Menu

Fotbal

Německý pohár

1. FC Union Berlín – FC Sankt Pauli

2:1

konec (1:1)

01.03.2022, 20:45 • An der Alten Försterei, Berlín • Čtvrtfinále • Petr Šatalík

Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:06:18)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:10.
Zápas mezi Berlínem a Sankt Pauli tak končí těsným vítězstvím Unionu v poměru 2:1! Celek z hlavního města tak postupuje do semifinále německého poháru, kde jej bude čekat vítězný tým ze souboje Hamburku s Karlsruhe. Železní si své dnešní vítězství za předvedený výkon zaslouží. Na trávníku byli lepším celkem, což potvrdili i v druhé půli, kdy o jejich vítězství rozhodl střídající Voglsammer, jenž v závěru mohl přidat i pojistku, ale v tutové příležitosti trefil tyč. Trápit ho to však příliš nemusí.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střela Makienoka byla ještě lehce tečovaná. St. Pauli honem zahrává ještě jeden rohový kop z pravé strany na malé vápno. Hlavičkovat se snažil brankář Smarsch, kterému balon rukavicí z hlavy sebral jeho protějšek Ronnow!

90+3

Obrovská šance. Centr od levého rohového praporku šel na malé vápno, kde ho defenziva Unionu srazila jen na hranici šestnáctky, odkud nebezpečně vypálil Makienok, jenž však pravou tyč svatyně Berlína těsně minul!

90+2

Po snaze kapitána Paqarady se St. Pauli dostává ještě k rohovému kopu z levé strany, na který do vápna přibíhá i brankář Smarsch.

90+1

90+1. Voglsammer orazítkoval tyč!

90+1

Andreas Voglsammer si nyní nejprve tělem odstavil od míče Irvina, který se ho následně pokusil zezadu zkosit, ale svou nohou soupeřovu netrefil. Voglsammer šel poté sám na klec St. Pauli. Ránou k zadní tyči krásně obstřelil vyběhnuvšího Smarsche. Míč z jeho kopačky se však zastavil přesně na tyči svatyně St. Pauli.

90+1

Obráncům Unionu se podařilo odkopnout balon z vlastní šestnáctky až na půlící kruh. Už je zde čtvrtý sudí se světelnou tabulí, jenž ukazuje, že se bude hrát ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby.

90

Sven Michel se očividně na hřiště hodně těšil. Nyní u rohového praporku předvedl krásnou otočku s míčem, po níž přihrál dozadu svým obráncům. St. Pauli dochází čas na vyrovnání.

89

Po faulu ve středu hrací plochy mohou hráči Unionu zahrávat volný přímý kop. Balon letí na levou krajní čáru, kde ho zpět hlavičkuje Sven Michel.

88

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Trimmel, přichází Ryerson.
Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází S. Becker, přichází Michel.

87

Smarsch vykopává balon přes půlící čáru, kde se však jeho spoluhráči k balonu nedostali a akci na druhou stranu táhne Baumgartl.

86

Centr od levého rohového praporku šel na přední tyč, kde nejvýš do vzduchu vystoupal Prömel, jenž poslal merunu daleko od vlastního pokutového území.

85

Celek z Hamburku se ještě tlačí za vyrovnáním, sražený centr Ritzky končí za klecí Unionu. St. Pauli má k dispozici rohový kop.

84

Snad Hartel se nyní dostával před šestnáctkou Unionu k zakončení. Byl však zezadu lehce zatáhnut za dres, což ho rozhodilo natolik, že míč ze vzduchu nohou netrefil.

83

Berlíňané nyní získali mičudu po špatné rozehrávce St. Pauli a neváhali zahrát balon až dozadu k brankáři Ronnowovi. Nyní nikam spěchat nemusí.

82

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Zander, přichází Matanovic.
Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Beifus, přichází Makienok.

81

Znovu musí hrát gólman Dennis Smarsch, jenž rozehrává do levého křídla, kde má balon na kopačce Zander.

80

Piráti ligy se nyní snaží něco vymyslet směrem kupředu, soupeř je však zatím při síle a presuje hodně vysoko. Balon míří až k brankáři Smarschovi.

79

Marcel Hartel pálil z větší vzdálenosti, přibližně z dvaadvaceti metrů od klece Berlína. Jeho rána však o hodně minula levou tyč svatyně soupeře.

78

Rani Khedira nyní na pravé straně hrací plochy drsně podkopl pronikajícího Kyereha, jenž se s bolestí skácel na zem. Sudí ukazuje hráči Unionu žlutou kartu.

77

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Haraguchi, přichází Möhwald.

76

Fotbalistí St. Pauli rychle rozehrávají a vrací mičudu zpět na své obránce, balon má u nohy Zander. Celek z Hamburku ještě nic nebalí.

75

75. VOGLSAMMER - 2:1

75

Union Berlin právě vstřelil branku!
Union otáčí zápas a jde do vedení! Vysoký balon z poloviny hřiště nyní podcenil stoper St. Pauli Medić, jenž při odkopu před vlastní šestnáctkou upadl. ANDREAS VOGLSAMMER mu pak mohl jen poděkovat, okamžitě se s balonem otočil čelem k bráně, naběhl si na penaltu a pak přízemním projektilem překonal Smarsche, když se trefil přesně k levé tyči! 2:1 pro Berlín!

74

Smarsch vykopává od své klece, gestem ještě posílá své spoluhráče dál od své klece, následně posílá balon někam na půlící kruh.

73

Centr Giesselmanna z levé strany nebyl pro celek St. Pauli nebezpečný. Fotbalisté Unionu ale následně vrátili mičudu až na malé vápno, brankář Smarsch vyskočil vysoko do vzduchu a zezadu dal kolenem do hlavy Prömelovi. Sudí poměrně nepochopitelně píská faul na brankáře hostí.

72

Tak celku z Hamburku přece jen začínají trochu docházet síly. Je tu další faul, po němž bude Berlín zahrávat volný přímý kop z levé strany u šestnáctky soupeře.

71

Zajímavý centr na zadní tyč zahráli fotbalisté Unionu. Do tohoto prostoru si seběhl Pröml a jeho zakončení o moc neminulo brankovou konstrukci St. Pauli!

70

Voglsammer se nyní odpískaného faulu na svou osobu dočkal, Medić mu naložil zezadu do hlavy rukou, co mohl. Sudí tentokrát faul na útočníka Unionu odpískat musí.

69

Voglsammer byl nyní při otočce na malém vápně chycen za dres a nebylo to jen jeho přičiněním, že se svalil na trávu. Sudí Badstübner ale pokutový kop pro Union pískat nehodlá, ačkoliv se trenér Fischer hodně zlobí.

69

Baumgartl a Jäckel si několikrát vyměnili balon na středové čáře a následně posílají mičudu kupředu, ve vápně si ji zpracovává Voglsammer.

68

Sheraldo Becker se nyní snažil narazit si míč o Voglsammera, jenž mu ale neposlal dostatečně prudký pas. Obrana St. Pauli jej zachytila.

67

Sheraldo Becker se prohnal po levém křídle kupředu a už chtěl zatočit směrem k brance St. Pauli. Zastavuje ho pomezní sudí, jenž naznačuje, že meruna byla v zámezí.

66

Z hodně velké dálky se nyní odhodlal ke střele kapitán St. Pauli Paqarada. Jeho rána šla hodně mimo prostor, který stráží gólman Ronnow, jenž bude vykopávat od své svatyně.

65

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Awoniyi, přichází Voglsammer.

64

Medić rozehrává na půlící čáře další akci St. Pauli. Balon však fotbalistům z Hamburku uniká do zámezí, takže jejich výpad bude muset počkat.

63

Na trávníku se nyní odehrál souboj mezi Sheraldem Beckerem a Beifusem. Becker měl za to, že ho soupeř fauloval, což byla pravda. Sudí Badstübner však nebyl toho názoru, že by to mělo být za kartu, za což mu Becker řádně vyčinil a následně viděl kartonek sám za nějaké to nehezké slovíčko.

62

Kapitán St. Pauli Pawarada se postavil k zahrání volného přímého kopu. Centr z jeho kopačky však šel přímo na malé vápno, kde byl o parník první brankář Berlína Ronnow.

61

Ligoví Piráti kombinují na pravé straně hrací plochy, Zanderův centr se však neujal a následně Awoniyi fauloval rukou pravděpodobně Irvina. Zajímavá standardka pro St. Pauli.

60

Prömel nyní ve středu hřiště šlápl zezadu na paty Burgstallerovi a může být rád, že ho sudí Badstübner nenapomene za pomoci žluté karty.

60

Knoche drží balon u středového kruhu, cestu kupředu volnou nemá, takže si ještě vymění přihrávku s brankářem Ronnowem a zkusí se podívat, zda se situace před ním zlepšila.

59

Union pracuje s balonem na půlící čáře. Přihrávka nyní jde do levého křídla, kde je připraven postupovat kupředu Awoniyi. Jeho centr ke vzdálenější tyči ale žádného ze spoluhráčů nenašel.

58

Prömel vyrazil kupředu po levé krajní čáře, jeho sražený krátký centr však poměrně pohodlně sbírá do rukavic brankář St. Pauli Smarsch.

57

Sheraldo Becker nyní dobře podržel balon na pravé straně pokutového území soupeře a přihrál za sebe. Rána Trimmela však byla zblokována.

56

Příliš mnoho vzrušení zatím ve druhé půli nevidíme. Oba celky praktikují vysoký presink a pro soupeře je složité vůbec založit akci.

55

Brankář Smarsch má opět balon na kopačce u hranice vlastního pokutového území. Dlouhým výkopem jej nyní posílá až za středový kruh.

54

Poměrně riskantně nyní rozehrávali fotbalisté St. Pauli. Výkop brankáře Smarsche trefil hlavu jednoho ze soupeřů a moc nechybělo k tomu, aby odražený balon skončil v síti celku z Hamburku.

53

Sheraldo Becker se pořádně proběhl. Balon dostal u levé krajní čáry, přešel s ním jednoho soupeře, kterému prohodil mičudu mezi nohama, jenže vzápětí měl na zádech druhého, který ho doprovodil až k protější lajně. Jeho finální centr nestojí za komentář.

52

Union neví kudy. Znovu a znovu obehrává formaci vystoupeného St. Pauli, které po úvodním poločase zvýšilo presink a nyní nepouští soupeře prakticky k ničemu.

51

Ronnow posílá vysokým obloukem balon od své svatyně na půlící kruh, tam však hrají znovu Piráti ligy, kteří do druhé půle vstoupili podstatně aktivněji než do úvodní pětačtyřicítky.

50

Do situace dva na dva se nyní hnali hráči z Hamburku, Hartel však měl problém při zpracování balonu a tak situaci stihli dostoupit další fotbalisté Unionu.

49

Kupředu nyní vyráží hráči St. Pauli. Průniková přihrávka na ose hřiště, o níž se snažil Irvine, však postrádala přesnost a stala se kořistí protivníka.

48

Berlíňané se vysouvají podél levé lajny, Baumgartl krásně nacentroval na malé vápno, kde tři hráči Unionu balon z jeho kopačky těsně podběhli. Velká škoda pro celek z hlavního města Německa.

47

Další hodně vysoký balon namířili fotbalisté z Hamburku až k vápnu Unionu. Tam mičudu zpracovává brankář Ronnow.

46

Fotbalisté St. Pauli drží míč na svých kopačkách na vlastní půli trávníku. Nyní poslali míč kupředu vysokým nákopem, Burgstallerovi však nevyšlo zpracování, mičuda je v zámezí.

46

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Olalekan, přichází F. A. Becker.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne během chvilky, fotbalisté se již vrací na hrací plochu.
První dějství souboje Unionu s celkem z Hamburku je tak za námi. Převahu v něm měli jednoznačně fotbalisté Berlína, kteří měli výrazně víc ze hry. Do větších šancí se však dostávali pouze sporadicky. Skóre tak velice překvapivě otevřel na druhé straně po šikovně zahrané standardce Kyereh v 21. minutě. Železní se následně snažili po celý zbytek první pětačtyřicítky srovnat. Povedlo se jim to až v poslední minutě díky troše štěstí a šikovnému obloučku Sheralda Beckera. Druhý poločas tak začne opět za nerozhodného stavu.

45

První poločas skončil.

45

45. S. BECKER - 1:1

45

Union Berlin právě vstřelil branku!
Berlín v závěru první půle srovnává na 1:1! Awoniyi se hnal po levé straně kupředu tísněn obráncem, brankář Smarsch při výběhu proti balonu podklouzl. Awoniyi nakonec míč napálil do ležícího gólmana St. Pauli. Mičuda se vzduchem odrazila před SHERALDA BECKERA, jenž šikovným obloučkem poslal hrací předmět do sítě a Union tak vyrovnává na 1:1!

45

Nakonec se do míče na pravé strany šestnáctky ze vzduchu opřel Burgstaller. Jeho pokus však Ronnow rozhodně nechytí, o pomoc bude muset požádat ptáky na střeše stadionu.

44

Berlíňané kombinují na vlastní polovině hrací plochy, rozehrávka se jim však příliš nepovedla, kupředu může s balonem Paqarada.

43

Baumgartl poslal z levé strany centr kamsi na zadní tyč, kam si sbíhal kapitán Trimmel. I pro něj však byl balon z kopačky obránce Unionu příliš vysoký.

42

Ritzka převzal po Dittgenovi funkci muže, který hází auty. Nyní se mu ale tato situace moc nepovedla, balon končí až u gólmana Unionu Ronnowa.

41

Union vyráží kupředu po pravém křídle, kde Sheraldo Becker hezkou patičkou prohodil trojici soupeřů, kteří se k němu stahovali.

40

St. Pauli nyní zajímavě zavařilo v prostoru před klecí Unionu, kdy šly do šestnáctky Berlíňanů dva nebezpečné centry. Finální zakončení Hartela postrádalo důraz a bylo pro Ronnowa snadnou kořistí.

39

Celek z Hamburku musí nyní sáhnout k vynucenému střídání, zraněného Dittgena, který má něco se zadní stranou stehna nahradí na hřišti Ritzka.

39

Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Dittgen, přichází Ritzka.

38

Trimmel nyní na pravé straně poslal pěkný lehký oblouček na hranici malého vápna soupeře, kde však opět dominovala obrana celku z Hamburku.

37

Gólman Smarsch posílá dlouhým výkopem balon na půlící čáru, kde Burgstaller díky zpětné přihrávce přejde přes dalšího soupeře. St. Pauli se postupnou kombinací probíjí ke kleci Unionu.

36

Další centr Sheralda Beckera z pravého křídla. Berlíňané však zatím z vysokých míčů do pokutového území soupeře nezískali dnes vůbec nic. Měli by tedy zvolit jinou strategii.

35

Sheraldo Becker centroval z pravé strany pokutového území před klec hostí, kde musel Smarsch rychle na zem, aby rukou posunul mičudu dál od své klece. O zbytek se postarali obránci St. Pauli.

34

Jäckel má merunu na pravé straně u středové čáry, svou přihrávkou kupředu se snažil vybídnout ke kombinaci Trimmela, ale ten je pod silným tlakem hráčů St. Pauli.

33

Niko Giesselmann zahrál rohový kop z levé strany kamsi na malé vápno, kde ve vzdušném souboji znovu dominovala obrana celku z Hamburku, který poslala míč do bezpečí.

32

Trimmel nyní šikovně prostrčil balon kupředu, Sheraldo Becker dokázal obránce udržet na zádech a na pravé straně vyslal tvrdý projektil pod břevno. Jenže do středu brány, kde gólman Smarsch zvládne vyrazit mičudu na rohový kop.

32

Jäckel přenáší hru na středové čáře doleva na Baumgartla. Ten po křídle vysouvá kupředu Nika Giesselmanna.

31

Smarsch posílá gestem své spoluhráče dál od svatyně celku z Hamburku. Jeho výkop šel na středový kruh, kde odražený balon znovu získává celek St. Pauli.

30

Union zatím hojně využívá k útokům pravou stranu trávníku, kde nyní Trimmel kombinuje s Ranim Khedirou.

29

Centr Trimmela z pravé strany kamsi na malé vápno neměl nejmenší šanci na úspěch. V hlavičkových soubojích mají zatím hráči St. Pauli zjevně navrch.

28

Prömel vybojoval na pravé straně rohový kop a kapitán Trimmel už si chystá mičudu k jeho zahrání, rukou dává svým spoluhráčům domluvený signál.

27

Dittgen hází míč na nohu Kyerehovi, jemuž však visí na zádech hned dva protivníci, takže útočník Ligových Pirátů musí hrát zase dozadu ke svým bekům.

26

Union zakládá další akci na pravé straně, Haraguchi si narazil míč se soupeřem a následně centroval do vápna soupeře. Tam však hrála prim defenziva celku z Hamburku.

25

Berlíňané vysouvají na pravém křídle kupředu Scheralda Beckera, před ním ale dobře zapracoval Dittgen, který míč uklízí do bezpečí.

24

Trimmel vrací balon do hry autovým vhazováním na pravé lajně. Následně posílají fotbalisté Berlína vysokým obloukem míč kupředu na poloviny St. Pauli.

23

Zajímavý centr na zadní tyč nyní poslal kapitán Trimmel, Niko Giesselmann však předvedl strašidelnou hlavičku, která byla opravdu hodně nepovedená. Záložník Unionu asi nečekal, že by se k němu míč mohl dostat.

22

Na druhé straně se s balonem do šestnáctky protivníka dokázal probít Haraguchi, jenže následně byl zády k bráně a za sebou měl dva soupeře, takže nemohl v kombinaci pokračovat.

21

21. KYEREH - 0:1

21

St. Pauli právě vstřelilo branku!
A je to branka, Ligoví Piráti jdou po parádně sehrané standardce do vedení! Hartel posunul míč lehkým přiťuknutím trochu víc na osu, aby měl DANIEL-KOFI KYEREH lepší úhel pro ránu. Obstřel zdi se útočníkovi St. Pauli povedl dokonale, balon skončil u zadní tyče, kam brankář Ronnow nedokázal doskočit! Celek z Hamburku vede 1:0! Asistence: Hartel.

20

Po mumraji ve středu hřiště přišel nakonec faul na pronikajícího Kyereha těsně před šestnáctkou Unionu, Giesselmann ho zezadu podkopl a St. Pauli má skvělou příležitost v podobě volného přímého kopu na ose hřiště přesně z hranice velkého vápna protivníka.

20

Dennis Smarsch může opět v poklidu rozehrávat od své brány, když další akce Berlíňanů po pravém křídle vyzněla do ztracena.

19

Trimmel vrací do hry autovým vhazováním, Union se okamžitě snažil přenést hru kupředu na Sheralda Beckera, jemuž je máván ofsajd.

18

Awoniyi si nyní na levém kraji hrací plochy šikovně prohodil balon přes jednoho soupeře a tvrdě pálil z rohu velkého vápna. Přízemní projektil však brankář Smarsch pohodlně krotí ve své náruči.

17

Paqarada nyní poslal pěknou uličkou kupředu Kyereha, ten měl ale prostor pro další postup kupředu zavřený a s míčem se do zakončení nedostal.

16

Ligoví Piráti mají balon ve své moci na půli hřiště. Pas na levou krajní čáru zpracovává Dittgen, jenž je však pod tlakem Trimmela a musí poslat balon zase zpátky stoperům.

15

Niko Giesselmann nyní nacentroval z levé krajní čáry hodně mizerně. Balon končí na tribuně za klecí St. Pauli. Brankář Smarsch bude vykopávat.

14

Dittgen se nyní po krajní lajně vysunul a zblokoval další rozehrávku kapitána Unionu Trimmela. Berlínští tak musí hrát znovu směrem dozadu.

13

Trimmel si nyní na pravé straně trávníku nerozuměl se spoluhráči, takže kulatý nesmysl končí zase jen v zámezí a obránce Dittgen jej vhazováním bude vracet zpět do hry.

13

Haraguchi posílal centr od levého rohového praporku tentokrát na malé vápno, kde však byli v hlavičkovém souboji důraznější obránci celku z Hamburku.

12

Haraguchi našel přihrávkou kupředu Sheralda Beckera, jehož centr z pravého křídla uklízí beci St. Pauli do zámezí. Další roh pro Union.

11

Baumgartl má balon na levé straně hrací plochy u půlící čáry. Union se chce prosadit postupným útokem, obehrává tak formaci soupeře, kterou se snaží trochu rozhýbat.

10

Celek z Hamburku drží mičudu na své polovině hrací plochy, Beifus jej z osy hřiště rozdává do pravého křídla. Prudký kolmý pas kupředu chytá gólman Berlína.

9

Brankář Ronnow krotí mičudu u své kopačky. Rozehrává na krátko se stoperem Jäckelem. Union se vysouvá po pravé straně na půli protivníka.

8

Sheraldo Becker se nyní vysunul na levém křídle hodně kupředu, obdržel přihrávku a už chtěl vymýšlet finální pas do vápna St. Pauli. Zdvižený praporek pomezního jej však zastavuje – ofsajd.

7

Kapitán Christopher Trimmel se rozhodl, že bude z volného přímého kopu střílet sám. Trefil však jen zeď soupeře.

6

Union má ideální palebnou pozici po faulu na Haraguchiho. Kapitán Trimmel si postavil míč před šestnáctkou soupeře na ose hřiště. Spolu s ním je u míče Giesselmann.

5

Beifus to nyní zkusil střelou z hranice velkého vápna. Jeho rána byla dostatečně tvrdá, mířila však do středu brány Unionu, kde stál připravený gólman Ronnow.

4

Ligoví Piráti se dostali po levém křídle kupředu, aut bude u šestnáctky soupeře vhazovat Dittgen. Hosté následně přenáší hru na střed hrací plochy.

3

Centr Giesselmanna od levého rohového praporku nebyl pro bránu St. Pauli nijak nebezpečný, brankář Smarsch může po chvíli rozehrávat od své klece.

2

Celek z hlavního města Německa začíná velkým náporem. Také v druhé minutě utkání zahrává rohový kop, balon si staví Giesselmann.

1

Union se hned v první minutě dostává k rohovému kopu, který z pravé strany zahrál Trimmel, hlavička Prömela na přední tyči však postrádala potřebnou přesnost.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou přeji dobrý večer všem příznivcům kvalitního fotbalu. Za pár okamžiků startuje utkání Unionu Berlín se Sankt Pauli v rámci čtvrtfinále německého poháru.
Úvodní sestavy:

1. FC Union Berlín: Ronnow – Jäckel, Knoche, Baumgartl – Khedira – Trimmel (C), Haraguchi, Prömel, Giesselmann – S. Becker, Awoniyi.

Náhradníci: Luthe – Oczipka, Heintz, Ryerson, Möhwald, Öztunali, Michel, Ujah, Voglsammer.
Trenér: Urs Fischer.

FC Sankt Pauli: Smarsch – Zander, Beifus, Medić, Paqarada (C) – Irvine, Olalekan, Hartel – Kyereh – Burgstaller, Dittgen.

Náhradníci: Vasilj – Dźwigala, Ritzka, Becker, F. O. Becker, Buchtmann, Daschner, Jessen, Makienok, Matanovic.
Trenér: Timo Schultz.

Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe.
Poslední vzájemný zápas

Naposledy se oba celky střetly v únoru roku 2019 v rámci 2. Bundesligy. Hrálo se v Hamburku a Sankt Pauli domácí výhodu přetavilo ve výhru 3:2. Ligoví Piráti šli již v první půli do těsného vedení a po přestávce svůj náskok zvýšili již na 2:0. Během 84. a 86. minuty však přišel šok, když se Unionu podařilo během krátké chvíle srovnat na 2:2. Výhru hamburského celku trefil v nastavené 94. minutě svým druhým gólem v utkání Alexander Meier, jenž už ale ukončil kariéru.
FC Sankt Pauli

Ligovým Pirátům patří v 2. Bundeslize 3. příčka se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Celek z Hamburku tak ztrácí jediný bodík na 1. Brémy. O návrat mezi německou smetánku bojují s dalšími zvučnými jmény tamějšího fotbalu. V druhé nejvyšší německé soutěži totiž aktuálně působí i celky jako Hamburk, Schalke 04, Norimberk či Hannover. Konkurence je tak veliká.

Sankt Pauli má celkem solidní formu. Bodovalo ve třech zápasech z posledních čtyř. Nejprve remizovalo v domácím prostředí s Padebornem 2:2, následně zvítězilo 3:2 na půdě Regensburgu. Poté ale dostalo pořádný políček, když na vlastním trávníku zřetelně nestačilo na Hannover, kterému podlehlo 0:3. Také Piráti ligy se však o víkendu vrátili na vítěznou vlnu, když na hřišti Ingolstadtu zvítězili 3:1.
1. FC Union Berlín

Železní se aktuálně nachází na 7. příčce Bundesligy se ziskem sedmatřiceti bodů. Pouhé tři bodíky je tak dělí od 4. místa Lipska a především od účasti v evropských pohárech. Fotbalisté z hlavního města Německa se určitě budou snažit mezi evropskou elitu prokousat, proti sobě však mají další tradiční německé velkokluby, jako jsou Hoffenheim, Freiburg, již zmíněné Lipsko či Leverkusen.

Forma Unionu ale není bůh ví jaká. Z posledních čtyř duelů tři prohrál. Nejprve padl v Augsburgu 0:2, následně před svými fandy podlehl silné Borussii Dortmund 0:3 a poté těsně nestačil také na Bielefeld, na jehož trávníku neuspěl po výsledku 0:1. Až v sobotu se mu povedlo zlomit nelichotivou sérii, když před vlastními tribunami přemohl Mohuč 3:1.
Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Německý pohár má na programu čtvrtfinálové zápasy. My se společně podíváme v našem textovém přenosu na duel, ve kterém 1. FC Union Berlín přivítá na svém hřišti FC Sankt Pauli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

1. FC Union Berlín – FC Sankt Pauli

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45. S. Becker, 75. Voglsammer – 21. Kyereh

Karty:   63. S. Becker (UNB), 78. Khedira (UNB)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:10.

1. FC Union Berlín: Ronnow – Jäckel, Knoche, Baumgartl – Khedira – Trimmel (C) (88. Ryerson), Haraguchi (77. Möhwald), Prömel, Giesselmann – S. Becker (88- Michel), Awoniyi (65. Voglsammer).
Náhradníci: Luthe – Oczipka, Heintz, Ryerson, Möhwald, Öztunali, Michel, Ujah, Voglsammer.

Trenér: Urs Fischer.

FC Sankt Pauli: Smarsch – Zander (82. Matanovic), Beifus (82. Makienok), Medić, Paqarada (C) – Irvine, Olalekan (46. F. A. Becker), Hartel – Kyereh – Burgstaller, Dittgen (39. Ritzka).
Náhradníci: Vasilj – Dźwigala, Ritzka, Becker, F. O. Becker, Buchtmann, Daschner, Jessen, Makienok, Matanovic.

Trenér: Timo Schultz.

Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe.