Menu

Hokej

NHL

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

1:5

konec (1:1, 0:2, 0:2)

03.03.2022, 01:40 • Scotiabank Arena, Toronto • Milan Huppert

Tipsport: 1.4 5.81 5.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:12:44)
Statistické okénko

Střely na bránu: 30 – 31 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

Kdo se postavil do brankoviště?

Petr Mrázek (TOR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 60:00
Craig Anderson (BUF) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Petr Mrázek (TOR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 60:00
David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:52

Tři hvězdy utkání

1. Jeff Skinner (BUF) – 1+1
2. Craig Anderson (BUF) – 29 zákroků
3. Dylan Cozens (BUF) – 0+2

Utkání přihlíželo 17 122 diváků.
Opět se ukázalo, že papírové předpoklady jsou věc jedna, ale realita na ledě může být úplně jiná. Buffalo v roli outsidera dokonale zaskočilo Toronto, na jehož ledě zvítězilo vysoko 5:1.

Šavle skórovaly jako první, na trefu Brysona ale ještě dokázal odpovědět Sandin. Druhá a třetí třetina už ovšem patřila Buffalu. Hráči tohoto celku v obou dějstvích vstřelili po dvou gólech, zatímco Anderson další puk za svá záda nepustil. Mrázkovi naopak vůbec nepomáhal Sandin, který sice sám gól dal, ale výrazný podpis měl i pod třemi trefami soupeře.

Svěřenci kouče Granata zůstávají i přes vítězství daleko od postupových bojů, z patnácté příčky Východní konferenci vzhlížejí na osmý Washington s odstupem třiadvaceti bodů. Toronto zůstává čtvrté o bod za Floridou.

Konec zápasu.

59:44

Divákům nabídl ještě jedno zakončení Ilja Michejev. Nicméně Craig Anderson předvést zákrok nemusel, touš se zastavil v houfu hráčů před ním.

59:05

Protože se Anders Bjork ohnal po Riellym, ztratil kontrolu nad kotoučem. Ten uzmul právě Rielly a pasem na Matthewse jej poslal do středního pásma.

58:42

Pierre Engvall určitě mohl vyvinout větší snahu a přibrzdit, ale využil natlačení Dahlinem do Andersona, jehož viditelně rozhodil. Následně mezi oběma hokejisty došlo k menší potyčce, načež rozhodčí usoudili, že není třeba vylučovat.

58:09

Další zákrok pro Petra Mrázka. Od modré nahazoval Jacob Bryson a ke štěstí gólmana Toronta kus černé gumy nikdy netečoval, takže měl poměrně snadnou práci.

57:55

Od levého mantinelu střílel John Tavares. Hokejista, jemuž to v posledních utkáních vůbec nelepí, střeleckou smůlu neprolomil, Anderson zasáhl výstrojí.

57:22

Pořádně štiplavou ránu vymyslel Alex Tuch z mezikruží. Petr Mrázek ukázal bleskově reakce a vyrážečkou zabránil šestému puku ve své síti.

56:58

Postavení mimo hru a v něm přichycen Jeff Skinner. Nezvládl zpracování a modrou přejel nejdříve bruslí, až pak do něj navezl hrací předmět.

56:15

Trest Spezzy je minulostí. Klepáním vyrážečkou o led dal Anderson Häggovi najevo, ať se stáhne z útočné třetiny, švédský obránce prosby gólmana vyslyšel a pokryl hrozící brejk.

55:49

Dylan Cozens prověřil Petr Mrázka střelou z pravého kruhu. Rodák z Ostravy na tento pokus dobře viděl a zakročil koncem pravého betonu.

55:17

Nechybělo moc, aby Mitchell Marner skóroval při vlastním oslabení. Dostal dobrou nahrávku mezi kruhy, z první ovšem mířil příliš vysoko.

54:40

To, že se Morganovi Riellymu povedlo vyhodit, hráče Sabres určitě netrápí. Mark Pysyk vyčkává za vlastní bránou, zpátky do útočného pásma se vůbec nežene.

54:12

Svěřenci kouče Keefeho navíc budou hrát oslabení. Menší dvouminutový trest vyfasoval zkušený Jason Spezza, v útočné třetině zahákoval Mittelstadta.

53:58

Na vlastní pěst pokusil štěstí Wayne Simmonds. Dva protihráče ze hry vyřadil, ale ten třetí, Robert Hägg, už byl nad jeho síly.

53:11

Nicméně je sympatické, že hráči Maple Leafs ještě chtějí skórovat alespoň pro fanoušky. Auston Matthews střílel z levého kruhu na zadní tyčku nepřesně.

52:30

O vítězi není pochyb. Šavle vstřelily pět gólů, inkasovaly jediný a do konce zápasu zbývá necelých osm minut. Torontu dnešní střetnutí hrubě nevyšlo.

51:48

51:48 Kyle OKPOSO - 1:5

51:48

Sabres právě vstřelili branku!
Mrázkovy statistiky zase utrpěly. Cozens za jeho bránou odmítl tělem Holla a přes Brodieho zvládl nahrát před ni KYLEOVI OKPOSOVI, který z první propálil českého gólmana mezerou mezi pravou rukou a tělem. Asistence: Dylan Cozens a Mark Pysyk.

51:39

Kotouč opustil hrací plochu poté, co Kyleovi Okposovi vůbec nevyšlo nahození do útočného pásma. Hra proto zůstane v tom středním.

51:23

Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Peyton Krebs zkusil najít Johna Haydena, avšak jeho rychlostní schopnosti poměrně výrazně přecenil.

50:51

Rasmus Sandin sice vstřelil gól, zároveň byl však ve tří inkasovaných velkou měrou namočený. Teď útočil na druhý vstřelený, ránu golfákem nasměroval nad břevno.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, s velkou pravděpodobností i celého zápasu. Buffalo vede rozdílem tří gólů a v defenzivě působí velmi dobrým dojmem.

49:49

Alespoň lehce možná zvýšil Mrázkovi sebevědomí Mattias Samuelsson. Poslal na něj pomalý projektil, který třicetiletý rodák z Ostravy bez problémů udržel ve výstroji.

49:26

Marně čekal Nicholas Robertson na vypadnuvší kotouč. Brankáři pomohl Peyton Krebs, když na okamžik volný puk bleskově vrátil pod jeho levý beton.

48:57

Střely Riellyho ze středného pásma neměla šanci na úspěch. Anderson navíc zvládl z výstroje vyhodit puk pro Fitzgeralda, jenž vyjel mimo obranné pásmo.

48:19

Navíc když Craig Anderson podává velmi jistý výkon. Další zákrok získal na konto po střele Engvalla, jeho pokus vykopl pravým betonem za bránu.

47:40

S Keefeho družinou to nevypadá vůbec dobře. Samozřejmě ještě nějaký čas do konce základní hrací doby zbývá, ale vstřelit tři góly nebude vůbec nic snadného.

46:39

46:39 Jeff SKINNER - 1:4

46:39

Sabres právě vstřelili branku!
Ne, Sandin na dnešní utkání nebude mít dobré vzpomínky. Je to potřetí, co výraznou měrou dopomohl soupeři ke gólu. Nyní nezvládl zpracování Ljubuškinovy nahrávky, čímž umožnil postupovat do úniku JEFFU SKINNEROVI. Člen elitní formace Sabres zakončil nekompromisně, svižnou střelu zápěstím poslal Mrázkovi nechytatelně k pravé tyči. Bez asistence.

46:18

A znovu první lajna Toronta na ledě. Matthews hledal zpoza brány na hraně brankoviště Marnera, těsně před ním skvěle zasáhl Fitzgerald. Následně Rielly způsobil nepovedeným zpracováním ofsajd.

46:06

Petr Mrázek dlouhou nahrávkou našel Marnera, který prodloužil na Nylandera. Asistenci si český gólman nepřipíše, protože střelu švédského forvarda udržel strážce svatyně Buffala pod pravým betonem.

45:50

Do útočného pásma nahodil TJ Brodie až poté, co přejel červenou čáru, aby nehrozil icing. David Kämpf v rychlostním souboji neuspěl proti Häggovi.

45:13

Elitní formace Maple Leafs dostává za nepříznivého stavu hodně prostoru na ledové ploše. Auston Matthews vypálil z levého kruhu přímo do Andersona.

44:44

Ofenzivu podpořil Morgan Rielly. Přebruslil Pysyka, ale to mu nebylo k ničemu, protože po mantinelu pak hrací předmět posunul jen k protihráči Dahlinovi.

44:14

Sám proti třem byl Auston Matthews. Prvního protihráče sice přebruslil, ale zároveň ztratil nad pukem kontrolu, z čehož těžil Bryson.

43:47

Český brankář Petr Mrázek se natáhl dopředu, ale puk nepřikryl! Velkou příležitost měl Tage Thompson, z úhlu však bekhendem minul cílový prostor.

43:11

Wayne Simmonds tečoval střelu Romana Ljubuškina vedle pravé tyče. Craig Anderson reagoval pozdě, což jej ve výsledku nemuselo vůbec mrzet.

42:48

Od levého mantinelu vypálil TJ Brodie. Craig Anderson měl před sebou volnou dálnici, proto kotouč bez větších problémů uschoval ve výstroji.

42:16

Nahození Anderse Bjorka ze střední třetiny Petr Mrázek schoval pod lapačkou. Pod tlakem téhož hráče rozehrávku na Riellyho neriskoval.

41:49

Z obranné třetiny vezl kus černé gumy Casey Fitzgerald. Věřil si i na Dermotta, ale jenom do něj narazil, načež málem skončil na ledě.

41:14

Útočné pásmo navštívil Dylan Cozens. Dlouho v něm ovšem nepobyl, protože jej zdvojili Marner se Spezzou a touš získali zpět do vlastní moci.

40:43

Úvodní útok Šavle zvládly. A to hlavně zásluhou Marka Pysyka, jenž na zádech udržel Nylandera a po mantinelu vrátil hru o středního pásma.

40:10

Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první třetiny. Lze očekávat velkou snahu Toronta do ofenzivy a bude zajímavá sledovat, zda defenziva Sabres odolá.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:25.
Buffalo je blízko překvapivému vítězství. Ve druhé třetině totiž vstřelilo dvě branky a vítězí nad velkým favoritem 3:1. Šavlím vrátil těsný náskok ve 33. minutě Victor Olofsson, jenž využil pro sebe šťastného odrazu kotouče od bránícího Sandina. Smolař Sandin sehrál jednu z hlavních rolí i před třetím gólem Sabres, když neodklidil puk před Skinnerem, který posunul na Tagea Thompsona a americký forvard prostřelil Mrázka potřetí. Domácí sice jsou aktivnějším týmem, ale není jim to nic platné, soupeř protihráčům uděluje tvrdou lekci z efektivity.
Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 15.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Pierre Engvall bekhendem a pod tlakem nahrál na modrou čáru Brodiemu. Jeho nahození síť nerozvlnilo, Peyton Krebs pravou bruslí nasměroval kotouč vedle Andersonovy svatyně.

38:31

38:31 Tage THOMPSON - 1:3

38:31

Sabres právě vstřelili branku!
Buffalo odskakuje do dvoubrankového vedení a znovu sehrál důležitou roli domácí bek Sandin. Ten nedokázal puk odpálit do bezpečí a Skinner přes něj dokázal posunout touš na TAGEA THOMPSONA, nejproduktivnější hráč Šavlí v sezóně tváří v tvář Mrázkovi nezaváhal. Asistence: Jeff Skinner a Alex Tuch.

38:03

Petr Mrázek si sáhl lapačkou pro slabé nahození Pysyka, jež by nejspíše směřovala nad horní tyčku. Vzápětí si český gólman pod tlakem Mittelstadta na rozehrávku netroufl.

37:49

Kanadský útočník Wayne Simmonds naznačil střelu, aby nakonec posunul hrací předmět na modrou čáru k Ljubuškinovi, jehož dělovku schytal Rasmus Asplund.

37:07

Tage Thompson vyhrál buly v obranném pásmu na Roberta Hägga, který neváhal a sáhl k obloučku do střední třetiny. Dermott na puk o kousek nedosáhl.

36:51

Pierre Engvall si kolem Pysyka našel prostor k zakončení. Vypálil švihem, čímž Craiga Andersona nepřekvapil, americký brankář schoval touš ve výstroji.

36:23

36:23 Po další střele Olofssona zachránila Mrázka branková konstrukce

36:23

Ještě blíže gólu byl Victor Olofsson! Z pravého kruhu sáhl i on k zakončení na zadní tyč, bezmocného Petra Mrázka zachránila branková konstrukce.

35:57

Vrátit stav do vyrovnané podoby chtěl Ilja Ljubuškin. Ruský zadák pálil od pravého mantinelu na zadní tyč, právě tu hrací předmět těsně minul.

35:22

Frustrace je na hráčích Maple Leafs viditelná. Po přerušení hry Michaela Buntinga rozhodil slabý hit od Hägga, k bitce moc nescházelo.

34:55

Zakázané uvolnění, hra putuje zpět před Andersona. Jacob Bryson doufal, že Tage Thompson jeho odpal tečuje, ale to se nestalo.

34:22

Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují v útočné třetině. Na teč cíleně nahazoval Ilja Ljubuškin, puk ovšem srazil do bezpečí bránící Mattias Samuelsson.

33:50

Domácí zase přidali, ztráta s Buffalem by bolela pořádně. William Nylander nabil na modrou švédskému kolegovi Sandinovi, jeho dělovku schytal blokující Asplund.

33:14

33:14 Engvall neprostřelil Andersona ani nadvakrát

33:14

Vyrovnání měl na holi Pierre Engvall. Dostal ideální nahrávku do jízdy, ale v úniku neuspěl, byť měl dvě příležitosti! První střelu i dorážku ovšem Craig Anderson zastavil levým betonem.

32:19

32:19 Victor OLOFSSON - 1:2

32:19

Sabres právě vstřelili branku!
Svěřenci kouče Granata mají svůj těsný náskok zpět! První ránu Asplunda Mrázek vyrazil vyrážečkou. Po pasu krajana Dahlina ovšem dostal druhou příležitost, tentokráte napálil Sandina. Od něj se kus černé gumy smolně odrazil na hranu brankoviště přímo na hokejku VICTORA OLOFSSONA, na nějž zívala úplně prázdná brána. Asistence: Rasmus Asplund a Rasmus Dahlin.

31:39

Kyle Okposo si hlasitě říkal o druhé vyloučení za přílišnou snahu při forčekinku. Muži v pruhovaném byli milosrdní a jeho podražení Holla nechali bez povšimnutí.

31:13

Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu William Nylander. Jenže Alexander Kerfoot mu přihrál až v momentě, kdy byl jeho švédský spoluhráč v ofsajdu.

30:49

Prudké nahození Justina Holla do útočné třetiny srazil Mark Pysyk na vlastní střídačku. Protože k této situace došlo ještě ve střední třetině, proběhne vhazování právě v ní.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Stav mezi Torontem a Buffalem je vyrovnaný, přičemž obrázek hry stavu nejspíše odpovídá, hosté rozhodně nehrají druhé housle.

29:53

Před brankou soupeře si klepl o nahrávku Casey Mittelstadt. Od Okposa ji skutečně dostal, forhendová rána z první jen těsně minula volný prostor u pravé Mrázkovy tyčky.

29:12

Hokejisté Maple Leafs vyrazili ve dvou do protiútoku. Mezi Marnerem a Buntingem ovšem došlo k nedorozumění, rozhodčí museli odpískat postavení mimo hru.

28:46

Mike Rielly zavazel před Mrázkem, i s touto nepříjemností si ovšem český brankář poradil. Lapačkou vytěsnil dělovku Samuelssona nad horní tyčku.

28:33

Dlouhou pasáž se hraje bez přerušení. Mark Pysyk vyhodil zdánlivě na zakázané uvolnění, leč rozhodčí viděli drobnou teč Codyho Eakina.

27:59

Souboj v rohu kluziště obranného pásma Toronta dopadl vítězně pro bránící celek. TJ Brodie vyhodil do středního pásma, celá pětice spěchá na střídačku.

27:30

V mezikruží útočného pásma Buffala puk vyplaval k Peytonu Krebsovi. Forvard jako kdyby byl sám překvapený, že najednou má k dispozici hrací předmět, z dobré pozice bránu přestřelil.

26:55

Mrázek v rozehrávce bezchybný. Moc dobře věděl, že se k němu blíží Alex Tuch, puk poslal druhou stranou na nikým neatakovaného Riellyho.

26:29

Zakončení Dermotta od modré čáry lehce tečoval Michael Bunting. Craig Anderson na změnu směru vůbec nereagoval, puk prosvištěl o kousek vedle levé tyčky.

25:57

Český gólman Petr Mráze vyrážečkou přisunul touš k Riellymu. Ten nabral velkou rychlost po levém mantinelu, nahrávku na střed na Matthewse zastavil koncem hole Dahlin.

25:21

Nahození Marka Pysyka zastavil Justin Holl v rohu kluziště. Zvedl hlavu a ještě před střetem s Haydenem zvládl touš posunout na Kerfoota.

24:39

Sám proti dvěma obráncům si Dylan Cozens na kličkovanou nevěřil. Zadovkou poslal kotouč na z druhé vlny najíždějícího Dahlina, ten vystřelil zápěstím nad bránu.

24:05

Kyle Okposo je na ledě, Buffalo hraje v plném počtu. Úvodní oslabení zvládlo bez větších problémů, soupeře k ničemu nebezpečnému nepustilo.

23:42

Na modré zaváhal Rasmus Sandin. Hokejku musel přehodit na bekhendovou stranu a tato skutečnost jej rozhodila, puk mu podjel pod ní do střední třetiny.

23:19

Zákroku se Craig Anderson dočkal až po zakončení Williama Nylandera z pravého kruhu. Výborně se přesunul k levé tyči a kotouč ukryl ve výstroji.

22:55

Z levého kruhu střílel Auston Matthews. Ani v tomto případě americký čtyřicátník do akce nemusel, nebezpečí za něj vyřešil zakleknuvší Pysyk.

22:28

Toronto kombinuje v útočné třetině, ale k zakončení zatím nedošlo. Bránící čtveřice protihráče výborně dostupuje, hlavně proto ještě Anderson nemusel nic řešit.

21:51

Forčekující Kyle Okposo to se snahami vybojovat kotouč přehnal. Proti Rasmusi Sandinovi si pomohl lehkým háčkem, což pozornosti rozhodčích neuniklo.

21:12

Petr Mrázek si připsal úspěšný zákrok pravým betonem, kterým vyrazil nebezpečnou střelu Hägga vyslanou těsně nad ledem.

20:31

Domácí v útoku dlouho nepobyli. Právě Marner si věřil na protáhnutí se p mantinelu kolem Pysyka, ten soka poslal čistým hitem k ledu.

20:10

Prostřední dějství má za sebou první vteřiny, tak pojďme na něj! Na buly uspěl Auston Matthews a byl to Mitchell Marner, kdo nahodil touš do útočné třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:33.
První třetina zápasu mezi Torontem a Buffalem přinesla po jednom gólu na každé straně. Hostujícího outsidera poslal do vedení Jacob Bryson v přesilové hře, jeho úspěšné střele výraznou měrou přispěl do sítě tečující protihráč Rielly. Domácí postupně začali navyšovat tlak a odměnou byla vyrovnávací trefa z 12. minuty, z pravého kruhu skóroval po přiťuknutí od Buntinga obránce Rasmus Sandin. I po vyrovnání bylo Toronto výrazně aktivnějším týmem, před sirénou však překlopit misky vah na svou stranu už nezvládlo.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 5.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Mezi kruhy si našel prostor k zakončení Michael Bunting. Chumel těl před sebou ovšem nepropálil, do chráněných míst zasáhl Marka Pysyka.

19:27

Hostující obránce Casey Fitzgerald měl velké štěstí, že jeho vysoké vyhození cestou mimo hrací plochu zavadilo o tvrzené sklo. Na trestnou lavici nemusí, každopádně Toronto zůstává v útočném pásmu.

18:44

TJ Brodie zkontroloval situaci a odvážné přenesení k pravému mantinelu na Marnera mu vyšlo. Následoval průnik do útočné třetiny a neúspěšná klička pozičně skvěle stojícímu Samuelssonovi.

18:26

Hosté ukazují, že zbytek střetnutí rozhodne nebudou jenom bránit. Mattias Samuelsson viděl mezeru na Cozense, ten nakonec jen protečoval do útočné třetiny.

17:57

Brejk Šavlí táhl Ale Tuch. Po pravém mantinelu ujel Sandinovi a z vrcholku pravého kruhu střílel na přední tyč, tu jen o malý kousek minul.

17:30

John Tavares zkusil žabičkou vyslat do úniku Austona Matthewse. Tomu vůbec nevyšlo zpracování, čehož využil k natlačení těla před protihráče Robert Hägg.

16:55

Další střelecký pokus mezi tři tyče svatyně Buffala vyprodukoval Mitchell Marner. Anderson si tentokráte připsal snazší zákrok, puk vyrazil vyrážečkou.

16:16

Autor vyrovnávací trefy Rasmus Sandin rozjel po levém mantinelu Ilju Michejeva. Ten zleva přesunul hru doprava na Nylandera, který ležícího Andersona neprostřelil, čtyřicetiletý americký brankář zakročil lapačkou!

15:40

Anders Bjork si hodně věřil. Puk nahodil přes tři protihráče a vydal se za bránu soupeře. Nabral velkou rychlost, ale ztrátu na Riellyho nesmazal, domácí bek si pak pomohl s Kerfootem.

15:26

Nahození Jasona Spezzy ze středního pásma splnilo účel. Craig Anderson zachytil kus černé gumy do lapačky a rozehrát před blížícím se Marnerem si netroufl.

14:55

Přečíslení dvou na jednoho řešil Peyton Krebs nahrávkou na Victora Olofssona. Ten nedostal ideální pas a jen nastavil pravou brusli, od níž se puk odrazil vedle brány.

14:29

Prudké vyhození Williama Nylandera zkusil na útočné modré zastavit Rasmus Dahlin. Už to vypadalo, že švédský zadák uspěje, puk nakonec doskákal celým objemem do střední třetiny.

13:59

Do útočného pásma Sabres vrátil kotouč Kyle Okposo. Leč ne na dlouho, protože sám proti třem neměl šanci na úspěch, nezvládl kličku proti Hollovi.

13:13

Buffalo získalo pozici v útočném pásmu. Wayne Simmonds ovšem ukázal, že umí velmi dobře zahrát i směrem dozadu a vytrvalým otravováním donutil k chybě Mittelstadta.

12:45

Tlak favorita pokračuje. K asistenci chtěl Michael Bunting přidat i vstřelený gól, Matthewsovu střelu tečoval jen o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce.

11:48

11:48 Rasmus SANDIN - 1:1

11:48

Toronto právě vstřelilo branku!
Výsledkem vzrůstajícího tlaku Maple Leafs je vyrovnávací gól! Marner posunul touš na Buntinga, jenž v pravém kruhu vybídl k zakončení ofenzivu podpořívšího RASMUSE SANDINA. Jednadvacetiletý švédský bek se nenechal dvakrát pobízet a ránou z první rozvlnil síť ránou na lapačku Andersona. Asistence: Michael Bunting a Mitchell Marner.

11:29

Mrázek tentokráte zkusil vypomoci spoluhráčům, zamířil za bránu pro nahození Haydena. Puk nestihl, což mu nemuselo tolik vadit, do své moci jej totiž získal Ilja Ljubuškin.

10:56

K přerušení hry zatím dochází jen minimálně. Už to vypadalo, že po vyhození Hägga dojde k icingu, ale puk mířil na bránu Toronta, takže hrát musel Mrázek.

10:20

Více jak minutu strávil na ledové ploše Mark Pysyk. A nakonec to byl právě on, kdo nabral hrací předmět na čepel hole a vyhodil jej do střední třetiny.

09:39

Mezi kruhy nabruslil Nicholas Robertson, kam dostal ideální nahrávku do hokejky od Simmonse. Šanci nevyužil, napálil brankáře přímo do výstroje.

09:12

Práce také pro Petra Mrázka. Český gólman si bez větších problémů poradil s ránou Okposa z levého kruhu, včas vykopl pravý beton.

08:44

V plné rychlosti střílel krátce po přejeté útočné modré William Nylander. Craig Anderson reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, kotouč prosvištěl těsně nad břevnem.

08:09

Naopak po pravém mantinelu získal útočnou třetinu pro Buffalo Peyton Krebs. Naslepo pak hledal zadovkou Eakina, leč oslovil jenom Ljubuškina.

07:51

Přechod hokejistů v tmavě modrých dresech přes střední pásmo nebyl v pořádku. William Nylander udělal kličku před modrou, čímž zaskočil Tavarese, výsledkem je ofsajd.

07:20

Pro změnu od levého mantinelu střílel TJ Brodie. Craig Anderson měl jeho pokus pod kontrolou, navíc když jej jeho spoluhráč Robert Hägg srazil mimo bezprostřední nebezpečí.

06:57

Domácí hokejisté mají od inkasovaného gólu herně navrch, no zatím jim to není nic platné. Morgan Rielly vypálil od modré čáry o kus nepřesně.

06:27

Situaci dvou proti dvěma řešil Mattias Samuelsson nahrávkou. S tou počítal i bránící Wayne Simmonds a nataženou hokejkou pas úspěšně zastavil.

05:55

Ofenzivu Maple Leafs podpořil Justin Holl. Dostal nahrávku do pravého kruhu, avšak Craig Anderson mu skvěle zmenšil střelecký úhel a puk ukryl v lapačce.

05:16

Za vlastní bránou zachytil nahození jednoho z protihráčů Robert Hägg. Vzápětí se stihl srovnat a volnou levou polovinou posunul puk na volného Mittelstadta.

04:37

Po pravém mantinelu ujel osobnímu strážci Dylan Cozens. Poté nečekaně zastavil a na modré našel Brysona, ten posunul na Dahlina. Nahození od modré Mrázek vykopl pravým betonem.

04:03

Mark Pysyk pod tlakem příliš dobře nezahrál. Forčekující Ilja Ljubuškin jej viditelně rozhodil, zadáka Sabres raději vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

03:45

Na druhou stranu otočil hru Jeff Skinner. Neměl podporu od kolegů, takže musel hrát na sebe, střelu zápěstím nasměroval příliš vysoko.

03:14

Za Toronto chtěl okamžitě odpovědět Mitchell Marner. Dostal příležitost ke střele z vrcholku levého kruhu, forhendem mířil o pár čísel nepřesně.

02:26

02:26 Jacob BRYSON - 0:1

02:26

Sabres právě vstřelili branku!
Přesilovka využita, outsider se ujímá vedení! Od modré vyzkoušel štěstí JACOB BRYSON spíše z nouze. Přesto se vzápětí mohl radovat, protože Rielly tečoval touš nešťastně do protipohybu Mrázka k levé tyčce. Asistence: Dylan Cozens a Casey Mittelstadt.

01:31

První přesilovou hru si vyzkoušejí hokejisté Buffala. Na trestnou lavici usedl útočník Alexander Kerfoot, který u mantinelu v obranném pásmu podrazil Samuelssona.

01:21

Šavle nastoupily do utkání s velkou chutí. Kyle Okposo vymyslel zajímavou pozici pro Johna Haydena, ten však prostor ke střele prováhal. Kličkou proti Hollovi neuspěl.

00:44

První zákrok si připral na konto český gólman Petr Mrázek. Nahození od modré čáry udržel ve výstroji, byť si zpočátku nebyl vůbec jistý.

00:10

Zápas mezi Torontem a Buffalem odstartoval! O favoritovi netřeba pochybovat. Jsou jimi domácí, jejichž porážka by se rovnala velkému překvapení.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (J. Campbell) – Dermott, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, N. Robertson.
Trenér: Sheldon Keefe

Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Bryson, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, Mittelstadt – V. Olofsson, Krebs, R. Asplund – Hayden, Eakin, Bjork.
Trenér: Don Granato

Rozhodčí: O'Donnell, Rank – O'Quinn, Alphonso.
Buffalo Sabres

Buffalo podle očekávání bude v play-off chybět. Nejhorší tým uplynulého ročníku sice zažil parádní vstup do sezóny, ale forma postupně upadla a aktuálně je ve Východní konference horší jenom Montreal. O poklesu formu Šavlí hovoří i skutečnost, že nevyhrály už šest zápasů, přičemž pokaždé prohrály minimálně o dva góly, naposledy na půdě Dallasu výsledkem 2:4. Týmové produktivitě celku vévodí Tage Thompson, čtyřiadvacetiletý Američan v letošní sezóně posbíral 40 bodů.
Toronto Maple Leafs

Zatím to nevypadá, že by Toronto mělo přijít o vyřazovací část. V tabulce Východní konference se nachází na pěkném čtvrtém místě a na devátý Columbus má k dobru propastných sedmnáct bodů, každopádně i tento náskok ještě je možné do zbytku základní části ztratit. Javorové Listy momentálně drží sérii tří vítězství v řadě, v níž vyčnívá hlavně až neuvěřitelně gólové utkání proti Detroitu, které svěřenci kouče Keefeho vyhráli 10:7. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Auston Matthews se 68 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Buffalem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

1:5

konec (1:1, 0:2, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. R. Sandin (Bunting, Marner) – 3. Bryson (Cozens, Mittelstadt), 33. V. Olofsson (R. Asplund, Dahlin), 39. Tage Thompson (J. Skinner, Tuch), 47. J. Skinner, 52. Okposo (Cozens, Pysyk)

Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (J. Campbell) – Dermott, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, N. Robertson.
Trenér: Sheldon Keefe

Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Bryson, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, Mittelstadt – V. Olofsson, Krebs, R. Asplund – Hayden, Eakin, Bjork.
Trenér: Don Granato

Rozhodčí: O'Donnell, Rank – O'Quinn, Alphonso

Diváci: 17 122

Průběh zápasu
1. třetina
01:31 TOR 2 Kerfoot, podrážení
02:26 BUF 0:1 Bryson (Cozens, Mittelstadt)
11:48 TOR 1:1 R. Sandin (Bunting, Marner)
Po 1. třetině
2. třetina
21:51 BUF 2 Okposo, hákování
32:19 BUF 1:2 V. Olofsson (R. Asplund, Dahlin)
38:31 BUF 1:3 Tage Thompson (J. Skinner, Tuch)
Po 2. třetině
3. třetina
46:39 BUF 1:4 J. Skinner
51:48 BUF 1:5 Okposo (Cozens, Pysyk)
54:12 TOR 2 Spezza, hákování
Konec