Menu

Další

UFC Fight Night

Cub Swanson - Darren Elkins

Vítěz: Swanson

konec

19.12.2021, 01:15 • UFC Apex, Enterprise, Nevada, USA • Michal Hromas

Tohle bylo jedno z nejlepších představení Cuba Swansona za poslední roky. Od začátku působil naprosto sebejistě a dokázal velice přesně trefovat. Po necelých svou minutách zasypal Elkinse nádhernou kombinací a poté díky kopu na hlavu a následného úderu donutil rozhodčího, aby řekl dost!
Swanson si řekl o další bonus ve své kariéře. (01:22:20)

Vítěz: Cub Swanson (TKO – kop z otočky a údery).

02:12

Konec zápasu.

02:12

Elkins se sice značně otřesen dokázal zvednout, ale Swanson se do něj opět pustil, škrtnul jeho hlavu kopem z otočky a po dalším úderu z levé ruky Herb Dean raději souboj ukončil!

02:00

Swanson si s Elkinsem doslova hraje! Teď ho kombinací poslal do kolen!

01:30

Na tváři Elkinse už jde vidět poškození. Cub působí jako snajpr, který zaměří a přesně vypálí.

01:10

Oba borci už si vyměnili tvrdé údery a naplňují předpoklady. Swanson je rychlejší.

00:20

Swanson hned zabírá střed oktagonu a se svěšenýma rukama čeká na pohyb soupeře.

00:00

Začátek 1. kola.
Cub Swanson už se připravuje na vstup do klece, kde na něj čeká Darren Elkins. Zápas co nevidět začne.
Rozhodčím tohoto duelu bude v kleci Herb Dean.
Vážení

Pérová váha má stanoven limit na 145 liber (65,8 kg). Oba dva zápasníci navážili 145,5 liber (66 kg) a vešli se tak do limitu.
Cub Swanson
Bilance: 27-12 (UFC 12-8)


Otec tří dětí a kalifornský patriot je považován stylisticky za jednoho z nejatraktivnějších zápasníků UFC, což ukazuje i to, že je majitelem nejvíce bonusů v historii pérové váhy. Jeho souboj s Doo Ho Choiem byl většinou médií vyhlášen zápasem roku 2016.
Swanson stejně jako jeho soupeř má poměrně dost vítězství formou rozhodnutí na body, a to zejména v posledních letech. Mezi jeho největší skalpy patří Charles Oliveira, Dustin Poirier, Jeremy Stephens nebo Kron Gracie. Proher má sice na svém kontě už 12, ale vesměs se jednalo obrovská jména MMA scény typu Aldo, Mendes, Edgar, Holloway nebo Ortega. Naposledy se Swanson musel sklonit před hvězdným Gigou Chikadzem, který ho doslova rozkopal už po minutě prvního kola.
S tím, co vše má Swanson ve věku 38 let za sebou, už nezbývá v UFC moc bojovníků, které by mohl celkem snadno porazit, ale Elkins by mohl patřit mezi ně. Očekávejme tuhou a tvrdou tříkolovou bitvu, která by mohla Cuba vrátit na vítěznou vlnu.
Darren „The Damage“ Elkins
Bilance: 26-9 (UFC 16-8)


Sedmatřicetiletý veterán vstupuje do svého 25. zápasu v UFC, který už mohl být jen snem, jelikož v červenci 2018 po sérii šesti výher přišla nešťastná řada čtyř proher. Kariéru v organizaci musel Elkins zachraňovat pro Garagorrimu, kterého zvládl ve třetím kole uškrtit a poté ještě letos v létě ukončil Darricka Minnera. První dva zápasy v organizaci měl Elkins v lehké váze. I tak je s 22 střetnutími v pérové váze na historicky prvním místě této divize společně s Maxem Hollowayem.
Elkins prakticky polovinu svých výher i proher zaznamenal na body, což značí dobrou výdrž. Není vůbec lehké ho jakožto hnědý pásek v BJJ ukončit na zemi, ale samotný Darren měl v minulosti nejradši klasické postojové přestřelky. Sám si nyní uvědomuje, že jeho zápasy byly často divočina, která už v současném MMA na nejvyšší úrovni nemá takovou šanci na úspěch. Navíc s ohledem na jeho ztrátu rychlosti v důsledku věku.
Rodák z Indiany vyhlíží třetí výhru za sebou a fanoušci si zde slibují parádní podívanou!
Hlavní kartu snad nemůže otevřít atraktivnější zápas. Očekává se pořádná přestřelka dvou pérových vah, které jsou schopny přežít v zápase nemožné a proměnit souboj v opravdovou válku. Cub Swanson i Darren Elkins byli v organizaci krok od ukončení spolupráce, když měli nedávno shodně čtyři prohry v řadě. Zvládli ale zareagovat výhrami a nyní se dva bývalí členové elitní desítky divize postaví proti sobě. Odborníci mírně favorizují Cuba Swansona.
Největší světovou MMA organizaci čeká poslední turnaj roku 2021. Hlavní karta nabízí celkem šest soubojů a vévodí ji bitva elitních těžkých vah. Bývalý titulový vyzyvatel Derrick Lewis bude čelit poměrně nenápadnému Chrisi Daukausovi. Na tento zápas dojde po očekávaném souboji dvou legend welterové váhy mezi oblíbeným Stephenem Thompsonem a často podceňovaným Belalem Muhammadem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:15.

Cub Swanson - Darren Elkins

Vítěz: Swanson

konec


Rozhodčí: Herb Dean