Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK DUKLA Ingema Michalovce – HC Košice

1:4

konec (0:2, 1:2, 0:0)

04.02.2022, 19:00 • Zimný štadión Michalovce • 36. kolo • Ivan Harčár sk

Tipsport: 2.06 4.43 2.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Všetko podstatné si vypracovali Košičania počas dvoch tretín. Oceliari víťazia na zemplínskom ľade 4:1. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (21:18:21)

Koniec zápasu.

59:19

Michalovce a Košice hrajú s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:19

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Doherty – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme HC Košice (Cibák – 2 min., sekanie).

57:19

Taylor Doherty je značne frustrovaný! Tentoraz chcel riešiť problém s Jakubom Cibákom, keď si vymenili seknutie! Budeme hrať 4 na 4, keďže dvojica už sedí na trestnej lavici!

Reklamná prestávka.

55:30

Evidentná nervozita na zemplínskej strane. Dukle sa nedarí v žiadnom smere.

54:37

Postupne sa duel blíži ku koncu a to núti Michalovčanov k tomu, aby s ním ešte dokázali niečo urobiť. Kukuča išiel do kontroverzie s Marekom Slovákom, ale boxerský súboj z toho nevznikol.

50:25

Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.

50:00

Pred nami je posledných desať minút záverečného dejstva. Košice kontrolujú hru i výsledok a vedú v Michalovciach komfortne 4:1.

Reklamná prestávka.

48:25

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Doherty – 2 min., hrubosť).

46:51

Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.

46:26

Peter Galamboš znova ukázal, v čom je jeho prednosť! Skvelo prečítal košický úmysel! Drzo sa tlačil pred Riečického, ale pochváliť treba spätný návrat Ihnacaka, ktorý ho zablokoval!

45:35

Tvrdá a hlavne presná strela Rusa Pereskokova dala zabrať betónom michalovského brankára, ktorý nepustil za svoj chrbát piaty puk.

44:51

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Galbavý – 2 min., hákovanie).

43:41

Zemplínčanom ušiel Allan McPherson! Napokon pri koncovke bol tiesnený, a tak v rýchlosti dokázal vymyslieť strelu bekhendom! Williams zatvoril betóny!

43:03

K slovu sa hlásil trenčiansky rodák s poľským pasom Martin Przygodski. Volil dlhý a tvrdý príklep, ktorý Košičania zablokovali.

42:45

Domáci obranca Ross pri svojom debute za Michalovce bol pri dvoch inkasovaných góloch, ktoré bude chcieť odčiniť. Na Riečického vyslal strelu zápästím, ktorá nepríjemná pre košického brankára.

42:00

Paršin si skúsene stiahol puk a podržal pred súperovými hráčmi. Nikomu ho však nepredložil do finálnej pozície. Williams tak ostáva bez zásahu.

40:14

Hneď po príchode zo šatní bolo rušno! Taylor Doherty naštartovaný a vyzýval na bitku Snuggeruda, ktorý si to rozmyslel, resp. nejavil o to záujem!

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 20:42.
Druhá tretina bola len o Košiciach. Svoju väčšiu dominanciu z úvodnej časti potvrdili ďalšími dvomi gólmi, ktoré zariadili Chovan a Šedivý. Záverečná tretina bude o naháňaní výsledku Dukly.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:02

Košice dali gól!
Michalovčania sa iba pozerali na akciu Košíc. Pereskokov sa poprechádzal s pukom na hokejke a prenechal ho EDUARDOVI ŠEDIVÉMU, ktorého švih pristál v sieti brankára Williamsa. Asistencie: Vadim Pereskokov a Jakub Cibák.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

Reklamná prestávka.

36:00

Košice dali gól!
Pekný individuálny a gólový prienik MICHALA CHOVANA. Oklamal Macejka a pomýlil tiež Bokroša. Williams bol už prikrátky na košického kapitána. Asistencia: Brian Ihnacak.

34:19

Vylúčenie v tíme HK Dukla Ingema Michalovce (Cameranesi – 2 min., sekanie).

34:15

Michal Chovan ukázal svoje skúsenosti, z ktorých neprofitoval Marek Bartánus, keď neposlal puk do odkrytej Williamsovej bránky!

32:58

Hosťom postupne dochádza dych. Zemplínčania sú v tejto fáze duelu aktívnejší a častejšie sa dostávajú do streleckých príležitostí.

31:06

Technický pokus košického obrancu Miroslava Novotu. Aj tak si na puk siahol vyrážačkou Williams.

30:00

Stretnutie na Zemplíne vstupuje do druhej polovice riadneho hracieho času. Michalovce už strelili gól, ale ešte prehrávajú s Košicami 1:2.

Reklamná prestávka.

28:58

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

28:00

Žiga Pavlin dostal presný puk a bol aj vo výhodnej pozícii na zakončenie. Za hostí si splnil obrannú povinnosť Patrik Rogoň. Michalovce však nie sú mimo útočného pásma.

27:18

Oceliari ubránili prvý náznak šance Michaloviec v tejto početnej výhode.

26:58

Vylúčenie v tíme HC Košice (Snuggerud – 2 min., držanie).

25:21

Šedivý podporil košických útočníkov. Hádzal puk ako sa hovorí do ohňa, no nikto sa ho neujal, hoci išli po ňom viaceré hokejky.

24:26

Dukla Michalovce dala gól!
Znížené 1:2. Košičania sa pomotali a stratili prehľad o puku. Riečický ešte pri úvodnom nápore neinkasoval. JAKUB SUJA si vylepšil pozíciu a z väčšej vzdialenosti skóroval. Asistencia: Dávid Buc.

23:49

Przygodski ako jediný Michalovčan vysoko vpredu. Jeho snahou bolo získať puk pri zaváhaní niekoho z dua Saucerman – Snuggerud. Američania v košickom drese mali nad všetkým dostatočnú kontrolu.

22:27

Galamboš si zobral puk do svojej moci a z druhej vlny mu korčuľoval Matej Galbavý. Prvý menovaný sa ale rozhodol okamžite strieľať. Riečický išiel do protismeru, no zasahovať nemusel.

21:39

Roman Žitný ustál košický atak vo vlastnej obrannej tretine. Súper mu zároveň dovolil nabrať rýchlosť, ktorú využil pri prechode do pásma. Riečického ale nevyzval k zákroku.

20:59

Michalovčania nemohli pokračovať v útočnej aktivite. Univerzál Jakub Suja priviedol Duklu do postavenia mimo hry. Budeme vhadzovať v strednom pásme.

20:29

Andrej Kukuča sa snažil odviesť poctivú prácu. Dostal sa s pukom do ľavého rohu klziska, a tam stroskotal na Saucermanovi.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 19:53.
Košice slávili úspech až pred koncom prvej tretiny. V oboch góloch mal prsty Marek Bartánus a Oceliari sú na tom lepšie po návrate z karantény.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:59

Galamboš zvládol obranný zákrok, ktorým nedovolil poslať puk na bránku v podaní Briana Ihnacaka!

19:23

Košice dali gól!
Opäť bol nespoľahlivý Nick Ross. Držal krok s Košičanmi, ale dovolil odpojiť sa MAREKOVI BARTÁNUSOVI, ktorý svojou strelou premiešal iontovy nápoj Williamsovi. Asistencia: Marek Slovák.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:37

Michal Chovan avizuje ospravedlnenie domácemu brankárovi Williamsovi, pretože na neho vystrelil, keď už bola hra zastavená. Sympatický počin.

18:18

Vadim Pereskokov nemohol sa pustiť do súboja proti Bucovi, pretože na sekundu nechal puk za sebou, keď nespracoval celkom jednoduchú nahrávku.

17:11

Košice dali gól!
Ross krátko na to sa dopustil zaváhania, po ktorom Michalovce prvý raz pykajú. Paršin hodil puk do medzikružia, odkiaľ sa chcel presadiť Slovák. Williams vyrážal pred seba a z bekhendu rozvlnil sieť MAREK BARTÁNUS. Asistencie: Marek Slovák a Denis Paršin.

16:46

Úspešný zákrok si pripísal najnovší muž medzi Zemplínčanmi obranca Nick Ross, ktorý postupoval s Marekom Slovákom a zrazil mu zakončenie.

Reklamná prestávka.

15:35

Devin Williams vysúval lapačku, očakávajúc, že do nej poletí strela hostí. Tú vysielal skúsený borec Michal Chovan. Hra je prerušená.

14:36

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

13:56

Cameranesi sa prekľučkoval v ľavom kruhu a smeroval do streleckého pokusu. Napokon poslal puk do brániaceho Eduarda Šedivého. Celkovo však ostáva nezamestnaný Riečický.

13:02

Zaujímavý pokus domáceho Keränena. Pokúšal sa skórovať k vzdialenejšej tyčke. Riečický sa v tomto smere natiahol za pukom lapačkou, ale neukoristil ho.

12:36

Vylúčenie v tíme HC Košice (L. Romančík – 2 min., napadnutie).

11:20

Žitný si dovolil hrať na krásu a až veľmi presilil útočnú myšlienku! Faith už čakal nahrávku na hokejku, ale to sa nestalo!

10:00

Na ľade Dukly sa hrá rýchlo, ale brankári príliš práce nemajú. Po polovici prvého dejstva je preto skóre 0:0.

09:19

Slovák zachytil puk za Devinom Williamsom a nasledovalo okamžité servírovanie medzi kruhy. Marek Bartánus ho minul.

08:31

Galamboš je hráč, ktorý je predovšetkým stavaný na narušenie rozohrávok súperov. To v tejto chvíli uplatnil a zabral na červenej čiare. Domácich však rýchlo zastavil hvizd rozhodcov. Ofsajd.

Reklamná prestávka.

07:04

Vidíme sériu osobných súbojov v oboch rohoch hracej plochy. Michalovce sa chcú presadiť v útočnom pásme, ale košickí obrancovia ich vytláčajú z palebných pozícii.

06:10

Keränen si vytvoril miesto na manévre s pukom. Obišiel Saucermana, no ten fínskeho protivníka poľahky dohral pri mantineli. Košickému obrancovi vzápätí pomáhal Marek Slovák.

05:42

Dianie sa presunulo k svätyni Michaloviec. Williams zakročil a po prerušení hry sa prvýkrát chytili za pasy Pavlin s Rogoňom. Vylučovať ale nebudeme.

05:12

Roman Faith vyvinul aktivitu smerom dopredu. Zašiel za bránku Košíc, kde si na neho počkal Novota. Vypichol mu puk, ale hneď len pred Žitného.

03:59

Dlhý puk, na ktorý nemal nárok domáci útočník Bruno Mráz. Zakázané uvoľnenie a hra sa presťahuje k brankárovi Williamsovi.

03:10

Przygodski bol dôrazný v strednej tretine a potiahol michalovskú hru za útočnú modrú čiaru. Košickú bránku sa snažil ohroziť Mašlonka. Strela mu nevyšla.

02:02

Košičania sa dopustili chyby pred vlastnou bránkou. Túto situáciu zapríčinil Novota. Následne Galbavý zakončil z otočky. Riečický sa dotkol puku pravým betónom.

01:18

Pomerne nebezpečne vystrelil po zaseknutí a najmä rýchlo Pavel Klhůfek. Williams dostal jeho strelu na vyrážačku a poslal puk do bezpečia.

00:05

Puk trafil čiarového rozhodcu Adama Jurčiaka. Arbiter bol značne otrasený, ale nie je potrebné ošetrovať ho. Opäť ideme hrať.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Dukla Ingema Michalovce: Williams – Ross, Doherty, Suja, Pavlin, Macejko, Bokroš, V. Mihálik – Kukuča, Cameranesi, B. Mráz – R. Faith, Erkinjuntti, Žitný – Keränen, Galamboš, Galbavý – Mašlonka, Buc, Przygodski.
Trenér: Tomek Valtonen.

HC Košice: Riečický – Saucerman, Snuggerud, L. Romančík, Cibák, Šedivý, Novota, Marián Štec – Bartánus, M. Slovák, Paršin – M. Mrázik, B. Ihnacak, McPherson – Pereskokov, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Linet, Jokeľ.
Trenér: Kalle Kaskinen.

Rozhodca: Moller, Orolín – Ordzovenský, Jurčiak..
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 36. kola Tipos extraligy medzi Michalovcami a Košicami.

Michalovce
sa pred odchodom do karantény rozlúčili so súťažou výhrou nad Prešovom 4:3. Štrnásť dní čakali Zemplínčania na spätný príchod do hry. Medzitým Dukla odprevadila útočníka Pavla Regendu na ZOH do Pekingu. Mužstvo trénera Valtonena je na štvrtej priečke a nazbieralo 63 bodov. Stretnutie sa odohrá bez prítomnosti divákov, keďže klubu ešte plynie trest za udalosti po súboji so Spišskou Novou Vsou zo 14. januára.

Košice sú na tom rovnako ako michalovský súper. Ich posledný duel sa uskutočnil tiež pred dvomi týždňami, no na rozdiel od Zemplínčanov oni prehrali hladko na Spiši 1:5. Oceliari uzatvárajú prvú šestku tabuľky s 52 bodmi, no majú o dve stretnutia menej. Košičania čas strávený v karanténe využili na posilnenie súpisky. Z Banskej Bystrice prišiel zakončovateľ Brian Ihnacak.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

HK DUKLA Ingema Michalovce – HC Košice

1:4

konec (0:2, 1:2, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Suja (Buc) – 18. Bartánus (M. Slovák, Paršin), 20. Bartánus (M. Slovák), 36. Chovan (B. Ihnacak), 40. Šedivý (Pereskokov, Cibák)

HK DUKLA Ingema Michalovce: Williams – Ross, Doherty, Suja, Pavlin, Macejko, Bokroš, V. Mihálik – Kukuča, Cameranesi, B. Mráz – R. Faith, Erkinjuntti, Žitný – Keränen, Galamboš, Galbavý – Mašlonka, Buc, Przygodski.
Trenér: Tomek Valtonen.

HC Košice: Riečický – Saucerman, Snuggerud, L. Romančík, Cibák, Šedivý, Novota, Marián Štec – Bartánus, M. Slovák, Paršin – M. Mrázik, B. Ihnacak, McPherson – Pereskokov, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Linet, Jokeľ.
Trenér: Kalle Kaskinen.

Rozhodčí: Moller, Orolín – Ordzovenský, Jurčiak.

Průběh zápasu
1. třetina
12:36 KOS 2 L. Romančík, napadení
17:11 KOS 0:1 Bartánus (M. Slovák, Paršin)
19:23 KOS 0:2 Bartánus (M. Slovák)
Po 1. třetině
2. třetina
24:26 MIC 1:2 Suja (Buc)
26:58 KOS 2 Snuggerud, držení
34:19 MIC 2 Cameranesi, sekání
36:00 KOS 1:3 Chovan (B. Ihnacak)
39:02 KOS 1:4 Šedivý (Pereskokov, Cibák)
Po 2. třetině
3. třetina
44:51 MIC 2 Galbavý, hákování
48:25 MIC 2 Doherty, hrubost
57:19 MIC 2 Doherty, hrubost
KOS 2 Cibák, sekání
Konec