Menu

Fotbal

Italský pohár

US Sassuolo Calcio – Cagliari Calcio

1:0

konec (1:0)

19.01.2022, 17:30 • Osmifinále • Jiří (PLZ) Beníšek

Tipsport: 1.45 4.34 6.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše a u dobrého fotbalu zase někdy příště na viděnou. (19:43:14)
Zápas končí a moc šancí k vidění nebylo. Padla pouze jedna branka a to z kopačky Harrouiho v prvním poločase. Po zbytek zápasu už pak šlo jen o hru plnou chyb a nepřesností bez většího množství kvality. Sassuolo tak postupuje do čtvrtfinále Coppa Italia, kde se střetne s Juventusem.
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:13.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Sassuolo drží míč daleko od vlastní brány, soupeř už je bezradný a hvizd rozhodčího znamená konec utkání.

90+3

V útoku to znovu zkoušel Defrel. Kombinoval ještě s Raspadorim, který raději uklidnil hru a vypadá to, že poslední naděje hráčů Rossoblu jsou tabu.

90+2

Střílený pas Desoguse z přímého kopu proskákal překvapivě až k levé tyči, kde zakročil Pegolo.

90+1

Konečně je v souvislém náporu i Cagliari. Bránu Pegola okopává jedním centrem za druhým.

90

Nastavovat se budou čtyři minuty.

89

Po pravé lajně uháněl Defrel. Byl až příliš sobecký, vzal to na sebe a také to se mu vymstilo. Obert zakročil a rozehrává dopředu.

88

Kdy jindy než teď by měli hosté vyrazit vpřed. Útok táhne Nandez, avšak neohřáli se ve předu nadlouho.

87

Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Ladinetti, přichází Cavuoti.

86

Žlutou kartu dostává Ferrari (US Sassuolo Calcio).

86

Fratessi byl ve vápně zastaven hodně diskutabilně a říká si o penaltu. Ta se rozhodně pískat nebude. Zanedlouho stejným úmyslem padal k zemi tentokrát na druhé půlce hřiště Altare, rovněž se nepíská.

85

Místo snahy o vyrovnání vidíme tlak celku druhého. Defrelovi chybělo k lepším zítřkům kvalitnější zpracování, právě proto ani nevystřelil.

83

Hostův už v obraně moc hráčů nezbývá a postupně se celá záloha vysouvá striktně do ofenzivy.

82

Fratesssi povedeným obloučkem nabízel gólovou šanci. V prostoru, kam centroval, nikdo nebyl a to bylo dané akci osudné.

80

Druhý poločas se nám chýlí ke konci. Zbývá už jen deset minut s případným nastavením a nevypadá to, že by Cagliari ještě našlo dostatek sil k pokusům o snížení.

79

No nechybělo moc a bylo to o dvě branky! Harroui mohl být po přihrávce do běhu od Muldura dvojnásobným hrdinou. Sám tváří brankáři zcela nepochopitelně míč ani nezasáhl a drží se za hlavu.

78

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Kourfalidis, přichází Desogus.

77

Tak to zavánělo penaltou! Frattesi po výměně pozic s Lopezem předložil chytrou příhru Rasladorimu. Ten se pokusil o rychlé obtočení kolem obránce a byl tvrdě poslán na zem. Rozhodčí Marchetti zůstává v klidu a hraje se dál.

75

Dlouho neobsazený se nacházel v ofsajdovém ohrožení Rogerio. Když si ho jeho spoluhráč všiml, už v něm byl a ofsajd přerušuje jeho počínání.

74

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Kyriakopoulos, přichází Peluso.

73

Frattesi s úmyslem najít Raspadoriho neuspěl a míč má soupeř.

72

Ferrari nabídl míč Lopezovi a ten ho jen zbytečně odevzdal. Toto se tedy rozhodně nepovedlo.

71

Zappa se rozhodl pro úprk středem hřiště. Byl však faulován, což dává Cagliari možnost standardky.

69

Nové aktvizice se okamžitě zapojily do hry. Pereirovi první trik vyšel, druhý už nikoliv.

68

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Scamacca, přichází Fratessi.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gagliano, přichází Pereiro.

67

Snažení Gagliana rychle skončilo a tímto jeho působení na hřišti pro dnešek končí.

66

Do zajímavé příležitosti se do otevřené obrany hnala čtveřice Sassuolských. Na sebe to vzal Ladinetti a trefil jen bránícího hráče. To mu pochopitelně vyčítají spoluhráči, jelikož to byla unikátní možnost na zvýšení náskoku.

65

Nic jiného než bojovat o každý míč hostům nezbývá. Nyní to trochu přehnal Kourfalidis, když doslova přejel svého soupeře a píská se faul.

64

Zase se dostáváme do fáze, kdy sledujeme nepříliš pohledný fotbal. Ale hra se dost vyrovnala a Neroverdi už tolik nenapadají.

63

I nadále zůstávají na míči Sardinští, hraje Muldur.

61

Hosté se už dlouho radovali z vyrovnávací branky, nakonec byla ale z ofsajdu. Krásnému centru na skórujícího Pavolettiho předcházel znatelný ofsajd a Cagliari se tak musí snažit dál.

59

Po rohu se hra přesunula až k Lavonettimu. Ten zkusil své štěstí pokusem z první, netrefil to však optimálně a mířil jen daleko od pravé tyče.

58

Nandez svou kulišárnou neuspěl, ale vybojoval rohový kop a i to je cenné.

57

Zappovi se centr nepodařil a následovat bude autové vhazování, které směřovalo na Raspadoriho. Toho obral o míč Carboni.

55

Roh si Sardinští pohlídali a míč je v bezpečné vzdálenosti od jejich brány.

54

Jejich útok rychle skončil a naopak opět měli možnost střelby domácí. Po Kyriakopoulosově pokusu následuje roh.

53

Žlutou kartu dostává Obert (Cagliari Calcio).

52

Cagliari i díky Radunovićovi momentálně přežilo sérii velkých šancí oponenta a může vyrazit dopředu.

51

O moment později to dnes již poněkolikáté zkoušel Scamacca. Mířil nepřesně.

50

Obrovská šance Sassuola je nevyužita! Po zmatku, jenž způsobil drzým průnikem Defrel, vypukl ve vápně hostí boj o míč. Z toho těžil právě Defrel a také Scamacca. Několikrát dobře zasáhl Radunović a zachránil svůj celek od inkasování druhé branky.

49

Neroverdi rozjeli výpad, na jehož konci se ocitl Raspadori. Vyřešil ho střelou z velké dálky, kterou schoval Radunović bezpečně do svých rukavic.

48

Chvíli to vypadalo, že je vyrovnáno, avšak vlastní brance Sassuola předcházel ofsajd soupeře a skóre se tak nemění.

46

Druhou půli otevřeli výkopem z prostředku hřiště hosté. Nikterak se nerozmýšleli a vydali se rovnou do útoku.

46

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Magnanelli, přichází Lopez.
Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Altare, přichází Goldaniga.

46

Začal druhý poločas.
První pětačtyřicetiminutovka je minulostí a viděli jsme jedinou branku. O tu se postaral v osmnácté minutě Harroui. Sassuolo tak vede 1:0. Nutno říci, že zaslouženě. Mělo mnohem více he hry a Cagliari hrozilo jen ojediněle. Uvidíme, jak se hosté namotivují a připraví na druhý poločas.

45

První poločas skončil.

45

Poslední slovo měli hosté, konkrétně Ladinetti, ale nic nevymysleli a poločas končí.

44

Ferrari vypíchl balón Gaglianovi a nabídl chvilku slávy Magnatellimu. Ten se se svými spoluhráči řítil do přečíslení, ale dobře zasáhl i Carboni a protiútok je uhašen.

43

Scamaccaovo počínání po pasu Rogeria bylo vyhodnoceno jako ofsajd a Cagliari má po delší pasáži v defenzivním módu možnost zaútočit.

42

Opět to byl Raspadori, kdo kouzlil na hranici vápna. Svůj um zakončil ranou do hráče.

41

V závěru poločasu hraje s hracím předmětem Sassuolo a Magnatelli kombinuje s Kyriakopoulosem.

39

Hraje se nahoru a dolů. Na opačné polovině hrací plochy nebezpečně pálil Scamacca a jen o píď minul levý dolní roh Radunovićovy branky.

38

Ale nyní to byli hosté, kdo mohl vyrovnat. Pavoletti se po zmatku ve vápně zády k bráně pokoušel o nůžky, avšak byl natěsno bráněn a jeho pokusu chyběla razance.

37

Sassuolo utahuje šrouby a zlobí čím dál více.

36

Spolupráce Scamaccy a Raspadoriho končila dvojitým pokusem druhého jmenovaného. Raspadori ale míč skrz blokujícího Altareho nepropasoval a je po šanci.

34

Zappa se tentokrát vydal až do vápna, kde si se svými spoluhráči tentokrát vyměnil roli a zakončoval. Inkasoval nadýchaný centr na hlavu a zády gólmanovi jen o kousek minul levou tyč.

33

Zappa se ve spolupráci s Gaglianem na levém kraji pokoušel a průnik. Ten nevyšel, nýbrž Zappa se znovu zmocnil balónu a poslal ho směr hlava Gagliana. Chybělo málo a Gagliano by stál sám tváří v tvář Pegolovi.

32

Kyriakopoulos oslovil svým centrem Scamaccu. Ten vystřelil, ale jen do protihráče a Casteddu mohou pádit vpřed.

30

Obert si tak dlouho zahrával s ohněm, až založil požár. Napadající Defrel ho obral o míč a byla jen smůla, že nezakončil nebo nepřihrál.

29

A znovu vidíme od Cagliari rozjezd až od obranného valu. Dostat se dále je pro ně zatím nedosažitelné, soupeř totiž poctivě hlídá střed hřiště.

28

Nedbalou rozehrávkou si hosté způsobili značné problémy, když je o míč obral výborně napadající Scamacca. Byl však v početní nevýhodě, v níž už nic dalšího nevymyslel.

27

Jsou to jen pokusy zcela na náhodu, o které se pokouší Cagliari. Jejich rozehra postrádá vše. Od přesnosti, až po moment překvapení.

25

Na stadardku zahrávanou na Pavolettiho si vysoký forvard také udělal prostor a naskočil. Balón si našel, avšak zakončit nedokázal.

24

Ladinetti po dobrém obranném zákroku vedl protiakci a po individuálním průniku nabídl míč vlevo Dalbertovi. Na něj byl spáchán faul a hosté mají k dispozici přímý kop.

22

Sassuolo nikam nespěchá a postupně se přibližuje k vápnu hostí. V ohnisku hry se často objevuje Raspadori, falešná desítka Neroverdi.

21

Tak takto by to vypadat rozhodně nemělo. Nehezký faul způsobil Nandez, když si počkal na Raspadoriho a tvrdě ho sundal k zemi.

20

První branka zápasu už je v kolonkách a Cagliari tak musí výrazně zabrat směrem do ofenzivy. Zatím to je od Rossoblu velká bída.

18

18. HARROUI - 1:0

18

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Autorem branky je HARROUI. Po docela nenápadném protiútoku Sassuola je na světě první gól. Postaral se o něj ABDOU HARROUI, jenž si našel vzdušný pas Rogeria a z první rozvlnil síť ve svatyni Radunoviće. Asistence: Rogerio.

17

Konečně to plejeři sardinského klubu nakopli a hrozili i v ofenzivě. Na centr po akci vedené Zappou si dobře naskočil Pavoletti a míč poslal vedle levé tyče.

15

Hosté se překvapivě vůbec ani nepokoušejí jít do útoku. Pomalá kombinace na půlce mezi defenzivní linií jim nejspíše bohatě stačí.

14

Oba kluby si momentálně několikrát vyměnily těžiště hry a nakonec se na míči usazuje Cagliari.

13

Nedovolený zákrok i na druhé straně. Po zkažené přihrávce svou chybu napravoval Magnanelli, ale nenapravil. Ba naopak svému týmu přitížil.

11

Defrel pokoušející se o individuální průnik byl zastaven soupeřem a svíjí se na zemi. Hlavní sudí Marchetti se udílet kartu nehodlá a Defrel už tak zřejmě žádnou bolest necítil, jelikož se zvedl více než rychle.

10

Inu sledujeme nikterak pohledný fotbal. Místo pohledných příher a kliček jsou zatím k vidění jen chyby, nepřesné nahrávky a zmatek.

9

Scamacca dostal pěkný pas na hlavičku. Nenaložil s ním vůbec špatně. Byl proti přesile, ale přesto se mu podařilo vypálit na bránu Radunoviće. Bohužel pro něj o kus přestřelil.

8

Průnik Scamaccy byl rychle přerušen a míč se ocitl v zámezí. Následoval rohový kop zahraný na vysokého Scamaccu. Ten byl natěsno hlídán a nezakončil.

6

Nyní se na steč vydali hosté a doslova se jim otevřela vrátka v obraně soupeře. Pavoletti dostal zpětný pas na hranici vápna a nestál před ním vůbec nikdo. Italského záložníka ale zradilo zpracování a díky tomu z této příležitosti nic není.

5

V držení míče se zatím nachází převážně Sassuolo. Jeho hra je však plná nepřesností, a proto se jim nedaří dotáhnout svou akci do konce.

3

Velmi opatrně probíhá rozehrávka celku ze střední Itálie. Gólman Pegolo si s balónem hrál tak dlouho, až se dostal díky důslednému forčekingu soupeře pod tlak a musel odkopnout.

2

V první ofenzivní akci byl zastižen i celek hostí. Zappa si po pravé straně potáhl míč až k lajně a poté nacentroval na svého spoluhráče. Dobře zasáhl stoper Ferrari.

1

Hlavní sudí dnešního utkání Marchetti hvizdem zahájil hru. Los vyhráli hráči Sassuola a rovnou se vydali dopředu, ale o míč rychle přišli.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

US Sassuolo Calcio: Pegolo – Muldur, Ruan, Ferrari, Rogerio – Harroui, Magnanelli (C), Raspadori – Defrel, Scamacca, Kyriakopoulos
Náhradníci: Consigli (B), Satalino (B), Abubakar, Aucelli, Fratessi, Chiriches, Lopez, Mata, Paz, Peluso, Pieragnolo
Trenér: Roberto De Zerbi

Cagliari Calcio: Radunović (C) – Obert, Altare, Carboni – Zappa, Kourfalidis, Ladinetti, Nandez, Dalbert – Pavoletti, Gagliano
Náhradníci: Lolic (B), Cavuoti, Desogus, Goldaniga, Iovu, Palomba, Pereiro, Tramoni
Trenér: Walter Mazzarri

Rozhodčí: Marchetti – Del Giovane, Nuzzi.
Cagliari naopak volným losem nedisponovalo, a tak už za sebou sardinský celek má dva zápasy. V tom prvním zdolal Pisu 3:1 a poté se stejným skóre i Cittadellu. V lize to je pro Casteddu jedno velké trápení. Nachází se zde na osmnácté předposlední příčce. Favoritem je tedy rozhodně Sassuolo.
Sassuolo mělo až doposud volný los a okusí tak kouzlo domácího poháru letos vůbec poprvé. Jinak Neroverdi prožívají průměrný ročník. Oproti osmému místu z předešlé sezóny jsou letos zatím dvanáctí, tudíž v samém středu tabulky. Naposledy v domácím ligovém zápase podlehli Veroně 2:4.
Krásný den všem příznivcům italského fotbalu. Vítám vás u sledování podvečerního duelu osmifinále Coppa Italia. Střetnou se týmy US Sassuolo Calcio a Cagliari Calcio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

US Sassuolo Calcio – Cagliari Calcio

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 18. Harroui

Karty:   86. Ferrari (SAS) – 53. Obert (CAG)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:13.

US Sassuolo Calcio: Pegolo – Muldur, Ruan, Ferrari, Rogerio – Harroui, Magnanelli (C), Raspadori – Defrel, Scamacca, Kyriakopoulos
Náhradníci: Consigli (B), Satalino (B), Abubakar, Aucelli, Fratessi, Chiriches, Lopez, Mata, Paz, Peluso, Pieragnolo

Trenér: Roberto De Zerbi

Cagliari Calcio: Radunović (C) – Obert, Altare, Carboni – Zappa, Kourfalidis, Ladinetti, Nandez, Dalbert – Pavoletti, Gagliano
Náhradníci: Lolic (B), Cavuoti, Desogus, Goldaniga, Iovu, Palomba, Pereiro, Tramoni

Trenér: Walter Mazzarri

Rozhodčí: Marchetti – Del Giovane, Nuzzi