Menu

Hokej

Extraliga dorostu - baráž

Polsko U16 – BK Havlíčkův Brod

2:3

po prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

16.04.2022, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • 6. kolo • Milan Sochor (@minusochor)

To je ode mne z Kotliny nejen pro dnešek, ale pro celou uplynulou sezonu vše. Tohle byl poslední zápas, který se tu v ročníku 2021/22 odehrál, teď už se tu bude rozpouštět led. Budu se s vámi v další sezoně těšit na počtenou. (14:01:15)
Havlíčkobrodští dorostenci se se sezonou, ve které obhajovali extraligovou účast až v baráži, loučí vítězně. V prodloužení o výhře nad Polskem rozhodl Ilarion Kuprijanov.

Konec zápasu.

62:26

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Stejně jako se před malou chvílí individuální akcí prezentoval Jan Vaněček, podobně se před bránu sám dostal ILARION KUPRIJANOV. Ten ale nebyl nikým bráněný, měl tak před brankovištěm dostatek času, aby si položil brankáře na led, a pak v klidu zavěsil puk pod víko! Asistence: Patrik Bakus.

61:28

Jan Vaněček se individuálně dostal až před domácí brankoviště, jeho zakončení ale nemělo potřebný důraz, Igor Tyczyński si tak poradil.

60:27

Hosté byli blízko rozhodnutí! Ilarion Kuprijanov nabil na levý kruh Patriku Bakusovi, jeho tvrdá rána bez přípravy ale rozezvonila jen tyč!

60:12

Radim Mrtka se po vyhraném vhazovaní rozjel do útoku, jeden z jeho spoluhráčů byl ale rychlejší, a píská se ofsajd.

60:01

Začalo prodloužení.
Ve třetí třetině se Polsko překvapivě vrátilo do vedení, to ale netrvalo dlouho. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, za malý moment tak bude pokračovat pětiminutové prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:38

V posledních minutách tlak Havlíčkova Brodu trochu opadl. Hosté se sice stále drží na kotouči, ne však ale v prostorech, odkud by mohli zahrozit. Stěží se jim daří dostat do útočného pásma.

57:36

Lukáš Nový dostal přihrávku před brankoviště, odkud z první vypálil, a nebyl to vůbec špatný pokus. Puk mířil mezi roku a tělo polského brankáře, ten ale i v tomto nepříjemném místě dokázal kotouč udržet.

55:44

Havlíčkobrodští zamkli soupeře v jeho pásmu a snaží se o častou střelbu, zatím ale naráží jen na přesné zákroky domácího gólmana.

55:05

Jonáš Novotný posunul na modré čáře puk doleva na Tadeáše Adama. Jeho ránu si Igor Tyczyński našel ve výhledu a vyrážečkou ji odrazil do rohu kluziště.

54:58

Současná část hry příliš hokejové krásy nenabízí, nezměnila to ani střela Tadeáše Koubka, která skončila na plastronu Igora Tyczyńskiho.

53:32

Dva domácí hráči se srazili během střídání ve středním pásmu, díky tomu se otevřelo více prostoru před Ilarionem Kuprijanovem, ten se ale nakonec ke střele nedostal.

51:47

Jonasz Hofman dostal těžkou přihrávku do jízdy, dokázal puk ale zpracovat a v souboji jeden na jednoho se snažil prosadit, havlíčkobrodský obránce jej ale za sebe nepustil.

50:21

Teď po sobě havlíčkobrodští hokejisté házeli puk jako kus horkého bramboru, a podle toho útočná akce také dopadla. Kotouče se zmocnili Poláci a mohou postupovat dopředu.

49:50

Josef Teplý zachytil domácí rozehrávku u pravého mantinelu, odkud pohotově vypálil, těsně ale minul bránu Polska.

49:04

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! TADEÁŠ KOUBEK vystřelil z levého kruhu přes obránce a už se zdálo, že Igor Tyczyński má puk ve výstroji. Kotouč mu ale nakonec proklouzl za jeho záda a polský obránce vyhazoval kotouč pryč z brankoviště, už to ale nestihl před brankovou čarou a hosté se mohou radovat! Asistence: Tomáš Smetánka.

48:35

Až teď se hosté usadili v pásmu soupeře a nakonec se propracovali ke střele, Igor Tyczyński ovšem zůstává koncentrovaný a předvádí dobrý výkon.

47:29

Poláci pokračují v útočné aktivitě. Sice se jim nedaří dostal do střelby, ale spíše bychom očekávali tlak Havlíčkova Brodu a snahu o vyrovnání. To se ale v tuto chvíli neděje.

45:53

Tým Polsko U16 práve vstřelil branku!
Domácí jdou podruhé v utkání do vedení! Jonasz Hofman za havlíčkobrodskou bránou vybojoval kotouč a přihrál jej MAKSYMILIANOVI DAWIDOVI před bránu, který jej zblízka zavěsil bekhendem pod víko. Asistence: Jonasz Hofman.

45:35

Josef Teplý se uvolnil u levého mantinelu a našel na levém kruhu Patrika Bakuse, jeho prudká rána ovšem mířila těsně vedle.

44:41

Hosté v plném počtu. Druhá část přesilové hry už v podání Polska nebyla tak povedená jako úvodních 50 sekund.

43:37

Teď už se havlíčkobrodští hokejisté osvobodili a Polsku nějakou dobu trvalo, než se vrátili zpátky do útoku.

43:15

V této přesilové hře se Polsku daří o poznání lépe než v té předchozí. Domácí zamkli svého soupeře v jeho pásmu a Jakub Hofman nebezpečně pálil z levého křídla, Marek Beran ovšem jeho ránu vyrazil.

42:41

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Bernard – 2 min., sekání).

41:53

Rafał Drabik vyslal jedovatou střelu zápěstím z okraje levého kruhu, mířil ale těsně nad bránu, Marek Beran tak nemusel zasahovat.

40:57

Hosté ovšem zůstali na kotouči a mohli pokračovat v akci. Nahození Jana Vaněčka od modré čáry ale nikdo netečoval, a tak jej Igor Tyczyński v klidu zastavil vyrážečkou.

40:11

Ilarion Kuprijanov se hned po vyhrané buly snažil na pravém křídle uvolnit stahovačkou, ta mu ale nevyšla, ke střele se tak nedostal.

40:01

Začala třetí třetina.
V druhé části hry už hosté neměli takovou převahu, hra se více vyrovnala. Přispěla k tomu i pětiminutová přesilová hra Polska. Domácí v ní sice nedokázali ani vystřelit na bránu, alespoň opticky tím však zmírnili tlak Havlíčkova Brodu. Tým ze srdce Vysočiny nakonec dokázal vyrovnat, i když to bylo po poněkud kuriózní situaci. Odražený puk od ochranné sítě dorazil do brány Patrik Bakus. Do třetí třetiny, která začne přibližně v 13:20, se tak půjde za nerozhodného stavu.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:51

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Hosté vyrovnávají, a ani někteří havlíčkobrodští hráči teď sami nezaznamenali, že vlastně vstřelili gól. Sražená střela z levého křídla se od ochranné sítě vrátila k levé tyči Igora Tyczyńskiho, kde jej pohotově dorazil PATRIK BAKUS, jenž našel nějakou skulinku, kudy se puk dostal za brankovou čáru. Asistence: Josef Teplý.

38:05

Lukáš Nový se tlačil před brankoviště a za svůj důraz byl málem odměněn. Po vyražené střele z levé strany se puk odrazil právě od něj, zamířil ale těsně mimo.

37:13

Matěj Fiala teď neudržel nervy na uzdě. Po jeho zblokované ráně vrazil krosčekem do soupeře, to ale zraku rozhodčích ušlo.

35:48

Na druhé straně zasahuje také Igor Tyczyński, měl ale o poznání jednodušší práci. Jan Vaněček se u pravého mantinelu nenacházel v nejlepší možné střelecké pozici.

35:14

Jakub Hofman patří k nešikovnějším útočníkům polského výběru a znovu to prokázal. Uvolnil se na levém kruhu a vyslal prudkou ránu zápěstím, kterou Marek Beran reflexivně vykopl levým betonem.

34:25

Havlíčkův Brod se po zblokované ráně hnal do protiútoku, jenže Josef Teplý byl sražen, doklouzal za modrou čáru, a Tadeáš Koubek tak s kotoučem vjel do ofsajdu.

33:27

Tomáš Smetánka se osou hřiště dostal mezi obrannou dvojici soupeře, dokázal vystřelit, jenže mířil příliš vysoko. Domácí bránu tak ze slibné pozice neohrozil.

31:30

Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Bělohlávek, přichází Beran.

31:24

Na druhé straně se to snažil změnit Josef Teplý, na pravém křídle se ale dostal mimo ideální střelecký úhel, Igor Tyczyński vyrazil jeho ránu betony.

31:15

Hraje se dlouho bez přerušení a také bez šance. Damian Raczek svoji střelu neprocpal přes blok bránících hráčů.

29:34

Už v plném počtu hráčů na ledě se po levém křídle posouval dopředu Dawid Chojęta, trefil ale jenom nohy bránícího hráče a kotouč se odrazil do rohu kluziště.

29:18

Hosté v plném počtu.

28:29

Z Mrtkova trestu uplynuly více než čtyři minuty, a Poláci zatím ani nevystřelili na bránu. Havlíčkův Brod se znovu osvobozuje.

27:29

Ne, domácím to nejde. Poláci jen nahodili kotouč do útočného pásma, kde se ho ale zmocnili obránci celku z Vysočiny, kteří se opět dlouhým vyhozením osvobozují.

26:43

Hosté navíc dobře napadali ve středním pásmu a donutili soupeře k vyhození puku na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Igora Tyczyńskiho, tahle přesilová hra domácím vůbec nevychází.

26:22

A znovu. Havlíčkobrodští dokázali přerušit kombinaci soupeře a dostali puk až za polskou svatyni.

25:46

Polsko se snaží kombinovat v útočné třetině, ke střele se ale zatím nedostalo. Hosté se naopak už dvakrát osvobodili dlouhým vyhozením.

24:18

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (P. Mrtka – 5 min., vražení na hrazení + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení). Trest odpyká Bernard.

24:18

Tohle je nepříjemné. Patrik Mrtka tvrdě narazil soupeře u hrazení, který hned bezvládně padnul k ledu. Hra je přerušena, bude se vylučovat.

23:56

Nejprve se rozjeli Poláci do akce tří proti dvěma, na modré čáře je zradila ale rozehrávka. Do protiútoku tak mohli havlíčkobrodští dorostenci, také jim ale scházela přesnost. Jonáš Novotný se marně natahoval po dlouhé přihrávce.

22:24

Tomáš Smetánka měl puk na holi v blízkosti brankoviště, ten se mu ale zamotal pod brusle, z akce tak byl pouze nepřesný bekhendový pokus.

21:40

Až teď se Matěj Fiala dostal ke střele z levého kruhu, jeho pokus byl ale spíš propagační. S tím neměl Igor Tyczyński sebemenší problémy.

20:48

Havlíčkovu Brodu se i vinou jeho nepřesnosti nedaří přejít do útočného pásma, domácí drží hru daleko od vlastního gólmana.

20:07

Po úvodní buly druhé třetiny se bude vhazovat znovu, tentokrát před Jakubem Bělohlávkem. Hosté se totiž provinili zakázaným uvolněním.

20:01

Začala druhá třetina.
V úvodní dvacetiminutovce měli jasnou převahu havlíčkobrodští hokejisté, jenže ji nedokázali vyjádřit gólově. Vlastně si ani nevytvořili vyloženě gólovou příležitost. To Polsko hrozilo jen ojediněle, zato nebezpečně. Po jednom přečíslení po střele Jakuba Hofmana zvonila za Jakubem Bělohlávkem tyč, další přečíslení už ale stejný hráč proměnil, a poslal domácí do vedení. Druhá třetina, do které si tak naši severní sousedé nesou těsný náskok, začne přibližně v 12:40.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Bruslaři svého soupeře v poslední minutě zmáčkli před jeho brankovištěm. Úplně v závěru mířila přihrávka před bránu na Jonáše Novotného, ten ale zblízka puk za záda domácího gólmana neusměrnil.

18:22

Před Ilarionem Kuprijanovem se otevřel prostor na pravém křídle. Havlíčkobrodský útočník se snažil stahovačkou uvolnit přes bránícího hráče, to se mu ale nepodařilo.

17:20

Až teď se to podařilo Damianu Raczkovi, který se od levého hrazení nikým neatakovaný dostal až před brankoviště, zblízka ale ani nadvakrát nedostal kotouč za betony Jakuba Bělohlávka.

16:48

V další části hry byli aktivnější Poláci. Drželi se na kotouči a několikrát pronikli do útočného pásma, v něm se ale nedostali ke střele.

14:48

Po vyhrané buly v útočné třetině vypálil z okraje levého kruhu Jonáš Novotný, trefil ale pouze brankářovy betony. Po něm napřáhl na modré čáře Kryštof Chymo, jenže jeho rána letěla mimo bránu.

13:27

Tým Polsko U16 práve vstřelil branku
Domácí jdou nečekaně do vedení! Podruhé v utkání se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Maksymilian Dawid z pravého křídla přihrál na osu hřiště, kam si najížděl JAKUB HOFMAN, jenž si položil brankáře kličkou do bekhendu a pohodlně zasunul puk do sítě! Asistence: Maksymilian Dawid.

11:53

Havlíčkův Brod se v nepříliš zajímavé pasáži marně snažil usadit v útočném pásmu, domácím se zas nedařilo při zisku kotouče posunout dál než do střední části hřiště. Hra je přerušené po té, co Tadeáš Adam vyvážel puk dopředu. Do cesty se mu postavil napadající útočník, ale byla to srážka jak s buldozerem. Polský hráč zůstal po tvrdém střetu ležet na ledě, proto se přerušuje.

09:39

Domácí se objevili v naprosto ojedinělé šanci, byla to ale zatím největší příležitost zápasu! Poláci ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Jakub Hofman vzal situaci na levém křídle na sebe, jeho střela se odrazila od vzdálenější tyče havlíčkobrodské klece!

08:44

Tlak Havlíčkova Brodu neutuchá. Domácí gólman si ovšem zatím počíná bezchybně, stav je tak stále bezbrankový.

07:52

Ilarion Kuprijanov schoval svoji ránu zápěstím za obránce domácích, polský gólman si ovšem našel výhled a vyrážečkou odrazil puk do rohu kluziště.

07:04

Dawid Lojas vyvezl puk po levém křídle, po přejetí červené čáry ale jenom nahodil puk do pásma a odjel na střídačku. V akci tak mohou pokračovat hosté.

06:29

V následném tlaku se hosté sice nedostali ke střeleckému pokusu, Polsko se ale ubránilo pouze za cenu zakázaného uvolnění.

05:42

Bruslaři zvítězili na vhazování v útočném pásmu, po kterém hned bez přípravy vypálil od modré čáry Patrik Mrtka, jeho pokus ovšem vytěsnil domácí brankář holí do rohu kluziště.

05:10

Adam Bernard po ose hřiště zavezl puk do útočného pásma a za modrou čarou jej předal doprava na Tomáše Smetánku, jeho střela skončila v lapačce Igora Tyczyńskiho.

04:44

Domácí se znovu pokusili proniknout do soupeřova pásma, na modré čáře jejich postup ale zastavil odpískaný ofsajd.

04:23

Poláci se poprvé vydali na útočný výlet. Ten ale neměl příliš dlouhého trvání. Po zavezení kotouče za havlíčkobrodskou svatyni o puk přišli.

02:30

Hosté začali očekávaným tlakem. Patrik Bakus se prodral mezi kruhy, odkud střílel mezi betony. Igor Tyczyński je sklapl k sobě včas, Josef Teplý se k dorážce pak nedostal.

01:38

Domácí gólman musí znovu zasahovat pravým betonem, tentokrát zneškodnil ránu Radima Mrtky od modré čáry.

00:55

O první střelu na branku se postaral Tadeáš Koubek. Jeho pokus z pravé strany vytěsnil pravým betonem Igor Tyczyński.

00:20

Havlíčkobrodští hokejisté vyhráli úvodní buly, jejich rozehrávka ale skončila ve středním pásmu. Hrát mohou domácí.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Polsko U16: Tyczyński (Kapusta) – Hanzel, Wojciechowski, Bieda, Majewski – Stolarski, Dawid (A), Chojęta, Drabik, Jonasz Hofman, Jakub Hofman, Lojas, Raczka, Laszkiewicz (C)
Trenér: Łukasz Sokół

BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Beran) – Jan Vaněček (C), Jakub Vaněček, Adam, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, Nový – Smetánka, Novotný, Bernard
Trenér: Jiří Čelanský.
 Polsko U16

Poláci mohou už jen kosmeticky upravit konečnou podobu tabulky, v níž se mohou z posledního místa posunout před třetí Třebíč, na kterou ztrácí jediný bod. Nebudou to mít ale vůbec jednoduché, v soubojích s extraligovými soupeři doposud nezískali ani bod, zatím bodovali jen s ligovou Třebíčí. Podaří se tuto skutečnost zahraničnímu mančaftu změnit, nebo se i v tomto duelu ukáže rozdíl mezi Extraligou a Ligou dorostu?
 BK Havlíčkův Brod

Poslední barážové kolo už nic neřeší, oba extraligové celky svoji účast mezi elitou zachránily. Havlíčkův Brod dokonce dvakrát. Po první úlevě a radosti ovšem nastala znovu nervozita, tým z Kotliny kvůli dvěma kontumacím přišel o čtyři body. Jistá záchrana tak byla ta tam. Euforie v Kotlině však vypukla brzy znovu. Celek z Vysočiny hned v dalším kole porazil Tábor, Třebíč navíc klopýtla s Polskem, díky čemuž se Bruslaři definitivně zachránili. Rozloučí se se sezonou vítězně?
Vítáme vás u on-line přenosu barážového utkání o Extraligu dorostu mezi celky Polsko U16 a BK Havlíčkův Brod. Jako domácí tým je vedený výběr našich severních sousedů, ten ale celou sezonu hraje na kluzištích soupeřů, i toto klání tak bude hostit havlíčkobrodská Kotlina. Utkání začíná v 12:00.

Polsko U16 – BK Havlíčkův Brod

2:3

po prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Jakub Hofman (Dawid), 46. Dawid (Jonasz Hofman) – 39. Bakus (Teplý), 50. Koubek (Smetánka), 63. Kuprijanov (Bakus)

Polsko U16: Tyczyński (Kapusta) – Hanzel, Wojciechowski, Bieda, Majewski – Stolarski, Dawid (A), Chojęta, Drabik, Jonasz Hofman, Jakub Hofman, Lojas, Raczka, Laszkiewicz (C)
Trenér: Łukasz Sokół

BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (32. Beran) – Jan Vaněček (C), Jakub Vaněček, Adam, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, Nový – Smetánka, Novotný, Bernard
Trenér: Jiří Čelanský

Rozhodčí: Marek Honza – Ondřej Polák, Patrik Augusta

Diváci: 83

Průběh zápasu
1. třetina
13:27 POL 1:0 Jakub Hofman (Dawid)
Po 1. třetině
2. třetina
24:18 HBR 5+20 OK P. Mrtka, vražení na hrazení+vražení na hrazení, odpyká Bernard
31:30 HBR -Bělohlávek +Beran (Střídání)
38:51 HBR 1:1 Bakus (Teplý)
Po 2. třetině
3. třetina
42:41 HBR 2 Bernard, sekání
45:53 POL 2:1 Dawid (Jonasz Hofman)
49:04 HBR 2:2 Koubek (Smetánka)
Po 3. třetině
Prodloužení
62:26 HBR 2:3 Kuprijanov (Bakus)
po prodl.