Menu

Hokej

Play-off Extraligy dorostu

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

3:2

po s.n. (4:3) (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0) Stav série: 3:1

21.03.2022, 16:15 • ČPP Aréna • Čtvrtfinále • Jan Vavřina, Tomáš Kalas (@tomascipy)

V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
Autorem vítězné branky je LUKÁŠ KRÁL.

68:09

Domácí nemohli dlouho vyhodit, chvíli dokonce i vlivem pádu Trejbala měli Oceláři situaci 4 na 2, poté však došlo ke ztrátě a Třince se čas v přesilovce krátí!

67:05

Těžké momenty pro Hradec a důležitý moment prodloužení! Jan Vencl (MHK) byl při rozehrávce pod tlakem a snažil se vyhodit o mantinel. Puk však podebral až moc a poslal jej na tribunu. Přichází tak dvě minuty za zdržování hry a trenér Malík si bere oddechový čas!

58:51

Vencl mohl tenhle bláznivý závěr posunout do jiné roviny, když jel sám proti Pohludkovi. Jenže ten na kruzích před vlastní kasou upadl, Vencl byl tak rázem sám před brankářem a zkoušel zakončení dlouhou kličkou, v rozhodné chvíli ale puk nastřelil jenom do tyčky!

56:30

Oceláři se připravují o sehrání lepšího závěru sami! David Holub (TRI) nestihl pohyb Krále na levém křídle, nohou jej v pohybu podrazil a míří na trestnou lavici. Tady se může lámat série!

53:59

Po mele u hradecké branky to sice dlouho vypadalo na klidový stav, nakonec se ale přesto bude vylučovat a domácí mohou zlomit duel na svoji stranu! Adam Cedzo (TRI) se dle názoru hlavního arbitra Mejzlíka dopustil sekání do gólmana, za což dostává dvě minuty.

50:42

Po chybě hradecké obrany jel sám na branku od útočné modré Gerych, na zakončení už měl však vůči vracejícím se bekům příliš málo času a nevýrazný pokus poslal do betonů Kasala!

48:03

A ani tohle se neobešlo bez kontroverze, kterých nám začíná rozhodcovský triumvirát servírovat na obě strany poměrně hodně. Hradec po icingu nastupoval na led tak dlouho a všeljak střídal, až rozhodčí ukázal dvě minuty pro střídačku a Třinec má přesilovou hru. Netradiční trest odsedí Tomáš Hora.

44:19

Hradečtí navíc útočné manévry Třince odbránili a pak přišla chvilka pro Pavla Šimka, který nabral velkou rychlost na křídle a přes dva obránce prošel až před Milotu. Brankáře Slezanů zkusil překonat mezi betony, Milota však vytáhl výborný zákrok a nepovolil domácím jít do vedení!

42:54

Hradec právě vstřelil branku!
Exploze radosti v ČPP Aréně, Hradec po necelých třech minutách srovnává skóre! Výbornou práci po sérii soubojů na modré čáře předvedl Jan Vencl, který po přesunutí hry za branku Miloty podržel puk a našel na modré DAVIDA PAVIČE. Hradecký obránce se odhodlal ke střele z první z nápřahu a trefil neomylně prostor nad Milotovým betonem – 2:2! Asistence: Jan Vencl.

36:22

Ale měli by taky myslet na zadní vrátka. Lukáš Král byl před Milotou úplně sám, po brzdě chtěl puk zasunout za jeho beton, ten mu ale na poslední chvíli utekl.

35:16

Ale mohlo to být opět o dva góly, Oceláři nastřelili tyč hradecké branky! Mezi kruhy stál šikovně Masnica a do střely od modré vložil hůl, teč skončila jenom za lapačkou Kasala, domácího gólmana však zachránila spojnice!

34:45

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield využívá přesilovku a snižuje na 1:2! A hostující lavičce se to vůbec nelíbí, šlo totiž o hodně hraniční situaci. Hradec se dostal do přečíslení, které zakončil z pravé strany Vencl. Milota puk chytil a už už se zdálo, že se bude přerušovat. Jenže s hvizdem přišla hradecká dorážka a puk skončil v síti. Gól platí, jeho autorem je JIŘÍ KLÍMA. Asistence: Jan Vencl.

32:52

Velká šance na korekci skóre se otevírá Mountfieldu HK. Zahraje se první přesilovou hru poté, co Holub podrazil v útočné třetině Macha.

32:01

Třinec právě vstřelil branku!
Oceláři vedou 2:0! Hradeckým se před chvílí nepodařilo protlačit puk za brankovou čáru, to hostům ano. Po závaru zůstal kotouč těsně před Kasalem, kde se ho ve skrumáži podařilo prostrčit na místo určení ADAMU CEDZOVI. Asistence: Šimon Pohludka.

31:30

Konečně jsou tady šance, a to na obou stranách. Dvě za sebou měl tentokrát Matěj Kubiesa, proti oběma zasáhl Kasal pravým betonem.

30:47

Hradecké ruce už už mířily ke stropu ČPP Arény, jejich radost je však předčasná. Milota po východočeské šanci dokázal udržet touš pár centimetrů před brankovou čárou a skóre se tak nemění.

29:56

Výborný Kasal! Lipka se znovu zjevil na levé straně hřiště, tentokrát ne v rohu, ale ve velice slibné příležitosti. V brejku dvou na jednoho dostal puk, jeho střelu ale lapil gólman Mountfieldu.

23:18

Šance také na druhé straně a jasně největší v tomto zápase. Po skrumáži se za pukem natahoval Lukáš Král, jeho bekhend dokonce rozvlnil Milotovu síť. Avšak jen zvenčí.

22:38

Zničehonic ale přichází šance na druhé straně! Urbánek si našlápl ve středním pásmu, nabral rychlost a vystřelil přes beka. Kasal měl s jeho prudkým projektilem plné ruce práce, ale puk nakonec dokázal udržet ve své náruči.

16:06

Třinec právě vstřelil branku!
Tak to byl fofr a úvodní trefa v zápase stylem buly – střela – gól je na světě. Puk se dostal v přesilové hře na modrou čáru na hůl ŠIMONA POHLUDKY, který z velké vzdálenosti otevírá skóre duelu. A to jen 4 vteřiny po vhazování. Asistence: Adam Cedzo, Patrik Masnica.

16:02

Což nebude platit pro nadcházející dvě minuty – pokud hosté nevyužijí přesilovku. Kubiesa byl atakován u vlastní modré čáry a David Pavič je potrestán za nedovolené bránění.

10:20

Chvíli poté přichází další Kasalův zákrok. Hostující fanoušci z řad rodičů cítí, že jejich potomci mají ke gólu blízko. I proto se je k němu snaží dotlačit skandováním.

09:34

No a mohli jsme vidět první gól zápasu. Pospíšil nahazoval puk od modré, Masnica ho lehce tečoval před brankovištěm. Hradecký gólman měl co dělat, aby ho koncem betonu vykopl.

02:41

Do třetice zákrok Kasala a znovu to byla střela z větší vzdálenosti – Pospíšil to zkoušel přízemní ranou, ani on neuspěl.

02:22

Teď už ano a hradecký gólman si připisuje první zásah po střele od modré čáry. Dobře na ni ale viděl a zaúřadoval pravým betonem.

00:53

Komplikace pro domácí hned na úvod. Jiří Klíma si ve středním pásmu počínal nedovoleně a oslabuje svůj tým – podrážení a přesilovka pro Třinec.

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec

3:2

po s.n. (4:3) (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0) Stav série: 3:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 35. Klíma (Vencl), 43. Pavič (Vencl), rozh. náj. Král – 17. Pohludka (Cedzo, Masnica), 33. Cedzo (Pohludka)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Král (HKM)
1:0   Pohludka (TRI)
2. série:
1:0   Klíma (HKM)
1:1   Sikora (TRI)
3. série:
1:1   Hora (HKM)
1:2   Buják (TRI)
4. série:
1:2   Šimek (HKM)
1:2   Masnica (TRI)
5. série:
2:2   Vencl (HKM)
2:2   Cedzo (TRI)
6. série:
2:3   Sikora (TRI)
3:3   Král (HKM)
7. série:
3:3   Sikora (TRI)
3:3   Král (HKM)
8. série:
3:3   Buják (TRI)
3:3   Šimek (HKM)
9. série:
3:3   Cedzo (TRI)
4:3   Král (HKM)

Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král.
Trenér: Václav Pánek

HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Solowski, Buják (A), Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo (A), Lipka, Masnica (C), Urbánek, Mikula.
Trenér: Marek Malík

Rozhodčí: Mejzlík – Kis, Zídek

Průběh zápasu
1. třetina
00:53 HKM 2 Klíma, podrážení
16:02 HKM 2 Pavič, nedovolené bránění
16:06 TRI 0:1 Pohludka (Cedzo, Masnica)
Po 1. třetině
2. třetina
32:01 TRI 0:2 Cedzo (Pohludka)
32:52 TRI 2 Holub, podrážení
34:45 HKM 1:2 Klíma (Vencl)
Po 2. třetině
3. třetina
42:54 HKM 2:2 Pavič (Vencl)
48:03 HKM 2 HL zdržování hry / střídání po zakázaném uvolnění, odpyká Hora
53:59 TRI 2 Cedzo, sekání
56:30 TRI 2 Holub, podrážení
Po 3. třetině
Prodloužení
67:05 HKM 2 Vencl, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
před nájezdy
Samostatné nájezdy
HKM 3:2 Král (rozh. náj.)
po s.n.