Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

HC Slavia Praha – Bílí Tygři Liberec

5:2

konec (1:0, 2:2, 2:0)

22.01.2022, 12:30 • Zimní stadion Eden • Skupina A • Martin Kamenik

Slavia si pojistila své vítězství ve třetí části dvěma brankami z hole Martina Švece a Patrika Němečka, který se trefil podruhé v zápase. Domácí celek tak nyní dělí v tabulce s Libercem sedmibodový rozdíl. (15:47:59)

Konec zápasu.

59:17

Radek Tomas vyzkoušel na Petříčka bekhendový blafák. Brankář Liberce ho však dobře vybruslil a puk chytil.

59:17

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Král – trestné střílení, podrážení).

58:34

Slavia právě vstřelila branku!
Domácí v rozháraném závěru přidávají ještě pátou branku. PATRIK NĚMEČEK propálil Petříčka z levé strany – 5:2. Asistence: Denis Ciolek a Jakub Havlíček.

58:24

Hosté v plném počtu.

57:20

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Márton Nemes – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vojtěch Hois – 2 min., hrubost).

56:24

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Daniel Várady – 2 min., nedovolené bránění).

56:21

Domácí v plném počtu.

56:02

Ideální pozice pro obránce Váradyho, který se zjevil samotný před Vavřenou. Brankář Slavie zasahuje a drží náskok domácího celku.

55:33

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Marek Macháček – 2 min., vysoká hůl).

55:08

Hosté v plném počtu.

55:05

Kříženecký vyhazuje kotouč a Slavia se osvobozuje.
Oddechový čas pro hosty.

54:21

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Švec – 2 min., hákování).

53:08

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Nikolas Filip – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jacob Ficenec – 2 min., hrubost).

52:41

Vasyl Shpilka přebruslil jednoho z beků Slavie a dostal se do zajímavé pozice. Kotouč však za brankáře Vavřenu zasunout nedokázal.

51:54

Slávisté se osvobozují vyhozením na zakázané uvolnění. Buly před Vavřenou.

50:49

Liberečtí hokejisté se usadili v útočném pásmu. Na žádnou střelu to ale zatím nevypadá.

49:34

Kříženecký nenechal propadnout hrací předmět do středního pásma. Píská se přihrávka rukou.

47:45

Malé zaváhání v rozehrávce dokázal domácí bek Ciolek odčinit a dostal kotouč až do střední třetiny hřiště. Kotouče se poté zmocnil Radek Tomas, jehož střelu přes obránce Petříček vyrazil.

45:31

Vološín šel za svým cílem. Vybojoval a připravil kotouč Shpilkovi, který z bezprostřední blízkosti zkoušel posunout puk za Vavřenu. Brankář Slavie udržel kotouč ve své výstroji.

44:32

Obránce Liberce Marek Macháček zamířil až směrem k brance Slavie, kde svižnou střelou zaměstnal Vavřenu.

42:53

Slavia právě vstřelila branku!
Parádní individuální akce MARTINA ŠVECE, který sebral odvahu a projel hned mezi několika soupeři. Následně zvolil střelu na vyrážečku, což byla správná varianta – 4:2. Asistence: Daniel Kříženecký a Danny Chludil.

41:36

Velká šance Slavie. Krejčí přepustil kotouč do jízdy Skalkému, který mohl skórovat. Proti tomu však zakročil Petříček, jenž puk vytěsnil lapačkou.

40:01

Začala třetí třetina.
Do druhé části lépe vstoupila Slavia, která přidala na úvod prostřední dvacetiminutovky dva zásahy. Ve třiadvacáté minutě se prosadil po propadnutí Tygrů Danny Chludil, který využil přesné přihrávky Nemese. O dvě minuty později bylo pro sešívané ještě veseleji. Do samostatného úniku se podruhé v duelu dostal Patrik Němeček, jenž tentokrát nezaváhal a přesnou ranou do horního rohu branky prostřelil Petříčka potřetí.

Liberec kontroval v samotném závěru, kdy se dvěma slepenými brankami dostal zpět do hry. Nejprve se v čase 38:32 střelou ze střední vzdálenosti prosadil Samuel Fiala, aby se poté o pětatřicet sekund později mezi střelce zapsal Vasyl Shpilka, jenž dostal příliš mnoho volného prostoru před brankou Slavie.

Další třetina začne přibližně ve 14:00.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:07

Liberec právě vstřelil branku!
Pozor. Liberec se vrací zpět na dostřel. Trochu nekoncentrovanosti a slávisté podruhé inkasují. Příliš mnoho volného prostoru dostal v mezikruží VASYL SHPILKA, který se trefil přesně pod horní tyč – 3:2. Damian Hrabčák a Samuel Jansa.

38:32

Liberec právě vstřelil branku!
SAMUEL FIALA se uvolnil na pravé straně kluziště a přesnou křižnou ranou překonává poprvé v zápase Vavřenu – 3:1. Asistence: Radek Janata a Daniel Várady.

37:40

Samuel Fiala mohl doklepávat puk do odkryté branky po pasu od Janaty. O malý kousek ale minul klec brankáře Vavřeny.

36:21

Nepovedené střídání Slavie a rychlý kontr Liberce, který zakončoval Prokůpek. Ten se ale již dostal pod tlak dobruslujícího Hubinky.

35:36

Hosté v plném počtu.

34:42

Zakázané uvolnění domácí Slavie. Vhazovat se bude po levici brankáře Vavřeny.

34:19

Petříček zasahuje proti střele od modré čáry. Oba celky mohou prostřídat své sestavy na ledové ploše.

33:36

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Daniel Várady – 2 min., vražení na mantinel).

33:11

Únik sešívané trojice Nemes, Tomas a Chludil pokryl dobrým zákrokem Petříček. Následně se bude znovu vylučovat na straně Liberce.

31:45

Střela Fialy na vzdálenější tyč jen o chlup zamířila vedle. Poté se objevil v brankovišti Slavie samotný puk, který ale spěšně pokryl Vavřena.

30:53

Jedna z prvních střel Liberce ve druhé třetině. Vavřena si počkal na střelu Prokůpka, jehož rána z mezikruží mířila do středu branky.

30:15

Hosté v plném počtu.

29:38

Pražané se zatím marně snaží dostat do útočného pásma Liberce. Bílí Tygři zatím velice dobře brání vlastní modrou čáru. Nyní Slavii zastavuje ofsajd.

28:15

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Samuel Jansa – 2 min., podrážení).

27:47

Hosté v plném počtu.

27:15

Druhý pokus už byl mnohem úspěšnější. Slavia rozehrála svou přesilovkou šablonu a do zakončení se dostal Radek Tomas.

26:21

Slavii se nepodařil první vstup do útočného pásma. Rozehrávka se vrací zpět až k brankáři Vavřenovi.

25:47

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jacob Ficenec – 2 min., podrážení).

24:23

Slavia právě vstřelila branku!
Druhý samostatný únik již PATRIK NĚMEČEK proměňuje. Alex Kubánek vyslal parádní pas, který sešívaný útočník přesnou ranou do horního rohu branky proměnil ve třetí gól – 3:0. Asistence: Alex Kubánek.

22:31

Slavia právě vstřelila branku!
Hosté jsou jako opaření a domácí přidávají druhou branku. Liberec propadl ve středním pásmu a v přečíslení dva na jednoho se nemýlil po přesném pasu Nemese DANNY CHLUDIL – 2:0. Asistence: Márton Nemes a Radek Tomas.

21:01

Další ranou se prezentoval od pravého mantinelu kapitán Vosmík. Petříček vytasil svůj pravý beton na nepříjemnou křižnou střelu.

20:35

Dobré střídání Slavie, která přikovala hosty do vlastní obranné třetiny. Chludil se v náznaku příležitosti do zakončení nedostal.

20:01

Začala druhá třetina.
Slavia byla od počátku duelu aktivnějším týmem. Následně se ale osmělili i hosté. První branku ale v osmnácté minutě vstřelil Matěj Krejčí a do druhé části půjdou domácí s nejtěšnějším náskokem. Další třetina začne přibližně v 13:13.

20:00

První třetina skončila.

19:57

V závěru první třetiny se ještě píská zakázané uvolnění. Buly před Vavřenou.

17:42

Slavia právě vstřelila branku!
Krejčího únik ještě zůstal nevyužitý. Následně ale vybojoval puk za brankou Vosmík a jeho pas v předbrankovém prostoru zužitkoval ten samý hráč, tedy MATĚJ KREJČÍ – 1:0. Asistence: Adam Vosmík a Albert Skalský.

17:12

Kříženecký vybojoval kotouč na pravé straně a křížně ho poslal Tomasovi, jehož rychlou střelu zápěstím pokryl brankář Liberce. Chludil se k dorážce již neprobojoval.

15:50

Nepřesná rozehrávka Tygrů. Píská se zakázané uvolnění a hra se přesune zpět před brankáře Petříčka.

14:42

Shpilka dobruslil kotouč za brankou Slavie a rychle ho připravil Hoisovi, který ale z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil Vavřenu. Velká šance Severočechů!

13:23

Do předbrankového prostoru se tlačil liberecký Průšek. Ani jeho střela ale Vavřenovi příliš problémů nezpůsobila. Zajímavější bylo zakončeí Zenkera, které však taktéž skončilo na brankáři Slavie.

12:20

Tomas připravil palebnou pozici na modré čáře Kříženeckému, jehož přízemní ránu vyrazil Petříček betonem. Další sešívaný postup zastavilo ofsajdové postavení.

10:29

Velký závar na vlastním brankovišti dokázali slávisté vyřešit. Liberečtí se ale začínají osmělovat. Macháček neměl daleko k tomu, aby puk do branky dostal.

09:52

Tichý se snažil na útočné modré obhodit libereckého beka šikovnou stahovačkou. To se však příliš nepodařilo. Na druhé straně svižně vypálil Jansa.

08:12

Domácí kapitán Vosmík vybojoval pro své spoluhráče útočné pásmo. Krejčí se poté snažil tečovat střelu od modré. Ještě zajímavější pozici měl Švec, jehož střelu do lapačky chytil Petříček.

06:35

Janata se snažil překvapit brankáře Slavie. Vavřena ale měl dobrý výhled a další projektil bez potíží zachytil do své rukavice.

06:02

Zasahuje také brankář Vavřena, který si počíhal na zakončení Shpilky od levého mantinelu. Hosté následně ztratili postavení v útočném pásmu.

05:00

Domácí v plném počtu.

04:15

Hosté se opět musí vrátit až k vlastní brance, odkud rozehrají další útočnou akci. Dobré napadání navíc provádí dvojice Nemes a Chludil, která zdržuje hru Liberce.

03:51

Vojtěch Hois se snažil otočit hru. Jeho přihrávku ale vystihl domácí obránce Ciolek, jenž srazil kotouč až na tribunu.

03:20

Pražanům se podařilo kotouč dostat z obranného pásma. Tygři ale rychle otáčejí hru a snaží se dostat zpět do pásma Slavie.

03:00

Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Radek Tomas – 2 min., krosček).

02:34

Po zákroku Petříčka se hra poprvé přerušuje. Domácí jsou zatím aktivnějším celkem. Na první branku si ale budeme muset počkat.

01:40

Samostatný únik, ve kterém se objevil Němeček. Sešívaný útočník ale nedokázal střelou na lapačku překonat Petříčka, který vytáhl velice dobrý zákrok.

00:49

Danny Chludil vybojoval kotouč na útočné modré čáře a zamířil do přečíslení s Tomasem. Radek Tomas se pokusil puk ještě vrátit na Chludila, ten ale zakončit nedokázal.

00:05

Úvodní buly se odrazilo na stranu Slavie, která zakládá první útočnou akci. Liberec se snaží ihned vysunout své napadání.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C)
Trenér: Ladislav Slížek

Bílí Tygři Liberec: Petříček (Macourek) – Várady, Král, Průšek, Macháček, Ficenec – Zenker, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Shpilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek
Trenér: Milan Plodek

Rozhodčí: Trnka – Bernard, Kučera.
Bílí Tygři Liberec

Severočeši mají za sebou deváté kolo nadstavby, ve kterém doma podlehli Plzni 1:2. Liberec je v tabulce hned za Slavií a bude se snažit její náskok stáhnout. Nejproduktivnějšími hráči Tygrů jsou Radek Janata a Vojtěch Hois s osmadvaceti kanadskými body.
HC Slavia Praha

Dorostenci Slavie půjdou do utkání s cílem odčinit těsnou porážku z venkovního utkání v Karlových Varech 4:5. Pražané ani přes mohutný finiš nedokázali získat ani bod. Nejproduktivnějším hráčem sešívaných je Radek Tomas, jenž dokázal za čtyřiadvacet zápasů nasbírat devětatřicet kanadských bodů.
Dobrý den, všem hokejovým fanynkám a fanouškům. Přijměte pozvání ke sledování textového přenosu ze zápasu Extraligy dorostu – o pořadí v play-off. Domácí HC Slavia Praha přivítá na svém ledě v Edenu celek Bílí Tygři Liberec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

HC Slavia Praha – Bílí Tygři Liberec

5:2

konec (1:0, 2:2, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Krejčí (Skalský, Vosmík), 23. Chludil (Nemes, Tomas), 25. Němeček (Kubánek), 43. Švec (Kříženecký, Chludil), 59. Němeček (Ciolek, Havlíček) – 39. Fiala (Janata, Várady), 40. Shpilka (Hrabčák, Jansa)

HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C)
Trenér: Ladislav Slížek

Bílí Tygři Liberec: Petříček (Macourek) – Várady, Král, Průšek, Macháček, Ficenec – Zenker, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Shpilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek
Trenér: Milan Plodek

Rozhodčí: Trnka – Bernard, Kučera

Diváci: 53

Průběh zápasu
1. třetina
03:00 SLA 2 Tomas, krosček
17:42 SLA 1:0 Krejčí (Skalský, Vosmík)
Po 1. třetině
2. třetina
22:31 SLA 2:0 Chludil (Nemes, Tomas)
24:23 SLA 3:0 Němeček (Kubánek)
25:47 LIB 2 Ficenec, podrážení
28:15 LIB 2 Jansa, podrážení
33:36 LIB 2 Várady, vražení na mantinel
38:32 LIB 3:1 Fiala (Janata, Várady)
39:07 LIB 3:2 Shpilka (Hrabčák, Jansa)
Po 2. třetině
3. třetina
42:53 SLA 4:2 Švec (Kříženecký, Chludil)
53:08 SLA 2 Filip, sekání
LIB 2 Ficenec, hrubost
54:21 SLA 2 Švec, hákování
55:33 LIB 2 Macháček, vysoká hůl
56:24 LIB 2 Várady, nedovolené bránění
57:20 SLA 2 Nemes, hrubost
LIB 2 Hois, hrubost
58:34 SLA 5:2 Němeček (Ciolek, Havlíček)
59:17 LIB TS Král, podrážení
Konec