Menu

Hokej

NHL

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings

2:3

po s.n. (0:1) (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

29.01.2022, 01:07 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.55 4.6 4.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ještě doplním, že duel sledovalo 18 369 diváků. (04:00:23)
Tři hvězdy utkání:

1. Calvin Pickard (DET) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%
2. Jake Guentzel (PIT) – 2+0
3. Lucas Raymond (DET) – 0+0
Česká a slovenská stopa v utkání

Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 10:26
Filip Zadina (DET) – 1+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 14:09
Filip Hronek (DET) – 0+0, -1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:35
Kdo se postavil do brankoviště?

Calvin Pickard (DET) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 65:00
Casey DeSmith (PIT) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 64:57
Střely na branku: 38 – 32
Je konec! Detroit nakonec vítězí po nájezdech a připisuje si cenné dva body! Jako jediný z pěti střelců totiž uspěl Lucas Raymond. Hostující gólman v nájezdech pouze podtrhl svůj vynikající výkon.

Konec zápasu.

Lucas RAYMOND - 2:3

V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
Autorem vítězného nájezdu je LUCAS RAYMOND!

3. série 0:1

Je hotovo! Letang střílel z těsné blízkosti brankáře a ten vytáhl další dobrý zákrok!

2. série 0:1

Dylan Larkin zkoušel zamířit nad beton, ale DeSmith se štěstím zasáhl!

2. série 0:1

Sidney Crosby mířil mezi betony, ale hostující brankář jeho pokus zastavil!

1. série 0:1

Raymond si pohrál s brankářem, stáhl si kotouč a poslal puk za jeho záda!

1. série 0:0

Jako první se rozjel Jake Guentzel, ale bekhendový blafák zakončil střelou nad branku.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:58

Z poslední akce prodloužení ještě zakončoval Moritz Seider, jehož rána zápěstím směřovala do lapačky domácího brankáře.

64:00

Casey DeSmith se znovu skvěle roztáhl v brankovišti a zastavil přihrávku směřující před takřka opuštěnou klec! Domácí gólman dnes září!

63:36

Nick Leddy poslal přihrávku na rozjetého Dylana Larkina, který vlétl do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu netrefil branku.

63:03

Penguins se dostali do útočného pásma, ale Malkina od kotouče odstavil Filip Hronek.

62:26

Do útoku se hnal Carter, který si neporadil se zpracováním a kotouč mu následně utekl k zadákům v bílých dresech Red Wings.

62:00

Bertuzzi si krásně navedl puk do středu, počkal si až obránce zabrzdí a vypálil zápěstím. Jeho pokus ale skončil vedle zadní tyčky.

61:12

Sidney Crosby už je zpátky na ledě a ihned se vydal do útoku. Celou akci zakončil Rust, ale netrefil mezírku mezi betonem a přední tyčkou.

60:38

Casey DeSmith vytáhl neskutečný zákrok! Larkin měl po brejku před sebou takřka prázdnou branku, ale DeSmith se roztáhl a schoval puk v lapačce!

60:10

Letang projel v úvodu prodloužení po levém křídle do zakončení, ale nepřekvapil brankáře Detroitu.

60:01

Začalo prodloužení.
Střely na branku: 37 – 28
Třetí třetina končí! Šedesát minut nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Hned v úvodu třetí části totiž svým druhým zásahem v utkání vyrovnal Jake Guentzel. O vítězi tak rozhodne až prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:34

Detroit se v závěru utkání tlačil do útočného pásma, ale Robby Fabbri byl příliš netrpělivý a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.

59:03

Larkin se natlačil do zakončení z mezikruží, ale DeSmith jeho ránu výborně vyrazil do rohu ledové plochy.

58:19

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Moritz Seider – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., hrubost).

58:19

Seider se u vlastní branky pustil do potyčky s Crosbym. Německý hokejista byl hodně agresivní a troufl si na hvězdného kapitána Penguins.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:28

Casey DeSmith si pohlídal nahození od modré čáry a zajímavým zákrokem vyrážečkou přizvedl puk do ochranné sítě. Vhazuje se po jeho pravici.

57:10

Lucas Raymond z pravé strany útočného pásma bekhendem nahodil puk před domácí klec, ale nikdo v bílém na prudkou pobídku nedosáhl.

56:45

Crosby vyslal oblouček na útočnou modrou čáru, ale tam se stačil vrátit Filip Hronek, který nepustil hokejisty Penguins do útočného pásma.

56:18

Sidney Crosby dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud zakončil příklepem. Jeho rána rozvlnila jen boční síť.

55:32

Larkin se prosmýkl do útočného pásma, kde se ještě zbavil soupeře, ale už nedokázal přesně zamířit.

55:03

Pickard chyboval při rozehrávce zpoza branky, ale zadáci Detroitu rychle dostoupili domácí hráče a menší zaváhání svého brankáře napravili.

54:37

Rust se před brankou Detroitu dostal k volnému kotouči, který nahodil na branku, jenže tam byl pozorný Pickard. Pittsburgh v dosavadním průběhu třetí části vyslal na klec Red Wings už třináct střel.

54:06

Pius Suter číhal na přihrávku mezi kruhy, ale Ruhwedel k němu kotouč pojít nenechal. Domácí se poté tlačili vpřed, ale u puku se dlouho neohřáli.

53:36

Seider poslal přihrávku před branku, kde číhal Dylan Larkin, ale hostující hráč puk ze vzduchu nedokázal sklepnout na branku Pittsburghu.

53:10

Domácí se ve třetí třetině aktivně tlačí do útoku, ale obrana Detroitu zatím stále odolává. Čeká nás velmi dramatická koncovka utkání.

52:26

Dumoulin z pravé strany útočného pásma nahodil puk bekhendem před klec Detroitu, ale nikdo v černém dresu Penguins na jeho pobídku nedosáhl.

52:06

Domácí celek pokračuje v silném tlaku i po skončení přesilové hry. Heinen zpoza branky vymyslel přihrávku mezi kruhy, ale radost domácím opět pokazil maskovaný muž Pickard.

51:47

Hosté v plném počtu.

51:09

Detroitu se povedlo vyhodit puk přes celé kluziště za branku Penguins. Domácí hráčům už v přesilové hře na rozhodnutí moc času nezbývá.

50:55

Kris Letang si vybruslil do střelecké pozice, odkud vyslal zajímavý pokus zápěstím, ale Pickard vytáhl další jistý zákrok. Vhazuje se po jeho pravé ruce.

50:08

Malkin sklepl puk mezi kruhy pro Rusta, který se pohotově opřel do zakončení, ale jeho ránu srazil dobře postavený zadák do ochranné sítě.

49:47

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 2 min., hákování).

49:34

Heinen projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend a zakončil zápěstím. Jeho projektil směřoval přímo do lapačky brankáře.

49:03

Kris Letang si vzal puk za vlastní brankou a chtěl přenést hru na Boyla. Druhý jmenovaný si ale nepotykal s převzetím kotouče.

48:26

Casey DeSmith rozehrál na levou stranu, kde si pro puk sjel Jevgenij Malkin. Ruský útočník je v dnešním duelu aktivní a snaží se hrozit.

48:00

Pittsburghu se nepovedl přechod do útoku a přihrávka na pravou stranu skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Detroitu.

47:28

Dominik Simon vybojoval v útočném pásmu puk pro Cartera, který bez přípravy zakončil příklepem. Jeho ránu ale gólman Detroitu vykopl.

47:06

Casey DeSmith si dal pozor na dělovku od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

46:41

Letang vyhodil puk odrazem o mantinel ven z obranného pásma, ale k puku se opět dostali jen hokejisté Detroitu, kteří v posledních minutách zmírnili nástup Penguins.

46:12

Marcus Pettersson se otočil na modré čáře, přehodil si puk na forhend a nahodil jej na branku. Jeho pobídku pozorný gólman udržel ve výstroji.

45:45

Kris Letang se stáhl do rohu obranného pásma, kde vybojoval kotouč a pomohl si přihrávkou do zadních řad.

45:12

Malkin projel po pravém křídle do útočného pásma, našel Dumoulina, který ruskému hráči ještě vracel přihrávku, nicméně nikdo nakonec nezakončil.

44:36

Dylan Larkin se z levého kruhu opřel do odraženého kotouče, ale jeho rána prolétla kousek od poloprázdné branky. Domácí měli i kus štěstí.

44:12

Detroit se dostal do útočného pásma, kde hráči v bílém získali puk a dostali se do zakončení. Domácí brankář ale udržel beton u levé tyčky.

43:35

Hronek měl opět problémy s rozehrávkou z obranného pásma a málem daroval kotouč Guentzelovi. Český obránce puk se štěstím odehrál odrazem o mantinel.

43:03

Kris Letang dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově napřáhl ke střele příklepem, ale opět trefil prostor, kam se stačil přesunout brankář.

42:35

Boyle projel do útočného pásma, kde napřáhl ke střele příklepem, nicméně jeho dělovka mířila jen do lapačky připraveného gólmana. Penguins ve třetí části kralují dění na ledě.

42:06

Malkin nahodil puk mezi kruhy, kde jeho pobídku tečoval Evan Rodrigues, ale hostující brankář reflexivně zakročil pravým betonem.

41:29

Brian Dumoulin napadal rozehrávku soupeře, jenže od jeho hokejky se kotouč odrazil mezi diváky. Sudí vytáhli vhazování do středního pásma.

41:02

Hostující brankář vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Na jeho pobídku si sjel Larkin, jenže se nesetkal s pomocí svých spoluhráčů.

40:27

40:27 Jake GUENTZEL - 2:2

40:27

Pittsburgh právě vstřelil branku!
A to se Pittsburghu daří hned v úvodu závěrečné periody! Crosby v útočném pásmu atakoval Hronka, získal puk a poslal jej mezi kruhy, odkud JAKE GUENTZEL přidal svůj druhý zásah! Asistence: Sidney Crosby.

40:10

Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek potřebuje v závěrečné periodě dnešního souboje pořádně zabrat.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:56.
Střely na branku: 22 – 23
Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách je na tom o kousek lépe hostující Detroit. Za domácí sice v přesilovce vyrovnal Jake Guentzel, ale Penguins následně zahodili další šance. Detroit v závěru třetiny domácí zmar v zakončení potrestal, když se v přesilovce trefil český útočník Filip Zadina. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:26

Michael Matheson nahodil puk do rohu útočného pásma, ale obránci Detroitu byli v následném souboji důraznější a vyhodili puk do bezpečí.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:35

Larkin dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud ještě přihrál mezi kruhy, čímž dokonale zaskočil také své spoluhráče.

38:06

Také Jevgenij Malkin se tlačil do útočného pásma, jenže na modré čáře je zastavil důrazný Seider. Pittsburghu se dnes nedaří.

37:32

Hosté pořádně zariskovali při rozehrávce v obranném pásmu a málem nabídli kotouč hokejistům Penguins. Hráči v černém se ale do zakončení nedostali.

37:02

Crosby se okamžitě tlačil do útočného pásma se snahou o bleskovou odpověď, ale obránce mu na poslední chvíli přečetl finální kličku mezi kruhy.

36:31

36:31 Filip ZADINA - 1:2

36:31

Detroit právě vstřelil branku!
Také Detroit využívá přesilovou hru a bere si zpět své ztracené vedení! V prostoru před brankou Penguins se nejlépe zorientoval FILIP ZADINA, který doklepl odražený kotouč do branky! Asistence: Michael Rasmussen, Nick Leddy.

36:06

Domácí zadáci získali v obranném pásmu kotouč a bez váhání jej poslali přes celé kluziště. Detroit se zatím v přesilovce k zakončení nedostal.

35:45

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., hákování).

35:36

Larkin nahodil puk za branku Pittsburghu, ale tam neměl nikoho v bílém dresu. Domácí zadáci tak získali kotouč pro sebe a mohou se vydat vpřed.

35:03

Carter z obranného pásma vyhodil puk, ale jeho vyhození skončilo až na zakázaném uvolnění. Vhazování se tak vrátí zpět před klec domácích.

34:29

Jevgenij Malkin si na pravé straně útočného pásma našel odražený puk a ihned zakončil. Pickard puk viděl na poslední chvíli, ale přesto zakročil.

34:00

Sidney Crosby nabral rychlost ve středním pásmu, vlétl do pásma útočného, kde zakončil bekhendem, ale Pickard vytáhl další skvostný zákrok!

33:24

Brian Dumoulin ve středním pásmu vybojoval odražený puk, sklepl jej na křídlo, kam spěchal Boyle, ale jeden z hráčů Red Wings puk v souboji poslal na střídačku.

33:03

Brian Dumoulin dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, dostal se do útočného pásma, ale jeho pokus zastavil Calvin Pickard betonem.

32:36

Hosté v plném počtu.

32:10

Penguins se dostali do útočného pásma, kde si hráči v černém vyměnili krátké přihrávky, ale nikdo z nich tentokrát nezakončil.

31:26

Jevgenij Malkin se zjevil sám mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, ale hostující brankář Pickard si proti němu výborně povyjel a předvedl dosud nejlepší zákrok utkání!

31:03

Letang střílel z vynikající pozice, ale jeho rána zápěstím prolétla kolem přední tyč. Penguins se přesto nadále drží v útočném pásmu.

30:36

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).

30:23

John Marino projel přes modrou čáru ještě před kotoučem a čárový rozhodčí musel odpískat postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.

30:00

Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme na branky velmi chudé utkání. Pittsburgh je ale po změně stran aktivnějším týmem.

29:28

Crosby z levé strany přihrál na pravý kruh, odkud zakončoval Guentzel, ale do rány domácího tahouna se postavil obránce, který puk srazil k mantinelu.

29:03

Casey DeSmith si bez problémů pohlídal nahození z levé strany a jednoduše ukryl kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.

28:26

Evan Rodrigues objel branku Detroitu a od hrazení přihrál na modrou čáru. K jeho pobídce se už nikdo v tmavém dresu Penguins včas nedostal.

28:03

Lucas Raymond z pravého kruhu zakončil příklepem, ale DeSmith jeho ránu dobře viděl a s přehledem dokázal zasáhnout.

27:15

Detroit se ubránil jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma, kde se hosté moc dlouho neohřáli a už se znova musí soustředit na obranu.

26:39

Brian Dumoulin číhal na přihrávku na levý kruh, ale přihrávka jeho směrem nakonec nedoputovala.

26:12

Pittsburgh se dostal do útočného pásma, nicméně další zakončení zatím nepřišlo. Přihrávku z pravé strany si obrana Detroitu dobře pohlídala.

25:54

25:54 Jake GUENTZEL - 1:1

25:54

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Domácí celek využívá přesilovou hru a nachází recept na pozornou obranu soupeře. První dělovku od modré čáry hostující brankář vyrazil jen před sebe a důrazný JAKE GUENTZEL puk dorazil za jeho záda! Asistence: Jevgenij Malkin, Sidney Crosby.

25:03

Hosté hned v úvodu oslabení získali kotouč v obranném pásmu a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Pittsburghu.

24:43

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Michael Rasmussen – 2 min., krosček).

24:10

Rust se před klecí Detroitu dostal k volnému kotouči a pohotově zakončoval, ale jeho rána skončila na betonu skvěle postaveného brankáře!

23:39

Zach Aston-Reese se dostal za branku Detroitu, kde ustál souboj s obráncem a přihrál na modrou čáru. Jeho pobídka ale nenašla adresáta.

23:06

Evan Rodrigues dostal přihrávku do jízdy na pravou stranu a dostal se do útočného pásma. Jeho pokus příklepem skončil vedle zadní tyčky.

22:32

Jevgenij Malkin se dostal k odraženému puku, tělem si dělal prostor, ale zakončit se mu stejně nepovedlo. Obránce v bílém dresu ruskému hráči zvedl hokejku.

22:06

Detroitu se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazování se přesune zpátky před hostující klec.

21:37

Marino spěchal do útočného pásma, jenže na modré čáře nechal puk za sebou a připravil Penguins o zajímavě vypadající aki.

21:09

Larkin projel po křídle do útočného pásma a vyslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy. K jeho pobídce se nikdo ze spoluhráčů neprobil.

20:31

Jake Guentzel si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil příklepem, ale jeho pokus orazítkoval brankovou konstrukci!

20:10

Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se dostal do ofenzivy, ale nikdo v tmavém dresu v úvodu třetiny nezakončil.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:00.
Střely na branku: 4 – 11
První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Detroit! Hosté byli během první části aktivnější a domácí celek výrazně přestříleli. Přesto si na zásah museli počkat až na závěr třetiny, kdy se díky důrazu v předbrankovém prostoru prosadil Givani Smith.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Sidney Crosby se chtěl uvolnit na modré čáře, kde si puk přehodil na forhend, ale nedokázal zakončit kolem obránce. Detroit se tak ubránil.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

18:19

18:19 Givani SMITH - 0:1

18:19

Detroit právě vstřelil branku!
Detroit se krátce před koncem první třetiny dostává do vedení! Hosté předvedli dobrý tlak do branky a slaví úspěch. K odraženému puku se v pádu dostal GIVANI SMITH a dostal puk za záda domácího brankáře! Asistence: Sam Gagner, Joseph Veleno.

18:03

John Marino zvládl bruslařský souboj v obranném pásmu, získal volný kotouč a bekhendem jej dostal za modrou čáru. Domácí ale potřebují být kreativnější.

17:29

Hráči Penguins se dostali ven z obranného pásma a odehráli puk za branku Detroitu. Čárový rozhodčí ale odhalil zakázané uvolnění.

17:00

DeSmith musel po delší době zasahovat. Domácí brankář měl v tomto případě čistý výhled a bez problémů zastavil ránu od modré čáry.

16:29

Chad Ruhwedel nahodil puk od modré čáry. Před brankou jeho pobídku tečoval Zach Aston-Reese, ale hostující brankář vytáhl vynikající zákrok.

16:03

Lucas Raymond na levé straně vybojoval puk a odehrál jej za branku Penguins. Nikdo v bílém dresu se k jeho pobídce přes Mathesona nedostal.

15:29

Pittsburgh se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v tmavém dresu se nedostal do zakončení. Defenziva Detroitu proti hráčům v černém skvěle vystupuje.

15:03

Jordan Oesterle zariskoval rozehrávkou o mantinel z obranného pásma. Jeho pobídku vystihl Rodrigues, ale Penguins o puk ihned přišli.

14:26

Detroit nyní jen nahodil puk do útočného pásma a hokejisté v bílém následně vyrazili na střídačku. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.

14:03

Crosby poslal zadovkou nebezpečnou přihrávku před branku Detroitu, kam se tlačil jeho spoluhráč, ale gólman Red Wings puk odpálil do bezpečí.

13:24

Evan Rodrigues kličkouval v útočném pásmu, přehodil si kotouč na forhend a zakončil. Jeho pokus ale skončil na betonu pozorného brankáře.

13:12

Pittsburgh se dostal do útočného pásma, kde si domácí vyměnili několik přihrávek u hrazení, ale jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou.

12:29

Marino nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale brankář Detroitu si dal na jeho nahození pozor a puk sklepl k mantinelu.

12:03

Malkin projel po levém křídle do útočného pásma, kde zakončil zápěstím, ale hostující brankář proti němu zasáhl vyrážečkou.

11:36

Marino vybojoval kotouč u hrazení a pod tlakem jej po mantinelu vyhodil do středního pásma. Pittsburgh se v dnešním duelu moc nedostává do útoku.

11:12

Joseph Veleno nahodil puk po hrazení za branku soupeře, ale jeho pobídka skončila na hokejce pozorného brankáře Penguins.

10:26

Dylan Larkin se před brankou Pittsburghu dostal k odraženému puku, který si přehodil na bekhend a chtěl zakončit. Jeho pokus skončil nad brankou.

10:11

Domácí v plném počtu.

09:27

Detroit přišel o kotouč v útočném pásmu a obrana Penguins puk bez problémů vyhodila do pásma středního. Zatím sledujeme opatrné utkání.

09:06

Hosté se v přesilovce usadili v útočném pásmu, ale zatím se prakticky nedostávají do zakončnení. Defenziva Penguins hraje skvěle.

08:11

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jeff Carter – 2 min., podrážení).

08:03

Brian Dumoulin na modré čáře získal puk a poslal jej do pásma středního. K jeho přihrávce se hnal Jevgenij Malkin, ale ten puk dlouho neudržel.

07:38

Hostující brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození u mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.

07:10

Pittsburgh se dostal do útočného pásma, ale nikdo v tmavém dresu od modré čáry nedokázal zakončit. Defenziva Detroitu s přehledem odehrála puk do bezpečí.

06:32

Rust vyvezl puk z obranného pásma na červenou čáru, odkud jej bekhendem nahodil do pásma útočného. K jeho pobídce se spoluhráč nedostal.

06:06

Michael Rasmussen objel branku Penguins v útočném pásmu, otočil se kolem branky domácího celku, ale přihrávkou mezi kruhy spoluhráče nenašel.

05:42

Detroit chyboval v rozehrávce, nicméně nikdo v černém dresu Penguins se do útočného pásma nedostal a nedokázal chybu potrestat.

05:10

Detroit se naopak dostal do zakončení. Jordan Oesterle střílel příklepem z levé strany útočného pásma a jeho pokus skončil v lapačce brankáře.

04:40

Domácí se nastěhovali do útočného pásma, ale nikdo v tmavém dresu Penguins nedokázal zakončit.

03:28

Gustav Lindström nahodil puk ze středního pásma do rohu pásma útočného, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů.

03:08

Detroit chtěl překvapit domácí rychlou rozehrávkou, ale defenziv Penguins stála připravená na modré čáře a puk odehrála do bezpečí.

02:26

Malkin protečoval kotouč ven z obranného pásma do pásma středního. K pobídce ruského hráče se ale nikdo v bílém neprobil.

02:06

Bertuzzi se dostal do zakončení v útočném pásmu, ale proti jeho dělovce vystoupil obránce v černém dresu, který střelu od modré čáry zablokoval.

01:37

Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč směřující na Kapanena skončila na zakázaném uvolnění.

01:10

Detroit se nastěhoval do útočného pásma, ale nikdo v bílém se zatím nedostává do zakončení. Obrany obou týmů jsou v úvodu důrazné.

00:39

Sidney Crosby se snažil dostat přes modrou čáru, ale obránce k němu dobře přistoupila odstavil kanadskou hvězdu od kotouče.

00:10

Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Detroit se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levou stranu skončila u hrazení.

00:01

Utkání právě začalo.
Předpokládané sestavy:

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby, Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin, D. Heinen – B. McGinn, J. Carter, Rodrigues – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.

Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Fulcher) – Seider, Oesterle, Hronek, M. Staal, G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin, Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith..
Pittsburgh Penguins

Domácí Pittsburgh je na tom mnohem lépe. Ve čtyřiceti třech duelech získali Tučňáci šedesát bodů a patří jim čtvrtá pozice Východní konference. Na vedoucí Floridu navíc ztrácí jen pět bodů. Doma pak Pittsburgh soupeřům moc body nerozdává. V posledních týdnech navíc Tučňáci prožívají dobré časy. Od poloviny ledna ovládli šest zápasů v řadě. V tom posledním ale doma padli 1:2 v prodloužení se Seattlem. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je Jake Guentzel se čtyřiceti body.
Detroit Red Wings

Detroit v letošním ročníku oproti předchozím sezónám podává dobré výkony. Ve čtyřiceti třech odehraných duelech získali Red Wings čtyřicet dva bodů a patří jim devátá pozice Východní konference. Na osmý Boston ale Detroit ztrácí už devět bodů. Bruins navíc odehráli o tři utkání méně. Detroit se trápí hlavně v obraně. Letos inkasoval už 147 branek. Na kluzištích soupeřů navíc patří mezi nejhorší týmy v celé NHL. V posledním utkání pak Detroit doma padl 5:8 s Chicagem. Nejproduktivnějšími hráči Detroitu jsou Bertuzzi a Larkin. Oba nasbírali už třicet osm bodů.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings

2:3

po s.n. (0:1) (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Guentzel (Malkin, Crosby), 41. Guentzel (Crosby) – 19. Givani Smith (Gagner, Veleno), 37. Zadina (M. Rasmussen, Leddy), rozh. náj. L. Raymond

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Jake Guentzel (PIT)
0:1   Lucas Raymond (DET)
2. série:
0:1   Sidney Crosby (PIT)
0:1   Dylan Larkin (DET)
3. série:
0:1   Kris Letang (PIT)

Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – B. McGinn, J. Carter, Rodrigues – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.

Detroit Red Wings: Pickard (Nedeljkovic) – Seider, Oesterle, Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith.

Rozhodčí: Hebert, Nicholson – Murchison, Daisy

Diváci: 18 369

Průběh zápasu
1. třetina
08:11 PIT 2 J. Carter, podrážení
18:19 DET 0:1 Givani Smith (Gagner, Veleno)
Po 1. třetině
2. třetina
24:43 DET 2 M. Rasmussen, krosček
25:54 PIT 1:1 Guentzel (Malkin, Crosby)
30:36 DET 2 Dylan Larkin, podrážení
35:45 PIT 2 D. Simon, hákování
36:31 DET 1:2 Zadina (M. Rasmussen, Leddy)
Po 2. třetině
3. třetina
40:27 PIT 2:2 Guentzel (Crosby)
49:47 DET 2 Givani Smith, hákování
58:19 DET 2 Seider, hrubost
PIT 2 Crosby, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
DET 2:3 L. Raymond (rozh. náj.)
po s.n.