Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Hradec Králové

konec

01.02.2022, 10:30 • Radek Barkman

Tisková konference je tímto u konce, děkuji vám za pozornost a přeju příjemný zbytek dne. (10:46:41)
Koubek pokračuje: Jak je možné, že nějaká řídící komise najednou změní los? Bohemians vytvořili tlak, aby využili slabého místa v našem klubu. Páky se napnuly a neustále se mele. Nový svaz, který by měl absolutně chránit zájmy klubu, tak najednou změní vylosování. Jsou to jednoznačně staré pořádky. Nějaká argumentace, že musí být vyhřívaný trávník? To není pravda, na předpisy jsem se díval. Nový svaz by určitě takto pracovat neměl. To je osobní názor trenéra Koubka.
Koubek a Michal Petrák o pohárovém zápase na Bohemians: Včera nám přišlo rozhodnutí řídící komise ohledně toho, že by se mělo hrát v Ďolíčku. Sejde se naše představenstvo a proti tomuto rozhodnutí se nejspíš odvoláme. Jasná zpráva pro naše fanoušky, my to tak nenecháme.
Koubek o případném pokračování: Je tam pak samozřejmě ještě čtvrtý atribut a to je moje manželka. Ta se na moje případné pokračování moc netváří. Prý má velký kufr a už ho začíná plnit. (smích)
Koubek o svém konci po sezoně: Debaty samozřejmě nějaké probíhají. Od začátku říkám, že jsem do Hradce přišel na rok a mám smlouvu na rok. Nemám zatím důvod k jiným úvahám. Říkal jsem také, pokud bude mít Hradec zájem, nikdy neříkej nikdy. Musím ale počkat sám na sebe, na stav kádru i na náš bodový výsledek v této sezoně. Toto jsou tři hlavní atributy, které budu zvažovat.
Koubek: Ten bodový polštář je dobrý a o to se hraje lépe. Nejsme pod bezprostředním tlakem. V posledních zápasech ale těch bodů nebylo moc, pod co se určitě podepsal i složitější los. Po Plzni ale pro nás přijdou velmi klíčové zápasy.
Koubek o bonmotech před startem jara: Budeme ty bodíky ještě muset sbírat velmi intenzivně, stále jich je málo. Jsme si vědomi toho, že je před námi ještě náročná a složitá cesta. Ve středu je to pořádně našlapané a skupina o záchranu je pod námi pouze o šest bodů. Hrajeme se Slavií, Plzní a v uvozovkách s Mladou Boleslaví. Dobře víme, že není ještě vyhráno a těch oříšků, o kterých jsem mluvil v létě, musíme ještě nasbírat dost. Samozřejmě je naším cílem udržet se ve střední skupině. Jsou tam za námi ale velké ryby jako Liberec nebo České Budějovice či Olomouc. Na první skupinu nemyslíme, víme, že jedeme trochu nad plán. Udržení se ve střední skupině je nad plán.
Koubek o boji o titul: Když se narychlo zamyslím, tak favorizuju Slavii.
Koubek o základní sestavě: Tím, že vypadl Pavel Dvořák, tak se na té špici etabloval Erik Prekop. Chybí nám ale kvůli kartám i další hráči. Petr Kodeš nebude moci nastoupit, a tak dále. Sestava je na devadesát procent hotová, ale blíží se to té generálce.
Koubek o zdravotním stavu hráčů: Otto Urma je na tom trochu hůře, zatím jen rehabilituje na přístrojích. Pavel Dvořák už je ve vydatném pohybu a jeho návrat vypadá dobře. Nesmíme to ale uspěchat, nicméně trénuje.
Koubek o nových hráčích a dorostencích: Máme dva příchozí borce z druhé ligy. Přišel Jakub Kučera z Líšně a vytáhli jsme Jurčenka a Kutíka. Jakou budou hrát roli ti dva mladíci, to se uvidí. Jsou ve fázi adaptace a vedou si velmi dobře. Dostali poměrně velkou porci času a stávají se postupně hodnotnými členy kádru. Ligu začneme se zkušenější formací, pokud by ale nastal nějaký výpadek, tak jsme v přípravě poznali, že na to má.
Koubek o absenci Beauguela: Všichni víme, že další alternativou je Tomáš Chorý, což je další velmi dobrý a silový útočník. Žádné oslabení tam nevidím. Možná, že Beauguel má jiný způsob hry a je třeba více do kombinace. Oba to jsou dobří hráči a typy, které mají vysokou účinnost ve vápně. Pokud by nehrál Beauguel, který měl skvělý podzim, může to být pro Plzeň oslabení, ale žádný rozdíl tam vlastně nevidím i s Tomášem Chorým.
Koubek o zápasu s Plzní, kde sám coby trenér působil: Těšíme se samozřejmě moc. Zápas s Viktorií je dobrou konfrontací. Můžeme si ověřit, jak na tom po pauze jsme. Jdeme do toho s tím, že není proč si říkat, že tam nemůžeme uspět. Jsou sice favorit, ale určitě máme šanci. Jestli je to pro mě extra motivace, že jsem tam působil? Není, beru to jako utkání na půdě favorita a těžkého soupeře.
Koubek: Pokud mám zhodnotit krátkou zimní přípravu. Myslím si, že se nám příprava vydařila. Vyhýbala se nám zranění a vlastně i strašák covidu-19. Pokud jde o náplň, ta byla jednoduchá. Příprava trvala pět týdnů. Prvních čtrnáct dnů objem, síla a herní kondice a následovalo Turecko, kde jsme byli jedenáct dnů. Máme teď fázi konečného vyladění před duelem s Plzní. Zatím panuje spokojenost.
Před novináře přichází trenér Miroslav Koubek.
Fotbalisté Hradce Králové patří aktuálně k nejpříjemnějším překvapením právě probíhajícího ročníku FORTUNA:LIGY. Coby nováček soutěže se totiž aktuálně drží na sedmém místě se ztrátou jediného bodu na Mladou Boleslav.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Tisková konference FC Hradec Králové

konec