Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FC Viktoria Plzeň B – FK Příbram B

6:0

konec (3:0)

08.05.2022, 10:30 • Luční ulice • 24. kolo • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.55 4.2 3.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:24:01)
Dnes byl na ligové utkání nastavený pouze jeden tým, a sice plzeňská Viktorka. Honosný náskok z prvního poločasu ještě rozšířil Alexandr a dvakrát Jedlička. Domácí slaví zasloužené vítězství 6:0 a budou vyhlížet závěr soutěže.

90

Konec zápasu.

89

Pro balon si pohodlně došel Mrózek, který by dnes vedle chytání mohl provozovat třeba četbu.

88

Zápas už se z povinnosti dohrává. Přihrávka Vostárka znovu míří na obrannou polovinu, aby Příbram nekupila další chyby.

86

O míč přišel Tadeáš Pospíšil, kyž se marně pokoušel centrovat do vápna.

85

Velmi nepřesná rána Lukavského se málem proměnila v gólovou asistenci, ovšem hosté se v pokutovém území nedokázali včas zorientovat.

83

83. JEDLIČKA - 6:0

83

Plzeň B právě vstřelila branku!
Svého druhého gólu se ještě dočká také TOMÁŠ JEDLIČKA. Na pravém křídle měl hodně prostoru, zamířil a náramně trefil. Náhradní brankář Orijah měl být pro hostující stranu impulzem, ale vydržel jen úvod poločasu. Teď inkasuje podruhé během necelé minuty hry.

82

82. ALEXANDR - 5:0

82

Plzeň B právě vstřelila branku!
Chladnokrevné zakončení z penaltového puntíku k levé tyči obstaral ADAM ALEXANDR. Viktoriáni v této chvíli nadělují „bůra“ a znovu ukazují, jakou dominanci si v dnešním utkání vypracovali. Příbram musí přežít ještě deset minut fotbalového hororu.

80

Byla nařízena penalta. Orijah se vrhnul proti střelci a zastavil ho nepovoleným způsobem. Kartu přesto nespatří.

79

Karel Žilák dnes několikrát pálil slepými náboji, proto se tentokrát rozhodl pro přihrávku pod sbee, přestože měl dost prostoru na střelu. Spoluhráči jeho záměr neočekávali a z obří šance nevznikne vůbec nic.

79

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
ze hřiště odchází Oravec, přichází Fišer.

76

Faul u postranní čáry je nakonec pískán útočícímu hráči. Zdálo se, že právě Korelus byl poškozeným borcem.

74

Velmi slušnou možnost měl nyní zleva postupující Kodýtek! Jeho přímá střela ovšem nenačapala Orijaha v nedbalkách.

74

Roh odvrátili plzeňští fotbalisté už u přední tyče, takže brankář Mrózek se znovu přiblížil zatím pohodlnému čistému kontu.

73

K přímému kopu se staví Kolář, ale svou zásilku nedoručí. Ve vzduchu úřadoval Kodýtek.

71

Střídání v týmu 1. FK Příbram B:
ze hřiště odchází Budínský, přichází Vott.

70

70. JEDLIČKA - 4:0

70

Plzeň B právě vstřelila branku!
Tentokrát domácím rozehrávka od rohového praporku vyšla náramně a na přední tyči si skvěle naběhnul TOMÁŠ JEDLIČKA. Jeho neomylné zakončení skončilo v síti a Orijah tak rovněž z tohoto zápasu neodejde s čistým štítem. Rozdíl tří bodů v tabulce dnes na hřišti není vůbec znát, Viktorka je daleko lepším celkem.

70

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
ze hřiště odchází Krůta, přichází Kolerus.
ze hřiště odchází Kříž, přichází Jedlička.

67

Zpoza vápna zahrozil Pavel Gaszczyk přízemní střelou. Úvod poločasu je zapomenut a znovu je lepší Plzeň.

66

Znovu nebyl ve vzduchu zrovna dominantní Orijah a Plzeň z toho mohla těžit. Fišer však nedokázal překonat obranný val soupeře a Alexandr hlavou selhal.

66

Domácí uskutečnili zajímavý signál, který nevyšel podle představ, když Alexandr Sojka nedoručil svůj centr do nebezpečného prostoru. Akce nicméně pokračovala a na hlavičku solidně naskakoval Tadeáš Pospíšil. Nakonec se Viktoria dočká rohu.

65

Za faul zhruba 40 metrů od brány vidí žlutou kartu Vojtěch Lukavský. Zahrávat se bude přímý kop Plzně.

63

Středem hřiště moc hezky povodil míč Lukáš Vostárek. Když už příbramští hráči nedokáži předvést kvalitní zakončení, alespoň ukazují technickou vytříbenost.

62

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
ze hřiště odchází Kronus, přichází Pospíšil.

62

I když rozehrávku pokazil Orijah, nakonec mohl zůstat relativně v klidu. Kronus netrefil míč čistě a zamířil doprostřed.

61

Po delší době se po pravé straně zkoušel probít Milan Krůta, centr mu nicméně nevyšel.

59

Rohový kop Příbrami nedopadl nejlépe, ale odkop plzeňského obránce narazil do nastartovaného Patrika Švestky a málem se odrazil do sítě. Na to by si Viktorka měla dát pozor.

57

Střídání v týmu 1. FK Příbram B:
ze hřiště odchází Hošek, přichází Cmiljanovič.

56

Rozehrávku si chystá Mrózek, ale řešení nakrátko se mu málem vymstilo! Nechybělo moc k tomu, aby napadající Jan Hošek dostal míč do sítě.

54

Hosté se neustále zdržují na obranné poovině hřiště. Lukáš Vostárek se zkoušel od pravé postranní čáry posunout až k pokutovému území, záměr mu nicméně zmařili obránci.

52

Hosté se přece jen ve druhém poločase trochu zvedli. Na skákající balon hlavou ještě dosáhnul průrazný Vojtěch Lukavský, nebyl však v pozici, ze které by se dalo dobře mířit.

50

Centr do vápna nedokázal Orijah zpracovatl a Dominik Kříž z toho mohl těžit. Jeho rána ovšem zaduněla o břevno a dostává se mimo hrací plochu.

49

Hned v úvodu má náhradník Příbrami dost práce, zachytil však i průnikovou přihrávku, z čehož mohl těžit Vostárek. Vedl míč středem, jenže nedokázal ho předat dobře postaveným spoluhráčům.

48

Vhazování u půlící čáry obstaral Lukáš Vostárek, ale nešlo o ideální řešení a balon se rychle dostává o Orijahovi.

46

Orijah se ihned musel vrhnout za střelou Karla Žiláka, ta ale prosvištěla nakonec těsně vedle.

46

Málokdy vídaná věc. Příbram v poločase střídá brankáře Ondřeje Blehu, který třikrát inkasoval, a nahrazuje ho Orijahem. Naskakuje také Alghamdi za Hájka. Změna nastává i v kádru Viktorky, Vacha střídá Čihák.

46

Začal druhý poločas.
Přestože jsme v prvním poločase viděli několik přerušení, rozhodčí neshledali při současném výsledku důvod k nastavení. Plzeň vstoupila do utkání hodně nebojácně, což se jí vyplatilo. Už po pěti minutách našel prostor k hlavičce Milan Krůta, za stejný časový úsek se po něm prosadil Dominik Kříž. Příbram se trápila s přechodem do útoku a další direkt jí tak v 33. minutě zasadil Pavel Gaszczyk. Za stavu 3:0 týmy míří do kabin, další poločas začne přibližně v 11:35.

45

První poločas skončil.

43

Hlavičkou chtěl útok Příbrami rozvinout Jan Hošek, přesný nicméně nebyl. Nabíhající Lukavský tak nemohl postupovat sám na brankáře.

43

Příbramští teď nesportovně zahájili rozehrání volného kopu, přestože na hřišti zůstával ležet jeden z domácích hráčů.

42

Hájkův neposedný projektil zalehnul Bleha, který má tak po delší odmlce znovu dost práce. Zatím čtvrtému inkasovanému gólu odolává s grácií.

41

Zakončení z kopačky Žiláka tentokrát hravě vyřešil Ondřej Bleha, pokus šel víceméně doprostřed brány.

40

Po lajně si sbíhal Vít Kolář, přesně přihrávky od Schindlera se každopádně nedočkal. A na tom skončí další nadějná akce Příbrami.

39

Zdá se, že Příbram v těchto chvílích jasně dominuje na míči, jenže ke gólu její snaha zatím nevede. Před vlastním vápnem znovu operuje Jan Dvořák.

38

Skvělý míč propadnul až za obranu, ale hosté udeřit nedokázali! Patrně Pavel Hájek se jako poslední snažil zakončit, obrana Plzně však dokázala ránu odrazit na rohový kop, ze kterého rovněž nezaprší.

37

Nepovolený zákrok odnesl Jan Vokřínek, ale může se pomalu stěhovat do vápna. Příbram bude po právu zahrávat standardku.

35

Nyní už Bleha odkopává, takže zřejmě nešlo o nic vážného.

34

Na trávníku leží Ondřej Bleha, který zřejmě narazil v nepříjemném souboji. Věřmě, že brankář Příbrami bude zdravotně v pořádku.

34

34. GASZCZYK - 3:0

34

Plzeň B právě vstřelila branku!
Teď už to ale Milanu Krůtovi vyšlo. Přebral balon na hranici šestnáctky a krátkým centrem dokázal najít PAVLA GASZCZYKA. Ten trefil volej přesně k pravé tyči, takže brankář Ondřej Bleha už se stihl pouze ohlédnout do strany. Viktoria vede o tři góly a o jejím vítězství už v tuto chvíli téměř nemůže být pochyb.

32

Znovu Milan Krůta skvěle vystihl protivníkovu rozehrávku, zatím ovšem není schopný kvalitního přenesení míče. Znovu tak kontr utnul předčasně.

30

Nenápadná střela zpoza vápna se vykutálela těsně vedle pravé tyče. Bleha by se zřejmě natahoval marně, kdyby šel míč více vlevo.

30

Po nevydařené standardní situaci z levého křídla ještě vracel míč do váona Adam Kronus. Nejdůraznější byl kapitán hostý Jan Dvořák, přesto může Plzeň směle pokračovat v ofenzivě.

28

O centr se pokoušel Karel Žilák, nicméně narazil na dobře postavený blok. Vhazování pro Viktorii.

27

Hra se opět rozeběhla, ale první přihrávka na pravé křídlo se domácím nevydařila. Příbram zvolila rychlý přechod a nebyla daleko od zajímavé příležitosti. Poslední pas ovšem pokazil Vokřínek.

25

Načechraný míč z nohy Víta Koláře sice mířil správně k penaltovému puntíku, ale zároveň do ofsajdu. Týmy po této akci dostávají občerstvovací pauzu.

24

Krůta nepřestává se svými výpady po pravém křídle, ke střele se ovšem nedostává ani v tomto případě. Obránci ho dostihli.

24

Míče se po dlouhé době dotkne Mrózek, centr od poloviny hřiště totiž proskákal až za brankovou čáru a chystá se odkop.

23

Nádherná narážečka mezi Krůtou a Křížem, pak ovšem následována krachem při zakončení. Bleha si bez problému sebere míč a bude řídit další postup Příbrami.

22

Souboje Krůta versus Kolář se dnes budou opakovat poměrně často. Tentokrát se bek Příbrami rozčiluje, že v souboji nefauloval. Hvizd už ale zazněl.

20

Riskantní rozehrávka Blehy do strany se hostům znovu nevyplácí. Měli štěstí, že Milan Krůta nezvládl driblink. Dlouhý aut do pokutového území nebezpečí nepřinesl.

19

Trpělive se 1. FK propracovalo k půlícímu kruhu, kde ovšem Pavel Hájek nedokázal přihrát přesně do běhu. Plzni pak v bránění pomůže útočný faul.

18

Zatím Středočeši cestu z problémů najít nemohou. Pro přihrávku si seběhnul Patrik Švestka, ale po bleskovém obklíčení vrací stoperům.

17

Aut přenechává Pavel Hájek Vítu Kolářovi. Jenže Viktorka znovu svěle obsazuje hráče a hosté musí kombinovat až ke svému gólmanovi.

15

Třetí rohový kop pro Plzeň v tomto utkání nedopadl nejlépe. Příbram si tentokrát prostor na malém vápně ohlídala a nechybělo moc, aby Vojtěch Lukavský založil kontr.

14

Konečně se přípomněla také Příbram. Pavel Hájek zůstal nekrytý u pravé tyče a z malého vápna se snažil procedit ostrý volej. Brankář Mrózek zůstal stát a balon si ho našel.

13

Po krátké přihrávce Tomáše Vacha vyslal Milan Krůta do úniku Dominika Kříže. Jenže ten v rozhodující chvíli ztratil kontrolu nad míčem a neproklouznul tak mezi stopery. Ve vzduchu přesto visel další zásah.

12

Průnikový pas z nohy Denise Budínského nedoputoval na plánované místo. Aut po lajně pak nevhodil ideálně Jan Hošek, načež další ztrátu dopouští krajní bek Kolář.

10

10. KŘÍŽ - 2:0

10

Plzeň B právě vstřelila branku!
Viktoria skvěle brání střed hřiště a Příbram je v kombinanční křeči. Hlavičku Víta Koláře dokázali před vápnem získat právě Západočeši a okamžitou ranou k pravé tyči překvapil brankáře DOMINIK KŘÍŽ. Už po 10 minutách vede Plzeň o dvě branky a sebevědomě kráčí za třemi body.

8

Hosté se potřebují uklidnit, jenže přichází pravý opak. Pozvolnou souhru špatným zpracováním pokazil Lukáš Vostárek.

7

Snad poprvé se příbramští fotbalisté podívali před vápno soupeře. Kombinace ovšem nemá dlouhého trvání, neboť hlavičkový souboj prohrál Hájek.

5

5. KRŮTA - 1:0

5

Plzeň B právě vstřelila branku!
Štiplavý centr Pavla Gaszczyka ještě Ondřej Bleha zvládl vyboxovat, ale pak nápor Plzně přece jen končí úvodním gólem. Z levé strany přiletěla do vápna další zásilka, kterou šikovně umístil MILAN KRŮTA. Na hlavičku z bezprostřední blízkosti už Bleha nezareagoval a zdá se, že Viktorka bude nadále diktovat tempo zápasu.

5

Západočeši už se zase stěhují před malé vápno, bude se kopat druhý roh. Po rozehrávce nakrátko zahrozil přetaženým centrem Gaszczyk.

4

No a málem vlastní gól! Do centrovaného míče se nešikovně opřel Jakub Schindler a způsobil obrovské problémy. Naštěstí pro příbramské „Béčko“ zareagoval Ondřej Bleha včas.

3

Raději až k Blehovi vrátil míč Dvořák, jenže brankář hostí při rozehrávce dost zaváhal. Po pravém křídle se prohnal Milan Krůta a vybojoval alespoň rohový kop.

2

Šikovně zkoušel prostrčit míč před vápno Matyáš Kodátek, ale na poslední chvíli jeho záměř zachytila obrana Příbrami. Tady hrozil nebezpečný útok.

1

Míč se vykutálel mimo hrací plochu. Domácí chtějí do utkání vstoupit aktivně a stěhují se do vápna. Jenže nepovedený centr znamená odkop od brány Blehy.

1

Úvodní nákop musel hlavou odvracet hostující Hošek, ale zvládl to dobře, takže Plzeň začne až od brankáře Mrózka.

1

Utkání právě začalo.
Kapitáni Dominik Fišer a Jan Dvořák už za sebou mají los i úvodní podání rukou. Utkání vypukne za malý okamžik.
V tréninkovém areálu plzeňského „Áčka“ už se vše připravuje k úvodnímu výkopu 24. kola České fotbalové ligy. Hlavní hřiště bude od 16 hodin sloužit třaskavému prvoligovému klání mezi Plzní a Spartou, kdy se může Viktorka znovu přiblížit titulu.
Úvodní sestavy:

FC Viktoria Plzeň B: Mrózek – Fišer (K), Vach, Gaszczyk, Krůta, Kodýtek, Kronus, Žilák, Kříž, Sojka, Alexandr
Náhradníci: Daněk – Kolerus, Pospíšil, Jedlička, Oravec, Čihák
Trenér: Josef Parlásek

1. FK Příbram B: Bleha – Schindler, Dvořák (K), Hošek, Vostárek, Kolář, Budínský, Hájek, Lukavský, Švestka, Vokřínek
Náhradníci: Orijah – Cmiljanovič, Zahladko, Vott, Majid, Nedvěd, Alghamdi
Trenér: Lukáš Růžička

Rozhodčí: Lerch – Vokoun, Doubrava.
Hezké dopoledne. Vítáme vás u utkání z České fotbalové ligy (A), v němž se střetnou záložní týmy Viktorie Plzeň a FK Příbram. Půjde o souboj tabulkových sousedů, neboť Západočeši se momentálně drží na deváté pozici, Příbram je se ztrátou tří bodů na svého dnešního soupeře desátá.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

FC Viktoria Plzeň B – FK Příbram B

6:0

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 5. Krůta, 10. Kříž, 34. Gaszczyk, 70. Jedlička, 82. Alexandr (pen.), 83. Jedlička

Karty:   65. Lukavský (PRB)

FC Viktoria Plzeň B: Mrózek – Fišer (K) (79. Oravec), Vach (46. Čihák), Gaszczyk, Krůta (70. Kolerus), Kodýtek, Kronus (62. Pospíšil), Žilák, Kříž (70. Jedlička), Sojka, Alexandr
Náhradníci: Daněk – Kolerus, Pospíšil, Jedlička, Oravec, Čihák

Trenér: Josef Parlásek

FK Příbram B: Bleha (46. Orijah) – Schindler, Dvořák (K), Hošek (57. Cmiljanovič), Vostárek, Kolář, Budínský (71. Vott), Hájek (46. Alghamdi), Lukavský, Švestka, Vokřínek
Náhradníci: Orijah – Cmiljanovič, Zahladko, Vott, Majid, Nedvěd, Alghamdi

Trenér: Lukáš Růžička

Rozhodčí: Lerch – Vokoun, Doubrava