Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Rayo Vallecano – Real Betis

1:1

konec (0:1)

09.01.2022, 14:00 • 20 • 20. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 2.79 3.43 2.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13. (16:00:32)
Je konec! Rayo Vallecano nakonec uhrálo s Realem Betis remízu 1:1. Hostům přitom zkomplikoval život ve 34. minutě Moreno, který dostal červenou kartu. Přesto se celek ze Sevilly ujal vedení, když se v nastavení prosadil Sergio Canales. Domácí byli po změně stran jasně aktivnější, ale dlouho se nemohli prosadit. Až v 71. minutě zařídil vyrovnání Iván Balliu. Vallecano mohlo strhnout vítězství na svou stranu, ale Catena ani García míč do sítě neprocedili.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Edgar González nakopl míč na hranici velkého vápna, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů v modrém. Vallecano má čas na poslední útok.

90+3

Sergio Canales se hnal za přihrávkou do pokutového území, jenže k zakončení mu scházel snad jediný krok. Domácí musí dávat pozor na zadní vrátka.

90+2

Alejandro Catena poslal přihrávku na levou stranu, jenže Santi Comesaña jeho přihrávku nepochopil a vůbec se nerozběhl.

90+1

Nastavuje se pět minut!

90

Andrés Guardado se na hranici velkého vápna otočil kolem obránce, přehodil si míč na pravačku a vypálil placírkou. Jeho ránu obránce zablokoval.

89

Domácí mohli rozhodnout! Po nepříliš jistém zákroku Silvy se k odraženému míči dostal Álvaro García, ale Silva jeho dělovku vyškrábl konečky prstů nad břevno!

88

Žlutou kartu dostává Álvaro García (Rayo Vallecano).

88

Rui Silva vystartoval z branky na hranici velkého vápna a před rozběhnutým soupeřem stačil míč schovat do rukavic. Hostující brankář byl ještě faulován.

87

Falcao se hnal za centrem do pokutového území, ale v klíčovou chvíli podklouzl a vůbec se nedostal k zakončení hlavou. Betis měl i štěstí.

86

Domácí se nadále tlačí do útoku, jenže hosté hrají na hranici sebeobětování a nedávají soupeři moc prostoru. Vallecano to má velmi těžké.

85

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Cristian Tello, přichází Aitor Ruibal.

84

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Pathé Ciss.

83

Fran García si tentokrát netroufl na individuální průnik po levé straně a raději si pomohl přihrávkou do zadních řad. Vallecano soupeři takřka nepůjčuje míč.

82

Tlak domácího Vallecana v posledních minutách postupně sílí. Domácí kombinovali kolem šestnáctky, ale Fran García nedloubl míč na Falcaa.

81

Alejandro Catena se z levé strany opřel do míče, ale hostující brankář Rui Silva byl rychle na zemi a fantastickým zákrokem podržel hostující Betis!

80

William Carvalho ukázal skvělou poziční hru, vybojoval míč a roztáhl těžiště hry na pravou stranu. K jeho pobídce se však nikdo v modrém nedostal.

79

Do rozehrávky domácího celku se zapojil také brankář Luca Zidane. Gólman domácího celku nakopl míč na pravou stranu, kde byl Fran García, ale prudkým centrem našel jen hlavu Marca Bartry.

78

Bébé si při zpracování míče na polovině soupeře pomohl podle hlavního rozhodčího rukou. Rozehrávat bude Betis, který nikam spěchat nebude.

77

Sergi Guardiola se v pokutovém území dostal k odraženému míči, přehodil si jej na levačku a zakončil. Jeho projektil se ale vznesl vysoko nad břevno.

76

Héctor Bellerín vhazoval na pravé straně. Jeho pobídka směřovala do pokutového území, nicméně nikdo z ofenzivních hráčů hostů se k jeho přihrávce nedostal.

75

Tempo hry nyní lehce opadlo. Domácí Vallecano se sice nadále snaží hrát ofenzivní fotbal, nicméně Betis spoléhá na pevný defenzivní val.

74

Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Hostující Betis se vydal do útoku, ale William Carvalho pro svůj celek získal jen rohový kop.

73

Hra je přerušena! Hostující střelec Sergio Canales zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za rameno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

71

Vallecano právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Domácí Rayo Vallecano nakonec využívá přesilovku a dotahuje se soupeřem krok! Po obrovském závaru před brankou soupeře hlavičkoval Falcao do tyče. K odraženému míči se ale probil IVÁN BALLIU, který míč uklidil pod břevno!

70

William Carvalho dostal přihrávku na hranici velkého vápna, odkud chtěl zakončit levačkou, ale jeho technický pokus nemířil mezi tři tyče.

69

Vallecano kombinovalo kolem pokutového území soupeře, nicméně centr z pravé strany skončil na bloku prvního obránce v modrém dresu.

68

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Randy Nteka, přichází Bébé.
Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Álvaro García.

67

Real Betis se po delší době usadil na polovině soupeře, nicméně kombinace hostujícího celku vyústila v nepřesnou pobídku do vápna.

66

Edgar González nakopl míč na pravou stranu, kde byl Fékir, jenže francouzský fotbalista v souboji s Catenou míč pro hosty neudržel.

65

Radamel Falcao si po dobře sehraném přímém kopu naskočil na nadýchaný centr, ale hlavičkou z malého vápna těsně přestřelil!

64

Palazón se dostal z pravé strany do pokutového území, ale pod tlakem míč poslal jen do prostoru, kde kralovala defenziva Vallecana.

63

Sergi Guardiola si ihned po příchodu na trávník pohybem řekl o míč a dostal se do velkého vápna. Jeho průnik ale zastavil skluz obránce.

62

Real Betis se i po změně stran snaží v desíti hrát sympatický fotbal. Hráči v modrém se dostali do pokutového území, ale míč dlouho neudrželi.

61

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází Sergi Guardiola.

60

Je za námi hodina hry a hostující Real Betis stále drží těsné vedení. Domácí Vallecano se po změně stran sice snaží útočit, ale prakticky se nedostává do zakončení.

59

Nabil Fékir se po levé straně dostal do blízkosti velkého vápna, kde si míč zasekl kolem Treja a odcentroval. Domácí brankář Zidane si dokráčel pro míč.

58

Stopeři Vallecana kombinují s míčem na polovině hřiště a nikam se neženou. Obrany obou týmů zatím vyčkávají v pevném bloku.

57

Žlutou kartu dostává Fran García (Rayo Vallecano).

56

Před branku hostujícího Realu Betis přiletěl nadýchaný centr z levé strany, nicméně hned první zadák míč dokázal odkopnout do bezpečí.

55

Iglesias se dostal do pokutového území, kde si míč přehodil na pravou nohu a zakončil. Jeho projektil ale mířil do rukavic brankáře.

54

Santi Comesaña si na vlastní polovině tělem pokryl míč a napadající Sergio Canales jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácí jsou v úvodu druhé půle mnohem aktivnější.

53

William Carvalho po delší době táhl akci Realu Betis. Jeho pobídka směřovala na pravou stranu, ale Betis u míče dlouho nevydržel.

52

Právě Falcao si naběhl na další povedenou přihrávku za obranu, ale v tísni si míč nezpracoval vůbec dobře. Balón mu utekl k brankáři.

51

Radamel Falcao upadl po souboji v pokutovém území, ale podle rozhodčího se nejednalo o nedovolený zákrok. Penalta se nepíská.

50

Na pravé straně byl faulován domácí obránce Balliu, který pro Vallecano vybojoval přímý kop z nadějné pozice. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.

49

Rayo Vallecano kombinuje s míčem na vlastní polovině a nikam se nežene. Fotbalisté v bílém jsou aktivní a hrají hodně rychle.

48

Radamel Falcao si řekl pohybem o přihrávku na střed hřiště, kde se dobře otočil a přenesl hru na pravou stranu. Jeho pobídka nenašla adresáta.

47

Alejandro Catena na levé straně získal odražený míč, přehodil si jej na levačku a odcentroval. Jeho pobídka směřovala do rukavic brankáře.

46

Domácí Rayo Vallecano obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek bude chtít využít přesilovku a získat nějaké body.

46

Začal druhý poločas.
Velmi dlouhý první poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Realu Betis. Hostům přitom zkomplikoval život ve 34. minutě Moreno, který dostal červenou kartu. Přesto se celek ze Sevilly ujal vedení, když se v nastavení prosadil Sergio Canales.

45+7

První poločas skončil.

45+6

Marc Bartra si opět splnil své defenzivní povinnosti a před rozběhnutým soupeřem jednoduše nakopl míč do zámezí. Vhazovat budou hráči v bílém.

45+5

Óscar Trejo se uvolnil na levé straně a odcentroval do šestnáctky. Před Falcaem odkopl míč do bezpečí důrazný Marc Bartra.

45+3

Real Betis právě vstřelil branku!
Hostující celek se i v deseti ještě před přestávkou dostává do vedení! Hosté předvedli pohlednou kombinaci. Po přenesení hry na pravou stranu odcentroval na zadní tyč Héctor Bellerín a SERGIO CANALES už měl snadnou práci!

45+2

Rozhodčí v prvním poločase nastavil pořádnou porci sedmi minut. Dlouho se nehrálo kvůli ošetřování Palazóna.

45+1

Nastavuje se sedm minut!

45

Falcao sprintoval do pokutového území za centrem z pravé strany, jenže míč před kolumbijským útočníkem ještě skočil a našel si cestu do Silvových rukavic.

44

Aktivní fotbalisté domácího Vallecana se tlačí do ofenzivy. Palazón dloubl míč za obranu Realu Betis, ale neměl tam nikoho v bílém dresu.

43

Iván Balliu zariskoval na vlastní polovině a dostal do těžké pozice brankáře. Luca Zidane ale prokázal skvělou dynamiku a míč odkopl včas.

42

Isi Palazón už je po ošetření krvácející rány zpátky na hřišti. Domácí fotbalista dokonce vyslal střílený centr do vápna, ale spoluhráče nenašel.

41

Do rozehrávky hostujícího mužstva se musel zapojit brankář Silva. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, ale skončil v moci zadáků.

40

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Andrés Guardado.

39

Domácí už se dostali na polovinu soupeře, ale jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy.

38

Červená karta nakonec skutečně platí. Moreno až nyní opustil hrací plochu. Domácí fanoušci jej vyprovodili pískotem.

36

Dlouhou dobu už se nehraje. Sudí ještě něco konzultuje s kolegou u videa.

35

Žlutou kartu dostává Sergio Canales (Real Betis).

34

Velká komplikace pro hosty! Alex Moreno za svůj předchozí ostrý faul na Palazóna míří do sprch!

34

Hra je přerušena! Po souboji zůstává na trávníku ležet Isi Palazón, kterému z hlavy teče doslova potok krve. Tohle na trávníku nevidíme rádi.

33

Óscar Trejo u postranní čáry přistřil soupeře rukou do zámezí, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Rozehrávat bude Real Betis.

32

William Carvalho na polovině hřiště sestřelil soupeře ostrým šlapákem a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Hlavní rozhodčí zatím píská mírně.

31

Hosté se sice dostali do zakončení, ale vzrušení před domácí svatyní bylo zbytečné, jelikož rozběhnutý Iglesias si nepohlídal své postavení. Ofsajd!

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Domácí Rayo Vallecano je v posledních minutách mnohem aktivnější a soupeři znepříjemňuje hru.

29

Marc Bartra se na poslední chvíli stáhl s rozběhnutým Falcaem před vlastní branku a hlavou přizvedl míč mimo nebezpečný prostor.

28

Óscar Trejo si na hranici velkého vápna přehodil míč na levačku a zakončil. Jeho rána směřovala přímo do rukavic pozorného brankáře.

27

Fékir se stáhl do vlastního pokutového území a před dobíhajícím Trejem odkopl míč daleko od branky. Vallecano je nyní mnohem aktivnější, ale nedostává se do zakončení.

26

Hosté zahrávali rohový kop. Vysoký centr přiletěl do pokutového území, jenže tam se nikdo v modrém dresu nedostal do zakončení.

25

První obrovská šance! Isi Palazón si naběhl na průnikovou přihrávku, navedl si míč na levačku a zakončil. Silva na druhý pokus zalepil míč do rukavic!

24

Sergio Canales sprintoval za přihrávkou na pravé křídlo, jenže míč neudržel na trávníku. Hostům se v posledních minutách nedaří v přechodové fázi.

23

Vallecano vhazovalo v blízkosti velkého vápna soupeře. Pobídka směřovala na hranici velkého vápna, kde obraně Betisu pomohl Iglesias.

22

Óscar Trejo se zbavil soupeře na polovině hřiště a roztáhl hru na pravou stranu. Následný centr ale přiletěl do míst, kde číhali zadáci.

21

Óscar Valentín u rohového praporku neustál souboj s Iglesiasem. Domácí hráč poté dopadl tak nešťastně, až celý prapor zlomil.

20

Marc Bartra si dal pozor na průnikovou přihrávku a nakopl míč na polovinu soupeře. Stoper Betisu centrem trefil soupeře.

19

Domácí branku Realu Betis neohrozili ani po rohovém kopu. Na vysoký centr si naběhl Isi Palazón, ale jeho pokus postrádal razanci.

18

Nteka z levé strany odcentroval do pokutového území. Obrana Betisu míč srazila ven ze šestnáctky, ale dorážející Iván Balliu získal pro Vallecano jen roh.

17

Nabil Fékir si navedl míč na hranici velkého vápna, odkud střílel levačkou, nicméně jeho technický projektil zablokoval hned první obránce.

16

Rui Silva si dal pozor na nákop za obranu hostujícího celku a dokráčel si pro míč. Hostující brankář následně rozehrál výhozem na levou stranu.

15

Iglesias se dostal do souboje na polovině domácího Vallecana, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat budou domácí.

14

Óscar Trejo si na hranici velkého vápna zpracoval prudkou přihrávku z levé strany, dobře se otočil a rozehrál. Vallecano hraje aktivně a získalo přímý kop.

13

Domácí stopeři kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Ani fotbalisté Realu Betis kombinaci Vallecana neatakují.

12

Radamel Falcao poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů v bílém. Rayo Vallecano je však v úvodu utkání o něco aktivnějším týmem.

11

Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Realu Betis zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za pravou nohu.

10

Óscar Trejo si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, odkud střílel levačkou, jenže jeho rána směřovala jen do prostoru, kde číhal brankář.

9

Sergio Canales si z pravé strany navedl míč na hranici velkého vápna, odkud zakončil placírkou, nicméně jeho pokus skončil v rukavicích domácího brankáře.

8

Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, nicméně vysoký centr skončil na hlavě prvního obránce Realu Betis.

7

Héctor Bellerín se stáhl na vlastní polovinu, kde se dostal k odraženému míči a před napadajícím Ntekou si pomohl malou domů.

6

Fran García se na levé straně dostal na hranici velkého vápna a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka prolétla až do rukavic brankáře.

5

Isi Palazón si naběhl na přihrávku na polovinu soupeře, kde si míč krásně zpracoval a dloubl jej na Falcaa. Kolumbijského hráče obrana soupeře uhlídala.

4

Guido Rodríguez skvěle napadal rozehrávku soupeře, získal míč a rozehrál na levou stranu. Betis se však opět nedostal k odcentrování.

3

Iván Balliu vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Catenu, kterého uhlídal důrazný Sergio Canales.

2

Radamel Falcao si pohybem řekl o přihrávku na polovinu soupeře, nicméně prudkou přihrávku nedohnal před brankářem Betisu.

1

Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celek ze Sevilly se dostal do útoku, ale první nákop skončil v autu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v červenobílém, zatímco Betis bude hrát v modrém.
Úvodní sestavy:

Rayo Vallecano: L. Zidane – Balliu, Saveljich, Catena, F. García – Comesaña, Valentín – Palazón, Nteka, Trejo – Falcao.
Náhradníci: I. Arboleda – Ciss, Bébé, Guardiola, Á. García, Maraš, A. Martín, Moreno, Qasmi, Kévin Rodrígues, Mario Suárez.

Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, González, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Canales, Fekir, Tello – Iglesias.
Náhradníci: Robles – Camarasa, Delgado, Guardado, Rober, D. Lainez, Ruibal, Rodri, V. Ruiz..
Vzájemný zápas

Dnešní soupeři na sebe narazili v desátém kole. Real Betis doma zvítězil 3:2.
Rayo Vallecano

Domácí Rayo Vallecano je na tom také dobře. Nováček mezi španělskou elitou vybojoval v devatenácti odehraných zápasech třicet bodů a patří mu sedmá pozice za Barcelonou. Vallecano se dnes ale může dotáhnout na pohárové pozice. Na čtvrtý Real Sociedad ztrácí jen tři body. Doma ale Vallecano v letošním ročníku nejvyšší španělské soutěže neprohrálo. V posledním ligovém kole Vallecano padlo 0:2 na půdě Atlética Madrid. V poháru ale zvítězilo na půdě CD Mirandés.
Real Betis

Real Betis letos prožívá opravdu povedenou sezónu. Celek ze Sevilly vybojoval v devatenácti zápasech třicet tři bodů a patří mu třetí pozice ligové tabulky za svým městským rivalem a vedoucím Realem Madrid. Betis venku navíc patří mezi nejlepší týmy. Letos jej ale přibrzdily prohry s Athleticem Bilbao a doma s Celtou Vigo. Naposledy ale v rámci Copa del Rey zvítězil Betis 3:0 na půdě Realu Valladolid.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Rayo Vallecano a Realem Betis.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Rayo Vallecano – Real Betis

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 71. Balliu – 45+3. Canales (Bellerín)

Karty:   57. F. García (VLL), 88. Á. García (VLL) – 35. Canales (RBE)   34. Moreno (RBE)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13.

Rayo Vallecano: L. Zidane – Balliu, Saveljich, Catena, F. García – Comesaña, Valentín (61. Guardiola) – Palazón (68. Á. García), Nteka (68. Bébé), Trejo (84. Ciss) – Falcao.
Náhradníci: I. Arboleda – Ciss, Bébé, Guardiola, Á. García, Maraš, A. Martín, Moreno, Qasmi, Kévin Rodrígues, Mario Suárez.

Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, González, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Canales, Fékir, Tello (85. Ruibal) – Iglesias (40. Guardado).
Náhradníci: Robles – Camarasa, Delgado, Guardado, Rober, D. Lainez, Ruibal, Rodri, V. Ruiz.