Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Sociedad San Sebastian – PSV Eindhoven

3:0

konec (1:0)

09.12.2021, 18:45 • Reale Arena, San Sebastián • 6 • Skupina B • Radim Polák

Tipsport: 1.99 3.6 3.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To by bylo z mé strany v tuto chvíli všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek dnešního večera a u fotbalu zase někdy na počtenou. (20:47:34)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:16.
Je dobojováno! První poločas nebyl moc záživný, jelikož na první branku jsme si museli počkat až do samotného závěru, kdy se z penalty trefil Mikel Oyarzabal. Druhá branka přišla po sedmnácti minutách ve druhém dějství, kdy vedení svého týmu zvýšil opět kapitán Oyarzabal. Konečný výsledek ustanovil v nastaveném čase střídající Alexander Sörloth. Domácí tým tedy vyhrál s naprostým přehledem 3:0 a uhájil druhé místo ve skupině.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Alexander SÖRLOTH - 3:0

90+3

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto! Další nedůslednost v rozehrávce hostujícího týmu potrestal Barrenetxea, který vyslal do útoku ALEXANDERA SÖRLOTHA. Ten si pohrál s obráncem a nechytatelnou střelou zvýšil na 3:0. Asistence: Ander Barrenetxea.

90+3

Domácí tým rozehrál rohový kop, který se úplně podle představ nepovedl. Hosté získávají míč úplně zadarmo a můžou to ještě zkusit na útočné polovině.

90+2

Žlutou kartu dostává Bruma (PSV Eindhoven).

90+2

Alexander Sörloth se skvěle uvolnil a přihrával do druhé vlny. Ander Barrenetxea měl množství času na přípravu střely, ale tu posléze nasměřoval jenom do obránce.

90+1

Rozhodčí prodloužil toto utkání o čtyři minuty navíc.

90

Rozběhla se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto zápasu. Nevím, co by se muselo stát, aby tento zápas dokázali domácí hráči prohrát. Sociedad bude hrát na jaře vyřazovací část Evropské ligy, jejich soupeř z Holandska padá do té konferenční ligy.

89

Holandský tým přece jenom vysunul své napadání domácí rozehrávky, ale to nepomohlo. Domácí tým se z této těžké situace dostal a ještě získal aut poblíž vápna.

88

Utkání se blíží do svého konce. Domácí drží míč na svých kopačkách a s přehledem kombinují po celém hřišti. Hráči soupeře už působí celkem odevzdaným dojmem.

87

Žlutou kartu dostává Mario Götze (PSV Eindhoven).

86

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Mauro Júnior, přichází Philipp Max.

86

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Martín Zubimendi, přichází Andoni Gorosabel.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Jon Pacheco.

85

Alexander Sörloth mohl rozhodnout, ale jeho lob byl příliš vysoký. Míč z jeho kopačky skončil na horní síti hostující branky. Jeho kapitán se na druhé straně vápna zlobí, že mu nepřihrál a nepomohl mu k vytouženému hattricku.

84

Mikel Oyarzabal přetáhnul míč až na zadní tyč, ale tam byl jeho spoluhráč skvěle pokryt. Takže z této celé domácí akce nebude vlastně nic.

83

Domácí tým by se rád pokusil o rozseknutí tohoto zápasu a přidání třetí branky. Za malou chvíli bude mít k dispozici standardní situaci, tak uvidíme.

82

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Alexander Sörloth.

81

Žlutou kartu dostává Carlos Vinícius (PSV Eindhoven).

80

Deset minut do konce základní hrací doby tohoto zápasu. PSV i nadále prohrává o dvě branky a je na pokraji vyřazení z Evropské ligy.

79

Další nepřesná akce z dílny holandského týmu. Míč se teď stěhuje z kopačky na kopačku. Hosté jsou nepřesní a posléze bývá nepřesný i odkop domácího brankáře.

78

Akce nemá dlouhého trvání, jelikož se Carlos Vinícius provinil proti fotbalovým pravidlům a připsal si v pokutovém území útočný faul.

77

Benat Turrientes se skvěle vrátil a dokázal ubránit pronikajícího soupeře. Domácí tým ale míč nezískal, jeho odkop končí opět u hráčů holandského týmu.

76

Do konce utkání nám zbývá zhruba patnáct minut i s nastaveným časem a PSV bude dohrávat toto utkání o jednoho hráče méně. Sangaré se nechal před malou chvíli hloupě vyloučit.

75

75. Červená karta po 2. žluté

75

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Ibrahim Sangaré (PSV Eindhoven).

74

Exekutor přímého kopu trefil pouze zeď. Následný rohový kop taky nic zásadního pro domácí branku nepřinesl Álex Remiro se na chvíli pomazlí s míčem.

73

Mario Götze byl pár metrů za vápnem domácího týmu poslán na trávník. PSV bude mít k dispozici standardní situaci. Uvidíme, co z ní dokáže vytěžit.

72

Ander Barrenetxea byl na polovině soupeře faulován, ale rozhodčí na tento prohřešek nereagoval a hra pokračuje dále. Na míči jsou hráči PSV, kteří postupují vstříc domácí brance.

71

Jordan Teze se na levé straně dostal k centru, který sice byl nepřesný. Jenže trenér domácího týmu byl nespokojený s jeho bráněním.

70

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Portu, přichází Ander Barrenetxea.
Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Benat Turrientes.

69

Hostující trenér vyměnil za osm minut celý svůj útok. Uvidíme, co čerstvá síla dokáže na poslední třetině hřiště před domácí brankou.

68

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Noni Madueke, přichází Yorbe Vertessen.
Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Phillipp Mwene, přichází Jordan Teze.

67

Ibrahim Sangaré si ukousnul velké sousto, když se pustil do přesily protihráčů. Hostující záložník se s míčem do pokutového území nedostal, domácí tým se dokázal ubránit.

66

Álex Remiro v tuto chvíli nemusel zasahovat a opět bude jenom od své branky odkopávat. S rozehrávkou ale taky nebude spěchat. Průběžný výsledek jim hraje do karet.

65

Hostující tým už nesmí na nic čekat. PSV prohrává o dvě branky a je čím dál blíž pádu do konferenční ligy. Domácí tým by v následujících minutách mohl sázet na rychlé protitúoky.

62

62. Mikel OYARZABAL - 2:0

62

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Obrovskou chyby v hostující rozehrávce využil Zubeldia, který vzápětí vysunul do rychlé akce svého kapitána MIKELA OYARZABALA, který touto šancí nepohrdnul a zvýšil vedení svého týmu na dvě branky – 2:0. Asistence: Igor Zubeldia.

62

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Noni Madueke.
Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Carlos Vinícius.

61

Portu byl nepříjemně dohrán u postranní čáry. Rozhodčí sice tohle trestat nebude, ale i tak budou mít domácí k dispozici standardní situaci.

60

PSV vysunulo své napadání domácí rozehrávky a to dělá obrovský problém. Hráči Sociedadu to zkouší nákopy za hostující obranu.

59

Álex Remiro prokázal, že umí hrát i nohama. Domácí brankář rozdává jednu přihrávku za druhou. Někteří hráči by si z jeho přesnosti mohli vzít příklad.

58

Jenže odkop od branky sbírá jeden ze soupeřů, a tak se na jeho branku valí další holandský útok. PSV stále ve Španělsku prohrává o jeden gól.

57

Ibrahim Sangaré to zkusil, ale jeho střele chyběla přesnost. Domácí brankář nemusel zasahovat a je rád, že se v tomto počasí protáhne odkopem od své branky.

56

V hlavní roli opět Joseba Zaldúa, který si počkal na centr z levé strany a míč odvrátil do bezpečné vzdálenosti od své branky.

55

Mimo hrací plochu vidíme několik rozcvičujících se hráčů z obou týmů. Za pár minut můžeme očekávat první střídání.

54

Joseba Zaldúa si parádně splnil své obranné povinnosti a čistým zákrokem získal míč pro svůj tým. Real Sociedad bude opět na pravé straně vhazovat míč zpět do hry.

53

Mario Götze patří dnes k tomu lepšímu co můžeme na hrací ploše vidět. Ovšem stejně jako jeho spoluhráči, tak i on je ve finální fázi poměrně nepřesný.

52

Hosté postupují na útočnou polovinu velmi rozvážně. Už nechtějí udělat zbytečnou chybu, která by vedla k další obdržené brance v tomto utkání.

50

Hráči PSV jsou aktivnější, ale zároveň i nepřesnější. Další centr z jejich kopaček letěl do pokutového území a opět byl dost nepřesný.

49

Cody Gakpo se neprodral k míči přes skvělého obránce domácího týmu. Právě domácí tým bude mít k dispozici autové vhazování na polovině hřiště.

48

Zajímavý nápad v podání Éricka Gutiérreze. Bohužel pro jeho tým a především pro něj dal do centru až příliš síly. Míč propadnul do zámezí, bude se odkopávat od branky.

47

Mario Götze se zbavil dvou obránců, aby byl tím třetím faulován. PSV hned v úvodu poločasu bude zahrávat standardní situaci.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:49.
Je za námi úvodní poločas, který nám zatím přinesl jedinou branku tohoto utkání. Adnan Januzaj nastřelil v pokutovém území ruku hostujícího obránce a pro rozhodčí to byla jasná záležitost. Mikel Oyarzabal si vzal ve 43. minutě míč do své správy a pokutový kop chladnokrevně proměnil. Domácí tým tedy vede 1:0 a stále drží druhé postupové místo. Hosté budou muset ve druhém poločase otáčet, aby měli šanci na Evropskou ligu. Pokud se to nepovede, tak je čeká pád do jarní části konferenční ligy.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Přímý kop se hostům příliš nepovedl. Míč z této standardní situace skončil mimo branku. Rozhodčí co nevidět ukončí tento poločas.

45+2

Žlutou kartu dostává Martín Zubimendi (Real Sociedad San Sebastian).

45+1

Rozhodčí tohoto zápasu nastavil v prvním poločase dvě minuty nad rámec základní hrací doby.

45

Phillipp Mwene už má na svém kontě jednu žlutou kartu, a tak si musí dávat na své zákroky pozor. Před malou chvílí utekl hrobníky z lopaty, rozhodčí mu jenom domluvil.

43

43. Mikel OYARZABAL - 1:0

43

Real Sociedad právě vstřelil branku!
K exekuci pokutového kopu se postavil MIKEL OYARZABAL, který si se zakončením nedělal příliš velkou hlavu. Brankář skočil na jednu stranu, a tak míč poslal na tu druhou – 1:0.

42

Žlutou kartu dostává Phillipp Mwene (PSV Eindhoven).

41

Adnan Januzaj si skvěle naběhnul z druhé vlny a pohotově z první vypálil na hostující branku. Phillipp Mwene se položil do jeho střely, kterou dokázal zablokovat. Bohužel pro něj ho míč trefil do ruky, což v tomto případě nebylo co řešit. Real Sociedad bude kopat pokutový kop.

40

Žlutou kartu dostává Ibrahim Sangaré (PSV Eindhoven).

40

První nákop do pokutového území nevyšel, ale ten druhý už ano. Do zakončení se následně dostal pohotový Aritz Elustondo, který ale do své hlavičky nedal příliš razance.

39

Mario Götze si počkal na pronikajícího Martína Zubimendiho, kterého posléze poslal nedovoleným zákrokem na hrací plochu. Domácí tým bude rozehrávat další standardní situaci.

38

Portu se opět odhodlal k centrovanému míči, který byl tentokrát moc přetažený. Ani Adnan Januzaj na něj nedosáhnul, proto míč skončil v zámezí.

37

Další nepovedená domácí kombinace. V tuto chvíli jsou o něco lepší hostující hráči, kteří stále drží druhé postupové místo.

36

Bruma se na hranici pokutového území dostal ke střele, která nakonec orazítkovala horní tyč domácí branky. Álex Remiro se sice natahoval, ale marně.

35

První poločas se nám pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Do konce základní hrací doby prvního dějství nám chybí deset minut a my stále čekáme na branku.

33

Mauro Júnior se stal obětí nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy. Rozhodčí píská další faul a ukazuje proti domácí brance.

32

Mario Götze už není s rychlostí stejně jako tomu bývalo před pár lety. Hostující záložník tento sprintérský souboj prohrál, domácí obránce byl u míče o něco dřív.

31

Portu neodhadnul odskok míče ve vápně soupeře a místo balónu trefil hostujícího obránce. Rozhodčí neváhal odpískat útočný faul a ukončit tuto domácí akci.

30

Skvělá práce od Alexandera Isaka ve vlastním pokutovém území, který dokázal zablokovat na poslední chvíli jednu z hlaviček, která mířila do branky.

29

Další chyby v domácí rozehře, tentkrát ji musel hasit až Aritz Elustondo, který míč odvrátil do zámezí. PSV bude mít k dispozici rohový kop.

28

Joseba Zaldúa má nervy ze železa, jelikož jako poslední hráč si dovolil drzou kličku na útočníka, která nakonec ale vyšla a domácí obránce může vyvézt míč z vlastní poloviny.

27

Cody Gakpo si skvěle naběhnul za domácí obranu, ale i on si neporadil se správným načasováním. Rozhodčí odpískal na popud asistenta další ofsajd.

24

Ibrahim Sangaré udělal nedovoleným způsobem prostor pro svého spoluhráče a rozhodčí si toho všimnul a postupný útok hostujícího týmu přerušil.

23

Další obrovská šance pro domácí tým. Portu si skvěle naběhnul na přihrávku Januzaje. Jeho následné zakončení bylo o chlup nepřesné. Nakonec se zvedl praporek asistenta rozhodčí. Pokud by byl gól, tak by neplatil.

22

Jenže stejně jako rohové kopy na jedné, tak i na druhé straně nejsou úplně povedené. Ani jeden tým z něj zatím nevytěžil nějakou výhodu v zápase.

21

Phillipp Mwene se na hranici pokutového území dostal k zajímavé střele, která padala k zadní tyči. Álex Remiro měl co dělat, aby míč vyškrábnul mimo branku. PSV získalo rohový kop.

20

Máme za sebou dvacet minut tohoto utkání, kde zatím čekáme na úvodní branku. Nejblíže k ní měl domácí Isak, ale ten si vylámal zuby s hostujícím brankářem.

19

Ve Španělsku dnes hustě prší, takže podmínky na hrací ploše nejsou úplně přívětivé. Jsem velmi zvědav, který tým si s tím nakonec poradí lépe.

18

Hosté nemůžou pokračovat v útoku, jelikož jeden z jeho útočníků si nepohlídal své postavení a byl mu následně odpískat ofsajd. Hra je přerušena.

17

Jenže stejně jako první rohový kop, tak i ten druhý dopadnul naprosto stejně. Tentokrát ale od hostující branky bude odkopávat samotný brankář.

16

Obrovská šance pro domácí tým. Alexander Isak běžel úplně sám na hostujícího brankáře, ale ve finále si míč předkopnul a už střílel na dlouhou nohu. Domácí tým bude rozehrávat rohový kop.

15

K exekuci se postavil Adnan Januzaj, ale jeho centr na přední tyč byl skvěle odvrácen pohotovým obráncem soupeře. PSV vyváží míč daleko od své branky.

14

Skvělý centr Portua, který v pokutovém území našel volného Alexandera Isaka, který vybojoval první rohový kop v tomto zápase. Uvidíme, co z něj nakonec bude.

13

Olivier Boscagli nedokázal na levé straně odcentrovat, a tak musel přenést hru po zemi a přes střed hřiště na pravou stranu. Z této strany už centr přišel, ale pouze do rukavic pohotového brankáře.

12

Oba týmy mají v úvodních minutách tohoto zápasu problémy s přesností svých přihrávek. Hosté sice rozehráli svou akci dobře, ale ve finální fázi už to bylo nepřesné.

11

Na tahu jsou teď hráči PSV, kteří se s míčem dostali poměrně snadno na útočnou polovinu. Uvidíme, kde jejich akce skončí. Vypadá poměrně nadějně.

10

Domácí tým měl k dispozici první standardní situaci v tomto zápase, ale jejich rozehrávka byla dost nepřesná a skončila v zámezí. Hosté budou vhazovat.

9

Dnešní zápas zatím postrádá nějaké rychlejší tempo, které by určitě uvítali jak hráči, tak i samotní fanoušci, kteří si dnes našli cestu na stadion.

8

Igor Zubeldia si toho nebojí a velmi rychle dostal míč na polovinu soupeře, hosté z Holandska se zatahují ke svému vápnu, kde budou bránit možný následující atak domácího týmu.

7

Hostující tým se snaží udržet míč na svých kopačkách, ale proti napadání domácích to mají velmi těžké. Nakonec tomu tlaku podlehli a míč odevzdali soupeři.

6

Tohle byla pro Álexe Remira velmi jednoduchá práce. Hostující nákop nikoho ve vápně nenašel, tedy pokud k tomu nepočítáme rukavice právě domácího brankáře.

5

Úvod utkání je z obou stran velmi opatrný. Ani jeden tým se zbytečně do útočné fáze nehrne a raději vyčkává na případnou chyu svého soupeře.

4

Adnan Januzaj se málem dostal skvělým napadáním k míči. Domácí tým musí vzít v tuto chvíli zavděk aspoň autovému vhazování na polovině hřiště.

3

Mario Götze vysunul do útočné akce svého kolegu z útoku Ricu Doana, ale ten vůbec netrefil prostor branky. Domácí brankář bude odkopávat z malého vápna.

2

Před malou chvíli nám začal tento zápas, který zahájali svým výkopem hráči hostujícího PSV Eindhoven. Právě jim bude patřit první útočná akce v zápase.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Portu, Zubimendi, Zubeldia, Oyarzabal (C) – Isak, Januzaj.
Náhradníci: Ryan – Illarramendi, Guridi, Rico, Guevara, Barrenetxea, Gorosabel, J. Pacheco, Sörloth, Turrientes, Navarro.
Trenér: Imanol Alguacil

PSV Eindhoven: Drommel – Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior – I. Sangaré, M. Götze, É. Gutiérrez – Doan, Gakpo (C), Bruma.
Náhradníci: Muller, Mvogo – Teze, Obispo, Vinícius, van Ginkel, Madueke, Max, Ledezma, Vertessen.
Trenér: Roger Schmidt

Rozhodčí: Zwayer – Achmüller, Pickel (všichni Německo).
Vzájemné zápasy
16. září 2021 | PSV – Real Sociedad 2:2
PSV Eindhoven
Jak jsem psal dříve, tak holandské PSV je na tom o něco lépe. Hosté drží průběžné místo ve skupině a k pojištění postupu jim stačí ve Španělsku neprohrát, což by zřejmě neměl být problém. Tento klub v uplynulých pěti zápasech této soutěže prohrál jenom jednou. Na svém kontě má k tomu ještě dvě výhry a dvě remízy.

Poslední zápasy
4. prosince 2021 | PSV – Utrecht 4:1
28. listopadu 2021 | Heerenveen – PSV 1:1
25. listopadu 2021 | PSV – Sturm Graz 2:0
20. listopadu 2021 | PSV – Vitesse 2:0
7. listopadu 2021 | Sittard – PSV 1:4
Real Sociedad San Sebastian
Nevýrazné výkony v uplynulých pěti zápasech zapříčinily fakt, že španělský tým bude v posledním zápase skupinové fáze bojovat o postup do jarní části soutěže. Real Sociedad je průběžně třetí se ziskem šesti bodů. Na druhé místo, které drží jejich dnešní soupeř ztrácí dva body.. Dnešní utkání je buď a nebo. Výhra zaručuje postup do jarní části Evropské ligy, remíza nebo prohra značí pád vyřazovací částí Evropské konferenční ligy.

Poslední zápasy
4. prosince 2021 | Real Sociedad – Real Madrid 0:2
1. prosince 2021 | Panaderia – Real Sociedad 0:4
28. listopadu 2021 | Espanyol – Real Sociedad 1:0
25. listopadu 2021 | Monako – Real Sociedad 2:1
21. listopadu 2021 | Real Sociedad – Valencia 0:0
Hezký čtvrteční večer, Evropská liga má na svém programu své poslední zápasy ve skupinové části a my u toho nemůžeme chybět. V tomto on-line textovém přenosu se podíváme na duel mezi Realem Sociedad a PSV Eindhoven. Tímto utkáním vás provede Radim Polák, který přeje příjemnou zábavu u jeho sledování.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

Real Sociedad San Sebastian – PSV Eindhoven

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Oyarzabal (pen.), 62. Oyarzabal (Zubeldia), 90+3. Sörloth (Barrenetxea)

Karty:   45+2. Zubimendi (RSC) – 40. I. Sangaré (PSV), 42. Mwene (PSV), 81. Vinícius (PSV), 87. M. Götze (PSV), 90+2. Bruma (PSV)   75. I. Sangaré (PSV)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:16.

Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Portu (70. Barrenetxea), Zubimendi (86. Gorosabel), Zubeldia, Oyarzabal (C) (86. J. Pacheco) – Isak (82. Sörloth), Januzaj (70. Turrientes).
Náhradníci: Ryan – Illarramendi, Guridi, Rico, Guevara, Barrenetxea, Gorosabel, J. Pacheco, Sörloth, Turrientes, Navarro.

Trenér: Imanol Alguacil

PSV Eindhoven: Drommel – Mwene (68. Teze), Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior (86. Max) – I. Sangaré, M. Götze, É. Gutiérrez – Doan (62. Madueke, 68. Vertessen), Gakpo (C) (62. Vinícius), Bruma.
Náhradníci: Muller, Mvogo – Teze, Obispo, Vinícius, van Ginkel, Madueke, Max, Ledezma, Vertessen.

Trenér: Roger Schmidt

Rozhodčí: Zwayer – Achmüller, Pickel (všichni Německo)