Menu

Fotbal

Exhibiční utkání

Sigma Olomouc 2012 – Bobby tým

5:5

konec (2:3)

17.06.2022, 18:30 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice • Adam Sedlák

S konstatováním, že se bývalý skvělý brankář Zdeněk Zlámal loučí s kariérou, se s Vámi přímo z olomouckého stadionu v Holici loučím. Na programu je ale o víkendu dalších několik přenosů, proto se na ně určitě doporučuji podívat. Napočtenou. (20:04:18)
Aktuálně si hráči obou celků mohou užívat potlesk ze všech stran stadionu HFK Olomouc. Zároveň jsou přečteny jména všech účastníků, i když jedno avizované chybí, protože se nakonec nemohl dostavit legendární obránce Tomáš Ujfaluši, bohužel ze zatím neznámých důvodů.
Dnešní utkání je u konce! I ve druhé třiceti minutovce jsme mohli vidět skvělý fotbal z obou stran. Nutno ale říct, že navrch měl především Bobby tým, ač v brance úřadoval povoláním útočník Jan Koller. Byla to fantastická podívaná, které možná chyběla závěrečná branka Zděnka Zlámala.

60+3

Konec zápasu.

60+2

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! Přeci jen se dočkáváme vyrovnaní! Zdeněk Zlámal poslal nádherný centr na zadní tyč, kde byl připravený absolvent akademie Arsenalu MICHAEL PAPADOPULOS, jenž zakončil přesně mimo dosah brankáře Lovásika 5-5!

60+1

Tomáš Hořava naznačil střelu a mohl velmi ztěžka litovat. Přihrávku totiž poslal Michalu Ordošovi, který pálil vysoko nad.

60

Jan Koller předvedl, proč byl v Dortmundu využíván, jako rezervní brankář. Proti střele Václava Tomečka totiž zakročil opravdu bravůrně!

59

Teď obrana Sigmy úplně vyhořela, i když nakonec měla štěstí. Hlavičku Jana Kollera totiž dokázal skvělým zákrokem zlikvidovat brankář Martin Blaha.

58

Centr Michala Vepřeka skončil na hlavě Michala Ordoše. Ten ale další branku zatím nepřidá, neboť zakončil těsně nad branku Jana Kollera.

57

Jakub Podaný si nabíhal velmi usilovně, ovšem nevypočítal si opět hranici ofsajdu. Ladislav Pavol Onofrej se tedy ve svém verdiktu pravděpodobně nemýlil.

56

Michal Kotůlek teď musel zpracovat těžký míč na jeho hruď, což se mu s přispěním štěstěny povedlo. Následně vše uklidnil nákopem dopředu.

55

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! A tým hvězd se dostává na dostřel! Po přihrávce od Ondřeje Bača se dostal k míči ZDENĚK ZLÁMAL, který se opět nemýlil. Skóre je tedy téměr vyrovnané 5-4!

54

Domácí Sigma Olomouc rozehrává od vlastní branky a nikam nespěchá. Ani jejich soupeř na ně totiž nevivíjí nějaký obrovský tlak.

53

Lukáš Železník pálil ostrými, ovšem na Tomáše Lovásika nestačí! Slovenský brankář vytáhl opravdu velmi jistý zákrok.

52

Po nahrávce Zdeňka Zlámala pálil Michal Šmíd, jenž ale branku minul a potvrdil, že opravdu nikdy nepatřil k ofenzivním hráčům.

51

Ostrá střela na zadní tyč od Lukáše Bartošáka skončila jen těsně mimo branky Tomáše Lovásika, který by si asi v tomto případě nebyl zákrokem nějak jistý.

50

Aleš Škerle drží míč při rozehrávce stále s velkým přehledem. Role funkcionáře mu zřejmě stále nezamezila cestu k nějakým fotbalovým tréninkům.

49

Tomáš Janotka se činil skvělým pasem za obranu, kterým našel Michala Ordoše. Ten už ale míč nezachytil, neboť mu chybí potřebné síly.

48

Tomáš Hořava našel svým pasem Jakuba Podaného, kterému se ale přes obránce zakončit nepodařilo.

47

Václav Tomeček se snažil vyhovět plánům naběhnutého Michala Ordoše, kterého ale o kousek minul. Míč proto skončil až v zámezí.

46

V brance domácí Sigmy už je nezpochybnitelná legenda Tomáš Lovásik, který ihned na začátek předvedl poměrně jistý zákrok.

45

Michal Ordoš málem mohl slavit hattrick, ovšem proti mu byl Jan Koller, který poměrně nezvykle vytáhl náramný zákrok.

44

Tomáš Janotka se snažil vystřelit na branku Jana Kollera, ovšem branku opravdu s velkým přehledem minul.

43

Skvělé bago v podání hráčů v modrých dresech. Pavel Dreska teď kombinoval s Tomášem Janotkou zcela bezpečně, ač oba byli rychle presováni.

42

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! Teď už se ale může radovat! Po rohovém kopu si ZDENĚK ZLÁMAL našel míč na hranici malého vápna a bezpečně zamířil do poloprázdné branky 5-3!

41

Zdeněk Zlámal teď zahodil obrovskou šanci! Po centru Jana Káńi mířil hlavou jen do rukavic připraveného Martina Blahy.

40

Jan Moravec střílel po centru Viléma Buriana, který ho našel spíše až překvapivě. Ani tak odchovanec karvinského fotbalu nezamířil přesně.

39

Tomáš Janotka našel svého jmenovce Hořavu, který vystřlelil jen těsně mimo branku Jana Kollera, jenž by býval byl krátký.

38

Pavel Dreska jednoduše prokázal, že na to stále má. Předvedl totiž dlouhý sprint, který zvládl a míč odehrál do zámezí.

37

Jakub Podaný získal míč, prošel hřištěm, ale nevystřelil. Radovat z další branky se tak určitě nebude.

36

Hra je již pomalejši, což je ale zcela pochopitelné. Michal Vepřek stojí s míčem na místě a pouze si pomalu dribluje.

35

Tým Sigma Olomouc 2012 právě vstřelil branku! Na další branku jsme nemuseli čekat dlouho a opět u toho byl stejný hráč. MICHAL ORDOŠ si opět našel míč a pěkně vystřelil mimo dosah Kollera 5-2!

34

Tým Sigma Olomouc 2012 právě vstřelil branku! MICHAL ORDOŠ si našel míč na hranici vápna, udělal zhruba dva kroky a vystřelil. Svým pokusem se opravdu nemýlil 4-2!

33

Lukáš Bartošák se dostal do dobrého protiútoku, když si získal míč ve středu hřiště. Nedokázal ale zakončit a o míč přišel.

32

Vilém Burian dostal nahrávku na pravou stranu a mohutně se rozeběhl, ovšem míč mu z kopačky velmi rychle ušel.

31

Bobby tým se ihned dostal dopředu, ovšem Jan Koller se přesunul do branky. V útočné fázi tedy zatím chybí.

31

Začal druhý poločas.
Rozhodčí již přicházejí na hrací plochu, proto je jasné, že druhý poločas již klepe na dveře.
První poločas je u konce! Oba týmy zahájili klání ve vysokém tempu, z čehož pramenili vstřelené branky. Paradoxem bylo, že brankáře Zdeňka Zlámala překonal i jeho syn Matěj. Uvidíme tedy, jak si mužstva povedou ve druhé půli, protože síly budou všem účastněným rozhodně ubývat.

30+3

První poločas skončil.

30+2

Michal Ordoš našel svou nahrávkou Tomáše Hořavu, který sice obehrál dva bránící hráče, ovšem o míč následně přišel.

30+1

Jakub Podaný dokázal zalepit míč a následně ještě vystřelit. Míč mu ale sjel z kopačky, proto Švengera v brance nijak neohrozil.

30

Ondřej Bačo našel svým centrem Michala Hubníka, který ale příliš neseřídil svá měřidla. Jeho hlavička mířila vysoko nad.

29

obby tým rozehrává v klidu od vlastní branky a myslím si, že toto tempo jim zatím bude stačit.

28

Jan Káňa svým centrem hledal Jana Kollera, ovšem spíš si ho spletl s hokejovým Davidem Krejčím, protože nahrávku poslal trochu zbytečně po zemi.

27

Teď obrana Sigmy úplně vyhořela, i když nakonec měla štěstí. Hlavičku Jana Kollera totiž dokázal skvělým zákrokem zlikvidovat brankář Martin Blaha.

26

Michal Ordoš našel svým pasem Jakuba Podaného, který vystřelil jen těsně nad branku Milana Švengera.

25

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! Stará garda Sigmy Olomouc se rázem dostává do vedení a opět u toho byl Tomáš Hořava. Tentokrát svým pasem našel MICHALA ORDOŠE, jenž nedal Švengerovi šanci k zákroku 2-3!

24

Zdeněk Zlámal aktuální opouští hřiště za bujarého potlesku, avšak je velmi pravděpodobné, že na hřiště se ještě dnes podívá. Místo něj nastupuje Martin Blaha.

23

Tým Sigma Olomouc 2012 právě vstřelil branku! Aktuálně přichází vyrovnání! Václav Tomeček našel přesným pasem skvělého záložníka TOMÁŠE HOŘAVU, který bezpečně překonal Milana Švengera 2-2!

22

Michal Vepřek se toho vůbec nebál a napřáhl z obrovské dálky. Branku Milana Švengera ale přeci jen minul o nějaký ten metr.

21

Aleš Škerle si věřil se svými ofenzivními choutky, avšak příliš dlouho na útočné polovině nevydržel, protože ho o míč obral Josef Jindříšek.

20

Marek Heinz, dnes již po několikáté, našel svým centrem útočníka Michala Ordoše. Ten ovšem opět nezakončil přesně.

19

Jan Moravec se dokázal na pravé straně prosadit ke kontru. Na hranici vápna ho ale zradila technika, a proto o míč přišel.

18

Domácí Sigma Olomouc rozehrává od vlastní branky a nikam nespěchá. Ani jejich soupeř na ně totiž nevivíjí nějaký obrovský tlak.

17

Michal Papadopulos si našel míč na hranici vápna, ale nedokázal ani vystřelit, neboť byl velmi tvrdě bráněn.

16

Tým Sigma Olomouc 2012 právě vstřelil branku! A přichází rychlé vyrovnání! Centr Jakuba Podaného dokázala zakončit MICHAL ORDOŠ přesně nad rukavice Milana Švengera 1-2!

15

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! A máme tu druhou branku utkání! Po velmi pěkné kombinaci se k míči dosta LUKÁŠ ŽELEZNÝ, jenž zakončil přesně k pravé tyči Zlámalovy branky 0-2!

14

Jakub Podaný se snažil najít Michala Ordoše, který ale nešel úplně proti míči, proto o něj přišel.

13

Jan Koller opět potvrzuje své kvality. Po zpracování míče dokázal přehrát dva bránící hráče a následně přihrál do dalšího útoku svého celku.

12

Tomáš Janotka předvedl náramný skluz! Ondřej Bačo už se dostával do tutové šance, ovšem práve tento pravý bek ho velmi pěkně zastavil.

11

Michal Vepřek nacentroval míč velmi přesně na hlavu aktivního Michala Ordoše, který ale mířil svůj pokus mimo branku.

10

Petr Tlustý si sice zpracoval míč, ovšem byl pouze v ofsajdovém postavení. Pokračovat budou hráči SIgmy.

9

Pavel Dreksa se pokusil o vysunutí Marka Heinze, který si ale nepohlídal offside. Čárový rozhočí Levoslav Onofrej svůj prapor pohotově vytáhl nahoru.

8

Michal Ordoš našel svým pasem Jakuba Podaného, který vystřelil jen těsně nad branku Milana Švengera.

7

Lukáš Bartošák si troufnul na pěkné sólo, ovšem nebyl by to Tomáš Janotka, kdyby nevytáhl defenzivní zákrok.

6

Tým Bobby tým právě vstřelil branku! Tak to byl krásný fotbalový moment! Jan Koller našel svým pasem malého MATĚJE ZLÁMALA, který svou pohotovou střelou překonal svého otce 0-1!

6

Michal Ordoš se snažil svým dloubáčkem překonat Milana Švengera. Ten ale dokázal, že to v sobě stále má, a proto bezpečně pokus kryl.

5

Bobby tým rozehrává v klidu od vlastní branky a myslím si, že toto tempo jim zatím bude stačit.

4

Marek Heinz opět našel svým centrem Tomáše Janotku, který se ale nakonec k hlavičcce nedostal.

3

Nákop za obranu od Marka Heinze zachytil Jakub Podaný. Ten nejprve nepřekonal brankáře Milana Švengera, což se mu nakonec nepovedlo ani napodruhé. Dvě šance tedy zahodil!

2

Jan Koller si chtěl zpracovat míč a následně vystřelit, ale zradil ho horší první dotek.

1

Michal Ordoš rozehrál velmi rychle do zadu a viděli jsme dlouhý nákop dopředu. Zde byl ale připravený Michal Šmíd, který uklidil míč do zámezí.

1

Utkání právě začalo.
Vše je skoro připraveno. Po dlouhém aplausu pro Zdeňka Zlámala je tedy na místě i úvodní výkop.
Moderátor celé akce již vyhlašuje jména všech hráčů. Začíná se s vítězným celkem Sigmy Olomouc z roku 2012.
Ještě jednou vítám všechny příznivce dnešního exhibičního zápasu. Na hrací ploše se aktuálně ještě dohrává turnaj přípravek, jako takovýho předkrm celého programu. Krátké interview teď probíhá i s celkovým organizátorem Zdeňkem Zlámalem, který zatím celou akci hodnotí pouze kladně.
Úvodní sestavy:

Sigma Olomouc 2012: Blaha, Lovásik – Procházka, Tomeček, Koutný, Schulmesiter, Dreksa, Kotůlek, Mucha, Hořava, Podaný, Heinz, Ordoš, Vepřek, Janotka, Škerle
Trenér: Petr Uličný

Bobby tým: Švenger, Zlámal – Šmíd, Nerad, Krch, Bílek, Papadopulos, Káňa, Burian, Bačo, Tlustý, Moravec, Bartošák, Žůrek, Železný, Novotný, Šírl, Hubník, Rozehnal, Ujfaluši, Koller, Jindřišek
Trenér: Roman Pivarník

Rozhodčí: Slota – Onofrej L., Onofrej La.
Sigma Olomouc 2012 – Bobby tým

Na této akci se představí většina těch nejlepších, se kterými holt měl Zdeněk Zlámal tu čest. První celek, tedy mužstvo Sigmy Olomouc z roku 2012, tvoří hráči z vítězné edice Poháru FAČR. Ve vyhroceném utkání proti Spartě Praha dokázal i současný pravý obránce Hanáků Michal Vepřek vstřelit jedinou branku tohoto finále, čímž přiřkl Moravanům velmi cenný pohár. Mimo jiné i on bude po trávníku běhat dnes. Dále je možno se těšit například na brankáře Martina Blahu, obránce Pavla Dreksu a Martina Kotůlka nebo na útočníky Marka Heinze a Michala Ordoše.

Bobby tým, složený z převážně fotbalových a hokejových hvězd, bude plnit roli menšího favorita. Nebudou zde totiž chybět ani známí reprezentanti. Obranu bude dirigovat Tomáš Ujfaluši s Davidem Rozehnalem, ve středu by míče mohl rozdávat i hokejista HC Olomouc Jan Káňa a u soupeřova vápna rozhodně bude číhat přezdívaný Dýno, tedy Jan Koller.
Zdeněk Zlámal

Rodáka z Přerova určitě nemusím nijak dlouze představovat. Kariéru gólmana započal v Kroměříži, odkud přestoupil jako velký talent do pražské Sparty. Po několika náročných sezónách v tuzemsku, kdy sbíral starty ještě za Ševce, Slovan Liberec, Slavii, Sigmu či Bohemians, se přesunul na druhou stranu Evropy. V roce 2016 se opravdu na pouhý rok upsal k tureckému Alanyasporu, následně přišel pohárový ročník na jihu Moravy a koloběh se opakoval. Opět přišlo angažmá v zahraničí, ač tentokrát ve Skotsku. Zde si prošel kluby Hearts, Saint Johnstonem a Saint Mirrenem. Asi i menší herní vytíženost a rodičovské povinnosti nakonec dovedly bývalého reprezentačního brankáře do sportovního důchodu.

Se 193 centimetry vždy budil mezi hráči velkou odvážnost. Například své příjmení opravdu podložil důkazem, když si v dresu bývalého Fastavu Zlín nepočínal při svém zákroku zrovna nejšetrněji. Tehdy na něj skoro z poloviny hřiště vystřelil boleslavský Petr Mareš. I přesto, že střelu zvládl chytit, tak při něm doslova zlomil brankovou konstrukci. Tento incident se opravdu nevyškrnutelně zapsal do vtipných scének z naší nejvyšší soutěže.
Hezký den všem příznivcům kvalitního českého fotbalu. Při dnešní příležitosti se v areálu divizního HFK koná exibiční utkání, a to mezi týmem Sigmy Olomouc z roku 2012 a mužstvem zvaným Bobby. Toto klání proběhne díky rozlučce bývalého brankáře Bohemians či Zlínu Zdeňka Zlámala. Příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Sigma Olomouc 2012 – Bobby tým

5:5

konec (2:3)

Zpět na online

Branky: 16. Ordoš, 23. Hořava, 34. Ordoš, 35. Ordoš – 6. Zlámal, 15. Železný, 25. Ordoš, 42. Zlámal, 55. Zlámal, 60+2. Papadopulos

Sigma Olomouc 2012: Blaha, Lovásik – Procházka, Tomeček, Koutný, Schulmesiter, Dreksa, Kotůlek, Mucha, Hořava, Podaný, Heinz, Ordoš, Vepřek, Janotka, Škerle
Trenér: Petr Uličný

Bobby tým: Švenger, Zlámal – Šmíd, Nerad, Krch, Bílek, Papadopulos, Káňa, Burian, Bačo, Tlustý, Moravec, Bartošák, Žůrek, Železný, Novotný, Šírl, Hubník, Rozehnal, Ujfaluši, Koller, Jindřišek
Trenér: Roman Pivarník

Rozhodčí: Slota – Onofrej L., Onofrej La.