Menu

Hokej

Univerzitní liga ledního hokeje

UK Kings Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci

3:2

po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

06.04.2022, 17:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Semifinále • Milan Huppert

Tipsport: 1.55 4.8 3.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Rozhodující pátý semifinálový zápas série mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci nabídl parádní dramatickou podívanou do samotného konce. Rozhodnutí přineslo až prodloužení, v němž uspěli domácí hokejisté, když v 62. minutě Jindra rozjel po levé straně Martina Dlabolu, jehož křižnou střelu po ledě Šoustal nezvládl vyrazit mimo nebezpečí. Zástupce z hlavního města tak ovládl série výsledkem 2:1 na zápasy a ve finále vyzve Akademiky z Plzně, kteří ve dvou zápasech vyřadili českobudějovický celek Black Dogs Budweis. (20:03:26)

Konec zápasu.

61:45

61:45 Martin DLABOLA - 3:2

61:45

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto, Akademiky z Plzně ve finále vyzvou hokejisté Univerzity Karlovy! Jindra přihrál doleva MARTINU DLABOLOVI a dvaadvacetiletý obránce se prosmýkl kolem Skopala až do kruhu, odkud vyprodukoval křižnou střelu po ledě a Šoustal ji propustil za brankovou čáru. Asistence: David Jindra a Viktor Martínek.

61:12

Jako další pálil ze zápěstí Mikuláš Rimmel. Rána přes obránce mu vůbec nevyšla, kus černé gumy poslal o velký kus nad domácí svatyni.

60:41

Vojtěch Krejčiřík křižnou nahrávkou oslovil Filipa Paličku, který najížděl z levé strany sám na Davida Maška, avšak mezeru mezi jeho betony nenašel!

60:10

Prodloužení je naplánováno na deset minut, hraje se ve třech na obou stranách! Pokud tedy nedojde k rychlému rozuzlení, můžeme se těšit na velké množství zajímavých situací.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba o druhém finalistovi nerozhodla, půjdeme do prodloužení! Domácí zvládli smazat jednobrankové manko, a to zásluhou Frederika Hakla, jenž v 51. minutě pověsil puk nechytatelným způsobem do levé šibenice Šoustalovy svatyně. Ve zbývajícím průběhu bylo k vidění několik nebezpečných příležitostí na obou stranách, leč skóre už se nezměnilo.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:46

Útočník Pavel Skopal zkoušel zakončení zápěstím zprava na zadní tyč. David Mašek na puk nedosáhl, což bylo zapříčiněno faktem, že puk směřoval o velký kus vedle brány.

59:07

Frederik Hakl splnil to, co si dal za úkol. Ze středního pásma nahodil na Šoustala a rychle k brankáři dojel, čímž mu znemožnil případnou rozehrávku.

58:32

Ihned po buly zkoušel střílet David Rosecký. Jeho rána měla k úspěchu hodně daleko, puk napálil prvního clonícího protihráče.

58:13

Přes obránce střílel od pravého mantinelu Lukáš Zmeškal. David Mašek si našel místo, odkud viděl na kotouč, mezi betony jej za záda nepustil.

57:33

Už to vypadalo, že by Viktor Martínek mohl postupovat sám na gólmana, ale nenabral ideální rychlost, v souboji jeden na jednoho prohrál s Kropáčem.

57:23

Nepříjemný zákrok na koleno inkasoval Martin Pěcha. Olomoucký útočník zůstal ležet na ledové ploše, takže rozhodčí raději přerušil hru. Na střídačku se forvard sice dostal, ale je zřejmé, že aktuálně pořádně trpí.

57:09

David Mašek naopak předvedl výborný zákrok levým betonem proti Pavlu Skopalovi. Tušil, že by hostující kapitán mohl zakončovat k levé tyči, tak se stalo.

56:39

Po Kopencově nahození Michal Šoustal neměl přehled o hře. Rychle se včas stihl zorientovat, a nakonec ani nemusel zasahovat, protože Dlabola mířil z úhlu nepřesně.

56:03

Na druhé straně úřadoval Michal Šoustal, jenž skvěle vybruslil proti Danielu Piskačovi, křižné zakončení vyrazil do bezpečí vyrážečkou.

55:47

V pravý okamžik obdržel před bránu zajímavou přihrávku Vojtěch Krejčiřík. Zakončoval na dlouhou hokejku z bekhendu, Maška trefil do levého betonu.

55:25

Další Zmeškalově šanci zabránil svým včasným vyjetím z brány David Mašek. Rozehrávku zvládl na jedničku, zapojil do hry Klingera.

54:46

Hostující útočník Lukáš Zmeškal natlačil tělo před osobního strážce, načež nabruslil před bránu, ale z bezprostřední blízkosti na Maška nevyzrál.

54:24

David Jindra sám zavezl puk do útočného pásma a sám z levého kruhu vypálil ze zápěstí do horní poloviny brány, pozorný Šoustal touš vyrazil před sebe ke spoluhráči.

53:53

Neúnavný Frederik Hakl obral Pírka a znovu vyrazil do ofenzivy. V tomto případě nezakončil, protože ho soupeř dojel a vytlačil jej k mantinelu.

53:18

Frederik Hakl je při chuti, útočil na svůj druhý úspěch v rozmezí pár minut. Forhendem vypálil o kousek nad horní tyčku, Šoustal si mohl oddechnout.

52:41

Do levého kruhu povyjel obránce Jan Vávra. Volil zakončení příklepem z první na přední tyč, Michal Šoustal předvedl úspěšný zákrok pravou rukou.

52:19

Před brankou Karlovky se zjevil Vojtěch Krejčiřík, avšak na zakončení čekal marně, těsně před ním odpálil hrací předmět mimo nebezpečí Michael Klinger.

51:29

Individuálně zkusil štěstí Jiří Halberštát. V klíčovou chvíli ale ztratil nad kotoučem kontrolu, ten následně dojel pod lapačku připraveného Šoustala.

50:47

50:47 Frederik HAKL - 2:2

50:47

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Fanoušci v Edenu slaví, skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! Klinger z prvního doteku posunul touš do pravého kruhu FREDERIKU HAKLOVI, jenž si sjel do slotu a ze zápěstí pověsil kus černé gumy neomylně do levé šibenice. Asistence: Michael Klinger.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hosté udržují těsný jednobrankový náskok, nicméně stále platí, že jeden útok může všechno změnit.

49:31

49:31 Krejčiříkovi moc nechybělo, po bekhendovém blafáku zůstal puk kousek před brankovou čárou

49:31

Třetí gól Olomouce měl na holi Vojtěch Krejčiřík! V samostatném úniku sáhl k bekhendovému blafáku, který neprovedl vůbec zle. Kotouč dostal za levý Maškův beton, avšak puk se zastavil kousek před brankovou čárou! Obrovská smůla pro hostujícího útočníka, který mohl být hrdinou okamžiku, místo toho jen zlostně praštil hokejku do plexiskla.

49:11

Smolně Michael Klinger zblokoval nahrávku před bránu přímo na hůl Libora Šípa. Forvard byl nabídnout příležitostí viditelně překvapen, vypálil hodně nepřesně.

48:45

Z poměrně velké dálky pálil Frederik Hakl. Mířil poměrně dlouho, leč nepřesně, Michal Šoustal zkontroloval očima puk letící vedle pravé tyčky.

48:24

Obranné vyhození se Michalu Fojtáškovi nevydařilo. Přestože měl poměrně dost času, tak vyhodil přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.

47:47

Byl to právě Filip Rubeš, kdo přesunul hru před Michala Šoustala. Ke střele mezi tři tyče ale nedošlo, Libor Janků zastavil pas na Jiřího Halberštáta.

47:28

Dominik Hajšman se prodral do útočné třetiny, al jen na pár vteřin. Došlo totiž k jeho zdvojení, kotouč pro sebe vybojoval Filip Rubeš.

46:43

Rychle na druhou stranu. David Mašek nicméně zasahovat nemusel, protože svižnou střelu Jana Matušky zblokoval do ochranné sítě Vávra.

46:23

Protiútok Viktora Martínka neměl dlouhého trvání. Hokejista, hrající ve žluté helmě pro nejproduktivnějšího hráče týmu, nevyzrál na Lukáše Pírka.

45:59

Chybu spoluhráče na útočné modré zažehnal Jakub Kopenec. Skvěle přijel ke spoluhráči k levému mantinelu a zabránil nahrávce před bránu na konkurenta, který čekal nikým neatakován před Maškem.

45:20

Od modré čáry vyprodukoval zprava zajímavou střelu Martin Dlabola. Avšak Michal Šoustal na ni velmi dobře viděl, takže zvládl zákrok bez zaváhání.

44:44

Za hostující celek zahrozil Lukáš Zmeškal. Nabral velkou rychlost po levém mantinelu, avšak cestu mu zkřížil Michael Klinger, který soka zastavil čistým hitem.

44:24

Pochvalu si zaslouží Dominik Hajšman. V defenzivě si poradil na jedničku, když natlačil tělo před Piskače a kotouč dostal alespoň do středního pásma.

43:55

Další zákrok přibyl na Šoustalovo konto. Hostující gólman si hravě poradil s projektilem Frederika Hakla, to bez starostí pokryl ve výstroji.

43:21

Otočka kolem brány Marku Novákovi nevyšla. Zkusil zasunout kotouč k levé tyčce, avšak Šoustal se skvěle přesunul a touš skryl mezi betony.

42:57

Olomouc usazená v útočném pásmu a David Mašek musel předvést zákrok. Nebezpečnou střelu Filipa Paličky vykopl koncem pravého betonu.

42:20

Mylně se Michal Šoustal domníval, že střelu od levého mantinelu drží ve výstroji. Puk mu vypadl a měl velké štěstí, že Milan Bořík nasměroval kotouč mimo tři tyče.

41:55

Trest Davida Roseckého za pár vteřinek vyprší a je jisté, že domácí přesilovku nevyužijí. Po nepřesné střele Volfa totiž hosty osvobodil Pírek.

41:29

Za Dlabolovým nahozením spěchal Oliver Glitta, ale ještě o něco blíže puku měl Jan Kropáč. A poradil si na jedničku, když po pravém mantinelu vyhodil do bezpečí.

40:44

Hosté se dokázali osvobodit, načež kotouč rychle vrátil do útočné třetiny David Jindra, klička proti Zmeškalovi mu ovšem vůbec nevyšla.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí do ní nastupují v kompletní početní převaze, kterou způsobil faul Roseckého. Hráči v bílých dresech už jsou v útočné třetině.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:16.
Po druhé třetině mají blíže postupu do finále hokejisté z olomoucké univerzity. Obrat dokonal ve 26. minutě Filip Palička, který dostal od Janků nahrávku do levého kruhu a gólovou střelou na přední tyč zaznamenal svůj druhý úspěch v utkání. V prostředním dějství měli hosté vice ze hry, takže jejich vedení lze hodnotit jako zasloužené. Pokud si hokejisté z Univerzity Karlovy chtějí sezónu ještě prodloužit, musí do třetí dvacetiminutovky svůj výkon výrazně zlepšit.

40:00

Druhá třetina skončila.

40:00

Po zaznění druhé sirény rozhodčí ještě vylučují. Úvod třetího dějství stráví na lavici hanby olomoucký útočník David Rosecký. Důvod? Nedovolené bránění.

39:46

Ani teď Filipu Paličkovi nevyšel útok na hattrick. Z levého kruhu mířil do bližšího horního rohu, David Mašek předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.

39:23

Odvážná Paličkova přihrávka směrem vzad málem dopadla katastrofálně. Michal Fojtášek měl co dělat, aby před Rubešem odklidil puk na domácí střídačku.

38:46

Mizerná rozehrávka v podání Dominika Kuchaře. Hostující zadák měl kolem sebe dost prostoru, leč nepovedeným pasem způsobil jen icing.

38:01

Také hosté měli k dispozici přečíslení. V tomto případě jsme měli možnost sledovat zakončení Lukáše Zmeškala, které David Mašek zdárně vyrazil lapačkou.

37:38

Na druhé straně jsme sledovali přečíslení dvou proti jednomu. Viktor Martínek vyslal žabičku na Olivera Glittu, toho zradilo zpracování.

37:13

Filip Palička v roli přihrávajícího hráče, když vymyslel před bránu parádní pas na Martina Pěchu, ten však nezvládl ve velké příležitosti přehodit puk přes pravý Maškův beton.

36:40

Tlak domácího celku pokračoval. Frederik Hakl minul soupeřovu svatyni, načež došlo ke střetu mezi Rubešem a Kuchařem, po němž došlo k posunutí brány.

36:21

Milan Bořík velkou rychlostí najel do útočného pásma a střílel zápěstím přes posledního bránícího protihráče. Jen těsně minul volný prostor u levé tyčky olomoucké svatyně.

35:50

S pomalou střelou Jakuba Kopence zápěstím neměl Michal Šoustal žádné větší problémy. Proti obránci mírně povyjel a kotouč schoval ve výstroji.

35:11

Tentokráte Oliver Glitta volil sobecké řešení, tedy zakončení. Vypálil zápěstím zajímavě přes Janků, Šoustal včas vytasil pravé rameno proti touši.

34:47

Situaci dvou proti třem Oliver Glitta nevyřešil ideálně. Zkusil bekhendem posunout kotouč k Jindrovi, toho bez problémů pokryl Lukáš Pírek.

34:00

Zákrok i na druhé straně. David Mašek skvěle zmenšil palebný úhel hostujícímu kapitánovi Pavlu Skopalovi, hrací předmět udržel ve výstroji.

33:39

Více volného prostoru Jan Vávra zužitkoval k přiblížení se bráně. Volil střelu zápěstím, kterou Michal Šoustal zastavil koncem levého betonu.

33:23

Jako slepý k houslím přišel v levém kruhu útočného pásma ke kotouči David Rosecký. Nabídnutí příležitosti nevyužil, zápěstím pálil vysoko nad břevno.

32:53

Od modré čáry se zkusil na střeleckou listinu zapsat Daniel Piskač. Jeho rána měla k úspěchu hodně daleko, obránce napálil prvního protihráče před sebou.

32:19

Přestože Michal Šoustal vůbec nic neviděl, tak kus černé gumy gumy udržel před brankovou čárou. Zaujal totiž dobrý postoj a puk jej trefil do pravého betonu.

31:58

Hosté v plném počtu. Dominik Kuchař strávil na ledě kompletní dvě minuty, jeho prohřešek nebyl potrestán. Olomoučtí hokejisté nadále udržují těsné vedení.

31:20

Viktor Martínek chtěl nahrávat před bránu Jindrovi. Smolně trefil do brusle jiného spoluhráče Volfa, zmatků pak využil k dalšímu vyhození Zmeškal.

30:41

Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec Jan Kropáč u zadního mantinelu úspěšně obral Davida Rudoplha a vyhodil do bezpečí přes všechny čáry.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. HC Univerzita Palackého v Olomouci disponuje nad UK Hockey Prague jednobrankovým náskokem. Znovu stojí za zopakování, že vítěz utkání postoupí do finále.

29:57

Domácí celek má možnost vrátit stav do nerozhodné podoby v přesilové hře. Dominik Kuchař v pádu podrazil ujíždějícího Volfa a může být rád, že rozhodčí nenařídil trestné střílení.

29:47

S problémy, ale přece Pavel Skopal zvládl nahrát za sebe Lukáši Pírkovi, jemuž rána z první nevyšla ideálně, pomalu letící kotouč skryl Mašek v lapačce.

29:27

Vedoucí gól hostující mužstvo ohromně nakopl a má momentálně více ze hry. Jakub Kopenec pod tlakem volil vyhození přes všechny čáry.

28:45

Filip Palička mohl útočit na hattrick, ale nakonec vůbec nezakončil, protože zpracování těžké přihrávky před bránu nezvládl, puk projel až k mantinelu.

28:03

Po Šoustalově zákroku lapačkou došlo k menší roztržce mezi Lukášem Zmeškalem a Viktorem Martínkem. Rozhodčí udrželi obě horké hlavy od sebe, proto ani nesáhli k vyloučení.

27:40

Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Daniel Piskač. Správně odhadl, kam povede svou kličku Jan Matuška, protihráči odebral puk bez faulu.

27:12

Domácí hokejisté stihli prostřídat v momentě, kdy sami útočili. David Jindra nabral velkou rychlost a bekhendem zakončoval jen těsně vedle pravé tyčky.

26:28

Kus černé gumy se velkou rychlostí dostal až za hostující bránu. A protože nedošlo k teči, odpískal čárový rozhodčí zakázané uvolnění.

25:51

25:51 Filip PALIČKA - 1:2

25:51

Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, Univerzita Palackého v Olomouci udělala důležitý krok k postupu do finále! Janků za bránou soupeře vydoloval kotouč z pod bruslí obránce a přihrál do levého kruhu FILIPU PALIČKOVI, jehož forhendová rána z první propadla Maškovi pod vyrážečkou! Asistence: Libor Janků.

25:13

Sám proti třem neměl Filip Palička moc šancí na úspěch. Zabojoval statečně, avšak čistým způsobem jej odzbrojil Michael Klinger.

24:55

Na střed dostal zajímavou nahrávku Frederik Hakl. Nezvládl ovšem zpracování a skončil bez cizího zavinění na ledové ploše.

24:20

Za bránou soupeře operoval Frederik Hakl. Zkusil vytočení u levé tyčky a zasunutí touše k bližší tyčce, v čemž mu zabránil bránící Kropáč.

23:44

Střelu Olivera Glitty od modré čáry Šoustal slabě posunul před sebe. O dorážku se pokusil David Jindra, místo puku však skončil za brankovou čárou sám.

23:00

Dnes podruhé končí v bolestech na ledové ploše Dominik Hajšman. Neměl přehled o hře a najel si na rameno Viktora Martínka, dostal nepříjemnou ránu do obličeje.

22:45

Přenesení hry k levému mantinelu Janu Kropáčovi vůbec nevyšlo. Kotouč zachytil Bořík a po pravé ruce nahrál Davidu Jindrovi, jenž minul volný prostor u bližší tyčky.

22:22

Na druhý gól v utkání útočil Jan Škoda. Jeho pokus Šoustal jenom vyrazil před sebe, Milan Bořík zakončoval do bočního oblouku brány.

21:44

Výrazně větší problémy měl olomoucký gólman s projektilem Davida Rudolpha. Jeho střelu vykopl pravým betonem a ztratil stabilitu, měl velké štěstí, že se nikdo nedostal k dorážce.

21:12

Tentokráte už Michal Šoustal musel zasahovat, avšak nemusel řešit nic moc složitého, nahození od pravého mantinelu snadno ukryl ve výstroji.

20:41

To se nepovedlo, naopak dopředu vyrazili dva hokejisté v bílém. David Jindra nahrál doleva Davidu Volfovi, tomu zakončení vůbec nevyšlo, Šoustal předvedl tygří skok zbytečně.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Buly dopadlo lépe pro hostující celek, který tak může založit první útok.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:19.
Po první třetině rozhodujícího třetího semifinálového utkání je zápas nerozhodný 1:1. Do vedení se dostali domácí, když únik při vlastním oslabení přetavil na sklonku 15. minuty v gól Jan Škoda. Vedení nicméně Univerzitě Karlově dlouho nevydrželo, když v pokračující početní převaze vrátil skóre do nerozhodné podoby Filip Palička. Domácí hokejisté mají herně navrch, ale zatím jim to není nic moc platné, se soupeřem jsou na stejné úrovni.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Bránící útočník Zdeněk Formánek natlačil Jiřího Halberštáta do vlastního gólmana. Domácí útočník se brankáři ihned omluvil, ke zranění naštěstí nedošlo, pouze vypadla brána ze svého postavení.

19:12

Martin Dlabola nabral velkou rychlost, dokonce se prodral až za posledního obránce. Ve finále zakončoval z bekhendem z poměrně velkého úhlu, Šoustal si prostor u bližší levé tyčky pohlídal.

18:37

První rána Marka Nováka zablokoval Libor Janků, druhý tvrdý projektil domácího beka už nebyl tak povedený. Pomalu letící puk Šoustal snadno lapil do lapačky.

18:01

Další zakázané uvolnění, opět způsobené hostující stranou. Dominik Kuchař chtěl vyslat do brejku Vojtěcha Krejčiříka, avšak přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče.

17:43

Povedené střídání Milana Boříka, který po úspěšném bloku v obranném pásmu znovu vystartoval dopředu. Vyměnil si puk s Halberštátem a střílel z pravé strany jen těsně vedle brány.

17:22

V levém kruhu zakvedlal s pukem Milan Bořík. Vzápětí zkusil hru přenést na Jiřího Halberštáta, jemuž touš smolně podjel pod hokejkou.

16:47

Zbytečně zazmatkoval David Rosecký. Po zisku kotouče měl kolem sebe volný prostor, ale jednal rychle a touš vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

16:30

V útočném pásmu najel Dominik Hajšman do rýhy v ledu a ošklivě narazil na mantinel. Rozhodčí hru okamžitě přerušil, hostující forvard naštěstí bude v pořádku.

15:17

15:17 Filip PALIČKA - 1:1

15:17

Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
Radost Hybnerovým svěřencům dlouho nevydržela, hosté v pokračující početní převaze vyrovnávají! K levé tyčce obdržel FILIP PALIČKA parádní nahrávku od Pěchy a tváří v tvář gólmanovi i s notnou dávkou štěstí uspěl, Maškova dlouhá minutáž neprůstřelnosti je u konce! Asistence: Martin Pěcha a Vojtěch Krejčiřík.

14:52

14:52 Jan ŠKODA - 1:0

14:52

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Přestože probíhá přesilová hra olomoucké univerzity, tak se vedení ujímají domácí! Do úniku obdržel od Boříka parádní nahrávku JAN ŠKODA, jenž volil bekhendový blafák a provedl jej dokonale, Šoustal zakončení k levé tyči zastavit nedokázal! Asistence: Milan Bořík a Michael Klinger.

14:20

V obležení dvou protihráčů lLukáš Zmeškal přesně rozehrát. Trefil jenom brusli Davida Volfa, načež přes všechny čáry vyhodil Klinger.

13:43

Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí rovněž hostující hokejisté z Olomouce. Menší dvouminutový trest vyfasoval Viktor Martínek, který si ve snaze udržet kotouč pomohl v útočném pásmu nedovoleným bráněním.

13:30

Na druhý pokus už se domácí dokonce dostali do přečíslení! I v tomto případě ovšem uspěl obránce, Dominik Kuchař zastavil pas na Rudolpha.

13:19

Právě Viktor Martínek byl vidět i na druhé polovině kluziště. V situaci dvou proti dvěma volil nahrávku na Davida Jindru, očekávaný pas zastavil Jan Kropáč.

12:46

Od levého mantinelu si chtěl Vojtěch Krejčiřík sjet do střelecké pozice. Dojel mezi kruhy, odkud střílel do přehuštěného prostoru a trefil brusle Viktora Martínka.

12:13

David Mašek zatím zůstává v sérii nepřekonaný. A to i po nebezpečné střele Lukáše Zmeškala, kterou vytěsnil do bezpečí vyrážečkou.

11:45

Po chybné domácí rozehrávce rozjel Filip Palička rychlou protiakci. Jako cíl nahrávky si zvolil Martina Pěch, ten z první střílel příliš vysoko.

11:11

Mylně se domácí hráči domnívali, že rozhodčí odpíská zakázané uvolnění. Ten však usoudil, že Martin Dlabola zpomalil až příliš, takže nakonec rozpažil.

10:44

Do levého kruhu dobruslil David Jindra, jenž vyprodukoval zajímavou ránu ze zápěstí. Michal Šoustal měl situaci pod kontrolou, puk vyhlavičkoval do ochranné sítě.

10:01

Benjamin Velas navštívil útočnou třetinu, ale jen na pár vteřin. Zkusil kličku po mantinelu na Jana Kropáče, přičemž uspěl hostující zadák.

09:44

Nebezpečí i na druhé straně. Z ostrého úhlu pálil zprava Dominik Hajšman, David Mašek ve skluzu zasahovat nemusel, puk proletěl vedle levé tyčky.

09:15

Po delší době o sobě dal vědět Michal Šoustal. Skvěle se přesunul ke své levé tyčce, kde si poradil s forhendovou ránou zápěstím Halberštáta.

08:49

Martin Pěcha zkusil vyslat do úniku Filipa Paličku. Tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování, protečoval touš alespoň za domácí svatyni.

08:20

Zprvu to vypadalo, že Jakub Kopenec zkusí podpořit ofenzivní složku týmu, ale nakonec jen slabě nahodil za bránu soupeře, kam dojel nejrychleji bránící Kuchař.

07:51

Netrvalo dlouho a elitní útočná lajna UK Hockey Prague opět kralovala v útočné třetině. Po zmatku před bránou si kotouč našel brankář Šoustal.

07:22

Spolupráce dvou Davidů Jindry a Volfa nevyšlo podle představ. Očekávanou nahrávku mezi kruhy totiž přečetl Jan Kropáč a hrací předmět zvládl vyhodit alespoň do střední třetiny.

06:48

Tentokráte už Velas mohl hrát a volil nahrávku na Halberštáta. Po jeho nahození do útočné třetiny kraloval Dominik Kuchař, ten udržel na zádech Rudolpha.

06:24

Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončila domácí střídačka. Do hry totiž zapojil Benjamin Velas, jenž v tu dobu ještě nebyl na ledové ploše.

05:55

Tlak hokejistů v bílých dresech pokračuje. Frederik Hakl si dlouho hledal prostor ke střele, ve finále napálil padajícího Libora Janků.

05:32

S koncem Dubovčiho trestu pálil zápěstím kapitán Michael Klinger. Michal Šoustal zasahovat nemusel, puk rozezvučel mantinel za bránou.

04:59

Oliver Glitta měl hned dvě možnosti, kam nahrát. Avšak věřil si na kličku proti Mikuláši Rimmelovi, která mu nevyšla, domácí tak přišli o útočné pásmo.

04:23

David Jindra dlouho kvedlal s kotoučem, aby nakonec nabil na modrou Piskačovi, jeho rána proletěla vysoko nad hostující svatyní.

03:31

První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na trestnou lavici poslušně usedl Dominik Dubovči, ve střední třetině se provinil podrážením.

03:23

K vedoucímu gólu domácím moc nechybělo, doslova pár centimetrů! Do útočného pásma puk zavezl David Jindra, aby vzápětí zapojil do hry Davida Volfa, ten orazítkoval bližší pravou část brankové konstrukce!

03:07

Kapitán olomoucké univerzity Pavel Skopal kličkou od pravého mantinelu na osu hřiště dokonale zmátl Halberštáta, avšak záda spoluhráči kryl Frederik Hakl, ten již spoluhráče obral.

02:58

David Jindra se podle všeho bude zapojovat do dvou útočných formací, takže ze očekávat, že jeho icetime bude hodně velký. S jeho vysokým nahozením si Šoustal hravě poradil.

02:20

Zkušeně si počínal Michal Fojtášek. Do útočného pásma nahodil v momentě, kdy přejel červenou čáru, nemohla tedy být řeč o zakázaném uvolnění.

01:46

Michal Šoustal stoprocentní i po ráně Jana Škody. Křižná rána z vrcholku levého kruhu měla oči, hostující gólman zakročil koncem lapačky.

01:21

Na druhou stranu zaútočil Filip Palička. Kus černé gumy udržel na holi i s přispěním obrovského štěstí, ve finále pálil zápěstím příliš vysoko.

00:41

První zákrok má úspěšně za sebou Michal Šoustal. Skvěle zmenšil střelecký úhel Piskačovi, jehož pokus vykopl mimo nebezpečí pravým betonem.

00:10

Zápas o všechno začal! Úvodní buly bylo vhozeno a my se za pár desítek minut dozvíme, kdo doplní plzeňskou univerzitu ve finále.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UK Hockey Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Kopenec, Klinger (C), Vávra, Málek, Piskač – Jindra, Bořík, Martínek, Glitta, Rubeš, Volf, Škoda, Velas, Halberštát, Hakl, Rudolph.
Trenér: Aleš Hybner

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovči – Šíp, Matuška, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman, Pěcha, Rosecký, Rimmel, Sup, Palička, Formánek.
Trenér: Michal Janeček

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kajínek, Juránek.
Průběh série

Po prvním zápase byl blíže postupu do finále tým HC Univerzita Palackého v Olomouci, který předvedl v Praze velmi dobrý výkon a velkého favorita porazil s přehledem 6:2. Také ve druhém utkání se radovali z vítězství hosté. Hokejisté z hlavního města předvedli v Prostějově výrazně lepší výkon, čisté konto udržel skvělým výkonem David Mašek a po výsledku 3:0 si Univerzita Karlova vybojovala rozhodující třetí střetnutí, v němž bude mít výhodu domácího prostředí.
HC Univerzita Palackého v Olomouci

Mužstvo HC Univerzita Palackého v Olomouci postoupilo do vyřazovací části jako poslední osmé. Žádné drama se nekonalo, protože náskok na deváté Jezdce z Pardubic čítal deset bodů, nicméně do poslední chvíle bojovalo o lepší umístění, aby nakonec na týmy ZČU Akademici Plzeň a BO Ostrava ztratilo shodně tři body. V rámci čtvrtfinále vyřazovací části si svěřenci kouče Janečka vyšlápli na brněnskou Masarykovu Univerzitu, kterou vyřadili po výsledcích 6:3 a 2:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu je pětibodový Filip Palička (3+2).
UK Hockey Prague

Vzhledem k výkonům v letošní sezóně jsou hokejisté z Univerzity Karlovy právem považováni za největšího favorita na titul. Základní část opanovali s velkým přehledem, když v osmnácti utkáních nasbírali 46 bodů a na druhý tým Black Dogs Budweis měli osmibodový náskok. Ve čtvrtfinále se jim postavil do cesty celek North Wings z Ústí nad Labem, který s favoritem bojoval statečně, ale po porážkách 6:8 a 2:3 pro něj sezóna skončila. Týmové produktivitě vévodí David Jindra s šesti body (1+5).
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování rozhodujícího třetího semifinálového utkání Univerzitní ligy mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

UK Kings Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci

3:2

po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Škoda (Bořík, Klinger), 51. Hakl (Klinger), 62. Dlabola (Jindra, Martínek) – 16. Palička (Pěcha, Krejčiřík), 26. Palička (Janků)

UK Kings Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Kopenec, Klinger (C), Vávra, Málek, Piskač – Jindra, Bořík, Martínek, Glitta, Rubeš, Volf, Škoda, Velas, Halberštát, Hakl, Rudolph.
Trenér: Aleš Hybner

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovči – Šíp, Matuška, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman, Pěcha, Rosecký, Rimmel, Sup, Palička, Formánek.
Trenér: Michal Janeček

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kajínek, Juránek

Diváci: 130

Průběh zápasu
1. třetina
03:31 USO 2 Dubovči, podrážení
13:43 UKA 2 Martínek, nedovolené bránění
14:52 UKA 1:0 Škoda (Bořík, Klinger)
15:17 USO 1:1 Palička (Pěcha, Krejčiřík)
Po 1. třetině
2. třetina
25:51 USO 1:2 Palička (Janků)
29:57 USO 2 Kuchař, podrážení
40:00 USO 2 Rosecký, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
50:47 UKA 2:2 Hakl (Klinger)
Po 3. třetině
Prodloužení
61:45 UKA 3:2 Dlabola (Jindra, Martínek)
po prodl.