Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Espanyol Barcelona – Real Betis

1:4

konec (1:2)

21.01.2022, 21:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • 22. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 3.27 3.48 2.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:12. (22:53:48)
Je konec! Real Betis zvládl duel na půdě Espanyolu Barcelona a vítězí 4:1. Do vedení se však dostal domácí celek, když se prosadil Raúl de Tomás. Hosté vyrovnali po půlhodině z penalty, kdy se prosadil Borja Iglesias. Obrat Betis dokonal ve 38. minutě. Po rohovém kopu poslal hosty hlavou do vedení Guido Rodríguez. Po změně stran dal hostům klid na kopačky Borja Iglesias. Po rychlém brejku v 77. minutě napsal gólovou tečku za dnešním duelu Willian José.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Espanyol se snažil naposledy zaútočit, ale nákop na polovinu Betisu propadl do zámezí. Real Betis zvládá závěr s naprostým přehledem.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Betis stále kombinuje na polovině soupeře. Domácí fotbalisté už prakticky stojí v obranném valu a čekají na závěrečný hvizd rozhodčího.

89

Cristian Tello mohl centrovat do pokutového území, ale raději si míč zasekl a přihrál do zadních řad. Real Betis má závěr duelu pod kontrolou.

88

Fékir narýsoval další nebezpečnou přihrávku mezi obránce, ale domácí gólman tentokrát rychle vyběhl a odkopl míč daleko na tribunu.

87

Willian José se tlačil za centrem z pravé strany, ale k zakončení mu scházel snad jediný krok. Obrana Espanyolu měla kus štěstí.

86

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Víctor Camarasa.

85

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Germán Pezzella, přichází Víctor Ruiz.
Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Andrés Guardado.

84

Sergi Darder dloubl míč do vápna, kde se k odraženému míči dostal Adrián Embarba, ale v jasné šanci netrefil svatyni Betisu!

83

De Tomás zbytečně fauloval na polovině a po druhé žluté kartě musí do kabin.

82

Willian José sklepl přihrávku na pravou stranu, odkud přiletěl centr do vápna, nicméně nikdo v zelenobílém se k zakončení neprobil.

81

Sergi Darder diriguje rozehrávku Espanyolu, ale domácí celek se nikam nedostává. Někteří fanoušci už dokonce opouštějí stadion.

80

Žlutou kartu dostává William Carvalho (Real Betis).
Žlutou kartu dostává Raúl de Tomás (Espanyol Barcelona).

79

Domácí celek se i přes manko snaží hrát ofenzivně. Z levé strany centroval Pedrosa, ale jeho sražený centr znamená pro Espanyol jen roh.

77

Real Betis právě vstřelil branku!
Real Betis definitivně potvrzuje své dnešní vítězství! Po špatné rozehrávce Espanyolu táhl akci Realu Betis Fékir, který poslal přihrávku do běhu na WILLIANA JOSÉHO, který si vychutnal vyběhnutého brankáře!

76

Domácí mohli snížit! Adrián Embarba se ve vápně položil do zakončení z voleje, ale jeho rána prolétla nad břevnem!

75

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Willian José.

74

Espanyol zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal de Tomás, ale nepovedeným centrem zahnal spoluhráče do autu.

73

Youssouf Sabaly mohl odcentrovat do šestnáctky, ale jeho pobídku zablokoval hned první obránce v modrobílém dresu.

72

Youssouf Sabaly se hnal po křídle do ofenzivy, ale domácí Adria Giner Pedrosa jej zatažením za dres poslal k zemi.

71

Domácí Espanyol se v posledních minutách tlačí do útoku, ale nechávají otevřená dvířka v defenzivě. Hosté naopak zkoušejí rychlé brejky.

70

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Manu Morlanes, přichází Keidi Bare.

69

Canales se stáhl na hranici velkého vápna a bez problémů zastavil další přihrávku do šestnáctky. Betis po změně stran brání na jedničku.

68

Adria Giner Pedrosa se hnal vpřed po levé straně, kde se mu pod nohy položil Canales, který míč skvěle poslal na rohový kop.

67

Real Betis zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Fékir, ale jeho pobídka prolétla vápnem bez teče.

66

Žlutou kartu dostává Borja Iglesias (Real Betis).

65

Borja Iglesias poslal přihrávku do pokutového území, jenže nikdo v modrobílém dresu se k jeho pobídce nedostal.

64

Tello se hnal na levou stranu, kde si obhodil jednoho z obránců a snažil se odcentrovat. Jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.

63

Real Betis se usadil kolem velkého vápna, nicméně nikdo v zelenobílém dresu se nedostal k odcentrování. Obrana Espanyolu tentokrát byla pozorná.

62

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Aleix Vidal, přichází Adrián Embarba.

61

Žlutou kartu dostává Óscar Gil (Espanyol Barcelona).

60

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Cristian Tello.

59

Carvalho se dostal na polovinu soupeře, pokryl si míč tělem a rozehrál na pravou stranu. Real Betis svého soupeře nenechává útočit.

58

William Carvalho tvrdým zákrokem zastavil soupeře a může být rád, že za svůj prohřešek nedostal žlutou kartu.

57

Adria Giner Pedrosa nakopl míč na polovinu soupeře, ale jeho nákop si hostující stoper Pezzella míč zpracoval hrudníkem.

56

Espanyol zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale obránci Realu Betis míč odehráli do bezpečí.

54

Real Betis právě vstřelil branku!
Real Betis krátce po změně stran odskakuje do vedení o dvě branky! Domácí po rohovém kopu neodehráli míč do bezpečí. Přihrávku do vápna dostal BORJA IGLESIAS, který si tělem udělal prostor a pravačkou překonal brankáře!

53

Óscar Melendo na polovině hřiště zatáhl jednoho z domácích hráčů za dres a poslal jej k zemi. Rozehrávat budou fotbalisté Betisu.

52

Canales se po pravé straně dostal na polovinu soupeře, ale přihrávkou za obranu našel jen Iglesiase, který stál v ofsajdové pasti.

51

Óscar Gil chtěl také rozkmitat nohy po pravém křídle, ale míč si předkopl daleko před sebe a už nedokázal odcentrovat před Pedrosou.

50

Youssouf Sabaly se na pravé straně dostal až na hranici velkého vápna, ale jeho pobídka skončila na malém vápně u stopera Gómeze.

49

Juanmi se z levé strany dostal do pokutového území a jeho pobídka skončila v moci obránce. Real Betis chce i po změně stran pokračovat v aktivitě.

48

Sergio Canales se na pravé straně zbavil obránce, našel Fékira, jehož rána zpoza vápna bylo tečováno a skončilo těsně nad břevnem.

47

Espanyol kombinuje s míčem na polovině soupeře, ale zatím se nikam nežene. Domácí se snaží kombinovat s míčem a postupně si otevírat skulinku v obraně soupeře.

46

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Fernando Calero, přichází David López.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe favorizovaný Real Betis. Do vedení se však dostal domácí celek, když se prosadil Raúl de Tomás. Hosté vyrovnali po půlhodině z penalty, kdy se prosadil Borja Iglesias. Obrat Betis dokonal ve 38. minutě. Po rohovém kopu poslal hosty hlavou do vedení Guido Rodríguez.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nastavují se dvě minuty!

45

Diego López skvěle přečetl centr z pravé strany, vyrazil ven z branky a bezpečně ukryl míč do rukavic. Brankář domácího celku zatím působí jistým dojmem.

44

Žlutou kartu dostává Juanmi (Real Betis).

43

Juanmi se dral do hlavičkového souboje na polovině Espanyolu, ale Víctor Gómez se k míči dostal dříve a byl faulován.

42

Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Fékir, který našel Pezzellu, ale hlavička hostujícího stopera skončila na bloku.

41

Canales dostal přihrávku na pravou stranu, kde se kličkou zbavil soupeře a rozehrál na střed. Betis pokračuje v kombinaci s míčem.

40

Espanyol se vydal na polovinu soupeře, ale kombinace domácího celku neoslovila nikoho v modrobílém dresu barcelonského mužstva.

38

Real Betis právě vstřelil branku!
Hostující celek po rohovém kopu otáčí vývoj dnešního souboje! Na centr od rohového praporku si naběhl úplně osamocený GUIDO RODRÍGUEZ, který hlavou usměrnil míč k tyči!

37

Alex Moreno se z levé strany dostal k odcentrování, jenže jeho pobídka levačkou oěpt nenašla nikoho v zeleném. Bude z toho jen roh pro Betis.

36

William Carvalho poslal přihrávku na levou stranu, kam spěchal Sabaly, ale jeho centr zastavil dobře hrající stoper Fernando Calero.

35

Fékir upadl po souboji na hranici velkého vápna, ale tentokrát se nedovolený zákrok nepíská. Espanyol se může vydat vpřed.

34

Espanyol zahrával přímý kop na polovině soupeře. Centr přiletěl na hranici velkého vápna, ale defenziva Betisu s přehledem uspěla.

33

Borja Iglesias je po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzený a nadále se tlačí do útoku. Domácí jsou stále naštvaní za odpískaný pokutový kop.

31

Real Betis právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil BORJA IGLESIAS a s přehledem míč poslal pod břevno!

30

Sudí skutečně píská penaltu pro Real Betis!

30

Tak pozor! Sudí se jde podívat na video, zda domácí Vidal nehrál ve vápně rukou!

29

Canales upadl v souboji na hranici velkého vápna, ale sudí ukazuje, že pokutový kop určitě pískat nebude.

28

Raúl de Tomás je v první půli hodně aktivní a říká si o přihrávky. Domácí útočník si tentokrát nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do autu.

27

Sergio Canales se krásně zbavil obránce na polovině soupeře a přehodil si míč na levačku. Jeho následný centr nikoho v zeleném neoslovil.

26

Moreno na levé straně naznačil centr a posunul si míč dopředu. Následně se mu pod nohy položil obránce, který míč odehrál do zámezí.

25

Real Betis už se opět nastěhoval na polovinu soupeře a hledá si cestičku do zakončení. Obrana Espanyolu však nadále brání v pevném bloku.

24

Dnešní duel si zatím užívají také fanoušci domácího celku. Hráči Espanyolu jsou v úvodu utkání hodně důrazní a zatím nepouští favorita do šancí.

23

Pedrosa dostal přihrávku do běhu na levou stranu a odcentroval do vápna. Jeho přízemní pobídku sklepl do bezpečí skvěle postavený Carvalho.

22

Fernando Calero si pokryl míč na hranici velkého vápna, ale napadající Canales jej šlapákem poslal k zemi. Espanyol bude rozehrávat ze své poloviny.

21

Gil se na pravé straně zbavil obránce, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Svůj centr z gólové akce zatím nedokázal zopakovat.

20

Real Betis zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Fékir, který odcentroval na přední tyč, ale první soupeř míč odehrál ven ze šestnáctky.

19

William Carvalho se otočil na pravé straně, kde se obtočil kolem soupeře, ale následně si míč posunul do zámezí. Vhazovat bude Espanyol.

18

Autor úvodní branky Raúl de Tomás se hnal za nákopem na polovinu soupeře, ale stoper Betisu se s ním stáhl a zahrál hlavou do rukavic brankáře.

17

Betis riskuje při rozehrávce na vlastní polovině. Hned tři hráči Espanyolu kombinaci hostujících zadáků napadali, ale k míči se nedostali.

15

Espanyol právě vstřelil branku!
Domácí Espanyol se po patnácti minutách hry dostává do vedení! Po trpělivé kombinaci kolem pokutového území se k odcentrování odhodlal Gil, který poslal krásný míč na malé vápno a pohotový RAÚL DE TOMÁS uklidil míč do sítě!

14

Nabil Fékir poslal přihrávku na levou stranu, kde měl Juanmiho, jenže jeho přízemní pobídka skončila v rukavicích připraveného Lópeze.

13

Edgar González poslal přihrávku na levou stranu pro Morena. Krajní obránce Realu Betisu si ale netroufl na ofenzivní průnik a pomohl si zpětnou přihrávkou.

12

Borja Iglesias roztáhl hru na levou stranu, odkud Sergio Canales odcentroval levačkou do velkého vápna. Před hráči Betisu zasáhla domácí obrana.

11

Fernando Calero poslal přihrávku na levou stranu, kde číhal Darder. Domácí hráč však nemohl pokračovat ve hře, neboť byl lapen v ofsajdové pasti.

10

Nabil Fékir si navedl míč do pokutového území a zakončil levačkou. Jeho technický projektil ale prolétl daleko od vzdálenější tyčky.

9

Betis kombinuje kolem velkého vápna. Fékir chtěl procedit přihrávku do pokutového území, ale Calero míč nepustil do velkého vápna.

8

Alex Moreno se hnal za přihrávkou na levou stranu, nicméně jeho akce skončila nepřesným centrem do pokutového území. Obrana Espanyolu ale brání pozorně.

7

Raúl de Tomás na polovině hřiště táhl akci Espanyolu, ale důrazný Canales jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.

6

Juanmi poslal přihrávku na pravou stranu, kde měl spoluhráče, jenže obrana Espanyolu se zatím srovnala a nedává soupeři moc prostoru.

5

Real Betis se vydal na polovinu Espanyolu, nicméně domácí hráči brání v pevném bloku a nenechávají soupeři moc prostoru pro kombinaci.

4

Raúl de Tomás si v pokutovém území naskočil na povedený centr z pravé strany a dostal se k hlavičce ze záklonu. Jeho pokus si hostující Bravo pohlídal.

3

Real Betis zatím domácím fotbalistů prakticky nepůjčil míč. Fotbalisté v zelenobílém hrají na polovině hřiště a zatím čekají na skulinu v soupeřově defenzivě.

2

William Carvalho si dal pozor na napadajícího soupeře, přehodil si míč na pravačku a přenesl hru nákopem na pravou stranu hřiště.

1

Hostující Real Betis obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek ze Sevilly bude chtít potvrdit výbornou formu z posledních týdnů.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Espanyol bude hrát v modrobílém, zatímco Betis bude hrát v zeleném.
Úvodní sestavy:

Espanyol Barcelona: Diego López – Ó. Gil, V. Gómez, F. Calero, Pedrosa – Aleix Vidal, Darder, Morlanes, Melendo – Puado, de Tomás.
Náhradníci: J. García – Dimata, Bare, Embarba, Mérida, Carreras, David López, Miguelón, Sanchez, Wu, Loren.

Real Betis: C. Bravo – Sabaly, Pezzella, González, Moreno – W. Carvalho, G. Rodríguez – Canales, Fékir, Juanmi – Iglesias.
Náhradníci: Rui Silva – Bartra, Bellerín, Camarasa, Guardado, D. Lainez, Miranda, V. Ruiz, Ruibal, Rodri, Tello, José..
Espanyol Barcelona

Navrátilec mezi španělskou smetánku zatím může být také spokojený. Espanyol ve dvaceti jedna odehraných duelech získal dvacet sedm bodů a patří mu jedenáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové vody má však k dobru náskok deseti bodů. Na pohárové příčky pak ztrácí pouze bodů pět. Na svém stadionu navíc body zadarmo rozhodně nerozdává. V posledním kole remizoval 2:2 na půdě Cádizu. V kalendářním roce 2022 navíc čeká na ligovou výhru.
Real Betis

Hostující Real Bets zatím prožívá parádní sezónu. Ve dvaceti jedna odehraných duelech získal celek ze Sevilly třicet sedm bodů a patří mu průběžná třetí pozice ligové tabulky. Lépe je na tom jen jeho městský rival a vedoucí Real Madrid. Betis se navíc pyšní druhou nejlepší ofenzivou v lize. Soupeřům nasázel už třicet sedm branek. Naposledy doma rozstřílel vysoko 4:0 Alavés.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Espanyolem Barcelona a Realem Betis.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Espanyol Barcelona – Real Betis

1:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 15. de Tomás (Ó. Gil) – 31. Iglesias (pen.), 38. G. Rodríguez (Fékir), 54. Iglesias (Canales), 77. José (Fékir)

Karty:   61. Ó. Gil (ESB), 80. de Tomás (ESB) – 44. Juanmi (RBE), 66. Iglesias (RBE), 80. W. Carvalho (RBE)   83. de Tomás (ESB)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:12.

Espanyol Barcelona: Diego López – Ó. Gil, V. Gómez, F. Calero (46. David López), Pedrosa – Aleix Vidal (62. Embarba), Darder, Morlanes (70. Bare), Melendo – Puado, de Tomás.
Náhradníci: J. García – Dimata, Bare, Embarba, Mérida, Carreras, David López, Miguelón, Sanchez, Wu, Loren.

Real Betis: C. Bravo – Sabaly, Pezzella (85. V. Ruiz), González, Moreno – W. Carvalho (86. Camarasa), G. Rodríguez – Canales (85. Guardado), Fékir, Juanmi (60. Tello) – Iglesias (75. José).
Náhradníci: Rui Silva – Bartra, Bellerín, Camarasa, Guardado, D. Lainez, Miranda, V. Ruiz, Ruibal, Rodri, Tello, José.