Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Berani Zlín – HC Dukla Jihlava

6:4

konec (2:2, 3:1, 1:1)

05.03.2022, 15:30 • PSG aréna, Zlín • Skupina B • Patrik Hlaváč

To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:38:13)
Během poslední třetiny jsme viděli překvapivě pouze dvě branky, které si oba mančafty rozdělily rovným dílem. Díky tomu si tak ševci po přestřelce s Duklou připisují na své konto tři body.

Konec zápasu.

59:28

Oddechový čas pro hosty.

59:18

Do velké šance se nyní dostal Jakub Heš, který obdržel křižnou přihrávku. K jeho smůle ale tuto prudkou nabídku špatně zpracoval, a tak puk skončil akorát na zadním mantinelu.

58:31

Na buly po pravici Černého získal puk jeho spoluhráč, nakonec se ale přece jenom udrželi v útoku ševci. Ani oni si ale nevedli o moc lépe, jelikož po pár přihrávkách přichází o kotouč i oni.

57:32

O zakončení od pravého kruhu se nyní postaral Martin Vaculík. Jeho pokus ale gólmana nijak nepřekvapil, který si tak připisuje další veledůležitý zákrok.

56:33

Z vlastního obranného pásma nyní zakládá útočnou akci Jakub Heš. Jeho přihrávka do útočného pásma mu ale nevyšla podle představ, jelikož skončila pouze u soupeře.

55:35

Po zcela zbytečném vyloučení přichází tlak ševců, který by mohl rozhodnout utkání. Po špatném zpracování na modré ale Matěj Kotala přichází o puk.

54:36

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Denis Jeletz – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).

54:28

Na buly po pravici Černého získali puk jeho spoluhráči, nakonec ale o něj v útočném pásmu přišel Matěj Vojáček. Počínání soupeře ale nebylo o nic lepší, a tak je puk opět u svatyně domácích.

54:11

Po vlastním zakázaném uvolnění získali puk opět ševci. Následný přesun do útočného pásma ale končí opět pouze zakázaným uvolněním. I v tomto případě ale nakonec dokázali Berani vybojovat puk.

53:12

K zakončení od pravého kruhu se dostal Adam Veselský, a to dokonce ihned z buly. K jeho smůle ale zakončení z otočky nemělo potřebnou razanci.

52:13

Po zakázaném uvolnění soupeře získali puk Berani. Díky tomu se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Filip Kaláč, který ale trefil skákavý kotouč opravdu špatně.

51:14

Na buly po pravici Uherka získal puk jeden z jeho spoluhráčů. Ten se podařilo vyvést Marku Šišákovi, který ale nakonec prohrál souboj v rohu kluziště.

50:15

Beranům se nyní vůbec nedaří založit útočnou akci, které často končí zakázaným uvolněním. Kvůli tomu tak hráči domácího celku vůbec nemůžou střídat, což jde poznat i na jejich výkonu.

49:16

Ve středním pásmu zastavil letící puk svou rukavicí Richard Babulík. Jeho následná přihrávka ale skončila pouze na hokejce jednoho z obránců, který okamžitě posílá puk k bráně ševců.

48:17

Do akce jeden na jednoho se dostal Jáchym Jungwirth. Jeho zakončení nakonec letělo od pravého kruhu, což měl Uherek moc dobře pokryté. Díky tomu tak schoval puk do své lapačky.

47:18

Od modré se dostal k zakončení Miroslav Špaňhel. Jeho pokus nebyl mířený vůbec špatně, brankář ale na něho moc dobře viděl, a tak si připsal pohotový zákrok vyrážečkou.

46:19

Ve vlastním obranném pásmu dokázal vybojovat puk po souboji u mantinelu Jindřich Habermann. Útočné tažení jeho formace ale nemělo příliš dlouhého trvání, jelikož se po nahození dostal k puku soupeř.

45:20

Beranům se nyní podařilo usadit v útočném pásmu, k zakončení se ale zatím ani jednou nedostali, jelikož jim dělá obrovský problém napadání soupeře.

44:21

Tak toto byl opravdu pohotový obranný zákrok Richarda Babulík, který tak znemožnil Modlovi se dostat do samostatného úniku. Nebýt jeho, mohli by se ševci ještě pořádně strachovat o výhru.

43:22

K zakončení se mohl dostat Martin Holba, a to přímo z pozice před brankovištěm. Nakonec se k němu ale nabídka od jednoho ze spoluhráčů nedostala, jelikož skončila na holi soupeře.

42:23

Dukla právě vstřelila branku!
Tak toto je bleskurychlá odpověď ze strany hostů! Podepsal se pod ní HYNEK PEŠ, který tak poprvé v utkání trestá faul ze strany domácího dorosteneckého výběru. Asistence: Martin Matějíček.

41:51

Zlín právě vstřelil branku!
Tak dneska se u Hešových bude slavit! Již potřetí v tomto utkání tady máme totiž souhru těchto dvou sourozenců, která končí gólem. V tomto případě se opět prosadil LUKÁŠ HEŠ, který tak má na svém kontě už dva góly. Asistence: Jakub Heš a Marek Šišák.

41:25

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Filip Kaláč – 2 min., podrážení).

40:44

Po úvodním buly se pokusil téměř okamžitě ohrozit bránu soupeře Tomáš Pilát. Brankář Černý byl ale pozorný a nenechal se při rozehrávce zpoza brány rozhodit.

40:01

Začala třetí třetina.
Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky velkého obratu, který nám přinesl opět čtyři branky, v tomto případě se ale o tři z nich zasloužili ševci. Ti tak jenom dokázali jejich skvělou formu ve druhém dějství. V závěru ale usnuli na vavřínech, čehož využila Dukla, která ještě přidala jeden gól do kabiny.
Další třetina začne přibližně v 17:01.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:04

O změnu skóre se nyní ještě pokusil Richard Marek. Jeho pokus od pravého kruhu ale mířil pouze přímo do středu těla brankáře. Na následném vhazování se ale k puku dostal jeden z jeho spoluhráčů.

38:05

Dukla právě vstřelila branku!
Tak toto je veledůležitý gól do kabiny! Postaral se o něj ADAM VESELSKÝ, který využil bleskového útoku jeho formace. Jeho následné zakončení navíc mířilo do zcela prázdné brány, jelikož dokázal gólmana ševců položit na zem.

37:55

Na následném vhazování získal puk soupeř, který se okamžitě hrne do útoku. Ten ale zbrzdila chyba jednoho z útočníků, který překročil modrou čáru dříve než puk.

36:56

Na vhazování u modré čáry dokázal získat puk Martin Holba, díky čemuž se vzápětí právě on dostal k zakončení. Jeho pokus ale skrze betony gólmana neprošel.

35:57

O pořádný závar v brankovišti se nyní postaral Tomáš Pilát. Po zakončení jednoho z jeho spoluhráčů to byl právě on, který se pokusil o dorážku z bezprostřední blízkosti.

34:58

Zpoza vlastní brány vyslal dlouhou přihrávku přes celé kluziště Marek Šišák. Ten tak našel Lukáše Heše, který dokázal udržet útočné pásmo.

33:59

Ve středním pásmu dokázal soupeře obrat o puk Jakub Heš. Jeho následná přihrávka ale skončila na holi jednoho z útočníků Dukly. Toto zaváhání ho ale nemuselo příliš mrzet, jelikož ho napravil Klimek.

33:00

V opravdu dlouhém souboji v rohu kluziště u svatyně ševců získal puk Matěj Kotala, který tak zakládá útočnou akci jeho formace. Ta ale skončila ještě dříve, než vůbec začala, a to zakázaným uvolněním.

32:01

Na buly u Černého získal puk jeden z jeho spoluhráčů. K jeho smůle ale končí kotouč ve středním pásmu na holi Richarda Babulíka.

31:02

Do samostatného úniku se mohl dostat Jakub Heš, to by mu ale v cestě nesměl stát Denis Jeletz. Ten skvěle přečetl myšlenku soupeře, díky čemuž zblokoval jeho přihrávku.

30:03

Na vhazování u brány ševců získal kotouč jeden z nich. Nakonec si ale na ně ve středním pásmu počíhal Martin Matějíček, který vrací hru do svého útočného pásma.

29:04

Zlín právě vstřelil branku!
A máme tady další gól, o který se postaralo duo bratrů Lukáše a Jakuba Hešových. Díky tomu se dostal k úspěšnému zakončení od modré čáry MAREK ŠIŠÁK, který se tak prosazuje už podruhé během dvou minut. Asistence: Lukáš Heš a Jakub Heš.

28:51

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Vandas – 2 min., sekání).

28:29

Na vhazování po pravici Adama Černého získal puk jeden z jeho spoluhráčů. Jeho následná přihrávka ale byla opravdu hodně nepřesná, jelikož skončila na zakázaném uvolnění.

27:30

Zlín právě vstřelil branku!
Tak tady se na MARKA ŠIŠÁKA opravdu usmálo štěstí! Ten se po zakončení z bezprostřední blízkosti už srovnával se zákrokem gólmana. Nakonec se ale z čista jasna objevil puk v bráně, díky čemuž ševci vedou už o dvě branky.

26:27

Ani ztráta kotouče nerozhodila ševce, kteří se opět usadili před svatyní Dukly. Toho se nyní pokusil využít Adam Hamrla, který ale svým pokusem od modré minul bránu.

25:23

Nekončící souboj v rohu kluziště nakonec dokázal rozhodnout Filip Kaláč, který tak prodlužuje tlak jeho formace v útočném pásmu. Nakonec ale jeden z jeho spoluhráčů přichází o puk na modré.

24:24

Zlín právě vstřelil branku!
Tak se nám skóre přece jenom přelévá na stranu ševců! Poté co Beranům skončilo oslabení se okamžitě usadili v útoku, kde dokázali vytvořit kombinaci, na jejímž konci stál ADAM KLIMEK, který pálil od modré. Asistence: Matěj Kotala a Adam Hamrla.

23:39

Tato početní výhoda zatím Dukle příliš nevchází. Kromě jednoho útočného výpadu se jim zatím snad ani jednou nepodařil usadit v útočném pásmu, natož tak se dostat k nějaké nebezpečné střele.

22:40

Tak toto byla zatím největší šance třetiny, do které se dostal Hynek Peš. Ten se dostal se svým spoluhráčem do úniku dva na jednoho, nakonec se ale on dostal k zakončení. V kritický moment mu ale sjel kotouč z hole, jinak by mohl zakončit do zcela prázdné brány.

21:41

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Řezníček – 2 min., hákování).

20:44

Po úvodním buly se téměř okamžitě dostal ke střele Hynek Peš. K jeho smůle ale trefil pouze vyrážečku gólmana, od které se puk odrazil do ochranné sítě.

20:01

Začala druhá třetina.
Na začátku utkání jsme byli svědky vyrovnané hry, ve které ale ševci dělali obrovské chyby v obraně. Toho využili hráči Dukly, a to rovnou dvakrát během prvních pěti minut. Následně na to ale přišel oddechový čas žlutomodrých a jejich následné vzchopení se. To jim přineslo veledůležité vyrovnání.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Ani přes vyrovnání se ševci nezatáhli a nachází se opět v útočném pásmu. Toho využívá Lukáš Heš, který vyslal na bránu pravděpodobně jednu z posledních střel třetiny.

18:42

Zlín právě vstřelil branku!
A je vyrovnáno vážení! Pouhou minutu před koncem se prosazuje střelou od levého kruhu ADAM HAMRLA, který zakončením pod horní tyč prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Martin Holba a Filip Kaláč.

18:04

Ve druhé půli se ševcům nedaří o nic méně, jejich kombinace jsou ale nyní příliš dlouhé, což často vede k nějaké chybě jako je ztráta puku nebo ofsajd.

17:05

Počínání ševců ve vůbec první početní výhodě utkání není vůbec špatné. Důkazem toho je i prudká střela od pravého kruhu, kterou vypálil Richard Marek.

16:06

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Martin Matějíček – 2 min., držení).

15:50

K prudké střele od modré se dostal Adam Klimek. Jeho zakončení bylo opravdu hodně ostré, nakonec ale pouze rozeznělo betony Adama Černého.

14:51

Zlín právě vstřelil branku!
Tak toto byla skvělá souhra bratří Hešů, ze které vzešel první gól ševců! K prvnímu zakončení se nejdříve dostal Jakub, který ale zakončením mezi betony trefil pouze tyčku. O nápravu této chyby se ale postaral jeho sourozenec LUKÁŠ HEŠ, který už poslal kotouč do zcela prázdné brány. Asistence: Jakub Heš a Martin Vaculík.

13:52

Na vhazování u modré čáry získal puk Špaňhel. Jeho nahození do útočného pásma ale našel pouze jeden z protihráčů. Tato hrubka ho ale nakonec nemusí příliš mrzet, protože se následně píská zakázané uvolnění Jihlavy.

12:53

Tak toto byla metelice jako hrom, kterou poslal na bránu Tomáš Pilát. Toho našel zpoza brány skvěle jeden z jeho spoluhráčů. Nakonec ale ani tato střela neprošla za záda brankáře.

11:54

O nebezpečnou přihrávku před bránu se nyní postaral Lukáš Heš. V jeho případě ale našel pouze jednoho z obránců soupeře, který blokoval všechny útočníky před brankovištěm.

10:55

Z prostoru mezi kruhy pálil po bleskovém útoku pálil Václav Kudrna. Jeho pokus nebyl myšlený vůbec špatně, k jeho smůle ale trefil pouze přímo střed těla brankáře.

09:56

O podobný pokus se nyní postaral opět Tomáš Mikel. V tomto případě ale kotouč nedoletěl ani k bráně, jelikož trefil hůl jednoho ze clonících obránců.

08:57

Na vhazování u svatyně Dukly získal puk Richard Marek, který okamžitě přihrál jednomu ze svých spoluhráčů. Díky tomu se dostal vzápětí k zakončení Tomáš Mikel, kterému ale střela vůbec nesedla.

07:58

O překvapivě nebezpečné nahození ze středního pásma se nyní zasloužil Filip Kaláč. Ten poslal kotouč na bránu tak nečekaně, že s ním měl brankář pořádně co dělat.

06:59

Nyní mají ševci opravdu velkou smůlu! Při přečíslení dva na jednoho se dostal ke střele Martin Vaculík. Jeho pokus nebyl mířený vůbec špatně, bohužel pro domácí příznivce ale trefil pouze horní tyčku.

06:00

Tak toto byla zatím největší šance Beranů na snížení rozdílu ve skóre! Do samostatného úniku, podél mantinelu, se totiž dostal Adam Klimek. Tomu se podařilo procpat puk mezi betony gólmana, k jeho smůle se ale kotouč zastavil ještě před bránou.

05:01

Oddechový čas pro domácí.

05:01

Dukla právě vstřelila branku!
A je tady další gól dámy a pánové! Po méně než minutě od posledního gólu se prosazuje MATĚJ VOJÁČEK. Ten tak využil skvělé nabídky od jeho spoluhráče, díky které se dostal do samostatného úniku. Asistence: Jakub Modl a Kevin Coufal.

04:09

Dukla právě vstřelila branku!
Tak toto je vstup do utkání jako hrom ze strany Jihlavy! Po méně než pěti minutách od úvodního hvizdu se totiž prosazuje ANDREJ KLAPICA, který využil zmatku před bránou, po kterém poslal puk do zcela prázdné brány. Asistence: Tomáš Vandas a Jindřich Habermann.

03:41

Na vhazování po pravici Černého získal puk jeden z jeho spoluhráčů. I přesto se ale nakonec dostal ke střele Marek Šišák, který pálil od modré. Po jeho střele vznikl před brankovištěm pořádný zmatek, i přesto se ale podařilo obráncům soupeře vyhodit.

02:42

Své defenzivní přednosti nyní předvedl Marek Šišák, který díky tomu obral soupeře o puk ve vlastním obranném pásmu. Jeho spoluhráči si ale o pár chvil později už zas tak slavně nevedli.

01:43

O první střelu na svatyni Dukly se pokusil Lukáš Heš. K jeho smůle ale při zakončení trefil pouze jednoho ze clonících obránců. Díky tomu se na druhé straně dostal k zakončení Andrej Klapica.

00:44

Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč Pilát. Následně si na něho počkal ale jeden z obránců, který ho obral o puk opravdu hodně tvrdým hitem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

PSG Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
Trenér: Radek Pšurný

HC Dukla Jihlava: Černý (Sigmund) – Ošmera, Löffler, Matějíček (A), Jeletz, Topol (A), Vandas (C) – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
Trenér: Marek Melenovský

Rozhodčí: Rapák – Blažek, Přecechtěl.
Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Extraligy dorostu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti jihlavské Dukle, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Berani Zlín – HC Dukla Jihlava

6:4

konec (2:2, 3:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Lukáš Heš (Jakub Heš, Vaculík), 19. Hamrla (Holba, Kaláč), 25. Klimek (Kotala, Hamrla), 28. Šišák, 30. Šišák (Lukáš Heš, Jakub Heš), 42. Lukáš Heš (Jakub Heš, Šišák) – 5. Klapica (Vandas, Habermann), 6. Vojáček (Modl, Coufal), 39. Veselský, 43. Peš (Matějíček)

Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
Trenér: Radek Pšurný

HC Dukla Jihlava: Černý (Sigmund) – Ošmera, Löffler, Matějíček (A), Jeletz, Topol (A), Vandas (C) – Modl, Váňa, Klapica, Peš, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský
Trenér: Marek Melenovský

Rozhodčí: Rapák – Blažek, Přecechtěl

Průběh zápasu
1. třetina
04:09 JIH 0:1 Klapica (Vandas, Habermann)
05:01 JIH 0:2 Vojáček (Modl, Coufal)
14:51 ZLN 1:2 Lukáš Heš (Jakub Heš, Vaculík)
16:06 JIH 2 Matějíček, držení
18:42 ZLN 2:2 Hamrla (Holba, Kaláč)
Po 1. třetině
2. třetina
21:41 ZLN 2 Řezníček, hákování
24:24 ZLN 3:2 Klimek (Kotala, Hamrla)
27:30 ZLN 4:2 Šišák
28:51 JIH 2 Vandas, sekání
29:04 ZLN 5:2 Šišák (Lukáš Heš, Jakub Heš)
38:05 JIH 5:3 Veselský
Po 2. třetině
3. třetina
41:25 ZLN 2 Kaláč, podrážení
41:51 ZLN 6:3 Lukáš Heš (Jakub Heš, Šišák)
42:23 JIH 6:4 Peš (Matějíček)
54:36 JIH 2 Jeletz, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Konec