Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera

3:6

konec (1:1, 1:2, 1:3)

13.01.2022, 18:00 • Winning Group Arena • 41. kolo • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Tipsport: 2.05 4.2 3.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Závěrečná siréna zazněla a ostravský tým se potřetí v letošním extraligovém ročníku raduje z vítězství nad brněnskou Kometou. Třetí třetina nejprve nabídla vyrovnání domácího týmu, když na správném místě ve správnou chvíli stál Tomáš Vincour. Jenže jak se později ukázalo, to bylo z brněnské strany vše. Vedení hostům vrátil svou druhou trefou v zápase Lukáš Krenželok a hned za minutu a devětadvacet vteřin odskočili Ostravané do dvoubrankového náskoku, který měl na svědomí po dobře sehraném přečíslení Robert Flick. Brno to zkusilo ještě v závěrečné power-play, brankáře odvolalo už tři minuty před třetí sirénou, ale poslední slovo měly znovu Vítkovice, když brněnský odchovanec Jan Hruška uzavřel přesnou trefou přes celé hřiště brankový účet utkání. Vítkovice se tak v tabulce dotáhly na čtvrtou Plzeň, naopak Kometu budou čekat další tuhé bitvy v našlapaném středu extraligové tabulky.

Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

Lukáš Krenželok (VIT)

Kevin Tansey (KOM) (20:31:21)

Konec zápasu.

59:48

Ostravané už kontrolují závěr zápasu.

59:31

Další pokus Brna měl na holi Rákos, ale zamířil nad.

59:11

Tansey to zkusil od modré čáry, Stezka jeho pokus vyrazil betonem a Vítkovice dostaly puk z obranné třetiny.

58:53

Vítkovice ovšem dobře zabezpečily střední pásmo a domácí tým končí v ofsajdu.

58:35

Kometa nechce nic vzdát a ještě se snaží vymyslet útočné akce.

58:17

58:17 Jan HRUŠKA - 3:6

58:17

Vítkovice právě vstřelily branku!
Zdá se, že je rozhodnuto! Přes celé hřiště se přesnou trefou do odkryté brněnské klece dokázal prosadit JAN HRUŠKA. Asistence: Aleš Stezka.

57:58

Brňané svírají soupeře v útočném pásmu, Rothova rána prosvištěla těsně mimo vítkovickou tyčku.

57:31

Vítkovice dostaly puk z obranného pásma, Kometa musí začít znovu.

57:08

Zaťovič zpoza branky připravil tutovou příležitost Horkému, jenž ihned zakončoval z voleje, ovšem výborně se přemístil pohotový brankář Stezka! Brněnskému útočníkovi Horkému dnes zkrátka není přáno, tohle nebyla jeho první slibná příležitost v dnešním střetnutí.

56:56

Vítkovice vyhazují jen na zakázané uvolnění.

56:49

Ihned po vhazování před Stezkou skončil puk na střídačce Vítkovic.

56:44

Kometa jde do hry bez brankáře!

56:44

Oddechový čas pro domácí.

56:21

Další přečíslení dva na jednoho zlikvidoval obětavým zákrokem Roth, když už Kalus přemýšlel, jak adresuje přihrávku svému spoluhráči, vložil se do přihrávky svým vlastním tělem.

55:59

Vítkovická obrana v pohotovosti, na led se čím dál častěji dostává elitní brněnský útok.

55:25

Hostům se podařilo otupit brněnskou aktivitu a nyní dokonce získávají vhazování před Tomkem.

54:51

Vítkovice se nyní osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění.

54:37

Po přihrávce Muellera měl na holi kontaktní branku Zaťovič, ale ani nadvakrát nedokázal zmatku ve vítkovickém brankovišti využít, když jej Stezka, možná nevědom si jak, dokázal vychytat!

54:23

Kometa se snaží reagovat na nepříznivý stav a operuje v útočném pásmu.

53:54

Lakatoš nyní vystihl kombinaci brněnských obránců na modré čáře a vydal se vstříc Tomkovi, kterého se snažil překonat kličkou do bekhendu, ovšem domácí brankář se nyní proti nejproduktivnějšímu hráči Vítkovic vytáhl skvostným zákrokem a drží ještě brněnské naděje.

53:46

Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.

53:46

Stezka nyní přerušil hru a následuje komerční přestávka.

53:40

Další tvrdou ránu od modré čáry měl na svědomí Plášil, Tomek dokázal likvidovat.

53:35

Kometa je po dvou slepených brankách značně paralyzovaná, rozehrávka v podání Tanseyho končí na zakázaném uvolnění.

52:35

52:35 Robert FLICK - 3:5

52:35

Vítkovice právě vstřelily branku!
Vítkovice podruhé v zápase odskakují do dvoubrankového náskoku! Povedenou akci předvedl Lednický, když v přečíslení dva na jednoho předložil puk ROBERTU FLICKOVI, ten jeho nabídkou nepohrdl a z voleje překonal Tomka. Asistence: Vojtěch Lednický, Marek Kalus.

52:17

Vítkovického zaváhání v rozehrávce mohl využít Holík, ale na poslední chvíli byla jeho rána sražena mimo Stezkovu klec.

51:38

Puk nyní propadl na vítkovického Lindberga, jenž se nadvakrát snažil prostřelit Tomka, ten však nyní podržel Brno pouze v jednobrankovém manku!

51:06

51:06 Lukáš KRENŽELOK - 3:4

51:06

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tak Vítkovice přesilovou hru hrát nebudou, protože se prosazují ve signalizované výhodě. Lakatoš dostal puk zpoza branky s pomocí teče brankáře Tomka na hůl LUKÁŠE KRENŽELOKA a ten se podruhé v dnešním utkání dokázal prosadit, tentokrát střelou z hranice brankoviště. Asistence: Dominik Lakatoš, Rostislav Marosz.

50:51

Vítkovice budou hrát přesilovou hru, právě probíhá jejich signalizovaná výhoda.

50:15

Střondala dojel nahozený puk z hole Hollanda a ihned pálil, Stezka však zasahovat nemusel, protože brněnský střelec zamířil vysoko nad.

49:05

Vítkovice bleskově vletěli do útočného pásma a značný rozruch způsobil Flick, jeho první pokus však zamířil mimo a ten další byl ještě před Tomkem zablokován.

48:13

Po ofsajdové situaci Brna následuje komerční přestávka.

47:41

Nyní je to opět bitva ve středním pásmu o každý centimetr ledu.

47:08

Vítkovice hrají v plném počtu.

47:02

Kometa se zformovala v útočném pásmu a z pravého kruhu zamířil Holík, Stezka jej však dokázal vychytat a podržet vyrovnaný stav.

46:23

Vítkovice se znovu osvobozují.

46:00

Mueller to nyní zkusil individuálně, narazil však na důrazně bránícího Solovjeva, jenž tvrdým, leč čistým zákrokem domácího snajpra zastavil.

45:23

Od modré čáry to zkusil Roth, Stezka puk pouze vyrazil, ale ve zmatku se nikdo z Brněnských nedokázal orientovat, a tak se hosté osvobodili.

45:08

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lukáš Kovář – 2 min., hákování).

44:38

Brněnská výhoda nebere konce a domácí se snaží této situace využít.

43:56

Luboš Horký se s velkou rychlostí vřítil do útočného pásma a bekhendovou přihrávkou hledal spoluhráče na hranici brankoviště, toho sice nenašel, ale vybojoval přesilovou hru pro Brno. Domácí hrají v signalizované výhodě.

43:27

Nyní ovšem na druhé straně po přihrávce Šika zahrozil Holland, jeho střela však branku Vítkovic minula.

43:02

Vítkovice se po vyrovnávací trefě nesesypali, naopak se nadále snaží být aktivní směrem dopředu.

42:32

Po vhazování se do puku opřel vítkovický obránce Kovář, Tomek jeho prudkou ránu vyrazil.

41:52

41:52 Tomáš VINCOUR - 3:3

41:52

Kometa právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Kometa hned z první útočné akce ve třetí třetině střílí důležitou vyrovnávací trefu. Do vítkovické třetiny se po levém křídle vřítil Rákos a přesnou přihrávkou na hranici brankoviště našel ideálně postaveného TOMÁŠE VINCOURA, jenž z voleje usměrnil puk za Stezkova záda. Asistence: Daniel Rákos, Radovan Pavlík.

41:24

Nyní už se zdálo, že Brno se přeci jen dostane do útočného pásma, ale Kučeříkův postup zastavil ofsajd.

40:56

Nepřesná rozehrávka Brna končí zakázaným uvolněním.

40:10

Krenželokovo nahození Tomek zachytil do lapačky a vhazovat se bude po jeho pravici.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina skončila vítězstvím 2:1 pro hostující tým. Vítkovice odskočily zásluhou Rostislava Marosze do vedení a dlouhou dobu měli zápas pod kontrolou. Kometa se jen velmi těžce dostávala na dostřel Stezkovy brány. Vše zlomila přesilová hra Brna, ve které domácí rozpoutali před Stezkou peklo, ale kýžená vyrovnávací branka se ne a ne dostavit. Ostravané pak udeřili z brejkové situace, když střelu s notnou dávkou štěstěny umístil za Tomkova Lukáš Krenželok. Kometa bleskově reagovala na dvoubrankové vedení Vítkovic, když Zaťovičovu střelu dorazil za Stezku Peter Mueller, jenž se tak v tuto chvíli osamostatnil na čele extraligových střelců. Třetí třetina slibuje zajímavou podívanou a odstartuje v 19:47.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Ďaloga se rozjel do útočného pásma a prudkou střelou protáhl Stezku, jenž puk vyrazil lapačkou a ten obloučkem zamířil za vítkovickou klec.

39:03

39:03 Peter MUELLER - 2:3

39:03

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa bleskově reaguje a snižuje vítkovický náskok znovu na rozdíl jediné branky! Střelu Zaťoviče Stezka pouze vyrazil a k dorážce byl připraven nekompromisní PETER MUELLER. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.

38:31

38:31 Lukáš KRENŽELOK - 1:3

38:31

Vítkovice právě vstřelily branku!
Je to tak! Vítkovice slaví a odskakují do dvoubrankového vedení! Velmi smolný okamžik pro brankáře Tomka, puk se totiž z hole LUKÁŠE KRENŽELOKA odrazil od tyčky do zad domácího brankáře a ten si jej s pomocí druhé tyče srazil za brankovou čáru. Asistence: Alexej Solovjov.

38:31

Rozhodčí momentálně prohlíží záznam hry.

38:31

Krenželok nyní napálil puk od modré čáry a zdá se, že puk přešel za brankovou čáru!

37:39

Vítkovice hrají v plném počtu a dvě vteřiny po nich i Kometa.

36:14

Ďaloga předvedl bleskový protiútok s Horkým, se kterým si vyměnil puk a málem přivedl akci k dokonalosti, jenž vratka od Horkého mu na hranici brankoviště těsně utekla!

35:36

Kometa ani druhou čtyřminutovou přesilovou hru nedohraje. Viníkem jejího konce je právě Vladimír Roth, když na modré čáře krosčekoval Lakatoše, za což fasuje menší trest.

35:08

Vítkovice se poprvé v oslabení dokázaly osvobodit.

34:58

Kometa doslova motá vítkovickou čtveřici v obranném pásmu, Roth pálí jako o život, ale zatím mu není přáno, jeho střely zatím postrádají přesnost, ovšem nikoliv razanci. Pokud to brněnský zadák zpřesní, pak je jen otázkou času, než bude podruhé v sezoně slavit vstřelenou branku.

34:24

Po další Holíkově přihrávce zakončoval Vincour, Stezka vyrazil puk špičkou betonu, o dorážku se pokoušel ještě Zaťovič, ale vítkovický brankář dostal puk pod kontrolu včas.

34:05

Po Holíkově výzvě pálil Roth, branku přestřelil, ale Brno nadále drží puk.

33:39

Brno dostává podruhé v utkání příležitost čtyřminutové přesilové hry, využijí Jihomoravané nabízené příležitosti k vyrovnání?

33:39

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jakub Stehlík – 2+2 min, vysoká hůl).

33:34

Marek Ďaloga už se na to nejspíš nemohl dívat, a tak vzal kotouč pod kontrolu a přivezl jej až do vítkovické třetiny, po jeho průniku se puk dostal na hůl Horkého, jenž měl slibnou příležitost v mezikruží, ovšem Stezka pohotově zasáhl! Ihned po střele byl Šik tvrdě atakován Stehlíkem a rozhodčí zvedá pravici.

33:09

Fridrich nabil na modrou čáru Kochovi, jeho prudká rána skončila na hokejce Tomka, následně byla hra přerušena a následuje komerční přestávka.

32:49

Vítkovice znovu kombinují před Tomkem a domácí obrana musí být ve střehu.

31:48

Solovjov kličkou přelstil bránícího hráče Brna, ovšem když už se zdálo, že využije slibné střelecké pozice, puk se mu zamotal mezi bruslemi a o protiútok se pokusí Brno.

30:56

Po delší době prověřil Stezkovu pozornost Kučeřík, jeho střela však hostujícího brankáře nikterak z míry nevyvedla.

30:41

Lakatoš nyní dostal od brněnské obrany dostatek prostoru, nabruslil si mezi kruhy na střelu, která však skončila nad bránou Brna.

30:22

Když už se zdálo, že domácí přeci jen proniknou do útočné třetiny, byl odpískán ofsajd.

29:30

Naopak jsou to Vítkovice, kdo působí rozruch v útočné třetině.

28:44

Brno se snaží směrem dopředu něco vymyslet, ale má to složité, obrana Vítkovic je dobře organizovaná a nevypadá, to že by připustila zámek domácích.

28:17

Vítkovice se usadily před Tomkem a po střele Kováře vznikl před brněnskou brankou zmatek, Tomek však nakonec dokázal vyražený puk najít před svým tělem a hru přerušil. Následuje komerční přestávka.

27:25

Kometa se nyní s Vítkovicemi přetahuje o puk ve středním pásmu.

26:33

26:33 Rostislav MAROSZ - 1:2

26:33

Vítkovice právě vstřelily branku!
Ostravané si berou zpět jednobrankový náskok! Solovjov si tentokrát vybral ROSTISLAVA MAROSZE, jenž do brněnského pásma najel z pravého křídla a přesně umístěnou střelou vrátil svému týmu vedení. Asistence: Alexej Solovjov, Tobias Lindberg.

26:19

Solovjov poslal povedený pas Lindbergovi, ovšem ten si nestačil uvědomit, že má možnost k úniku a puk mu utekl.

25:31

Dej přenesl ve středním pásmu hru na pravé křídlo, kde byl rozjetý Kalus, s jeho pokusem si Tomek poradil.

25:07

Brno se snažilo hosty uzavřít v obranném pásmu, ti vyhazují pouze na zakázané uvolnění.

24:20

Tansey se nyní vydal na individuální průnik, v obležení vítkovických obránců stačil vystřelit, Stezka jeho pokus vytěsnil betonem.

23:52

Zakázané uvolnění Brna vrací hru rychle před Tomka.

23:12

Kometa hraje v plném počtu.

22:54

Po střele Lakatoše puk skákal před brankou Brna, ale nikdo z hostů jej nedokázal trefit tak, aby využil chaosu v brněnském brankovišti.

22:21

Brno vyhazuje.

22:02

Plášilova střela byla zablokována clonícím spoluhráčem Lindbergem.

21:17

Kometa se ihned osvobozuje.

21:12

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., podrážení).

20:43

Průnik do pásma se nedaří ani hostům, kteří narážejí na připravenou obranu Brna.

20:14

Kometa ve snaze o rychlý útok končí v ofsajdu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina moravské bitvy mezi Kometou a Vítkovicemi je minulostí. Hosté se dostali do vedení hned v úvodu utkání, když hrubé chyby v rozehrávce domácích využil Petr Chlán a povedenou střelou zápěstím otevřel skóre. Kometa se dlouho nemohla dostat zpět do tempa, oživila ji až přesilová hra, ve které však brněnské pokusy likvidoval pozorný brankář Stezka. Ten likvidoval další šance domácích, ale v čase 17:34 přeci jen kapituloval, když povedenou střelu umístil přesně Kevin Tansey. Po první třetině tak v Brně platí vyrovnané skóre, utkání bude pokračovat druhou třetinou, která odstartuje v 18:53.

20:00

První třetina skončila.

19:14

Další pokus Gulašiho zablokoval Bernovský a domácí zadák musí pro puk zpět až k Tomkovi.

18:55

Gulaši nastřelil puk od modré čáry, Stezka hokejkou vyrazil.

18:34

Brňané se snaží využít vítkovického opaření a v závěru první třetiny skóre otočit, ovšem nyní jejich aktivita končí vyhozeným pukem mimo ledovou plochu.

17:34

17:34 Kevin TANSEY - 1:1

17:34

Kometa právě vstřelila branku!
Kometa se přeci jen raduje z vyrovnávací branky! Stezkovo kouzlo zlomil přesně umístěnou střelou do pravého růžku KEVIN TANSEY. Asistence: Otakar Šik, Vojtěch Střondala.

17:09

Solovjov nyní zpoza vlastní branky doslova namazal na střelu Střondalovi, ten mohl vítkovickou hrubici potrestat, ale Stezka jej vychytal pohotovou lapačkou!

16:33

První útočné formaci domácích se nyní daří držet puk v útočném pásmu, ovšem ke střele se zatím Brňané nedostali.

15:57

Hra je nyní z obou stran nepřesná, ani jednomu z celků se nedaří noc moc vymyslet.

15:15

Rákos se nyní svižně rozjel do útočného pásma a z nulového úhlu nasměroval puk na vítkovickou branku, zdá se, že puk zůstal na brankové čáře, ovšem Stezkovi trvalo pár vteřin, než si uvědomil, kde se puk nachází.

14:40

Tomek si nyní nerozuměl v rozehrávce se svými obránci a při návratu do brankoviště tak trochu nešikovně vyndal svou vlastní branku ze základního postavení, hra je přerušená, bude následovat vhazování v útočném pásmu Vítkovic.

14:18

Stezka nadále bezchybný, nyní reagoval na pohotovou střelu Horkého.

13:50

Přečíslení Vítkovic vedl Kalus, předložil puk najíždějícímu Flickovi, ovšem ten nedokázal Tomka překonat, také domácí brankář se blýskl pohotovým přesunem.

13:40

Další výměna mezi Holíkem a Muellerem, i tentokrát Stezka úspěšně zasáhl a byl klíčovým mužem svého týmu v krušných chvílích. Nyní už Ostravané hrají v plném počtu.

13:06

Kometa neúnavně svírá hosty v obranném pásmu, rána Rotha však skončila mimo a další Rothův pokus vyrazil Stezka.

12:18

Holík vyzval při zmatku ve vítkovické obraně k vyrovnávací brance Muellera, ten na nic nečekal a z levého kruhu pálil z voleje, ovšem výborně se stačil přemístit brankář Stezka!

11:40

Kometa hraje v plném počtu, startuje její přesilová hra.

10:52

Horký nyní pronik po levé straně až před Stezku a přinutil jej k pohotovému zákroku vyrážečkou, střela brněnského útočníka měla dobrý směr, ovšem vítkovický brankář podržel svůj tým.

10:02

Kovář v útočném pásmu předložil puk Hruškovi, jehož prudká střela otestovala pozornost Tomka.

09:40

Kometa velmi rychle o mimořádnou výhodu přišla a následuje hra ve čtyrech na obou stranách.

09:40

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., krosček).

09:34

Ideální příležitost pro Kometu jak se vrátit do zápasu. Zákrok vysokou holí v podání Jana Bernovského byl vyhodnocen na 2+2 minuty.

09:34

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Bernovský – 2 min., vysoká hůl).

08:30

Nyní se to přeci jen povedlo, Pavlík posílal přihrávku Kučeříkovi a jeho střelu musel Stezka likvidovat ramenem.

08:08

Vítkovice mají dobře pokryté střední pásmo, domácí se dlouho za tento herní prostor nedostali.

07:20

Ďaloga pouze nahodil puk ze středního pásma směrem ke Stezkové brance, puk však ihned Vítkovičtí odehráli zpět do středu hřiště, o opětovný průnik do obranné třetiny hostů se snažil Zaťovič, ale byl už v ofsajdu.

06:45

Vítkovice jsou i nadále více na kotouči, ale nyní je jejich snaha o průnik do brněnské třetiny přerušena ofsajdem.

06:30

Následuje první komerční přestávka dnešního utkání.

06:15

Slibná kombinace hostů, po přihrávce Solovjeva se ke střele dostal Lindberg, ale ani on nebyl ve snaze překonat Tomka přesný.

05:49

Tansey se s pukem dostal až do útočného pásma, ale jeho střela nebyl vůbec přesná, puku se ihned zmocnili obránci Vítkovic.

05:21

Kometa se teď nemůže chytit, její další pokus o založení útoku končí zakázaným uvolněním.

05:05

Od modré čáry vypálil Plášil, Tomek měl zakrytý výhled, ale nakonec zasahovat nemusel, protože puk zamířil mimo.

04:48

Hraje se delší pasáž bez přerušení, více jsou na kotouči hráči hostů.

04:00

Brněnská obrana se nyní s vítkovickou snahu o kombinaci vypořádala a Mueller mohl vyvést puk.

03:22

Vítkovice se ovšem po úvodní trefě také osmělily a snaží se být aktivní směrem dopředu.

02:50

Kometa se okamžitě nastěhovala před Stezku, ve slibné palebné pozici byl Ďaloga, ale trefil pouze připraveného brankáře hostů.

02:28

02:28 Petr CHLÁN - 0:1

02:28

Vítkovice právě vstřelily branku!
Jako blesk z čistého nebe přichází úvodní branka utkání na straně hostů! Smolařem se stal domácí obránce Kučeřík, jemuž nesedla přihrávka na spoluhráče v obranném pásmu a toho okamžitě využil PETR CHLÁN, když v mezikruží zamířil a trefil růžek brněnské branky. Bez asistence.

02:05

Rozehrávka se Kometě vůbec nepovedla, píská se zakázané uvolnění.

01:52

Vítkovice se zatím nedostali na dostřel Tomkovy brány, domácí nyní drží puk za vlastní brankou a počkají na vystřídání.

01:13

Mueller pálil ihned po vhazování, Stezka však dokázal na tečovanou střelu reagovat.

01:10

Snaha Vítkovic o protiútok končí ofsajdem.

00:55

Brno se snaží na ostravského soupeře vletět a aktivně se pohybuje v útočném pásmu.

00:25

První útok Komety vedl po pravém křídle Mueller, jeho střela však postrádala přesnost.

00:01

Souboj Komety a Vítkovic byl zahájen, hosté úspěšnější na úvodním vhazování.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, Roth – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Šik, Střondala, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Dočekal, Dvořák, Ostřížek.
Trenér: Kalous

HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, Jakub Stehlík, Galvinš, Plášil, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Lakatoš – Marosz, Lindberg, Fridrich – Lednický, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Bernovský.
Trenér: Holaň

Rozhodčí: Šindel, Stano – Ondráček, Zíka.

BRNO vs. VÍTKOVICE

Hezký podvečer z Brna, kde je na programu předehrávka 41. kola Tipsport extraligy. V moravské bitvě jihu proti severu půjde o hodně, ve hře je kontakt se 4. pozicí, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Vítkovice se v posledním kole postarali o stáhnutí náskoku právě 4. Plzně, na kterou čítají už pouze tříbodovou ztrátu. Ovšem ve frontě jsou i další zájemci a mezi nimi i brněnská Kometa, která by dnes ráda bodově dotáhla právě severomoravského rivala. Brňané navíc mají o motivaci postaráno dvojnásob, vždyť na Ostravany v letošním ročníku ještě recept nenašli.
HC Vítkovice Ridera:

Ostravané jsou určitě překvapením letošního ročníku extraligy, jen málokdo by s nimi v tuto chvíli počítal na 5. pozici s pouhou tříbodovou ztrátou na pozice zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Vítkovicím se povedla úctyhodná série 13 zápasů v řadě, kdy pokaždé bodovaly. Tuto skvostnou bilanci narušila až v závěru kalendářního roku 2021 Mladá Boleslav, která Ostravany skolila 5:2. Od tohoto utkání mají ve Vítkovicích trend prohra – vítězství. Novoroční premiéru zvládly Vítkovice skvěle, když podruhé v sezoně porazily krajského rivala z Třince 5:2. Následovala domácí porážka se Spartou 1:4 a třídílnou sérii na domácím ledě zakončily Vítkovice důležitým vítězstvím proti Plzni 4:2. Nyní budou chtít formu potvrdit také v Brně.

Do ostravského týmu se v průběhu základní části vrátil Dominik Lakatoš a stačilo mu pouhých 18 zápasů, aby se znovu stal nejlepším střelcem mužstva, aktuálně má na kontě 11 přesných tref a k tomu 11 asistencí. Produktivitu Vítkovice však vede lotyšský útočník Roberts Bukarts (8+17). Tvůrcem hry je zkušený Rostislav Marosz (5+13) a branky umí střílet také Lukáš Krenželok (11+6) nebo Marek Kalus (10+5).

Z obránců má mimořádný přínos pro produktivitu ruský obránce Alexey Solovyev (6+10). Následuje Petr Geweise (1+6). Nejužitečnějším hráčem je útočník Rastislav Dej s plusovými 15 body. Opomenout pak určitě nesmíme zadáka se zkušenostmi z NHL Romana Poláka (1+4). Brankoviště Vítkovic střeží Aleš Stezka, jenž se po odchytaných sezonách v Chance lize rychle adaptoval i na extraligové tempo a s úspěšností zákroků 92,13 patří mezi tři nejlepší maskované muže soutěže, Stezka má také ze všech brankářů nejvíc odchytaných vítězných zápasů, celkem 19.
Vzájemné utkání v letošní sezoně:

Brno – Vítkovice 1:2

Branky a nahrávky: 44. M. Haščák (P. Holík, Roth) – 29. J. Hruška (L. Krenželok, Roberts Bukarts), 50. Fridrich (M. Kalus, Plášil).

Vítkovice – Brno 3:2

Branky a nahrávky: 30. Roberts Bukarts (A. Solovjov, Dej), 40. Lakatoš (A. Solovjov, Roberts Bukarts), 58. Plášil (Kalus) – 50. P. Mueller (Zaťovič), 58. Zaťovič (R. Holland, Vincour).
HC Kometa Brno:

Kometa aktuálně sídlí na 7. pozici extraligové tabulky, ovšem v případě vítězství se může dotáhnout právě na Vítkovice, a udržet tak kontakt s přímým postupem do čtvrtfinále, který čeká na konečného majitele 4. místa. Brňané budou mít o motivaci postaráno dvojnásob, neboť na Vítkovice letos ještě nevyzráli.

Brněnská Kometa v novém roce zatím bodovala ve všech třech odehraných zápasech. Po domácím vítězství nad Českými Budějovicemi (4:2) cestoval brněnský tým do Litvínova. Utkání s Vervou nabídlo podobný průběh jako dvě předcházející vzájemná střetnutí. Brňané museli dotahovat dvoubrankové manko, které zmírnili ve druhé třetině, aby si v závěrečné pasáži hry vynutili prodloužení. Rozhodnutí o bonusovém bodu pro Brno obstaral Peter Mueller, jenž nyní vládne extraligové produktivitě i střelcům s celkovou bilancí 20+23.

Kometa spoléhá i na Muellerovi spoluhráče z lajny, notoricky známé komando dotváří kapitán Brna Martin Zaťovič (11+19) a dvorní nahrávač brněnského týmu Petr Holík (9+24). Vysoce produktivní je také Michal Krištof (7+22).

Defenzivní řady mají velkou oporu v Rhettu Holandovi, jenž je se 12 kladnými body v hodnocení +/- nejužitečnějším hráčem brněnského výběru. Produktivitu umí zejména asistencemi podpořit zkušený Vladimír Roth (1+10). Bruslařsky vyniká ofenzivně laděný obránce Marek Ďaloga (4+6). Brankoviště proti Vítkovicím bude s největší pravděpodobností střežit Matej Tomek s úspěšností zákroků na úrovni 90,43 procent a průměrem inkasovaných branek 2,82 na zápas. V Brně však již vyhlíží návrat Jakuba Sedláčka, který se měl v průběhu tohoto týdne již zapojit do tréninku.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera

3:6

konec (1:1, 1:2, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 18. Tansey, 40. P. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 42. Vincour (Rákos, R. Pavlík) – 3. Chlán, 27. Marosz (A. Solovjov, Lindberg), 39. L. Krenželok (A. Solovjov), 52. L. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 53. Flick (Lednický, M. Kalus), 59. J. Hruška (Stezka)

HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, Roth – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Šik, Střondala, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Dočekal, F. Dvořák, Ostřížek.
Trenér: Kalous

HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, Jakub Stehlík, Galvinš, Plášil, P. Koch, L. Kovář – L. Krenželok (C), J. Hruška (A), Lakatoš – Marosz, Lindberg, Fridrich – Lednický, Flick, M. Kalus – Dej, Chlán, Bernovský.
Trenér: Holaň

Rozhodčí: Šindel, Stano – Ondráček, Zíka

Diváci: 1000

Průběh zápasu
1. třetina
02:28 VIT 0:1 Chlán
09:34 VIT 2+2 Bernovský, vysoká hůl
09:40 KOM 2 Vincour, krosček
17:34 KOM 1:1 Tansey
Po 1. třetině
2. třetina
21:12 KOM 2 Bartejs, podrážení
26:33 VIT 1:2 Marosz (A. Solovjov, Lindberg)
33:39 VIT 2+2 Jakub Stehlík, vysoká hůl
35:36 KOM 2 Roth, krosček
38:31 VIT 1:3 L. Krenželok (A. Solovjov)
39:03 KOM 2:3 P. Mueller (Zaťovič, P. Holík)
Po 2. třetině
3. třetina
41:52 KOM 3:3 Vincour (Rákos, R. Pavlík)
45:08 VIT 2 L. Kovář, hákování
51:06 VIT 3:4 L. Krenželok (Lakatoš, Marosz)
52:35 VIT 3:5 Flick (Lednický, M. Kalus)
58:17 VIT 3:6 J. Hruška (Stezka)
Konec