Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Berani Zlín – HC Litvínov

3:1

konec (1:0, 0:1, 2:0)

29.01.2022, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • 36. kolo • Patrik Hlaváč

To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:05:12)
Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, z čehož obě padly do sítě Davida Čermáka. I díky tomu si žlutomodří připisují zasloužené tři body. Verva neměla vůbec daleko k vyrovnání, v tomto dějství ji ale poměrně dost kosili vlastní vyloučení. Nutno ale uznat, že štěstí dneska stálo na straně hostů, a to hlavně kvůli velkému počtu nastřelených tyček na kontě Beranů.

Konec zápasu.

58:44

Hosté zkoušejí risk hry bez brankáře. K jejich smůle se jim ale zatím ani jednou nepodařilo vystřelit na bránou soupeře, naopak přijít o puk zvládli již několikrát.

57:45

Zbývá něco málo přes dvě minuty ze základní hrací doby a hráčům Vervy začíná poměrně dost téct do bruslí. Moc tomu nepomáhají ani početní výhody, které se na straně hostů doslova hemží.

56:46

Jde vidět, že ševci mají očividně početní výhody velice dobře natrénované. Díky tomu si mohli připsat další gól, k jejich smůle ale Dominik Luža trefil pouze horní tyč.

55:47

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Vopat – 2 min., držení).

55:08

Na druhé straně se o podobný kousek pokusil Vojtěch Riedl. Ani jemu ale nevyšlo prostrčení kotouče mezi betony. V jeho případě se mu ale nepodařilo ani k tomuto prostoru přiblížit.

54:09

Svou rychlost nyní ukázal Jakub Kroupa. Ten se díky ní dostal kolem levého mantinelu až k bráně domácích. Jeho následný pokus mezi betony ale brankář vycítil a žádný prostoru mu tam nenechal.

53:10

Další velkou šanci měl Tomáš Martinec. Ten se pokusil tečovat přihrávku přes brankoviště od jednoho z jeho spoluhráčů. K jeho smůle mu ale kotouč projel těsně pod holí.

52:11

Velkou příležitost vycítil Lukáš Chludil, když získal kotouč na modré čáře. Jeho následný pokus z prostoru mezi kruhy ale těsně minul levou tyč svatyně.

51:12

Ani tato přesilovka není ze strany žlutomodrých vůbec špatná. Chybí tomu ale úspěšná koncovka. Nutno ale uznat, že ani střeleckých pokusů zatím ševci příliš neměli.

50:13

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jakub Kroupa – 2 min., nedovolené bránění).

49:19

Zlín právě vstřelil branku!
A máme tady třetího úspěšného střelce z řad zlínského celku. O gólové zakončení se postaral JAKUB MASAŘ, který zakončoval od levého kruhu. Asistence: Lukáš Chludil.

48:53

Na vhazování po levici Dominika Šarmana získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů. I přesto ale musel zlínský brankář vytáhnout svůj další zákrok.

47:54

Ani ševci si ale nevedou o moc lépe. V tomto případě jejich počínání zastavila jejich vlastní nepozornost, kterou se vystavili do ofsajdu. Nakonec je tato chyba ale nemusí příliš mrzet, jelikož jejich soupeř o pár vteřin později poslal kotouč do zakázaného uvolnění.

46:55

Po delší době se dostala do útoku také Verva. Její útok ale končí poměrně neslavně, jelikož se kotouč, po bloku jednoho z obránců, dostal do ochranné sítě.

45:56

Zlín právě vstřelil branku!
Tak toto je skvěle využitá přesilová hra! O potrestání prvního faulu hostů se postaral PATRIK NÁBĚLEK, který svým nekompromisním zakončením nedal příliš brankáři příliš šancí na úspěšný zákrok.

45:23

Beranům jejich první početní výhoda zatím vychází na výbornou. Už od úvodního vhazování této přesilovky se drží zuby nehty v útočném pásmu.

44:24

Vyloučení v týmu HC Litvínov (Lukáš Hocelík – 2 min., držení).

43:41

Začíná se tu opakovat scénář z minulé třetiny, kdy se Vervě dlouho nedařilo projít přes střední pásmo. I v tomto případě se dokonce hosté často dostávají do zakázaného uvolnění.

42:42

Tak toto byla nádherná přihrávka přes celé kluziště, díky které se dostal Dominik Luža do samostatného úniku. Postaral se o ní Tadeáš Talafa, který dal puku dostatečnou přesnost i razanci.

41:43

Na vhazování po pravici Davida Čermáka získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů. Při následném přesunu přes střední pásmo ale dobře přečetl úmysl soupeře Jakub Velikovský, který zblokoval přihrávku.

40:44

Ani zbytek početní výhody Vervy nepřinesl branku. Vůbec daleko k ní ale neměl Matěj Maštalířský, který pálil z prostoru mezi kruhy. V tomto případě zastavil tuto přizemní střelu gólman svými betony.

40:01

Začala třetí třetina.
Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky již mnohem více vyrovnanější hry. I díky tomu je skóre po dvou třetinách stále nerozhodné. I přes jednu obdrženou branku, můžou být Berani rádi za tento stav, jelikož neměli vůbec daleko k druhému obdrženému gólu.
Další třetina začne přibližně v 13:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:19

Tato početní výhoda Vervě vůbec nevychází. Paradoxně největší šanci měl domácí Lukáš Chludil, který se dostal, díky své dobré defenzivní práci do úniku jeden na jednoho. Rozhodl se, že nic vymýšlet nebude a kotouč prostě vypálí. Jeho zakončení ale trefilo pouze betony gólmana.

38:20

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Velikovský – 2 min., vysoká hůl).

37:09

Do útočného pásma se hrnul Šimon Frömel. Když ale zjistil, že je v útoku zcela sám, jelikož jeho všichni spoluhráči jeli střídat, rozhodl se, že zahodí kotouč a učiní to samé.

36:10

Na buly před gólmanem Zlína vybojovali kotouč hráči z Litvínova. Díky tomu se okamžitě ke střele od modré dostal Prokop Limanovský. Jeho pokus ale trefil pouze jednoho z obránců.

35:11

Za svatyní soupeře dokázal díky svým rychlým nohám vybojovat kotouč Jakub Čechmánek. Jeho následná přihrávka podél mantinelu ale skončila až ve středním pásmu.

34:12

Nekončící tlak hostů vyvrcholil velkým závarem před brankovištěm Šarmana. V jednu chvíli se dokonce nacházel kotouč zcela nehlídaný před těsně před bránou. Nakonec se ale podařilo jednomu z obránců puk vyhodit.

33:11

Tak toto je obrovské obléhání brány soupeře, o které se stará celá lajna Litvínovu. Jedna střela střídá druhou a je v podstatě jen zázrak, že ještě nepadl gól.

32:12

Ke střele od modré se odvážil Stanislav Kunst. K jeho smůle měl ale brankář zcela jasný výhled na jeho pokus, takže mu následný zákrok lapačkou nenadělal žádný velký problém.

31:13

Po zdlouhavém souboji v rohu kluziště, v obranném pásmu hostů, získal kotouč Prokop Limanovský. Jeho pokus o vyhození ale skončil v rukavici jednoho z obránců na modré čáře.

30:14

Tak toto byla šance jako hrom, do které se dostal Jiří Háva. Ten se dostal na levém kruhu ke kotouči jak slepý k houslím. Jeho následný pokus ale skončil těsně na horní tyčí.

29:15

Na vhazování před vlastní svatyní získal kotouč David Skuhrovec. Ani tentokrát ale Verva neohrozí bránu soupeře, jelikož se kotouč dostal na jednu ze střídaček.

28:16

Hostům se opět nedaří přejít přes střední pásmo. Tentokrát je ale důvodem kvalitní defenzivní práce obrany soupeře. Nakonec se pokusil o nahození Marek Slavík, který ale pouze zavinil zakázané uvolnění.

27:17

Před bránou se pokusil dorážet kotouč Matyáš Horský. Na poslední chvíli se ale k puku dostal jeden z obránců, který se zorientoval jen o krapet dříve než zmiňovaný útočník.

26:18

Zpoza vlastní brány zakládá další útočné tažení Beranů Patrik Nábělek. To nakonec ale končí soubojem na druhé straně kluziště, za svatyní Čermáka.

25:19

Tak nyní měl gólman Litvínova obrovské štěstí. Od modré čáry totiž pálil ostře Jakub Velikovský. Jeho pokus nebyl mířený vůbec špatně, bohužel pro něho ale trefil pouze tyčku.

24:20

O opravdu tvrdý hit se nyní postaral Jakub Kroupa, který doslova přimáčkl jednoho z hráčů soupeře k mantinelu. Ten se jen s těží zvedá a odjíždí na střídačku.

23:21

Litvínov právě vstřelil branku!
Tak přece jenom se hostům podařilo se dostat do útoku. Po dlouhé době jejich přesun neskončil zakázaným uvolněním, čehož okamžitě využívá MAREK SLAVÍK a vyrovnává. Asistence: Lukáš Stehlík a Lukáš Hocelík.

22:42

Hosté mají v posledních minutách velké problémy se zakládáním útočných akcí. Jedno zakázané uvolnění střídá druhé a na hráčích na ledě jde poznat, že by již potřebovali střídat.

21:43

Na vhazování po pravici Davida Čermáka získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů. Nahození do útočného pásma ale nevyšlo Vervě úplně podle představ, jelikož kotouč získal soupeř.

20:44

O nebezpečnou střelu z jízdy se postaral Šimon Frömel. Ten se díky svým hbitým nohám protáhl podél pravého levého mantinelu až téměř k bráně.

20:01

Začala druhá třetina.
Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky lehké převahy ze strany domácího celku. Díky tomu se dostali do jednobrankového vedení právě ševci. O to se postaral čtyři minuty před koncem Jakub Čechmánek. Právě po tomto gólu nastalo velké obléhání svatyně Vervy, ani přesto jsme ale další branku neviděli.
Další třetina začne přibližně v 12:45.

20:00

První třetina skončila.

19:38

V závěru úvodní třetiny tady mámě opravdu velké obléhaní svatyně Vervy. Tentokrát se dostal k zakončení z druhé strany útočného pásma Vojtěch Riedl, ani on ale nepřekonal Čermáka.

18:39

Na buly v útočném pásmu ševců získali puk právě domácí. Díky tomu se okamžitě mohl napřáhnout Jakub Čechmánek. Jeho pokus ale trefil pouze střed těla brankáře.

17:40

Tak toto byla opravdu hodně špatná přihrávka, o kterou se postaral Jakub Velikovský. Ten vyslal kotouč přes celé kluziště tak nešikovně, že nenašel žádného ze svých spoluhráčů, načež sudí píská zakázané uvolnění.

16:41

Na vhazování po levici Davida Čermáka získali kotouč jeho spoluhráči. Ve středním pásmu se ale dostal k puku díky dobrému nápadní Lukáš Heš.

15:42

Zlín právě vstřelil branku!
A máme tady první gól dámy a pánové! Do úniku dva na jednoho se dostal se svým spoluhráčem JAKUB ČECHMÁNEK. Právě jmenovaný hráč se rozhodl pro zakončení, a to do pravého horního růžku, který si brankář nepohlídal.

14:48

Ani tentokrát se hostům nepodařilo vyprodukovat žádnou střelu, a to i přesto, že se usadili v útočném pásmu na poměrně nekrátkou dobu.

13:49

O střelu z velkého úhlu se postaral Jiří Háva. Jeho pokus ale trefil pouze boční síť svatyně. I přesto se ale právě tento hráč dostal opět k puku.

12:50

Ukázkovou individuální akci předvedl Marek Slavík. Ten projel celou zlínskou obranou jako nůž máslem, díky čemuž se dostal do samostatného úniku. Na poslední chvíli ho ale připravil o puk jeden z dotírajících obránců.

11:51

Na vhazování po pravici Dominika Šarmana získali kotouč opět hosté. Tentokrát se jim ale podařilo se i usadit v útočném pásmu. Kromě střely Lukáše Stehlíka se jim ale mnoho dalších pokusu vyprodukovat nepodařilo.

10:52

Po ztrátě pásma se Vervě zatím nepodařilo se usadit v útočném pásmu, natož vytvořit nějakou zajímavou kombinaci. Nyní se ale dostal k zakončení od pravého kruhu Lukáš Stehlík.

09:53

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Patrik Nábělek – 2 min., podrážení).

08:36

O další střelu se postaral Richard Marek. V jeho případě ale pálil z poměrně dost velkého úhlu takže šance na úspěch byly poměrně dost malé. K jeho smůle ale navíc ani netrefil bránu soupeře.

07:37

Za svatyní hostů dokázal vybojovat kotouč Lukáš Chludil. Následná přihrávka jednoho z jeho spoluhráčů ale nedopadla zrovna dvakrát dobře.

06:38

Do dalšího útočného tažení se hnal Dominik Luža. Na modré ho ale zastavil jeden z obránců soupeře, kvůli čemuž vystavil jednoho ze svých spoluhráčů do ofsajdu.

05:39

Z bezprostřední blízkosti pálil Jakub Masař, který obdržel přihrávku zpoza brány. I přesto, že stál přímo před brankovištěm se mu ale nepodařilo Čermáka překonat.

04:40

Ani toto zakončení z hole Davida Skuhrovce nedopadlo o moc lépe. V tomto případě měl ale ke vstřelení branky mnohem blíže, jelikož se mu podařilo brankáře položit na zem.

03:41

Rovnou z úvodního buly této početní výhody se dostal ke střele David Skuhrovec, jeho pokus ale zastavil gólman lapačkou. Na následném vhazování získali kotouč domácí, kteří vyhazují.

02:42

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Velikovský – 2 min., hákování).

01:43

Z vlastního obranného pásma zakládá akci Vojtěch Riedl. Díky tomu se dostal k zakončení od levého kruhu Matyáš Dědek, který ale těsně minul horní tyč.

00:44

Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč Marek Slavík. Následný útok jeho spoluhráčů ale příliš oslnivý nebyl, jelikož přišli o kotouč ihned po nahození za bránu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

PSG Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C) – Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Chludil, Marek, Čechmánek
Trenér: Juraj Jurík

HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva – Kočárek, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Maštalířksý, Šprynar, Skuhrovec, Slavík
Trenér: Radek Mrázek

Rozhodčí: Hradil, Blaha – Čelechovský, Hübl.
PSG Berani Zlín
Domácím Beranům se v posledních pěti utkáních příliš nedařilo. Naposledy na body dosáhli před třemi zápasy. Od té doby ale jejích výkony byly přímo bídné, čehož je největší důkaz obrovský debakl s Oceláři, kdy prohráli ševci s rozdílem rovnou devíti gólů. Takovéto počínání je odsunulo během pouhých pár zápasů z deváté až na třináctou příčku prozatímního pořadí. Kvůli tomu se musejí nyní žlutomodří bát o jejich postup do části vítězů. Pokud by se jim navíc v dnešním utkání nepodařilo vyhrát, mohla by se jejich ztráta na dvanáctou pozici až na čtyři body.

Poslední tři utkání:
Zlín U20 vs. Chomutov U20 – 28.1. v 17:00
Havířov U20 vs. Zlín U20 – 4:3
Pardubice U20 vs. Zlín U20 – 9:0
HC Litvínov
Oproti jejich soupeři se hráčům Litvínova nedařilo ještě více. Body získali v posledních pěti zápasech jenom jednou, a to po překvapivé výhře proti Bílým Tygrům. Jinak ale jejich výsledky nebyly bůhvíjak zázračné, což dokazuje i forma vervy, která je za posledních pět zápasů téměř nejhorší z celé extraligy. V dnešním klání by si ale hráči ze severu Čech mohli připsat důležité tři body, které by je výrazně posunuli k části vítězů. Dokazuje to i úspěšnost tohoto celku na půdě Beranů, vždyť z posledních šesti utkání na zlínském stadionu se jim jich podařilo vyhrát rovnou pět.

Poslední tři utkání:
Kometa Brno U20 vs. Litvínov U20 – 28.1. v 13:00
Mladá Boleslav U20 vs. Litvínov U20 – 2:0
Liberec U20 vs. Litvínov U20 – 2:4
Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 36. kola DHL extraligy juniorů, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti litvínovské Vervě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Berani Zlín – HC Litvínov

3:1

konec (1:0, 0:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Čechmánek, 46. Nábělek, 50. Masař (Chludil) – 24. Slavík (Stehlík, Hocelík)

Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C) – Martinec, Horský, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža (A), Chludil, Marek, Čechmánek
Trenér: Juraj Jurík

HC Litvínov: Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva – Kočárek, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Maštalířksý, Šprynar, Skuhrovec, Slavík
Trenér: Radek Mrázek

Rozhodčí: Hradil, Blaha – Čelechovský, Hübl

Průběh zápasu
1. třetina
02:42 ZLN 2 Velikovský, hákování
09:53 ZLN 2 Nábělek, podrážení
15:42 ZLN 1:0 Čechmánek
Po 1. třetině
2. třetina
23:21 LIM 1:1 Slavík (Stehlík, Hocelík)
38:20 ZLN 2 Velikovský, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
44:24 LIM 2 Hocelík, držení
45:56 ZLN 2:1 Nábělek
49:19 ZLN 3:1 Masař (Chludil)
50:13 LIM 2 Kroupa, nedovolené bránění
55:47 LIM 2 Vopat, držení
Konec