Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

CA Osasuna – Cádiz CF

2:0

konec (1:0)

09.01.2022, 18:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • 20 • 20. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 1.67 3.68 6.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a u La Ligy zase brzy na viděnou. (20:29:40)
V příštím kole se Osasuna přesně za deset dnů představí na hřišti Viga. Cádiz bude o den dříve hostit na svém stadionu Espanyol.
Osasuna si v tabulce díky výhře polepšila na dvanáctou pozici. Cádiz je nadále předposlední.
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.
Tahle noc v Pamploně jen tak neskončí. Fotbalisté Osasuny ukončili v La Lize desetizápasovou sérii bez vítězství a poprvé od 17. října se radují ze tří bodů. Nutno říci, že zcela zaslouženě. Cádiz nepředvedl směrem dopředu prakticky nic a jeho hra místy připomínala křeč. Domácí šli do vedení sedm minut před přestávkou. Kike García odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde míč v pádu usměrnil do sítě špičkou kopačky obranou neuhlídaný Ante Budimir. Hostujícím plánům na zvrat zasadil jen tři minuty po návratu z kabin těžký direkt Kike Barja, jenž se štěstím nadvakrát procedil míč za Ledesmova záda. Osasuna i za stavu 2:0 plně kontrolovala hru. Žádný tlak Cádizu se ani navzdory změnám v sestavě nekonal.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Tomás Alarcón už to nevydržel a opřel se do balonu ze střední vzdálenosti. Rána mu vůbec nesedla a zamířila bezpečně mimo zařízení.

90+5

Žlutí kombinují, roztahují hru do stran. Ale pouze daleko od vápna. Osasuna dohrává zápas v naprostém klidu.

90+4

Hosté se nepřesnou zpětnou a prudkou přihrávkou sami vyhnali z útočné poloviny. Tohle už je v podání Cádizu slušná křeč.

90+3

Na žádný závěrečný tlak Cádizu to nevypadá. Osasuna má k dispozici autové vhazování na polovině hřiště. V ochozech už se slaví.

90+2

Zatím se v nastavení spíše nehraje. Hra je v silném dešti hodně rozkouskovaná. Troufám si tvrdit, že minimálně domácí už by se nejraději viděli v teple kabiny.

90+1

Utkání bude nastaveno o šest minut.

90

Vypadá to i na nějakou krev z nosu. Kike García za doprovodu členů realizačního týmu odpochodoval za postranní čáru.

89

Na trávníku leží v péči klubových lékařů otřesený Kike García. Domácí útočník schytal v souboji s Rubénem Sobrinem zásah do obličeje.

88

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Oier.

87

Teď už ano. Tomás Alarcón si ale při zpracování míče na pravé straně šestnáctky pomohl rukou. Následně stejně střílel do před sebou stojícího Nacha Vidala.

86

Pískáno proti brance Osasuny. Cádiz se po rozehrávce daleko s míčem nedostal.

85

V předklonu po jednom ze soubojů Roberto Torres. Hra byla na chvíli přerušena. Nyní už kombinuje Osasuna.

84

Hra je teď poměrně neurovnaná. Míč se stěhuje z jedné strany na druhou, zároveň se pohybuje daleko od obou šestnáctek.

82

Až na konci 82. minuty jsme byli svědky dnešního prvního ofsajdu. Ztroskotala na něm akce Cádizu. Útočné postavení si nepohlídal střídající Milutin Osmajić.

81

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Darko Brašanac.

80

Velká šance Osasuny! Po Coteho přízemní přihrávce z levé strany dloubl Ante Budimir balon na hranici malého vápna do Ledesmy, od něhož putoval míč nad branku.

78

Cádizu se nedaří vymanit ze soupeřova sevření. Osasuna je prakticky neustále s míčem na polovině soupeře. O výhru už se může připravit jen sama.

77

Po dvojitém střídání následovala standardka. Centr z pravé strany poslal hlavou za vzdálenější levou tyč David García. Tohle trefit lépe, byla by z toho definitivní pojistka.

76

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Roberto Torres.

76

Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Manu Sánchez.

76

Kike García si na pravém okraji hřiště vynutil svou aktivitou faul. Proti pravidlům se provinil Alfonso Espino.

75

Kike Barja se šikovně uvolnil s míčem na pravé straně a odcentroval na zadní tyč. Tam nikoho ze spoluhráčů nenašel.

73

Lucas Torró inkasoval úder ve vzdušném souboji s Florinem Andonem. Ten už toho stihl po svém příchodu na hřiště poměrně dost. Tentokrát vše ale skončilo přátelským podáním rukou.

72

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází Milutin Osmajić.

72

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Santiago Arzamendia, přichází Álvaro Bastida.

71

Florin Andone při čekání na padající balon zasáhl loktem do tváře Davida Garcíu, jenž se poroučel na zem. Je z toho žlutá karta, o které si hostující útočník myslí své.

71

Na Faliho centr z pravé strany si nabíhal na středu vápna Florin Andone. Tísněn Davidem Garcíou dokázal odhlavičkovat. Našel pouze připravenou náruč Sergia Herrery.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut plus nějaké to nastavení. Za postranní čárou se chystají do hry dvě nové tváře ve žlutých dresech.

68

Tempo hry v posledních minutách opadlo. Osasuna už směrem dopředu není tak aktivní. To Cádiz je v útočné fázi bezzubý prakticky po celý zápas. Jeho nula v kolonce střel na branku toho budiž důkazem.

67

Santiago Arzamendia zasáhl loktem Rubéna Garcíu. Nutno říci, že zcela nezaviněně, neboť si domácí záložník do prvně jmenovaného sám zezadu naběhl.

66

Iván Alejo šel do souboje s Lucasem Torrem až příliš tvrdě. Kopat se bude od branky Osasuny.

65

Kike García tancoval s míčem na pravé straně šestnáctky. Kličkami si snažil udělat prostor ke střele, protihráče ale nezmátl. Nakonec došlo na blok a dopředu může jít Cádiz.

63

Sergio Herrera si v poklidu došel z branky pro přetažený nákop z hloubi pole. Tohle nemohl Rubén Sobrino mít.

62

Hostující kouč Alvaro Cervera Díaz rozhodně nemůže být s hrou svého týmu spokojen. Není proto divu, že chystá další změnu v sestavě.

61

Kike García poslal z pravé strany do vápna zajímavý centr. Těsně před Rubénem Garcíou jej na poslední chvíli odvracel Fali.

60

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Iván Chapela, přichází Florin Andone.

59

Na trávníku se to znovu mele. Nacho Vidal poslal k zemi Ivána Aleja a Lucas Torró se vydal oplácet. Žlutá karta pro něj.

57

Rozhodčí teď správně postřehli, že se Sergio Herrera dostal na okraji vápna s míčem až za brankovou čáru. Rohový kop pro Cádiz.

56

Žluté napomenutí nakonec vyfasoval za přehnanou reakci na předchozí zákrok i samotný Santiago Arzamendia.

55

Na hřišti se začíná pořádně jiskřit a rozhodčí je nucen poprvé sáhnout do kapsičky. Juan Cruz požduchl zezadu Arzamendiau a na další zákroky už si bude muset dávat zvýšený pozor. Žlutá karta.

54

Domácí podnikli rychlý útok po levé straně. Fali odvrátil míč na roh. U praporku už si staví balon Rubén García.

53

Osasuna spokojeně drží balon na svých kopačkách. V tuto chvíli už to s jejím prvním ligovým vítězstvím od 17. října loňského roku vypadá hodně nadějně.

51

Nacho Vidal byl ukázkově zatažen za dres Ivánem Alejem. Píská se proti brance Cádizu.

50

Hlavní arbitr De Burgos ještě na dálku konzultoval gólovou situaci s kolegou u videa. Po minutovém čekání se mohou domácí radovat podruhé. O ofsajd se nejednalo.

48

Osasuna právě vstřelila branku!
KIKE BARJA se po zblokované střele dostal za hostující obranu, odkud zakončoval tváří v tvář Ledesmovi. Ten mu vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a pokus nejprve skutečně vyrazil, avšak jen do hlavy prvně jmenovaného, od níž se míč odrazil do branky.

47

Obránci Cádizu museli v krátkém časovém rozestupu hned dvakrát zapojit do hry brankáře Jeremíase Ledesmu. Osasuna se prezentuje zkraje druhé půle aktivním napadáním.

46

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Iván Alejo.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
Do zápasu mezi Osasunou a Cádizem vstoupili aktivněji hosté. Zhruba po čtvrthodině hry ale převzali taktovku domácí, kteří z pobytu na útočné polovině postupně začali ohrožovat i branku. Moncayolův utažený volej zpoza vápna ještě zamířil ve 28. minutě těsně nad levý horní růžek, o deset minut později už se ale Pamplona radovala. Kike García poslal na malé vápno skvělý pas z pravé strany, na který nikdo z hostů nedosáhl, a tak se po něm natáhl až Ante Budimir a v pádu jej usměrnil za Ledesmova záda.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nacho Vidal přišlápl zezadu nohu Álexe Fernándeze, který chvíli bolestivě poskakoval na té druhé. Byl pískán faul a po chvíli rovnou konec poločasu.

45

Krátce po centru z pravé strany byl pískán útočný faul v pokutovém území. Míč si tak staví pro odkop Sergio Herrera, který je dnes víceméně bez práce.

44

Cotemu se nepodařilo ustřežit dlouhý hostující nákop úplně ideálně. Místo odkopu od branky je z toho roh pro Cádiz.

42

Alfonso Espino přesprintoval na pravém křídle Jona Moncayolu. Nakonec si balon příliš předkopl, čímž zprvu nadějná akce skončila.

41

Osasuna nepolevuje ani po vstřelené brance a nadále je usazena na polovině soupeře. Jedno je jisté – Cádiz bude muset po změně stran výrazně přidat.

40

Nálada je na Estadiu El Sadar rázem o poznání lepší. Domácí fanoušci mohou být v těchto chvílích spokojeni. Jejich miláčci ale nesmí usnout na v vavřínech, první branku vsítili také posledně proti Bilbau a nakonec z toho nebyl ani bod.

38

Osasuna právě vstřelila branku!
Hosté rohový kop ubránili, o chvíli později už ale poprvé inkasovali. Kike García odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde míč v pádu usměrnil do sítě špičkou kopačky obranou neuhlídaný ANTE BUDIMIR.

37

Kike García se na levé straně snažil dostat v akci jeden na jednoho přes Álexe Fernándeze. Ze své snahy vytěžil roh.

36

Další roh. Tentokrát už přišel kvalitnější centr. I tak se stal kořistí domácích, kteří mohou přenést na protější polovinu.

35

Cádiz získal po delší době možnost ohrozit domácí svatyni, a sice z rohového kopu. Přízemní centr byl ale z pravé strany rozehrán prachbídně.

34

První centr byl zblokován. Ten druhý pak nasměroval Jon Moncayola přímo do rukavic pozorného Jeremíase Ledesmy.

33

Rubén García byl na levé straně hřiště podražen Jensem Jönssonem, podle kterého o faul nešlo. Osasuna má k dispozici standardku. Je to takový zkrácený roh.

32

Je to tak. Nyní zkoušel štěstí ranou ze střední vzdálenosti Kike Barja. Naneštěstí pro domácí zakroutil míč levačkou poměrně dost nad břevno, takže Ledesma tentokrát zasahovat nemusel.

31

Cádiz je už dobrou čtvrthodinu zatažen na vlastní polovině a přenechal veškerou aktivitu domácím. A Osasuna se pomalu nadechuje.

29

Po centru z pravé strany hlavičkoval zhruba z penaltového puntíku Ante Budimir. Jeho zakončení mířilo de facto na střed branky, takže neměl Jeremías Ledesma příliš problém míč lapit.

28

Snad první hezčí okamžik zápasu. Jon Moncayola vypálil těsně zpoza šestnáctky volejem. Jeho dělovka letěla jen kousek nad levý horní růžek a olízla horní síť.

26

Cote ve snaze získat míč osahal Ivána Chapelu na choulostivých místech. Držení bylo nakonec i odpískáno.

25

Domácí reklamovali hru rukou v pokutovém území. Sudí De Burgos byl jiného názoru. Penalta se kopat nebude.

24

Hostující obranu skvěle diriguje Fali, jenž byl nyní u dalšího odvráceného nákopu z levé strany.

23

Obrana Cádizu zatím veškeré centry do šestnáctky spolehlivě odvrací. Stalo se tak dvakrát po sobě i nyní. Zdá se, že vzduchem pro Osasunu cesta nepovede.

22

Obě mužstva zatím v kombinacích doplácejí na velké množství nepřesností. Jako by touha ukončit dlouhé čekání na výhru svazovala aktérům nohy.

20

Rubén García dostihl a skvěle zpracoval Barjův přetažený centr na levou stranu. Z akce Osasuny ale nakonec stejně nic nebylo.

19

Po ospalém úvodu Osasuna přidala. Nyní už to jsou nějakou dobu domácí, kdo více drží balon. Přesto v závěru úvodní dvacetiminutovky na první vážnější možnost stále čekáme.

18

Cádiz se po zisku míče vydal do útoku. Jeho snaha ztroskotala na faulu, kterým se prezentoval opět Iván Chapela.

17

Tentokrát už byl zákrok Ivána Chapely na Rubéna Garcíu posouzen jako nedovolený. Míč pro Osasunu.

16

Cote se na levé straně prosmýkl podél brankové čáry přes dvojici protihráčů. Po souboji s Falim skončil na zemi a tribuny si žádaly standardku. Píšťalka sudího ale zůstala němá.

15

Úvodní čtvrthodina nám toho v podání dvou trápících se týmů příliš nenabídla. Věřme, že se herní obraz zlepší.

14

Jon Moncayola odcentroval na střed vápna, kde se k míči prodral Ante Budimir. Hlavičku ale netrefil ideálně, když poslal míč jen výrazně vedle levé tyče.

13

Barjův delší centr z pravé strany prodloužil na rohový kop Jens Jönsson. Následoval přetažený pas, z něhož Osasuna vytěžila další roh.

12

Osasuna se snaží trochu uklidnit hru. Zadáci v červených dresech kombinují pomocí krátkých přihrávek v dosahu středového kruhu.

11

Nyní již může útočit opět Cádiz. Rubén Sobrino byl zhruba na polovině hřiště přidržen za dres Juanem Cruzem.

10

Ante Budimir kličkoval s míčem na levé straně. Odcentrovat před branku se mu díky bloku jednoho z hostů nepodařilo.

9

Rubén García dostal přihrávku do běhu, k míči se ale nakonec na pravém okraji velkého čtverce nedostal. I tentokrát byl balon na jeho osobu příliš prudký.

9

Osasuna roh ubránila. Stejně tak ten následující, který adresoval Álex Fernández zleva na přední tyč.

8

Další dlouhý aut. Napadající Santiago Arzamendia vybojoval pro svůj celek rohový kop – tentokrát z pravé strany.

7

Předposlední tým La Ligy je i nadále nastěhován na útočné polovině. Fali uvedl v krátkém sledu do hry další dvě autová vhazování.

5

Hosté přenesli hru z pravého okraje na levou stranu. Následoval nepřesný centr, který nasměroval Iván Chapela nad branku.

4

Cádiz je v úvodu mírně aktivnějším celkem. Po zblokovaném centru z pravého křídla se Fali ujme autového vhazování.

3

Rubén García se na pravé straně hnal za prudkým pasem z hloubi pole. K míči to měl daleko, ten skončil až v zámezí. Rozehrává se od hostující branky.

2

Cádiz získal hned zkraje utkání svůj první rohový kop. Centrem z levé strany jej rozehrál Álex Fernández. Vzdušný pas byl obranou Osasuny okamžitě vyhlavičkován do bezpečí.

1

Fotbalisté Osasuny nastoupili do zápasu v červeno-černé kombinaci dresů. Hosté z Cádizu jsou oděni do žluté.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, D. García (C), Cruz, Cote – Barja, Moncayola, Torró, R. García – Kike García, Budimir.
Náhradníci: J. Pérez – Barbero, Brašanac, U. García, Grau, J. Martínez, Oier, I. Pérez, Ramalho, M. Sánchez, R. Torres, Benito.
Trenér: Bittor Alkiza

Cádiz CF: Ledesma – Fali, Chust, Cala, A. Espino – Chapela, Jönsson, Alarcón, Arzamendia – Álex Fernández (C), Sobrino.
Náhradníci: Flere, Gil – Alejo, Andone, Bastida, Jiménez, Negredo, Osmajić, Perea, Salvi.
Trenér: Alvaro Cervera Díaz

Rozhodčí: De Burgos – Iglésias, Yuste.
Vzájemná utkání obou celků bývají v poslední době velice bohatá na góly. Osasuna aktuálně táhne sérii tří výher v řadě, přičemž obě loňská střetnutí vyhrála shodně 3:2. S Cádizem neprohrála už sedmkrát po sobě a mírným favoritem na triumf, jak už bylo zmíněno níže, bude i tentokrát. Dokáže některý z celků zlomit dlouhé čekání na tříbodovou radost?
Cádiz si po předloňském postupu kroutí v La Lize svou druhou sezonu a zatím potvrzuje, že právě druhá sezona bývá pro nováčka tradičně složitější než ta první. Andalusané se ve dvacetičlenné tabulce krčí se 14 body na předposlední pozici. Hůře už je na tom pouze poslední Levante, které má o tři body méně. Cádiz má s 32 inkasovanými góly druhou nejhorší obranu v lize a s patnácti vstřelenými brankami rovněž druhý nejslabší útok. Na výhru aktuálně čeká šest kol. V tom minulém doma podlehl nejtěsnějším rozdílem 0:1 Seville. Nejlepším střelcem týmu je osmadvacetiletý honduraský útočník Choco Lozano, jenž dosud obstaral rovnou třetinu zásahů svého týmu (5).
Osasuna se ve dvacetičlenné tabulce nachází s 22 body na čtrnácté pozici, a to při záporném gólovém skóre 18:25. Na první sestupovou příčku má klub z města Pamplona aktuálně šestibodový náskok. V posledním soutěžním vystoupení roku 2021 prohrála Osasuna po sérii tří remíz v řadě nejtěsnějším rozdílem 0:1 na půdě Getafe. Do nového roku vstoupila Osasuna prohrou 1:3 s Bilbaem, ačkoliv od 10. minuty vedla. Na ligovou výhru čeká od 17. října už deset kol. Mužstvo nemá žádného vyloženého střelce. Nejlépe jsou na tom s koncovkou tři třígóloví fotbalisté – sedmadvacetiletý argentinský útočník Chimy Avila, stejně starý španělský obránce David García a jeho dvaatřicetiletý krajan z útoku Kike García.
Hezký nedělní podvečer. Španělská La Liga má dnes na programu pětici zápasů 20. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy CA Osasuna a Cádiz CF. Bookmakeři sázkových společnosti favorizují domácí mužstvo. Potvrdí papírové předpoklady?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

CA Osasuna – Cádiz CF

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. Budimir (Kike García), 48. Barja

Karty:   55. Cruz (OSS), 59. Torró (OSS) – 56. Arzamendia (CAD), 71. Andone (CAD)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:13.

CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, D. García (C), Cruz, Cote – Barja (76. R. Torres), Moncayola (88. Oier), Torró, R. García (76. M. Sánchez) – Kike García, Budimir (81. Brašanac).
Náhradníci: J. Pérez – Barbero, Brašanac, U. García, Grau, J. Martínez, Oier, I. Pérez, Ramalho, M. Sánchez, R. Torres, Benito.

Trenér: Bittor Alkiza

Cádiz CF: Ledesma – Fali, Chust, Cala, A. Espino – Chapela (60. Andone), Jönsson (46. Alejo), Alarcón, Arzamendia (72. Bastida) – Álex Fernández (C) (72. Osmajić), Sobrino.
Náhradníci: Flere, Gil – Alejo, Andone, Bastida, Jiménez, Negredo, Osmajić, Perea, Salvi.

Trenér: Alvaro Cervera Díaz

Rozhodčí: De Burgos – Iglésias, Yuste