Menu

Fotbal

Italská Serie A

UC Sampdoria – AS Řím

0:1

konec (0:1)

03.04.2022, 18:00 • 31. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 4.69 3.9 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:12. (19:56:13)
Je konec! AS Řím nakonec na půdě Sampdorie vybojovalo remízu 1:0. Hosté v úvodu přestáli solidní nástup domácí Sampdorie. AS udeřilo po rychlém brejku, na jehož konci stál úspěšný střelec Henrich Mchitarjan. Po změně stran se do ofenzivy tlačila hlavně domácí Sampdoria, ale hostující celek dnes bránil na jedničku a těsné vítězství uhlídal.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Edoardo Bove.
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Sérgio Oliveira, přichází Maraš Kumbulla.

90+2

Omar Colley se hned v úvodu nastavení dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a zakončil. Jeho rána ale prolétla kolem branky.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Domácí už vrhají prakticky všechny síly do útoku ve snaze vstřelit vyrovnávací branku. Defenziva AS ale zatím odolává bez větších problémů.

89

Právě Fabio Quagliarella se po další akci dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale obětavý Chris Smalling jeho ránu srazil na roh.

88

Fabio Quagliarella se po rohovém kopu tlačil k centru u přední tyče, ale pod tlakem důrazného obránce nedokázal zakončit patičkou.

87

Stopeři domácího celku kombinují na vlastní polovině a číhají na skulinku v defenzivě soupeře. Hráči AS ale brání v kompaktním bloku.

86

Střídající Viňa si naběhl na nákop za obranu Sampdorie, ale praporek asistenta rozhodčího okamžitě vyletěl vzhůru. Ofsajd!

85

Sabiri prošel po pravé straně do výhodné pozice, odkud poslal střílený centr na malé vápno, ale dobíhající spoluhráč na jeho pobídku nedosáhl.

84

Sampdoria hraje s míčem na kopačkách a zatím se nedostává do blízkosti velkého vápna. Hráči AS mají stále dostatek sil k napadání soupeřovy rozehrávky.

83

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Tammy Abraham, přichází Eldor Šomurodov.
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicola Zalewski, přichází Matías Viña.

82

Abdelhamid Sabiri narýsoval přihrávku do pokutového území, nicméně jeho pobídka skončila v zámezí. Bude se odkopávat od branky AS Řím.

81

Sampdoria se dostala vpřed po pravé straně, ale hráči AS Řím se stačili rychle zatáhnout pod míč.

80

Do zakončení se ale probili hosté. Tammy Abraham se krásně otočil na hranici velkého vápna, ale jeho rána nártem se vykroutila mimo tři tyče.

79

Omar Colley narýsoval průnikovou přihrávku do pokutového území, jenže spoluhráči se v klíčovou chvíli rozběhli opačným směrem.

78

Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci hlasitým skandováním ženou hráče v modrém za vyrovnáním.

77

Také Omar Colley nyní předvedl ostrý zákrok, který se obešel bez karetního trestu. AS následně zahrávalo přímý kop, ale nic nebezpečného z toho nebylo.

76

Fabio Quagliarella trefil rozběhnutého soupeře šlapákem a může být rád, že nebyl odměněn žlutou kartou.

74

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Simone Trimboli.

73

Hra je přerušena. Po faulu domácího Sabiriho zůstává na trávníku ležet jeden z fotbalistů AS Řím, který se drží za levý kotník.

72

Žlutou kartu dostává Abdelhamid Sabiri (UC Sampdoria).

71

Bartosz Bereszyński podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po pravé straně. Jeho pobídka ale skončila na hrudi dobře postaveného obránce.

70

Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí Sampdoria stále marně hledá recept na pozornou obranu AS Řím.

69

Candreva dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale ihned u něj hlídkoval důrazný Chris Smalling, který soupeři nedovolil zakončit.

68

Sudí ve druhé půli výrazně uvolnil metr a nechává hráče obou týmů hrát. Domácí reklamovali faul na Francesca Caputa, ale píšťalka zůstala němá.

67

Bryan Cristante vhazoval na pravé straně hřiště, jenže ani jeho pobídka neoslovila spoluhráče.

66

Chris Smalling v pravou chvíli vystoupil proti centru z pravé strany a skvěle načasovaným skluzem zamezil míči v cestě do pokutového území.

65

Hosté se dostali vpřed po pravé straně hrací plochy, jenže ani jejich akce netrvala dlouho. Na trávníku nyní dominují defenzivy obou týmů.

64

Zkušený tahoun domácího celku Candreva si došel pro míč na polovinu hřiště, krásně se otočil a odcentroval. Jeho pobídka přiletěla do rukavic brankáře.

63

Sampdoria se hnala vpřed po pravé straně hrací plochy, jenže centr z křídla skončil v moci dobře postaveného Patrícia.

62

Morten Thorsby fauloval rozběhnutého Tammyho Abrahama přímo před očima hlavního rozhodčího a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

61

Hostující brankář si dal pozor na pomalou malou domů a jednoduše dloubl míč nad napadajícím soupeřem. Sampdoria se jen těžko dostává k míči.

60

Je za námi hodina hry a hostující AS Řím stále drží na půdě domácí Sampdorie těsné jednobrankové vedení. Domácí se navíc nedostávají do šancí.

59

Henrich Mchitarjan si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy a jednoduše míč odkopl do bezpečí. Autor dosud jediné branky je hodně vidět i po změně stran.

58

Na opačné straně měl práci Bartosz Bereszyński, který se s míčem otočil před soupeřem a jednoduše jej nakopl na polovinu AS Řím.

57

Defenziva domácího celku si dala pozor na rozběhnutého Henricha Mchitarjana, který se přes clonu dvou hráčů neodhodlal k centru.

56

Roger Ibañez musel pod tlakem odehrát míč ve skluzu a podle všeho si přivodil nějaké svalové zranění.

55

Caputo poslal přihrávku do pokutového území, nicméně tam neměl nikoho v modrém dresu domácí Sampdorie. Pokračuje boj o každý metr.

54

AS se opět dostalo do zajímavého protiútoku, jenže celou akci zbrzdil na levé straně Lorenzo Pellegrini, který centrem trefil soupeře.

53

Tammy Abraham nabral rychlost na polovině hřiště, dostal se s míčem u nohy do pokutového území, ale pod tlakem dobíhajícího obránce už nezakončil.

52

Domácí obrana si dala pozor na centr z pravé strany hrací plochy a bez problémů odhlavičkovala míč do bezpečí.

51

Abdelhamid Sabiri se dral vpřed po levé straně, nicméně jeho pobídka levou nohou skončila na hlavě dobře postaveného Chrise Smallinga.

50

Stopeři AS Řím uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu teď rozehrávku favorizovaného mužstva neatakuje.

49

Žlutou kartu dostává Sérgio Oliveira (AS Řím).

49

Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Mchitarjan, nicméně jeho centr domácí obrana bez problémů odehrála do bezpečí.

48

Žlutou kartu dostává Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria).

47

AS se hned v úvodu druhého poločasu vydalo do útoku, jenže nákop za obranu tentokrát přiletěl do rukavic domácího brankáře Emila Audera.

46

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Fabio Quagliarella.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující AS Řím. Hosté v úvodu přestáli solidní nástup domácí Sampdorie. AS udeřilo po rychlém brejku, na jehož konci stál úspěšný střelec Henrich Mchitarjan.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nastavují se dvě minuty!

45

Mchitarjan poslal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v dresu AS si tentokrát netroufl na odcentrování do velkého vápna.

44

Lorenzo Pellegrini se s míčem u nohy výborně otočil a přenesl hru nákopem na pravou stranu hřiště. Jeho pobídka ale nikoho ve žlutém nenašla.

43

Domácí Sampdoria měla k dispozici rozehrávku přímého kopu. Candreva tentokrát zkusil překvapit brankáře, ale Rui Patrício byl připraven.

42

Candreva dohrál ostrým šlapákem jednoho z obránců AS přímo před očima hlavního rozhodčího. Rozehrávat tak bude Mourinhova družina.

41

Hosté uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Hráči Sampdorie naopak kombinaci soupeře napadají vysokým presinkem.

40

Lorenzo Pellegrini bojoval o míč v pokutovém území, ale podle rozhodčího se dopustil útočného faulu. Pět minut před odchodem do kabin bude rozehrávat Sampdoria.

39

Tammy Abraham se dostal do pokutového území, kde si pěknou kličkou dokonce položil Emila Audera, ale už nedokázal z ostrého úhlu trefit branku!

38

Stopeři AS pokračují v kombinaci na vlastní polovině. Domácí hráči navíc v závěru prvního poločasu rozehrávku AS prakticky nenapadají.

37

Stefano Sensi prošel po levé straně na hranici velkého vápna, krásně si míč obhodil kolem soupeře a zakončil. Jeho rána skončila na bloku hráče ve žlutém.

36

Bartosz Bereszyński si dal pozor na rozběhnutého Abrahama a pomohl si před ním malou domů. Gólman domácího celku poté uklidnil hru.

35

Hostující AS zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Nadýchaný centr si domácí brankář Emil Audero pohlídal a bez problémů si došel pro míč.

34

Domácí Sampdoria se středem hrací plochy dostala na polovinu soupeře, nicméně nikdo v modrém dresu nestačil zakončit. AS zatím brání pozorně.

33

VAR ještě zkoumal, zda v pokutovém území nedošlo k nějakému přestupku, ale nakonec bylo vše v pořádku.

31

Hra je přerušena! Hostující brankář zůstává po jednom ze soubojů ležet na malém vápně a bude potřebovat ošetření.

30

Sampdoria po půlhodině hry zahrávala další rohový kop. Nadýchaný centr tentokrát přiletěl na malé vápno, ale Patrício míč vyboxoval mimo vápno.

29

AS Řím najednou pokračuje v aktivitě a tlačí se směrem vpřed. Tammy Abraham kouzlil s míčem na pravé straně, ale nedokázal adresně přihrát.

27

27. Henrich MCHITARJAN - 0:1

27

AS Řím právě vstřelil branku!
Hostující celek se ze své první šance v dnešním utkání dostává do vedení! HENRICH MCHITARJAN se nejlépe zorientoval na malém vápně a doklepl odražený míč do prakticky prázdné branky!

26

Hostující brankář dlouho otálel s odkopem míče od své branky. Nakonec poslal nákop na levou stranu, ale tam neměl spoluhráče.

25

Domácí Sampdoria zahrávala další přímý kop v blízkosti pokutového území AS Řím. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovala obrana.

24

Další nedovolený zákrok. V první půli sledujeme utkání připomínající souboj v ringu než fotbal.

23

Stopeři Sampdorie kombinují s míčem na vlastní polovině, ale nikdo ve žlutém dresu rozehrávku domácích neatakuje.

22

Stefano Sensi potáhl míč vpřed po levé straně hrací plochy, nicméně jeho centr levou nohou skončil v rukavicích připraveného Patrícia.

21

Francesco Caputo vhazoval na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si naběhl Ibaňez, nicméně podle rozhodčího fauloval. Sampdoria zůstane u míče.

20

Rui Patrício si dal pozor na hodně nebezpečnou malou domů a před rozběhnutým soupeřem míč odkopl skutečně na poslední chvíli.

19

Obrana domácího celku si dala pozor na zajímavý nákop a jednoduše odehrála míč mimo velké vápno. Defenziva AS Řím zatím brání výborně.

18

Nedovolený zákrok přišel také ze strany domácího celku. V souboji si loktem v rozporu s pravidly pomohl Abdelhamid Sabiri.

17

Exekuce přímého kopu domácích se ujal Francesco Caputo. Jeho příliš krátký centr ale odhlavičkoval do bezpečí hned první obránce ve žlutém.

16

Lorenzo Pellegrini si nedal pozor v souboji s rozběhnutým Sensim a trefil soupeře ostrým šlapákem. Hostující hráč může být rád, že nedostal žlutou kartu.

15

Morten Thorsby vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na dobře postaveného Omara Colleyho, který se ale neodpoutal od svého strážce.

14

Abraham se na pravé straně prosmýkl kolem prvního obránce, jenže následně si míč posunul daleko před sebe a už nedokázal branku soupeře ohrozit.

13

Stefano Sensi se stáhl na polovinu hrací plochy a pod tlakem napadajícího Abrahama si raději pomohl malou domů. Zatím je to hodně opatrné utkání.

12

Sampdoria se dostala na polovinu soupeře, nicméně akce domácího celku skončila dlouhou přihrávkou do rukavic brankáře AS Řím.

11

Obránce domácího celku se na malém vápně vrhl po centru z pravé strany a čistým skluzem odehrál míč mimo nebezpečné území.

10

Domácí Sampdoria zahrávala přímý kop. Vysoký centr z pravé strany přiletěl až na zadní tyč, kde zasáhla obrana AS Řím.

9

Žlutou kartu dostává Roger Ibañez (AS Řím).

8

Sampdoria vstoupila do souboje s favorizovaným AS Řím sympaticky a od úvodních minut se snaží hrát aktivně. Defenziva hostů pracuje pozorně.

7

Obrana hostujícího celku si dala pozor na vysoký nákop. Ve vzdušném prostoru dominoval Chris Smalling, který míč sklepl hlavou do rukavic brankáře.

6

Francesco Caputo odcentroval z levé strany do pokutového území, ale pro jeho nepovedený centr si bez obtíží dokráčel gólman AS Řím.

5

José Mourinho nebyl spokojen s verdiktem arbitra po souboji ve středovém kruhu a pořádně vypěnil.

4

Stefano Sensi poslal nákop na levou stranu hrací plochy, nicméně jeho nákop proskákal bez teče až do zámezí. Vhazovat bude AS.

3

Poprvé v utkání se do ofenzivy vydala také domácí Sampdoria. Celek z Janova se ale o dobrou možnost připravil vlastní nepřesností.

1

Hostující AS Řím obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed a vybojovali vhazování poblíž šestnáctky.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, A. Ferrari, O. Colley, Murru – Candreva, Rincón, Thorsby – Sensi – Sabiri, Caputo.
Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Augello, Quagliarella, Magnani, Suprjaha, Vieira, Trimboli, Jošida.

AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Karsdorp, Cristante, S. Oliveira, Zalewski – Lorenzo Pellegrini, Mchitarjan – T. Abraham.
Náhradníci: Boer, Fuzato – Afena-Gyan, Bove, Diawara, El Shaarawy, Kumbulla, Maitland-Niles, Šomurodov, C. Pérez, Viña, Volpato..
UC Sampdoria

Domácí celek z Janova je na tom mnohem hůře. Po třiceti kolech má Sampdoria na kontě pouze dvacet devět bodů a drží šestnáctou pozici. Na záchranu má aktuálně k dobru sedmibodový náskok. Letos jí trápí hlavně defenziva. Dosud Sampdoria inkasovala padesát jedna branek, což by AS mohlo vyhovovat. Naposledy ale zvítězila 2:0 v Benátkách.
AS Řím

Celek z italské metropole vedený José Mourinhem odehrál v letošním ročníku třicet zápasů a vybojoval v nich padesát jedna bodů. S tímto ziskem zatím drží šestou pozici, která by zajišťovala boje v Evropské konferenční lize. Na páté Lazio ale AS ztrácí jediný bod a stále může pomýšlet také na Evropskou ligu. Ze zadních pozic na něj ale nebezpečně dotírá silná Atalanta. Naposledy AS zvítězilo 3:0 právě v římském derby s Laziem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

UC Sampdoria – AS Řím

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 27. Mchitarjan

Karty:   48. Bereszyński (SMD), 72. Sabiri (SMD) – 9. Ibañez (ASR), 49. S. Oliveira (ASR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:12.

UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, A. Ferrari, O. Colley, Murru – Candreva, Rincón, Thorsby (74. Trimboli) – Sensi (46. Quagliarella) – Sabiri, Caputo.
Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Augello, Quagliarella, Magnani, Suprjaha, Vieira, Trimboli, Jošida.

AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Karsdorp, Cristante, S. Oliveira (90+3. Kumbulla), Zalewski (83. Viña) – Lorenzo Pellegrini (90+3. Bove), Mchitarjan – T. Abraham (83. Šomurodov).
Náhradníci: Boer, Fuzato – Afena-Gyan, Bove, Diawara, El Shaarawy, Kumbulla, Maitland-Niles, Šomurodov, C. Pérez, Viña, Volpato.