Menu

Hokej

2. liga skupina Sever (ČR)

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou

8:5

konec (1:2, 4:0, 3:3)

14.02.2022, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 33. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.26 5.2 2.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Konec zápasu. (20:08:17)

59:50

Posledních deset vteřin duelu, puk mají hráči Děčína a ještě se s ním tlačí před soupeřovu klec. Spíše to ale už vypadá, že se nic nestane.

59:08

Hosté se ještě nevzdávají a zkoušejí to před Sklíbou, ale jejich pokusy skončily mimo tři tyče.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:30

Děčín právě vstřelil branku!
Hosté už procházeli do útoku, ve středním pásmu jim ale domácí vypíchli puk a otočili hru. Na pravé straně pak švihl do kotouče DAVID ČERNÝ a umístil ho k protější tyči – 8:5. Asistence: Tadeáš Svoboda a Daniel Volráb.

56:07

Vlci právě vstřelili branku!
Hosté využívají přesilovou hru a už ztrácejí jen dva góly. Ke střele napřáhl LUKÁŠ ABRAHAM a po ní se kotouč zastavil až v domácí síti – 7:5. Asistence: Tomáš Mrkvička a Michal Pavlů.

55:44

Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.

55:37

Medvědi se protlačili až k zakončení před Jakuba Jelínka, ale ten jejich pokus zastavil a následně nechal hru i přerušit.

54:39

Vyloučení v týmu HC Děčín (Tadeáš Svoboda – 2 min., držení).

53:44

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Tržický – 2 min., nedovolené bránění).

53:12

Petr Bitman z prostoru mezi kruhy vyslal táhlou střelu, která ale končí na pozorném Šimonu Sklíbovi.

52:29

Hosté sebrali domácím puk a uháněli s ním před domácí klec, ale tam byla připravena obrana, která tuto zneškodnila.

51:03

Vlci právě vstřelili branku!
Vlci opět snižují, stále tak ale ztrácejí tři branky. Na sebe to vzal TOMÁŠ BROKEŠ, jenž prostřelil Sklíbu a také on má šanci dnes dosáhnout na hattrick – 7:4.. Asistence: Lukáš Abraham a Matyáš Kačírek.

50:08

Medvědi nepustili soupeře k zakončení a hned se dostali do útočného pásma, kde vyslali další pokus, ale ten končí jen mimo tři tyče.

49:17

Vyloučení v týmu HC Děčín (Daniel Volráb – 2 min., sekání).

48:22

Děčín právě vstřelil branku!
Děčínští pronikli do pásma, na levou stranu si sjel s pukem MATĚJ HARKABUS a kolem pravého betonu Jelínka zasunul touš za jeho záda – 7:3. Asistence: Adam Janoušek a Radek Fojt.

47:00

Čas rychle běží, domácí mají stále slibný náskok, hosté se snaží o snížení, ale beci Medvědů jim to nedovolují a svému brankáři pomáhají.

45:09

Domácí byli znovu u puku, ale záhy ho ztratili. Následně se k němu dostali hosté a zamířili před klec Děčína. Tam Bitnam jen těsně minul protější tyč.

43:24

Děčín právě vstřelil branku!
Jenž záhy se trefuje DANIEL VOLRÁB a kapitán děčínského celku tak vrací svým barvám vyšší rozdíl – 6:3. Asistence: Tadeáš Svoboda a David Černý.

42:40

Vlci právě vstřelili branku!
Vlci snižují na rozdíl dvou branek a možná jsou zpět ve hře o body. TOMÁŠ BROKEŠ se dobře zorientoval před klecí Sklíby a zakončil přesně – 5:3. Asistence: Matyáš Kačírek.

41:40

Děčín se v úvodu třetí třetiny dostal do zakončení, ale proti byl zákrok Jakuba Jelínka.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Po zisku puku s ním domácí ještě namířili směr útočné pásmo, už to ale nestihli a i prostřední dějství je u konce.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:09

Děčínští více ožili a opět se dostali k Jelínkovi, tomu po pokusu Vojtěcha Cestra proskočil puk okolo brankoviště a poté ho musel holí vytěsnit do bezpečí.

37:06

Děčín právě vstřelil branku!
Rychlá akce domácích, tu přesně zakončil opět PAVEL ZAJAN a má zaděláno na hattrick – 5:2. Asistence: Tomáš Faigl a Lukáš Zika.

35:05

Děčín právě vstřelil branku!
Po chvilce si to domácí vynahradili a jdou do dvoubrankového náskoku. Lukáš Zika poslal přesný pas kousek před modrou čáru, kde napřáhl k pořádné dělovce PAVEL ZAJAN a vymetl tak v síti hostů všechny pavučiny – 4:2. Asistence: Lukáš Zika a Tomáš Faigl.

33:57

Na levé straně v nájezdu střílel bekhendem Lukáš Zika, ale trefil jen beton připraveného Jakuba Jelínka.

33:09

Michal Pavlů na levém kruhu vyslal hodně nepříjemnou střelu, ta mířila na Sklíbu, ale ten ji dobře viděl a včas zneškodnil.

32:55

Vlci se natlačili před Sklíbovu branku a jejich dva pokusy končí na obraně Děčína. Medvědi pak puk znovu vytahují směrem dopředu.

32:06

Hosté jsou v plném počtu.

30:16

Děčín právě vstřelil branku!
Medvědi využívají dvojnásobnou přesilovou hru zásluhou střely TOMÁŠE FAIGLA a Děčín tak jde poprvé v utkání do vedení – 3:2. Asistence: Lukáš Zika a Daniel Volráb.

30:06

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Robin Kulda – 2 min., podrážení).

30:01

V polovině základní hrací doby mají Děčínští k dispozici přesilovou hru a pokusí se ji využít, aby se dostali do vedení.

29:29

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Mrkvička – 2 min., sekání).

28:39

Tadeáš Svoboda se natlačil na levou stranu a jeho svižný pokus skončil na betonu Jakuba Jelínka.

27:44

Hosté zakombinovali před Sklíbou, nadvakrát ho nepřekonal Matyáš Kačírek a Medvědi pak kotouč dostali do středního pásma.

26:14

Jan Křepelka si od levého hrazení sjel na levý kruh a svižnou ranou ohrozil Sklíbu, který však holí poslal kotouč do bezpečí.

25:21

Jablonečtí se před Sklíbou nedokázali prosadit a ven kotouč vytáhli Medvědi. Ale do blízkosti Jakuba Jelínka se nedostali.

22:59

Děčín právě vstřelil branku!
Využitá přesilová hra a je opět vyrovnáno. Medvědi se usadili v pásmu soupeře, po jejich kombinaci pak zblízka prostřelil Jelínka DAVID ČERNÝ a začíná se znovu od začátku – 2:2. Asistence: Tadeáš Svoboda a Jakub Černohorský.

22:43

Hosté se zatím dobře brání a nepouštějí domácí k přesnějšímu zakončení. Nyní po šanci Adama Janouška srazil puk holí do rohu Jelínek.

21:31

Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Lukáš Abraham – 2 min., hákování).

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Hosté ještě čelili kombinaci děčínského týmu, ale své těsné vedení i díky dobré obranné hře Vlků Jablonec uhájí až do konce první sirény. Hosté mají puk a už se nikam neženou.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:36

Hosté opět získali lehce puk a zavezli ho do pásma Děčína, pokus Krále ale končí jen vedle levé tyče děčínské klece.

18:09

Medvědi to zkusili před hostující brankou, ale neuspěli, na druhé straně se pak narodila další velká šance Jablonce, kterou na poslední chvíli do lapačky kryje Šimon Sklíba.

16:33

Vlci právě vstřelili branku!
Hosté znovu strhávají vedení na svou stranu. Po krátkém pobytu před Sklíbou dostal puk Kulda na MICHALA PAVLŮ, jenž poté v těsné blízkosti domácího brankáře zasunul touš za jeho záda – 1:2. Asistence: Robin Kulda a Tomáš Tržický.

15:56

Vlci sebrali soupeři puk v jeho pásmu a nasměrovali hru zase před Sklíbu. Po pokusu Petr Bitmana nastavil Sklíba lapačku a puk do ní ukryl. Následně pak nechal hru přerušit.

15:05

Těsně před Šimonem Sklíbou se zjevil osamocený Matěj Hájek a zblízka nadvakrát dorážel puk. Nakonec z této akce vyšel vítězně brankář Děčína, jenž puk vyškrábl do bezpečí.

14:53

Oba týmy se vystřídaly v akcích, ale skóre se po nich neměnilo. Nyní jsou u puku znovu domácí hráči a už krouží kolem Jelínkovy branky.

13:17

Jablonec vytáhl puk do neutrální zóny. Ten se nakonec dostal až do pásma Medvědů, kteří ho vyvezli na druhou stranu. Po pokusu Radka Fojta pak puk končí jen u zadního hrazení.

12:48

Daniel Volráb číhal těsně před brankou Vlků, ale přihrávky se nedočkal. Nicméně hra je přerušena, protože Jelínek raději touš přikryl. Buly po jeho pravé ruce.

11:11

Lukáš Zika švihl do puku a orazítkoval pravý beton Jakuba Jelínka. Následoval zisk puku pro hosty a ti už míří znovu do útočné akce.

10:43

Další ofsajd jabloneckých Vlků.

10:34

Hosté se drali do další útočné akce, stopku jim však vystavilo postavení mimo hru. Ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.

09:21

Nyní si museli domácí hráči dávat pozor, protože se do přečíslení hnali Vlci. Jenže nakonec obrana Děčína zakročila a má kotouč ve své moci.

08:18

Děčín právě vstřelil branku!
Vlci se dopustili zakázaného uvolnění, hra se přestěhovala před jejich klec a Medvědi se tam dostali do akce. Tu zakončil přízemním pokusem LUKÁŠ ZIKA a je vyrovnáno – 1:1. Asistence: Tomáš Faigl a Pavel Zajan.

07:30

Matěj Harkabus z levé strany vyslal projektil na Jelínka, ovšem ten natáhl svůj beton a kotouč se na něho přilepil. Následovala další akce Medvědů, ale podruhé už na Jelínka nešla žádná střela.

06:11

Vlci se nadechli k další akci, ale před Sklíbou tentokráte nebyli příliš nebezpeční.

04:59

Vlci právě vstřelili branku!
Medvědi se v útočném pásmu sami připravili o kotouč, na druhou stranu hned zamířili jablonečtí Vlci. Ti se déle zdrželi před Sklíbou a z toho vytěžili úvodní branku. Patzelt poslal puk na branku, Sklíba ho vrazil pouze před sebe a na levé straně ho pak nekompromisně dorazil do odkryté sítě TOMÁŠ TRŽICKÝ – 0:1. Asistence: Richard Patzelt.

04:19

Nyní to táhlou střelou z levého kruhu zkusil najíždějící Adam Janoušek, ale jeho pokus Jakub Jelínek dobře viděl a kotouč končí opět v jeho moci.

03:28

Na pravém kruhu napřáhl ke střele David Černý, ale jeho zvednutá střela skončila nad břevnem Jelínkovy klece.

02:53

Pavel Zajan nastartoval své rychlé nohy, proháčkoval se obranou soupeře, ale poté na pravé straně mu zakončit znemožnil jeden z hostujících beků.

02:06

Oba týmy si vytvořily další pokusy, ale ty nebyly tak nebezpečné. Nyní jsou u puku Medvědi a míří s ním na opačnou stranu.

01:00

Hned na úvod se tak zrodila velká šance Děčína, ale Vlci to ustáli a nyní se tlačí před Sklíbu.

00:38

Pavel Zajan jel v tandemu s Lukášem Zikou, druhý jmenovaný pak dostal bleskovou přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána končí na brankáři Jelínkovi!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Děčín: Sklíba (Skokan) – Arnold, Kučera, Ferbas, Cestr, J. Černohorský, Loukota, Petrásek, Havlíček, V. Tůma, Molnár – Harkabus, Svoboda, Janoušek, Volráb (C), Černý, Faigl, Fojt, Zajan (A), Zika
Trenér: Vladimír Kýhos

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Krofta) – Pavlů (A), Abraham, Tržický, Patzelt, Had, Mrkvička (C) – Brokeš (A), Jursa, Křepelka, Bitman, Král, Hájek, Hric, Kapička, Vomáčka, Kulda, Kačírek
Trenér: Vítězslav Jankových

Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Sýkora.
Vzájemná utkání

Oba týmy se utkaly čtyřikrát. Dvakrát vyhrál Jablonec a dvakrát pak Děčín.
HC Vlci Jablonec nad Nisou

Jablonečtí Vlci jsou na tom lépe, když jsou na pátém místě a nemusí tak řešit záchranu v lize. Sice na play-off to zřejmě nebude, ale rozhodně chtějí sezónu dohrát se ctí a do Děčína tak určitě pojedou s cílem získat zde body. Ti po třech vítězných duelech naposledy nestačili na mostecké Lvy. Doma Jablonec totiž prohrál 2:5 a rád by se zase vrátil na vítěznou vlnu, takže děčínští hráči mají před sebou znovu velmi těžký zápas, navíc je čeká perná šichta, kdy sehrají čtyři duely v rámci jednoho týdne. S Jabloncem se utkají hned dvakrát.

Nejproduktivnější hráči

Matěj Hájek 19+25
Tomáš Brokeš 10+34
Michal Kapička 19+22
HC Děčín

Děčínští hokejisté neprožívají vůbec dobrou sezónu a prakticky od jejího začátku jsou v nízkých patrech tabulky. V současné době je najdeme na sedmém místě se ziskem devětadvaceti bodů a hrají tedy o záchranu ve třetí nejvyšší soutěži. Na poslední Bílinu však mají náskok pouhých dvou bodů a pokud pomýšlejí nad tím, že nechtějí hrát baráž o udržení se, měli by zabrat, do konce základní části už zbývá odehrát doslova pár utkání. Na poslední domácí duel, který se uskutečnil v sobotu, by nejraději Medvědi zapomněli. V úvodu zápasu se nad Dvorem Králové dostali do vedení, ale ještě v první třetině inkasovali osm branek a bylo po zápase. Nakonec Děčín padl hrozivých 2:12 a dále se utápí ve špatných výsledcích. Dnes proti Jablonci hokejisté Děčína potřebují nutně bodovat, jinak to opravdu nemusí dopadnout dobře. Vůbec nic lehkého je nečeká.

Nejproduktivnější hráči

Milan Kostourek 13+18
Daniel Volráb 6+24
Pavel Zajan 20+7
Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Ve druhé lize je na programu dohrávka třiatřicátého kola a v ní se představí týmy HC Děčín a HC Vlci Jablonec nad Nisou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou

8:5

konec (1:2, 4:0, 3:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Zika (Faigl, Zajan), 23. Černý (Svoboda, Černohorský), 31. Faigl (Zika, Volráb), 36. Zajan (Zika, Faigl), 38. Zajan (Faigl, Zika), 44. Volráb (Svoboda, Černý), 49. Harkabus (Janoušek, Fojt), 58. Černý (Svoboda, Volráb) – 5. Tržický (Patzelt), 17. Pavlů (Kulda, Tržický), 43. Brokeš (Kačírek), 52. Brokeš (Abraham, Kačírek), 57. Abraham (Mrkvička, Pavlů)

HC Děčín: Sklíba (Skokan) – Arnold, Kučera, Ferbas, Cestr, J. Černohorský, Loukota, Petrásek, Havlíček, V. Tůma, Molnár – Harkabus, Svoboda, Janoušek, Volráb (C), Černý, Faigl, Fojt, Zajan (A), Zika
Trenér: Vladimír Kýhos

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Krofta) – Pavlů (A), Abraham, Tržický, Patzelt, Had, Mrkvička (C) – Brokeš (A), Jursa, Křepelka, Bitman, Král, Hájek, Hric, Kapička, Vomáčka, Kulda, Kačírek
Trenér: Vítězslav Jankových

Rozhodčí: Hlinka – Janíček, Sýkora

Diváci: 287

Průběh zápasu
1. třetina
04:59 JBL 0:1 Tržický (Patzelt)
08:18 DEC 1:1 Zika (Faigl, Zajan)
16:33 JBL 1:2 Pavlů (Kulda, Tržický)
Po 1. třetině
2. třetina
21:31 JBL 2 Abraham, hákování
22:59 DEC 2:2 Černý (Svoboda, Černohorský)
29:29 JBL 2 Mrkvička, sekání
30:06 JBL 2 Kulda, podrážení
30:16 DEC 3:2 Faigl (Zika, Volráb)
35:05 DEC 4:2 Zajan (Zika, Faigl)
37:06 DEC 5:2 Zajan (Faigl, Zika)
Po 2. třetině
3. třetina
42:40 JBL 5:3 Brokeš (Kačírek)
43:24 DEC 6:3 Volráb (Svoboda, Černý)
48:22 DEC 7:3 Harkabus (Janoušek, Fojt)
49:17 DEC 2 Volráb, sekání
51:03 JBL 7:4 Brokeš (Abraham, Kačírek)
53:44 JBL 2 Tržický, nedovolené bránění
54:39 DEC 2 Svoboda, držení
56:07 JBL 7:5 Abraham (Mrkvička, Pavlů)
57:30 DEC 8:5 Černý (Svoboda, Volráb)
Konec