech, protože náskok je pouze jednogólový. Důležitý první branku vstřelil Vítek Fanderlík, jenž v 5. minutě z předbrankového prostoru propálil Snydera mezi betony. Čechům se povedlo rozvlnit síť ještě jednou, a sice krátce po úvodním buly, ale zbrklý rozhodčí, který neměl přehled o hře, přerušil hru těsně před dorážkou do prázdné brány, gól tedy nemohl být uznán.

15:00

První třetina skončila.

14:42

Ondřej Pražák si vyměnil balónek s Janem Pospíšilem a střílel z levé strany. Cílový prostor minul několik decimetrů, Robert Snyder mohl zůstat klidným.

14:21

Tomáš Wróbel prováhal ideální příležitost ke střele, aby vzápětí vypálil, avšak pouze do dobře zakleknuvšího Tumminella.

13:33

Hokejbalisté ze zámoří sice svůj výkon zlepšili, zbytek třetiny ale stráví v oslabení, pokud samozřejmě Češi přesilovku nevyužijí. Za držení je vyloučen Matt Caron. Faulovaný Dalimil Zvonek bolestivě spadl na levé koleno a je na střídačku doprovázen s pomocí dvou spoluhráčů. Snad se nebude jednat o zranění vážnějšího rázu.

13:18

Američané se postupně dostávají více a více do hry. John Dutney středem vyslal Eddieho Urbana, tomu nevyšla klička proti Petru Filipovi.

12:51

Vítek Fanderlík nabral slušnou rychlost, ale na osobního strážce Tumminella si nevěřil. Střílel přes něj a napálil ho do pravé nohy.

12:12

Akci tří proti třem řešil Tomáš Fejfar nahrávkou doleva na Tomáše Wróbela, kterou ovšem dlouho naznačoval, takže ji Bergamasco bez problémů vypíchl.

11:40

Při dalším americkém útoku již sehrál Leoš Gerlich klíčovou roli. Rychle zareagoval na pokus Rickyho Anesina a míček uschoval někde mezi betony.

11:02

Leoš Gerlich bezmocně ležel na břiše a čekal, co se stane. Měl obrovské štěstí, protože Nick Carter velkou šanci nevyužil a bránu minul.

10:37

V permanenci musel být rovněž Leoš Gerlich. A poradil si na jedničku, když vzduchem letící balónek sebevědomě schoval do lapačky.

10:19

Při další akci Jan Bílý střílel od levého mantinelu. Robert Snyder na míček velmi dobře viděl a bez větších potíží zasáhl vyrážečkou.

09:50

Zakázané uvolnění i na české straně. Jan Bílý hledal svého jmenovce Pospíšila, jenže přecenil jeho rychlostní schopnosti.

09:12

V dosavadním průběhu hýří velkou aktivitou Martin Kruček. Opět nabral velkou rychlost, bohužel nestihl včas zakončit.

08:39

Po delším zpracování byl Tomáš Wróbel nucen zastavit, aby vzápětí zkusil vyslat do brejku Vítka Fanderlíka, avšak hrací předmět poslal za jeho záda.

08:03

John Dutney jako kdyby si neuvědomil, že jeho tým už je kompletní. Přes celé hřiště bez rozmýšlení vyhodil na zakázané uvolnění.

07:55

Hokejbalisté v černých dresech pokračují v plném počtu. Mike Malloy se ihned zapojuje do hry, protože spoluhráči pokračují v bránění.

07:20

Po boji u rohu mantinelu se Američané dokázali osvobodit. Kontrolu nad balónkem získal Mark Bergamasco, ten nekompromisně vyhodil.

06:47

Český tlak pokračuje, početní převaha není hrána vůbec zle. Robert Snyder měl při střele Tomáše Wróbela o poznání méně práce, než před chvíli s pokusem Kručeka.

06:11

06:11 Kruček gól nevstřelil, po bekhendovém blafáku střílel do lapačky Snydera

06:11

To je škoda! Rozběhnutý Martin Kruček si vyměnil hrací předmět se spoluhráčem, rázem před sebou měl už jen gólmana. Bekhendový blafák neprovedl vůbec zle, ale Robert Snyder předvedl parádní zákrok lapačkou.

05:54

Příliš agresivní byl před bránou soupeře Mike Malloy a rozhodčí ho vylučují za sekání. První přesilovku si tak zahrají Češi.

05:12

Výborné dva zákroky předvedl Leoš Gerlich. Nejprve vyrazil vyrážečkou střelu z lev strany, z podobné pozice pokryl pravým betonem i dorážku.

04:33

04:33 Vítek FANDERLÍK - 1:0

04:33

Česko právě vstřelilo branku!
Gól, Česko vede! Výbornou práci odvedl Martin Kruček, jenž si našel prostor, aby mohl přenést hru zprava doleva na VÍTKA FANDERLÍKA, který propasíroval míček do sítě skrze Snyderovy betony. Asistence: Martin Kruček.

04:22

Gólman USA si v úvodu střetnutí na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Na kontě má další úspěšný zákrok, zdárně si pokryl mezeru mezi betony.

04:15

Po nahrávce na střed pálil Lukáš Lhota z první. Po zblokované střele míček vyletěl do vzduchu a Robert Snyder jej odpálil do bezpečí vyrážečkou.

04:09

Rozvážný americký útok neměl dlouhého trvání. John Dutney vyzkoušel dlouhý pas na Nicka Cartera, míček zachytil Tomáš Wróbel.

03:33

A znovu Tomáš Chyba, jenž tentokráte z osy hřiště mířil mezi tři tyče. Robert Snyder ukázal výborné reflexy a nadvakrát přerušil hru.

03:14

Jako falší střílel Tomáš Chyba. Tento hokejbalista taktéž úvodní gól střetnutí nevstřelil, forhendem totiž mířil příliš vysoko.

02:58

Nakonec přišlo zakončení od levého mantinelu, a to v podání Ondřeje Pražáka. Robert Snyder se přesunul a zakročil pravým betonem.

02:20

Hra již probíhá na druhé straně, kde se o vedoucí gól snaží Češi. Momentálně probíhá kombinace, soupeř velmi dobře pokrývá příležitosti ke střelám.

01:47

Nick Carter střílel zleva na zadní tyčku. Leoš Gerlich zatím zasahovat nemusel, balónek proletěl těsně vedle brankové konstrukce.

01:23

Nedorozumění v české komunikaci znamená zakázané uvolnění. Američané tak mohou pomýšlet na první zakončení mezi tři tyče Gerlichovy svatyně.

00:41

Adam Kubík je známý tím, že hraje hokej za Rytíře Kladno, ale jak je vidět, na nejvyšší úrovni zvládá i hokejbal. Nyní vystřelil forhendem vysoko nad.

00:10

Utkání mezi Českem a Amerikou odstartovalo! Češi okamžitě vyrazili do útoku a rozhodčí je připravili o gól. Mylně si totiž myslel, že gólman Snyder má míček pod kontrolou a do píšťalky pískl těsně před tím, než přišla dorážka do prázdné brány.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Gerlich (Mikl, Stárek) – Kudela, Filip, Fanderlík, Šlehofer, Chyba, Pospíšil (C) – Müller, Wróbel (A), Král, Vaněk, Zvonek, Pražák, Fejfar, Kubík, Zajíček, Kruček, Bílý (A), Lhota, Čejka, Langr.
Trenér: Jiří Mašík

USA: Snyder (A. Carter, Junik) – Dutney, Caron, Gregory, Melillo, Herschk, Gajor, N. Carter (A) – Tumminello, Bergamasco, Urban, Scian, Hickey, Anesin, D. Albright, Ruiz (C), Schlegel (A), Persichetti, J. Albright, Wilson, Garneau, Cunningham, Malloy.
Trenér: Cory Herschk

Rozhodčí: Peter Hriško, Eric Robertson.
USA

Spojené státy americké se představili v základní skupině B, tedy té nečeské. V prvním utkání musely překousnout těsnou porážku 5:6 s kanadským rivalem, vzápětí prohráli 4:5 po samostatných stříleních s Finy. Američané najeli na vítěznou vlnu až ve třetím zápase, v němž porazili 9:0 Arménii, ve čtvrtém přestříleli 6:5 Řecko.

Ve čtvrtfinále hrál výběr USA s Itálií a zvítězil 5:1. Skvěle se Americe vydařila hlavně třetí třetina, v níž neinkasovala, sama naopak vstřelila tři góly.
Česko

Česká reprezentace na mistrovství světa ještě nepoznala hořkost porážky. Na úvod šampionátu sice překvapivě porazila Italy 4:3 až po prodloužení, načež deklasovali 18:0 Velkou Británii, 10:0 Haiti a 3.0 porazili Slovensko, vítěze posledních čtyř turnajů.

Mezi nejlepšími osmi celky turnaje Česko svedlo bitvu s Finy a jednalo se o jednoznačnou záležitost, Mašíkova družina zvítězila po výborném výkonu 9:1.
Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při druhého semifinále mužů, v němž Češi vyzvou reprezentaci USA.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

Česko – USA

6:3

konec (1:0, 4:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Fanderlík (Kruček), 22. Pražák (Král), 24. Lhota (Kruček), 26. Bílý (Langr), 28. Kruček (Fejfar), 39. Kubík (Král) – 25. Schlegel (Hickey, N. Carter), 33. Hickey (Malloy, Scian), 44. Ruiz (N. Carter)

Česko: Gerlich (Mikl, Stárek) – Kudela, Filip, Fanderlík, Šlehofer, Chyba, Pospíšil (C) – Müller, Wróbel (A), Král, Vaněk, Zvonek, Pražák, Fejfar, Kubík, Zajíček, Kruček, Bílý (A), Lhota, Čejka, Langr.
Trenér: Jiří Mašík

USA: Snyder (28. Junik, A. Carter) – Dutney, Caron, Gregory, Melillo, Herschk, Gajor, N. Carter (A) – Tumminello, Bergamasco, Urban, Scian, Hickey, Anesin, D. Albright, Ruiz (C), Schlegel (A), Persichetti, J. Albright, Wilson, Garneau, Cunningham, Malloy.
Trenér: Cory Herschk

Rozhodčí: Peter Hriško, Eric Robertson

Průběh zápasu
1. třetina
04:33 CZE 1:0 Fanderlík (Kruček)
05:54 USA 2 Malloy, sekání
13:33 USA 2 Caron, držení
Po 1. třetině
2. třetina
18:00 USA 2 Gregory, vysoká hůl
21:25 CZE 2:0 Pražák (Král)
22:34 USA 2 Malloy, sekání
23:30 CZE 3:0 Lhota (Kruček)
23:59 CZE 2 Filip, držení
24:38 USA 3:1 Schlegel (Hickey, N. Carter)
25:53 CZE 4:1 Bílý (Langr)
27:10 USA 2 Hickey, držení
27:40 CZE 5:1 Kruček (Fejfar)
27:40 USA -Snyder +Junik (Střídání)
28:18 CZE 2 Bílý, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
32:49 USA 5:2 Hickey (Malloy, Scian)
33:16 CZE 2 Pospíšil, nedovolené bránění
36:00 USA 2 Urban, vysoká hůl
38:48 CZE 6:2 Kubík (Král)
42:16 CZE 2 Wróbel, držení hole
43:15 USA 6:3 Ruiz (N. Carter)
Konec