Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – Seattle Kraken

5:2

konec (2:1, 1:1, 2:0)

06.03.2022, 01:10 • Capital One Arena, Washington • Petr Šatalík

Tipsport: 1.69 4.59 4.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost, přeji dobré ráno a někdy příště se zase budu těšit, na počtenou. (03:49:22)
Dnešní utkání sledovalo 18 573 diváků.
Tři hvězdy utkání

Alexandr Ovečkin (WSH) – 1+2
Tom Wilson (WSH) – 1+1
Conor Sheary (WSH) – 2+0
Kdo se postavil do brankoviště

Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 93,5 %, čas na ledě 60:00
Chris Driedger – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 83,3 %, čas na ledě 58:35
Československá stopa v utkání

Vítek Vaněček (WSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 93,5 %, čas na ledě 60:00
Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, účast 0, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:12
Statistiky utkání:

Střely na bránu: 25 – 31
Využití přesilových her: 2/2 – 0/3
Vhazování: 27 – 27
Hity: 35 – 18
Zápas Capitals s Krakeny tak končí zaslouženým vítězstvím Washingtonu v poměru 5:2! Hokejisté z hlavního města USA vedli po dvou třetinách nad Seattlem 3:2. Ve třetí části hry nejprve přidali důležitou uklidňující branku, když se v přesilovce prosadil svým typickým způsobem Alexandr Ovečkin, který upravil na 4:2. Nováček NHL v závěru střetnutí riskoval, odvolal gólmana Driedgera, čehož využil Conor Sheary trefou do prázdné svatyně protivníka k tomu, aby osud duelu zpečetil a zapsal svou druhou branku v tomto utkání.

Konec zápasu.

59:55

Adam Larsson zpracovává hrací předmět ve středu hrací plochy, poslední vteřinky utkání dobíhají, Capitals se už radují z vítězství.

59:18

Ještě jeden důležitý zákrok Vítka Vaněčka! Marcus Johansson dostal kotouč na levý kruh a prudkým projektilem jej poslal na klec Capitals! Český brankář fantastiky jeho pokus vyrazil.

58:50

Trevor van Riemsdyk zakládá jednu z posledních akcí utkání, když přihrávkou na pravou stranu vysouvá kupředu Larse Ellera.

58:25

Vhazování po levici Chrise Driedgera, který se už vrátil do brány, vyhráli hráči Seattleu. Nyní může na pravé straně rozehrávat Jérémy Lauzon.

57:50

57:50 Conor SHEARY - 5:2

57:50

Washington právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto, Washington zvítězí! Vince Dunn nezachytil na pravé straně u modré čáry kotouč, který Seattle získal po vhazování. CONOR SHEARY se kolem beka Krakenů prohnal jako vítr a pohodlně zavezl puk do klece Seattleu. Dává tak svůj druhý gól a upravuje na 5:2 pro Capitals! Bez asistence.

57:28

Krakeni opět zavezli hrací předmět do třetiny Capitals, kde musí o kotouč bojovat v rohu hrací plochy. Chris Driedger spěchá na střídačku, Seattle hraje se šesti hráči v poli!

57:15

Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levé ruce Vítka Vaněčka. Buly vyhráli hráči Capitals, Nicklas Bäckström následně posílá touš do středu hrací plochy.

56:34

Krátce po vhazování se k zakončení z pravého kruhu dostal Yanni Gourde, jenž si však na českého brankáře nepřišel! Následně se Capitals podařilo vyhodit puk přes obrannou modrou.

56:15

Krakeni rozehrávají zpoza vlastní brány, na pravém křídle může jít kupředu Alexander Wennberg, jenž poslal touš před klec Capitals, kde však Jaden Schwartz nepropálil Vítka Vaněčka, jenž se proti jeho zakončení stihl přesunout!

55:37

O černou pryž se bojuje u hrazení v pásmu Capitals, úspěšnější byli v tomto miniduelu hokejisté Washingtonu a Axel Jonsson Fjällby upaluje kupředu, jeho zpětný pas však šel do ztracena.

55:08

Vhazování před svatyní Capitals vyhráli hokejisté Washingtonu, Garnet Hathaway spěchal kupředu, aby se následně nepískal icing, ale Vince Dunn měl v klíčovém prostoru k puku blíž.

54:49

Jaden Schwartz nyní dostal hodně prostoru na pravém křídle a z kruhu vyslal tvrdou bombu na klec Capitals, kterou však Vítek Vaněček dokázal vyrazit do rohu hrací plochy.

54:37

Adam Larsson čeká, až mu dostřídají spoluhráči, kteří budou následně najíždět do domluveného postavení, což se právě děje.

54:06

T. J. Oshie byl nyní podle mě podražen Jamiem Oleksiakem na pravém křídle, ale rozhodčí vylučovat nebudou a Krakeni drží puk u své klece.

53:38

Hokejisté z hlavního města USA se za útočnou modrou moc nezdrželi, když se je tam Nick Jensen snažil vrátit, vystavil se do postavení mimo hru.

53:13

Washington se snaží procpat touš na pravém hrazení kupředu, díky dobré práci Conora Shearyho se to daří, Capitals se dostali přes útočnou modrou.

52:37

Capitals se dostávají přes útočnou modrou, ale přihrávku na Ovečkina blokuje pozorný Adam Larsson, jenž otáčí hru na druhou stranu.

52:03

Capitals se před klecí soupeře nyní příliš dlouho neohřáli. Na druhou stranu už spěchá s pukem Jaden Schwartz, jenž na levé straně předává na Carsona Soucyho.

51:26

Vince Dunn sbírá kotouč vyhozený z pásma Washingtonu na obranné modré Krakenů a rozehrává touš na pravé křídlo, kde je Jordan Eberle.

51:01

Morgan Geekie ještě zkusil vystřelit z pravé strany od modré čáry, ale Jevgenij Kuzněcov sráží jeho pokus do ochranné sítě. Capitals jsou kompletní.

50:37

Seattlese snažil přejít obranu Capitals na pravé straně, Yanni Gourde však ztrácí puk, který mu vypíchl Axel Jonsson Fjällby.

50:03

Seattle se zdržel v útočném pásmu jen krátce, kotouč letí přes všechny čáry až za klec Krakenů, kde musí hrát brankář Chris Driedger.

49:27

Krakeni vyhráli buly před svatyní Capitals, ránu z levé strany od modré čáry nyní vyslali nejprve Jared McCann a po něm i Mark Giordano. Vítek Vaněček všechny střely likviduje!

49:04

Seattle se usazuje v prostoru před klecí českého brankáře, Lars Eller nyní vyhodil puk do ochranné sítě. Buly před bránou Capitals se bude opakovat.

48:40

Garnet Hathaway nyní poněkud nešikovně na obranné modré podrazil nohy Jaredu McCannovi a Krakeni mají šanci vrátit se do zápasu v přesilové hře.

48:27

Alexandr Ovečkin se kradl na levý kruh jako kočka, Jamie Oleksiak ale máchl svou dlouhou holí a kotouč mu z čepele vypíchl.

48:04

Chris Driedger krotí na hokejce nahození za svou klec. Následně posílá kotouč po levém hrazení kupředu. Tam hraje Adam Larsson.

47:27

Jaden Schwartz jde neohroženě po levém křídle kupředu, kotouč mu ale nakonec utíká na zadní hrazení, kde může hrát Nick Jensen.

47:12

Buly před klecí českého brankáře vyhráli hokejisté Seattleu, Alexander Wennberg se s pukem šikovně otočil v rohu hrací plochy a získal jistý prostor pro kombinaci.

46:37

Colin Blackwell nahodil kotouč přes obránce Capitals na klec Washingtonu a Vítek Vaněček si připisuje další zákrok, když před dojíždějícím soupeřem puk raději podrží pod lapačkou.

46:05

O hrací předmět se bojuje ve středu hrací plochy u hrazení, kde došlo k souboji dvou devatenáctek – Nicklase Bäckströma a Calle Järnkroka. Úspěšnější byl hráč Seattleu.

45:37

Carson Soucy dostal kotouč na modrou čáru a pálil z osy hřiště. Jeho přízemní pokus vykopává Vítek Vaněček svými betony do bezpečí.

45:15

Axel Jonsson Fjällby se hnal z levého křídla na klec Krakenů, jenže puk se mu trochu zapletl pod bruslemi a k zakončení akce tak nedošlo.

44:49

Capitals mají kotouč na obranné modré, Nic Dowd jej sice ideálně nezpracoval, přesto vysílá kupředu na zteč Axela Jonsson Fjällbyho.

44:27

Joonas Donskoi svedl osobní souboj na útočné modré s Kuzněcovem a padl do útočného pásma, takže se Jadenu Schwartzovi píská ofsajd.

43:58

Vhazuje se ve středním pásmu u obranné modré Capitals. Kotouč získali hokejisté Washingtonu a Dmitrij Orlov drží kotouč na čepeli, dokud mu spoluhráči nenajedou do pozice pro přihrávku.

43:25

Seattle se nyní hnal do protiútoku hodně rychle, přihrávka Joonase Donskoie na pravé hrazení však byla moc prudká a píská se icing.

42:58

Washington se usazuje v útočném pásmu, nahození před klec Krakenů se snažil za záda Driedgera usměrnit Anthony Mantha, jenž však trefil jen gólmana Krakenů.

42:27

Krakeni spěchají do rohu kluziště za nahozeným pukem. Konkrétně jde o Masona Appletona, jenž se snaží touš vyšťourat z držení beků Capitals.

41:48

Lars Eller nyní dobře zapracoval i směrem dozadu, když zblokoval ránu Adama Larssona z pravé strany od modré čáry.

41:27

Lars Eller zpracovává přihrávku na útočnou modrou čáru, po spolupráci s Connorem McMichaelem se dostává na zadní hrazení za klec Krakenů.

40:47

40:47 Alexandr OVEČKIN - 4:2

40:47

Washington právě vstřelil branku!
Washington využívá i druhou přesilovku a vede 4:2! A tohle je akce, kterou celá NHL už léta zná. John Carlson přenese hru křižně z pravé strany na vrchol levého kruhu. No a tam se do puku mocně opře ALEXANDR OVEČKIN, jenž propálil Chrise Driedgera, který se nestihl přesunout, na přední tyči. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.

40:37

Capitals se krátce usadili před klecí Krakenů, kteří následně vyhodili kotouč přes všechny čáry, rozehrává Vítek Vaněček.

40:19

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Capitals a John Carlson se s pukem schoval až za bránu Washingtonu.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté obou celků se vrací na hrací plochu. 3. třetina odstartuje během chvilky.
Třetí třetina začne přibližně v 2:56.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

Washington Capitals – 14 (20)
Seattle Kraken – 9 (19)
Druhé dějství souboje celku z hlavního města USA s nováčkem NHL přineslo dvě branky. Hned po osmapadesáti sekundách druhé třetiny přišel gól z čepele Colina Blackwella, jenž přechytračil Carlsona a srovnal na 2:2. Capitals si následně počkali na svou první přesilovou hru a v ní se vrátili do vedení, když kotouč za záda Driedgera dopravil pohotovou dorážkou Conor Sheary. Hra je oproti první dvacetiminutovce o něco atraktivnější. Washington bude na startu třetí periody hrát ještě minutu a čtyřicet dva sekund přesilové hry, navíc drží těsný jednobrankový náskok.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

John Carlson měl dobrou šanci na pravé straně u modré čáry, Chris Driedger nebyl v ideálním postavení mezi tyčemi, obránce Capitals však klec Krakenů přestřelil!

39:42

Axela Jonsson Fjällbyho navíc v zakončení lehce přidržel Carson Soucy, který dostává dvě trestné minuty a Capitals budou hrát přesilovou hru.

39:42

Axel Jonsson Fjällby nyní předvedl své rychlé nohy na levé straně hrací plochy, když se protáhl až před klec Krakenů, jeho bekhendovou kličku ale zastavuje Chris Driedger svým betonem!

39:37

Joonas Donskoi předává kotouč za sebe na Jamieho Oleksiaka, který vymýšlí možná poslední výpad Krakenů v druhém dějství.

39:02

Hokejisté z hlavního města USA se v prostoru před Driedgerem tentokrát moc neohřáli. Přesto se tam po nahození Toma Wilsona dostávají znovu.

38:43

Calle Järnkrok neuspěl na buly před klecí Capitals, takže na druhou stranu startuje s pukem Nicklas Bäckström. Tom Wilson mu však na levém křídle vjel do pásma moc brzy a píská se ofsajd.

38:17

Kotouč je v rohu hrací plochy za svatyní Krakenů. Capitals ho vydolovali a Nick Jensen střílel z osy hřiště od modré čáry. Chumel hokejistů před svatyní Seattleu ale nepropálil.

37:48

Jaden Schwartz je dnes hodně při chuti, nyní se opět protáhl po pravém křídle a ranou z kruhu pořádně protáhl českého brankáře v kleci Capitals!

37:28

Justin Schultz rozehrává akci Capitals na obranné modré. Následně předal kotouč na Conora Shearyho, jenž ovšem od modré čáry trefil jen před sebou stojícího Jordana Eberleho.

37:08

Jaden Schwartz se šikovně protáhl z pravé strany do mezikruží, odkud se snažil zamést kotouč pod betony Vaněčka do sítě Capitals. Český brankář však byl na zemi včas a pokus soupeře likviduje!

36:28

Calle Järnkrok dojíždí kotouč nahozený za bránu Capitals. Posílá ho na modrou čáru, odkud pálil Jamie Oleksiak. Vítek Vaněček jeho ránu sráží na zadní mantinel.

36:08

Nick Jensen a Jordan Eberle svedli souboj o kotouč v rohu kluziště za klecí Washingtonu, lépe z něj vyšel bek Capitals, jenž předává puk Ovečkinovi.

35:27

Seattle se tlačí kupředu, John Carlson si však u hrazení počkal na Joonase Donskoie a čistým hitem jej poslal k zemi.

35:05

Jérémy Lauzon zakládá akci Seattleu na obranné modré, nahození za svou klec Vítek Vaněček zachytil a Trevor van Riemsdyk rozehrává na pravé hrazení.

34:28

Buly před svatyní Capitals vyhráli hokejisté z hlavního města USA, kteří okamžitě přenesli hru na opačný konec hrací plochy, kde hraje Anthony Mantha.

34:04

Krakeni zavřeli Washington v jeho obranném pásmu a Adam Larsson tvrdě pálil z osy hřiště od modré čáry, také jeho ránu však Vítek Vaněček zvládl vyrazit do bezpečí.

33:37

Marcus Johansson se šikovně proháčkoval na levý kruh, kde předal kotouč na Alexandera Wennberga, jehož pokus z bezprostřední blízkosti Vaněček vyráží.

33:17

Vhazování před klecí českého brankáře zvládli lépe Capitals, kteří rychle poslali kotouč na opačný konec hrací plochy, kde napadá Axel Jonsson Fjällby.

32:48

Na pravý kruh nyní dostal přihrávku Jaden Schwartz a jeho tvrdý projektil vyráží Vítek Vaněček do rohu hrací plochy.

32:17

A hokejisté Capitals pokračují v náporu, Justin Schultz ale nyní nedokázal zastavit kotouč na útočné modré a kupředu jdou hráči Seattleu.

31:48

31:48 Conor SHEARY - 3:2

31:48

Washington právě vstřelil branku!
Capitals využívají přesilovou hru a berou si vedení zpět! Alexandr Ovečkin vypálil z levého kruhu, jeho rána byla sražena do mezikruží, odkud střílel Tom Wilson. Tento pokus zvládl ještě Chris Driedger vyrazit před sebe, jenže proti pohotové dorážce z čepele CONORA SHEARYHO už nemohl dělat vůbec nic! Washington jde do vedení 3:2! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.

31:16

Vítek Vaněček musel zastavit u své klece vyhození Krakenů, nyní už jsou Capitals znovu v útočném pásmu a Alexandr Ovečkin si hledá místo na levé straně.

30:38

Jevgenij Kuzněcov se snažil o střelu z pravého hrazení na přední tyč, jenže zařízení, které střeží Chris Driedger, trefit nezvládl.

30:04

Jevgenij Kuzněcov přihrává z pravé strany na levý mantinel, kde hraje Alexandr Ovečkin, kterého ale dostoupili dva soupeři, kteří mu sebrali touš.

29:55

Jaden Schwartz narazil na zadním hrazení na mantinel Dmitrije Orlova, což chtěl mstít Alexandr Ovečkin. Trest však vynesou i sudí, kteří dávají Schwartzovi dvě trestné minuty.

29:40

Washington zůstává v prostoru před klecí protivníka. Střelu Justina Schultze z pravé strany od modré čáry likviduje Chris Driedger svou lapačkou.

29:16

Hokejisté z hlavního města USA jsou po delší době znovu nějakou chvilku před klecí Seattleu. Dmitrij Orlov pálil z levé strany, jenže Chris Driedger kryje jeho pokus, který schovává ve své náruči.

28:38

Kupředu nyní může vyrazit po pravé straně Tom Wilson, protože Capitals už jsou kompletní, Jevgenij Kuzněcov ale z pravého křídla nedokázal přihrát před klec Krakenů.

28:05

Vince Dunn rozehrává na útočné modré, Krakeni postavili přesilovkový vzorec, ale Jevgenij Kuzněcov se dostal k puku a posílá ho na opačný konec hrací plochy.

27:27

Hrací předmět opět letí z pásma Capitals. Tentokrát míří přímo na klec Seattleu, takže brankář Chris Driedger musí zasahovat a rozehrát od vlastní brány.

27:06

Jordan Eberle zaváží touš do třetiny Capitals, kde kombinuje s Markem Giordanem, jenž předává touš doleva na Jareda McCanna.

26:49

Buly před klecí českého brankáře zvládli lépe hokejisté Washingtonu a John Carlson okamžitě napálil kotouč přes všechny čáry.

26:32

Máme tu druhé vyloučení dnešního duelu a přesilovou hru budou hrát opět hokejisté Seattleu. Garnet Hathaway fauloval Morgana Geekieho a dostává dvě minuty za podrážení.

25:58

Capitals nahazují touš na zadní hrazení, Chris Driedger jde za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, po něm hraje Jamie Oleksiak.

25:30

Nick Jensen nastřelil kotouč z velkého úhlu na pravé straně na klec Krakenů, jenže brankář Chris Driedger měl přední tyč pokrytou.

24:58

Adam Larsson má kotouč na modré čáře, poslal ho na pravou stranu hrací plochy, kam ale stihl dostoupit Dmitrij Orlov, jenž touš sebral hráčům Seattleu.

24:28

Vhazuje se ve středním pásmu u útočné modré Capitals Alexander Wennberg uspěl na buly a po jeho přihrávce jde kupředu Jaden Schwartz.

23:58

Hráči Krakenů se nyní nedokázali domluvit na pravé straně hrací plochy. Nováčkovi NHL se píská zakázané uvolnění, buly po pravici Driedgera.

23:27

Kupředu za pukem se po pravém hrazení žene Anthony Mantha, který ale touš v rohu kluziště vydolovat nedokázal a hrát mohou hokejisté Seattleu.

22:59

Hraje se delší dobu bez přerušení, Krakeni nyní na chvilku sevřeli svého soupeře před jeho klecí, touš vyhazuje z obranného pásma Capitals Justin Schultz.

22:27

Carson Soucy se snažil projít kupředu po pravé straně, dostal se až na kruh, jenže tam ho přesila bránících hráčů Washingtonu odzbrojila.

21:58

Nyní se ve středu hřiště dostal k puku Mark Giordano, jenž ho okamžitě nastřelil až za svatyni celku z hlavního města USA.

21:40

O hrací předmět se nyní oba celky perou ve středu hrací plochy u hrazení, hokejisté Washingtonu ho hodili za klec Krakenů, kde hraje Chris Driedger.

20:58

20:58 Colin BLACKWELL - 2:2

20:58

Seattle právě vstřelil branku!
Krakeni na startu druhého dějství srovnávají krok! Nyní odvedl mizernou práci v obraně John Carlson, jenž nedokázal ubránit COLINA BLACKWELLA, před kterým jen bezmocně šmrdlal hokejkou. Útočník Seattleu se v akci dva na dva schoval za spoluhráčem, obhodil si beka Capitals a střelou do levého horního růžku brány překonal Vaněčka z bezprostřední blízkosti. Stav je 2:2, začínáme od začátku. Asistence: Mason Appleton, Adam Larsson.

20:38

Justin Schultz vyráží kupředu po pravém křídle, jeho přihrávka na levou stranu však nebyla přesná a kupředu jde soupeř.

20:19

Krakeni vyhráli buly v úvodu druhého dějství a s kotoučem se stáhli do obranného pásma, kam se ale vydal napadat Alexandr Ovečkin, jenž drží touš pod bruslemi v rohu kluziště.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté se vrací na hrací plochu, 2. třetina začne za malý okamžik.
Druhá třetina začne přibližně v 2:02.
Střely na bránu v 1. třetině:

Washington Capitals – 6
Seattle Kraken – 10
Úvodní dějství duelu Capitals s Krakeny je za námi. Utkání zatím nenabídlo příliš mnoho velkých brankových příležitostí. Krátce po polovině dvacetiminutovky přišla dobrá půlminutka Washingtonu, který se během pětatřiceti vteřin ujal po trefách Toma Wilsona a Dmitrije Orlova vedení 2:0. Následně však hrál celek z hlavního města USA oslabení. To sice zvládl ustát, jenže krátce po něm vykopl Vaněček zakončení Sheahana jen do strany, kde byl s pohotovou dorážkou připraven Joonas Donskoi, jenž snížil na 1:2, což je skóre, které platí i po siréně na konci první třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Jared McCann se tlačil po levém hrazení rychle kupředu, ale kotouč se mu na útočné modré zapletl pod nohy a píská se ofsajd Seattleu.

19:27

Jordan Eberle vyráží do rychlého brejku po pravém křídle, včas však byl dostoupen obráncem Trevorem van Riemsdykem.

18:58

Washington zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu, Justin Schultz je na modré čáře pod tlakem, přesto dokázal kotouč na čepeli udržet.

18:30

Vítek Vaněček zastavuje kotouč nahozený za svou klec a rozehrává, Anthony Mantha následně táhne akci Capitals středem kluziště.

17:58

Alexandr Ovečkin se dostal ke své obávané střele na levém kruhu, jenže do ní stihl padnout Jérémy Lauzon, který ji tak úspěšně zblokoval.

17:27

Washington se hned následně vydal kupředu, Dmitrij Orlov pálil z levé strany od modré čáry, ale Chris Driedger jeho pokus vykopl betony.

16:56

16:56 Joonas DONSKOI - 2:1

16:56

Seattle právě vstřelil branku!
Capitals ubránili oslabení, ale krátce po něm dostávají přece jen gól, Krakeni snižují na 1:2. Jamie Oleksiak vypálil od modré čáry, jeho střela byla sražena, následně Riley Sheahan zakončoval před klecí Capitals zády k bráně bekhendem jen do betonu Vaněčka. Od něj se ale puk odrazil do strany a JOONAS DONSKOI už neměl problém kotouč z ostrého úhlu doklepnout za záda bezmocného gólmana Capitals. Asistence: Riley Sheahan, Jamie Oleksiak.

16:25

Skvěle to nyní provedli Dmitrij Orlov a Tom Wilson, po jejichž defenzivní činnosti letí kotouč zase až za klec Krakenů.

16:03

Vítek Vaněček si připisuje další zákrok, když chytá střelu Calle Järnkroka od levého hrazení. Další buly po pravici českého gólmana.

15:37

Washington se zatím brání na výbornou, Dmitrij Orlov opět posílá kotouč přes všechny čáry, Chris Driedger musí ven ze své klece, aby vypomohl s rozehrávkou.

15:17

Krakeni se usadili v útočném pásmu a postavili klasickou přesilovkovou formaci. Vlastní nepřesnou střelou se však o třetinu připravili. Další akci rozehraje Mark Giordano.

14:38

Buly před svatyní českého brankáře vyhráli hráči Capitals, kteří okamžitě hodili touš přes všechny čáry. Na druhé straně kluziště musí hrát Chris Driedger.

14:20

Seattle si zahraje první přesilovou hru utkání. John Carlson si vykoledoval menší trest, když lehce zahákoval u vlastní klece Jadena Schwartze.

14:04

Krakeni budou hrát přesilovku, sudí mají zdvižené pravice a Chris Driedger už sedí na střídačce, mezitím v útočném pásmu pálil Jaden Schwartz, leč nepřesně.

13:38

Connor McMichael se na levém křídle nedohodl se spoluhráči, kteří hodili kotouč až na zakázané uvolnění. Buly po pravici českého gólmana.

13:16

Vítek Vaněček vyráží za svou klec, aby zkrotil nahozený kotouč. To se mu sice úplně nepovedlo, ale vážnější komplikace to pro jeho klec neznamenalo.

12:56

Jared McCann navezl kotouč do brankoviště Capitals, tam si však Vítek Vaněček zjednal respekt a hrací předmět rychle přikryl lapačkou.

12:05

12:05 Dmitrij ORLOV - 2:0

12:05

Washington právě vstřelil branku!
Během pětatřiceti vteřin vede Washington 2:0! Nic Dowd se v rohu kluziště s kotoučem na čepeli neukvapil. Poslal ho na vrchol levého kruhu DMITRIJI ORLOVOVI, jenž přízemním projektilem propálil Driedgera mezi betony a Capitals tak během krátké chvilky zdvojnásobují svůj náskok! Asistence: Nic Dowd, Nick Jensen.

11:30

11:30 Tom WILSON - 1:0

11:30

Washington právě vstřelil branku!
Washington otevírá skóre duelu a vede 1:0! Alexandr Ovečkin se efektivní otočkou na pravém kruhu zbavil obránců, puk po něm přebral TOM WILSON, jenž prošel až před klec Krakenů a Driedgerovi nasadil krásnou bekhendovou kličku, po níž zasunul touš za betonem gólmana Seattleu do sítě! Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.

11:19

Jaden Schwartz se po pravém hrazení žene za nahozeným pukem, jenže jeho spoluhráči neměli dost rychlosti na to, aby ho v akci podpořili.

11:15

Další vhazování před svatyní nováčka NHL dopadlo lépe pro Seattle. Krakeni dokázali dostat kotouč přes útočnou modrou, kde ale hraje jen Jevgenij Kuzněcov.

10:50

Vhazování před klecí Seattleu se bude opakovat. To první hráči Krakenů vyhráli, jenže takovým způsobem, že puk šel přímo do jejich brankoviště, kde ho gólman Chris Driedger musel přikrýt lapačkou. Následuje komerční pauza.

10:49

Alexander Wennberg si nyní na levé straně nerozuměl se spoluhráči a Krakenům se tak píská zakázané uvolnění. Buly před Driedgerem.

10:04

John Carlson se dostává na puk za vlastní klecí a rozehrává ho po pravé straně. Výpad Capitals ale nedospěl ani k útočné modré a na druhou stranu vyráží Mason Appleton.

09:37

Carson Soucy pálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus však nebyl přesný, Vítek Vaněček mohl zůstat naprosto klidný.

09:15

Jérémy Lauzon sbírá touš za vlastní klecí a předává ho na hůl Vince Dunna, protože jde střídat. Jeho parťák černou pryž chvilku podrží za svatyní Seattleu.

08:37

Alexandr Ovečkin vypálil na klec Krakenů z větší vzdálenosti, ale Chris Driedger jeho ránu zvládl zastavit betonem.

08:15

Krakeni se zabydlují v prostoru před klecí celku z hlavního města USA. Alexander Wennberg bojuje o kotouč v rohu hrací plochy za bránou Washingtonu.

07:35

Vhazování před svatyní Krakenů po úmyslném ofsajdu vyhráli hokejisté Seattleu. Jaden Schwartz zavezl touš až za klec Vaněčka.

07:16

Krakeni se schovali s pukem za vlastní klec. Mark Giordano čeká na to, až oba celky dostřídají, následně rozehrává na pravou stranu, kde Mason Appleton nedokázal přejít přes Manthu, navíc se píská ofsajd Seattleu.

06:36

Dmitrij Orlov pálil z pravé strany od modré čáry, ale kotouč ke Chrisi Driedgerovi ani neprošel, zastavili ho jeho obránci.

06:16

Vhazování ve středním pásmu skončilo lépe pro Capitals, ačkoliv byl na buly úspěšný Morgan Geekie. Hokejisté z hlavního města se dostávají do útočného pásma.

05:49

Washington vyhrál buly před svým brankářem a Trevor van Riemsdyk nahazoval bekhendem kotouč před klec Seattleu. Tam však žádný z jeho spoluhráčů nebyl.

05:27

Aktivní Krakeni spěchali kupředu s dalším výpadem, ale Jaden Schwartz nepřešel útočnou modrou v souladu s pravidly a píská se ofsajd.

04:58

Anthony Mantha vyrazil kupředu po levém křídle a ranou z kruhu prověřil brankáře Chrise Driedgera, který byl se svými betony připraven.

04:27

Capitals vyráží do rychlého brejku, jenže přihrávka Nicklase Bäckströma na osu hřiště nebyla přesná a Krakeni jdou s pukem na druhou stranu.

03:49

Yanni Gourde předává kotouč na pravé straně za sebe do druhé vlny. Seattle se opět dostal do útočného pásma a vytváří v něm zámek.

03:18

Washington rozjíždí akci z obranného pásma, za nahozeným kotoučem za klec Krakenů se žene aktivní Connor McMichael.

02:49

Krakeni nadále okupují prostor před českým brankářem. U hrazení přebírá kotouč Morgan Geekie, jenž ale nedokázal posunout kotouč dál ke spoluhráčům.

02:04

Capitals rozehrávají zpoza vlastní klece, jejich přihrávku však ve středu hřiště zastavuje Jordan Eberle a otáčí hru. Vítek Vaněček tentokrát chytil několik snazších pokusů z bezprostřední blízkosti a nakonec si posradil i s ránou Carsona Soucyho z pravé strany od modré čáry.

01:27

Na opačném konci kluziště Alexandr Ovečkin nabíjel před bránu Martinu Fehérvárymu, jenž proletěl brankovištěm Krakenů a vyrazil jejich klec ze základního postavení.

01:04

Seattle zamkl svého protivníka v obranném pásmu a Jamie Oleksiak vypálil z levé strany od modré čáry, Vaněček ovšem znovu dobře zasáhl betonem.

00:39

Vítek Vaněček má za sebou první zákrok, když betonem zastavil nahození od modré čáry, které měl na svědomí Yanni Gourde.

00:17

Úvodní buly bylo vhozeno, Krakeni ho vyhráli a poslali kotouč po pravém hrazení kupředu, kde strážil obrannou modrou Trevor van Riemsdyk.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči jsou konečně na ledě, začíná předzápasový ceremoniál, zazní hymna Spojených Států Amerických.
Bohužel se zatím ke startu duelu příliš neblížíme, hokejisté obou celků ještě stále vězí ve svých kabinách a k ledu se nepřesouvají.
Utkání nám tedy tradičně nabírá na začátku lehký skluz, doufejme, že zápas začne co nejdřív. Hokejisté ale zatím ještě ani nedorazili na ledovou plochu.
Ještě jednou zdravím v hluboké noci příznivce NHL. Za malý okamžik začíná zápas Washingtonu se Seattlem. I když... jak se to vezme. Oddaní fandové zámořského hokeje dobře vědí, že zápasy za Atlantikem začínají pravidelně s několikaminutovým zpožděním a nejinak tomu bude i dnes.

Vy se zatím můžete podívat na sestavy obou mužstev. Český fanoušek by měl být potěšen, v brance Capitals se můžeme těšit na Vítka Vaněčka, kterému budeme držet palce. Před ním by měl čistit prostor Martin Fehérváry, takže také slovenští fandové budou spíš přát Washingtonu.
Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Vaněček (Fucale) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sheary, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
Trenér: Peter Laviolette.

Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Blackwell, Gourde (A), Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Marcus Johansson – Appleton, Geekie, Donato.
Trenér: David Hakstol.
Česká a slovenská stopa v utkání

Vít Vaněček (WSH) – brankář
Martin Fehérváry (WSH) – obránce
Poslední vzájemný zápas

Oba celky se potkávají teprve podruhé v historii. Jejich první vzájemný duel se odehrál v listopadu loňského kalendářního roku a Seattle v něm překvapivě porazil Capitals 5:2. O svém vítězství rozhodli Krakeni v druhém dějství, které vyhráli 3:0.
Seattle Kraken

Nováček soutěže v současné chvíli okupuje až předposlední 15. místo v Západní konferenci, když na svůj účet zatím nahromadil jen devětatřicet bodů. Krakeni si dobře uvědomují, že premiérová sezóna může být zrádná i náročná a to pro ně taky skutečně je. Na postup do play-off průběžně ztrácí přes dvacet bodů a doufat v postup do vyřazovací části je u nich čistá utopie.
Forma Seattleu je navíc mizerná, prohrál sedm z posledních osmi duelů. My zmapujeme pouze poslední čtyři výsledky. Krakeni nejprve podlehli doma Islanders zřetelně 2:5, následně před svými fandy urvali alespoň bod, když padli Bostonem 2:3 až v prodloužení. Poté vyrazili do San Jose, kde nad nimi Sharks slavili výhru v poměru 3:1. Až ve čtvrtek se na ně usmálo štěstí, když na vlastním stadionu udolali Nashville 4:3.
Washington Capitals

Hokejisté z hlavního města USA se aktuálně nachází na 8. příčce Východní konference se ziskem sedmašedesáti bodů. Hájí tak poslední postupovou příčku do vyřazovacích bojů. Na nejbližšího pronásledovatele, Columbus Blue Jackets, mají k dobru devět bodů, přičemž mají odehráno o jeden zápas více. Prozatím tak mají pod sebou polštář, který je chrání před útokem týmů pod nimi. Přesto by potřebovali další body, aby si pojistili účast v play-off.
Forma Washingtonu je nevalná, Capitals prohráli tři z posledních čtyř duelů. Nejprve podlehli v New Yorku zdejším Rangers 1:4, následně padli také ve Philadelphii, kde prohráli s Flyers 1:2. Poté se vrátili na vlastní led, jenže ani zde nedokázali uspět, když je přetlačilo Toronto poměrem 5:3. Až předevčírem se svěřenci Petera Lavioletta vzchopili a před svými fandy rozstříleli Carolinu 4:0.
Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům kvalitního hokeje. NHL se prodírá druhou polovinou základní části směrem k play-off. Dnes se odehraje několik dalších zápasů, my se společně v textovém přenosu zaměříme na klání Washingtonu Capitals se Seattle Kraken.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Washington Capitals – Seattle Kraken

5:2

konec (2:1, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov), 13. D. Orlov (N. Dowd, Nick Jensen), 32. Sheary (T. Wilson, Ovečkin), 41. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 58. Sheary – 17. Donskoi (Sheahan, Oleksiak), 21. Blackwell (Appleton, A. Larsson)

Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Mantha – Sheary, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Jonsson Fjällby.
Trenér: Peter Laviolette.

Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – Soucy, Giordano (C), A. Larsson, Oleksiak, Lauzon, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), McCann, Schwartz – Blackwell, Gourde (A), Järnkrok – Donskoi, Wennberg, Marcus Johansson – Appleton, Geekie, Sheahan.
Trenér: David Hakstol.

Rozhodčí: G. Dwyer, C. Syvret – J. Tobias, D. Berg.

Diváci: 18 573

Průběh zápasu
1. třetina
11:30 WSH 1:0 T. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov)
12:05 WSH 2:0 D. Orlov (N. Dowd, Nick Jensen)
14:20 WSH 2 Carlson, hákování
16:56 SEA 2:1 Donskoi (Sheahan, Oleksiak)
Po 1. třetině
2. třetina
20:58 SEA 2:2 Blackwell (Appleton, A. Larsson)
26:32 WSH 2 Hathaway, podrážení
29:55 SEA 2 Schwartz, naražení zezadu
31:48 WSH 3:2 Sheary (T. Wilson, Ovečkin)
39:42 SEA 2 Soucy, držení
Po 2. třetině
3. třetina
40:47 WSH 4:2 Ovečkin (Carlson, Bäckström)
48:40 WSH 2 Hathaway, podrážení
57:50 WSH 5:2 Sheary
Konec