Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Prešov – HC MIKRON Nové Zámky

3:2

konec (0:0, 3:0, 0:2)

06.02.2022, 17:00 • ICE aréna Prešov • 37. kolo • Ivan Harčár sk

Tipsport: 2.1 4.18 2.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Súboj pri Toryse sa skončil. Po siréne ešte Eduard Šimun naháňal Farleyho zrejme s cieľom pobiť sa, ale nič z toho sa nekonalo. Prešov ukončil sériu prehier, hoci víťazstvo s Novými Zámkami nebolo jednoznačné. Tretia tretina patrila býkom, ale keďže dali v nej o gól menej ako Šarišania dohromady za dve dejstvá, odchádzajú na ďaleký západ bez bodov. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:27:03)

Koniec zápasu.

59:03

Bespalov kryl strelecký pokus Farleyho. Glazkov následne zastavil Langkowa, ktorý sa chystal dorážať.

Nové Zámky oddychový čas!

58:50

Hostia sa rozostavali do dobrých miest pred Bespalovova a snažili sa mu znemožniť výhľad. Zozadu pálil Lukáš Kozák, ktorý predvádza veľmi dobrý výkon a ozdobil ho aj o gólovú prihrávku.

58:01

Ťažké časy môžu nastať pre prešovských hokejistov. Prázdna bránka hostí a záver im môže patriť. Uvidíme, ako sa to celé skončí. Plynie presilovka.

58:01

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Růžička – 2 min., krosček).

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

56:58

HC Nové Zámky dali gól!
Koniec súboja ešte bude rozhodne zaujímavý. ROBERT JACKSON vykresal iskru nádeje pre Nové Zámky. Asistencia: Lukáš Kozák.

56:44

Dan Bakala opúšťa bránku Nových Zámkov a namiesto neho naskakuje na ľad Tomáš Klempa! Power-play hostí!

56:24

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Ľalík – 2 min., hrubosť).

56:09

Iba šťastie a nepresnosť Martina Mišiaka ochránili domácich od inkasovania na 3:2!

Prešov oddychový čas!

54:13

Prešovskí obrancovia boli obsadení súpermi. Juraj Šiška si našiel malý priestor, do ktorého vnikol a ľahkým bekhendom chcel pokoriť Bespalova.

53:08

Branislav Ligas sa odvážne púšťal smerom k bránke Prešova. Trúfol si tiež na zaujímavú kľučku pomedzi nohy Rajnohu, ale ten mu nesadol na lep a zakročil proti nemu.

51:51

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

51:38

Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.

50:24

Zápas mohol dostať nový náboj a hosťujúci kontaktný gól! Nikita Bespalov skončil na zadku, ohliadajúc sa za pukom, ktorý do brány nedotlačil Chris Langkow!

50:00

Desať minút do konca dnešného stretnutia na Šariši. Začíname ju rovnovážnou hrou štyroch proti štyrom a Prešov vedie nad predposlednými Novými Zámkami 3:1.

49:51

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Charbonneau – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

49:38

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Holenda – 2 min., podrazenie).

49:33

Viliam Čacho neprinavrátil Prešovčanom trojgólové vedenie, pretože Dan Bakala stál v strede bránkoviska a zakončujúcemu súperovi zmenšil strelecký uhol!

48:48

Frederik Fekiač vyslal strelu, po ktorej sa puk odrazil od mantinelu a padol pred Zagrapana. Kapitán Prešova sa nevedel lepšie zorientovať a podkúriť Bakalovi.

47:40

Prešov bol krôčik pred Novými Zámkami, keďže bol osviežený tromi gólmi z druhej tretiny. Postupom času však hra Šarišanov upadá, nevyhýbajú sa drobným zaváhaniam v defenzívnej činnosti a Bespalov musí často zasahovať.

46:57

Kozák zakladal hosťujúcu akciu. Adresoval skoršiu i prudšiu prihrávku do jazdy Langkowovi, a možno aj nerovnosť na ľadovej ploche zmarila šancu Zámkov.

44:53

Domáci Lukáš Ľalík si pýtal úspešný koniec svojho mininájazdu, ale v rozhodujúcom okamihu sa pošmykol a obrancovia súpera ho dokorčuľovali.

44:23

Predposledný tím extraligovej tabuľky sa mierne prebudil po dosiahnutom góle na 1:3. Prešovčania teraz boli trochu stiahnutí do ulity. K oslobodeniu im pomohol Rajnoha.

42:43

Matúš Holenda vyskúšal šťastie bekhendom k pravej žrdi prešovského gólmana Bespalova. Rodák z Moskvy puk najskôr stlmil a hneď na to ho už nepustil do hry.

41:08

HC Nové Zámky dali gól!
Aj Nové Zámky dokázali využiť ponúknutú početnú výhodu. RASMUS AHLHÖLM napriahol po prihrávke Holendu a Bespalov teda prvý raz prekonaný. Asistencia: Matúš Holenda.

41:02

Lukáš Kozák sa nepodieľal na sérii prihrávok Nových Zámkov. Rozhodol sa pre razantné zakončenie od modrej čiary, ktoré ale skončilo v lapačke Bespalova.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 18:44.
Druhá tretina bola aspoň z hľadiska strieľania gólov skvelá. Herne to stále nie je najlepšie, avšak hokej sa hrá na góly. O všetky sa postarali len Prešovčania, a tak do záverečnej časti naskočia s pohodlným vedením 3:0.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:27

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Zagrapan – 2 min., krosček).

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:52

Tím Grotto Prešov dal gól!
Čacho vyslal nepríjemnú strelu z otočky a koncom ľavého betónu Bakala vyrážal puk. Charbonneau na neho nedosiahol, ale z hranice pravého kruhu presne mieril OLIVER TURAN. Asistencie: Viliam Čacho a Albert Michnáč.

37:19

Slušné novozámocké striedanie. Hostia chytali sľubnú fazónu a hľadali si miesto na ohrozenie prešovskej bránky. Raz sa vyznamenal Bespalov a následne bol pripravený znova čeliť Ahlhölmovi, ale zastúpil ho jeden z obrancov a vyrazil puk na ochrannú sieť.

36:30

Bespalov zatvoril bránku pred zakončujúcim Ahlhölmom!

35:03

Bakala v bránke Nových Zámkov sa zahnal lapačkou po pokuse Růžičku.

32:57

Tím Grotto Prešov dal gól!
JAKUB ŽILKA bol v správnom čase na správnom mieste a presným zakončením zužitkoval prihrávku Vasa. Barto mohol urobiť krok navyše a dostúpiť domáceho útočníka, čo nespravil. Asistencia: János Vas.

32:50

Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.

32:34

Martin Knižka zapracoval hokejkou a nepustil puk Žilkovi.

31:39

Ďalšia presilovka, ktorá nie je veľmi presvedčivá od východniarov. Rajnoha sa dotkol puku, lenže prudkú vzdušnú prihrávku nespracoval.

30:50

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Barto – 2 min., nedovolené bránenie).

30:00

Súboj dolných tímov tabuľky sa prehupol do druhej polovice. Prešov vyhráva od 28. minúty tesne 1:0.

29:18

Albert Michnáč bol zakončovateľom akcie Šarišanov. Urobil kľučku na Matúša Holendu a cez jeho hokejku zamestnal Bakalu. Hra je prerušená.

29:06

Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.

28:32

O druhý gól Prešova sa pokúšal maďarský veterán Vas. Úmysel mal dobrý, pretože svoj pokus tlačil k bližšej žŕdke a navyše mal Bakala zakrytý výhľad. Po jeho zákroku sa ešte zrodila drobná strkanica.

27:43

Tím Grotto Prešov dal gól!
ERIK RAJNOHA dostal ideálne načasovanú prihrávku a presadil sa delovkou z prvej. Asistencie: Brett Welychka a Jonathan Charbonneau.

27:06

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Langkow – 2 min., faul lakťom).

26:20

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Barto – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku).

24:24

Dve príležitosti Erika Rajnohu. Avšak ani jedna nevolala po góle.

23:51

Prácu v tejto chvíli mal hosťujúci brankár Bakala. Pozorne sledoval príchod Sýkoru, ktorý sa odhodlal prekvapiť ho takzvanou schovanou strelou spoza brániaceho Kozáka.

23:07

Nikita Bespalov mal nedostatočný prehľad o puku! Srdnatí hráči Nových Zámkov aktívne dobýjali Rusa v prešovskej bráne! Už sa to prvý raz začalo mlieť!

21:01

Nové Zámky hrajú s piatimi hráčmi.

20:33

Vlastnou vinou sa prešovskí hokejisti obrali o pôsobenie v útočnom pásme. Obranca Ivan Glazkov nezachytil spätnú prihrávku.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 17:50.
Po prvých dvadsiatich minútach prakticky nie je čo konštatovať. Predvedený výkon korešponduje s umiestnením súperov. Do druhej tretiny vykorčuľuje Prešov v presilovke o jedného hráča.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:54

Prešov hrá s piatimi hráčmi. Nové Zámky hrajú so štyrmi hráčmi.

19:23

Výborný zákrok Bakalu! Poradil si s tvrdou ranou Erika Rajnohu a zlikvidoval ju pravou nohou! Vas to už nedokázal zasúvať poza neho!

19:01

Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Števuliak – 2 min., hákovanie).

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny

17:54

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (D. Jendroľ – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Farley – 2 min., hrubosť).

17:06

Kanadský brankár Dan Bakala chytil prudký pokus domáceho Sýkoru.

15:54

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

15:35

Solídne bránenie prešovskej štvorice. Puk je nasmerovaný na Bakalu.

14:54

Prvá minúta z druhej novozámockej početnej výhody bola zatiaľ len o nahrávkach a jednej zablokovanej strele Lukáša Kozáka.

13:54

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Michnáč – 2 min., vrazenie na mantinel).

13:24

Kanadský súboj medzi Welychkom a Danom Bakalom. Krídelník Prešova obľubuje strely príklepom, ktorú teraz uplatnil. Jeho krajan mu nedovolil streliť gól a vyrazil puk.

12:33

Farley individuálne prenikol do pásma. Puk pristavil Jacksonovi, no ten sa nepresadil svojim pokusom.

11:23

Hosťujúcu nahrávku pred prešovskú bránku musel upratať Viktor Fekiač, ktorý sa ako prvý vrátil poctivo do defenzívy.

10:33

Michnáč prevzal puk za vlastnou bránou. Nevyhol sa však dôraznému ataku Števuliaka, ktorý ho pohybom dostal na mantinel. Český hokejista sa tak narýchlo zbavil puku, ktorý našťastie pre Prešov nešiel do moci Zámčanov.

09:13

Dlhú chvíľu nikto nespolupracoval s Jánom Sýkorom. Ten musel veľmi dlho sledovať puk a zároveň jedným okom sledovať či sa mu niekto neponúkne. Aktívny bol Turan, ale nedisponoval streleckou pozíciou.

08:22

Záver presilovky hostí bol v znamení jednej príležitosti. Najprv Jackson neprešiel cez Frederika Fekiača, ale prešovský obranca dopomohol k tomu, aby legionár dostal druhú šancu. Strelou ale nevyzrel na Bespalova.

08:14

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

07:08

Chris Langkow je veľmi šikovný a produktívny útočník. V tejto chvíli si však neporadil s ťažším pukom. Východniari ho bez meškania vystrelili na druhú stranu.

06:26

Tomáš Klempa tiesnený domácimi ohrozil Bespalova z priestoru medzi kruhmi! Prešovský brankár zakročil!

06:14

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Turan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

05:55

Komunikačná chyba na strane domácich. Novozámčania to však nedokázali využiť prostredníctvom mladého Mišiaka.

04:10

Nové Zámky pritlačili Prešov. Jeden pokus zastavil nohami Růžička, a potom ešte chcel svoj tím vrátiť dopredu Nór Bull. Stroskotal na modrej čiare.

03:07

Langkow operoval v prešovskom bránkovisku. Zároveň na Bespalova letel puk z novozámockých hokejok. Hostia neotvorili skóre duelu.

02:27

Zagrapan sa nedostal do finálnej fázy bližšie pri pravej tyčke brány Dana Bakalu!

02:04

Takmer minútový pobyt Šarišanov v útoku bol uzavretý jednou strelou, ktorá však nebola presná a nedostala sa k Bakalovi. Zakončoval Jakub Žilka a súper následne poslal hru preč.

01:03

Charbonneau sa snažil o rýchlu rozohrávku do útočného pásma. Hosťujúci hokejisti tento puk odvrátili v strednej tretine.

00:15

Druhý zákrok hosťujúceho brankára. Išlo o tradičnú hokejovú akciu. Vas zvíťazil na vhadzovaní a nasledovala rýchla strela Kanaďana Welychku.

00:11

Razantný začiatok Prešovčanov. Ihneď sa rysovala zaujímavá a hlavne nebezpečná šanca. Novozámocký brankár zakryl puk lapačkou a bude sa pred ním vhadzovať.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC GROTTO Prešov: Bespalov – Rajnoha, F. Fekiač, Glazkov, Turan, D. Jendroľ, Růžička, Denis Bakala – J. Sýkora, Vas, Welychka – Michnáč, Čacho, Charbonneau – Šimun, V. Fekiač, Žilka – A. Nauš, Zagrapan, Ľalík.
Trenér: Ernest Bokroš.

HC Nové Zámky: Dan Bakala – Bull, Hatala, L. Kozák, Knižka, Holenda, B. Ligas, Tóth, K. Meszároš – Farley, Langkow, Jackson – Ahlhölm, Šiška, Števuliak – Klempa, Barto, Mišiak – Ferenyi, Ondrušek, Fetkovič.
Trenér: Gergely Majoross.

Rozhodca: T. Orolín, Goga – M. Orolín, Vyšný..
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 37. kola Tipos extraligy medzi Prešovom a Novými Zámkami.

Prešov
bol taktiež v karanténe a návrat do hry mu poriadne osladil HK Poprad. Aktuálny vicemajster ovládol domáci ľad výsledkom 5:1. Šarišania sa zmietajú v dlhodobej hernej a výsledkovej kríze. Zatiaľ z tohto kruhu nevedia nájsť východisko. Ako výborný odrazový mostík sa javia hokejisti Nových Zámkov, ale aj pri nich musia zbystriť pozornosť.

Nové Zámky ukázali nesmierne veľký charakter v piatkovom dueli v Banskej Bystrici. Rozbehnutých baranov najprv pribrzdili, keď prehrávali už 0:3, až ich napokon umlčali víťazstvom 5:4 po nájazdoch. Obrat, aký je pomerne často vídaný na našich klziskách. Hostia urputne bojujú o každý bod. Ešte živia šancu na prienik do skupiny, ktorá si to budúci mesiac rozdá v boji o play-off a snažia sa na dištanc držať Liptovský Mikuláš.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HC Prešov – HC MIKRON Nové Zámky

3:2

konec (0:0, 3:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. Rajnoha (Welychka, Charbonneau), 33. Žilka (Vas), 38. Turan (Čacho, Michnáč) – 42. Ahlhölm (Holenda), 57. Jackson (L. Kozák)

HC Prešov: Bespalov – Rajnoha, F. Fekiač, Glazkov, Turan, D. Jendroľ, Růžička, Denis Bakala – J. Sýkora, Vas, Welychka – Michnáč, Čacho, Charbonneau – Šimun, V. Fekiač, Žilka – A. Nauš, Zagrapan, Ľalík.
Trenér: Ernest Bokroš.

HC MIKRON Nové Zámky: Dan Bakala – Bull, Hatala, L. Kozák, Knižka, Holenda, B. Ligas, Tóth, K. Meszároš – Farley, Langkow, Jackson – Ahlhölm, Šiška, Števuliak – Klempa, Barto, Mišiak – Ferenyi, Ondrušek, Fetkovič.
Trenér: Gergely Majoross.

Rozhodčí: T. Orolín, Goga – M. Orolín, Vyšný.

Průběh zápasu
1. třetina
06:14 PEN 2 Turan, vysoká hůl
13:54 PEN 2 Michnáč, vražení na mantinel
17:54 PEN 2 D. Jendroľ, hrubost
NZM 2 Farley, hrubost
19:01 NZM 2 Števuliak, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
26:20 NZM 2 Barto, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
27:06 NZM 2 Langkow, faul loktem
27:43 PEN 1:0 Rajnoha (Welychka, Charbonneau)
30:50 NZM 2 Barto, nedovolené bránění
32:57 PEN 2:0 Žilka (Vas)
37:52 PEN 3:0 Turan (Čacho, Michnáč)
39:27 PEN 2 Zagrapan, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
41:08 NZM 3:1 Ahlhölm (Holenda)
49:38 NZM 2 Holenda, podrážení
49:51 PEN 2 Charbonneau, vysoká hůl
56:24 PEN 2 Ľalík, hrubost
56:58 NZM 3:2 Jackson (L. Kozák)
58:01 PEN 2 Růžička, krosček
Konec