Menu

Fotbal

Kvalifikace mistrovství světa - ženy

Česko – Nizozemsko

2:2

konec (1:0)

27.11.2021, 12:00 • Městský stadion, Ostrava - Vítkovice • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 10.1 6.0 1.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

90+3. Stefanie VAN DER GRAGTOVÁ - 2:2

90+3

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemky svůj obrovský tlak zúročují a srovnávají na 2:2! Centr z pravé strany od Kiky van Esové si našla STEFANIE VAN DER GRAGTOVÁ, která tvrdou hlavičkou do horní části brány nedala Votíkové šanci.

90+1

Hlavní rozhodčí nastaví ještě šest minut!

89

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Miroslava Mrázová.

87

Po rohovém kopu se míč odrazil k Jill Roordové, která střílela těsně vedle pravé tyče z pohledu Votíkové! Ta by neměla jak reagovat.

86

Uff! Vivianne Miedemaová postupovala z pravé strany na českou bránu. Místo střely ale ještě chtěla nahrávat před bránu a tenhle její úmysl vystihly české obránkyně.

86

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kerstin Casparijová, přichází van Esová.

84

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lucie Martínková, přichází Tereza Krejčiříková.
Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Franny Černá.

78

Kateřina Svitková měla rozehrávat standardní situaci, ale dávala si na čas. Rozhodčí Augustynová ji udělila žlutou kartu za zdržování.

73

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daniëlle van de Donkové, přichází Joëlle Smitsová.

67

67. Votíková skvěle proti hlavičce Miedemaové.

67

Fantastická Barbora Votíková! Vivianne Miedemaová se na vzdálenější tyči dostala k hlavičce a míč se snášel přes českou brankářku. Ta se však vymrštila do vzduchu a levou rukou balón vyrazila!

64

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Victoria Pelovaová, přichází Shanice van de Sandenová.

60

60. Simona NECIDOVÁ - 2:1

60

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle! Češky opět vedou! Za tímhle gólem si šly, po vyrovnání Nizozemska byly hodně aktivní. Po rohovém kopu Kateřiny Svitkové se na zadní tyči protlačila k míči Petra Bertholdová. Její střelu z úhlu vyrazila van Veenendaalová jen před sebe a dorážející SIMONA NECIDOVÁ už hostující brankářku zblízka propálila – 2:1.

57

Jill Roordová faulovala Staškovou, za což dostala žlutou kartu.

53

53. Lucie Martínková hlavičkovala do břevna.

53

Tak to je obrovská smůla! Po rohovém kopu Svitkové hlavičkovala Lucie Martínková do břevna! Po následném závaru už další střela nepřišla.

52

52. Šance Szewieczkové.

52

Češky mohly bleskově odpovědět! Tereza Szewieczková vyhrála mezi stoperkami hlavu sama pro sebe a ocitla se sama před brankářkou van Veenendaalovou. Ta však ukázala, že na svém postu patří k nejlepším na světě a zakončení po její pravé ruce vyrazila na roh!

51

51. Daniëlle VAN DE DONKOVÁ - 1:1

51

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Teď už Nizozemky vyrovnávají! Zpoza šestnáctky vypálila Jill Roordová, jejíž přízemní střela skončila na pravé tyči. Odražený míč si však našla DANIËLLE VAN DE DONKOVÁ, která už s dorážkou do prázdné brány neměla problém – 1:1.

45+3

Kateřina Svitková ještě zkusila překvapit brankářku van Veenendaalovou přímo z rohového kopu! Strážkyně svatyně hostí zasahovala na brankové čáře!

44

44. Janssenová přestřelila.

44

Po standardní situaci Nizozemek přišla obranná hlavička, po níž však míč propadl na zadní tyč, kde byla zcela volná Dominique Janssenová. Ta ve velké šanci přestřeluje!

43

Sherida Spitseová přišlápla po odehrání míče Kateřinu Svitkovou. Tentokrát už se na nizozemské straně žlutí.

24

Češky čelily rohovému kopu Sheridy Spitseové. Obrana míč odvrátila a Šlajsová se Svitkovou už utíkaly z poloviny sami na hostující bránu! Tisíciprocentní šanci však zhatilo zaváhání Gabriely Šlajsové, která se nechala zezadu doběhnout obránkyní a ta ji balón vypíchla. Obrovská škoda!

11

11. Kateřina SVITKOVÁ - 1:0

11

Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je neuvěřitelné! Češky se se zatím téměř výhradně jen bránily, ale teď jdou do vedení nádherným gólem KATEŘINY SVITKOVÉ! Hráčka anglického West Hamu získala balón na útočné polovině, následně se nijak nerozpakovala a z nějakých 25 metrů ho napálila na nizozemskou bránu. No, trefila to naprosto úchvatně. Míč se snesl do vzdálenější pravé šibenice z pohledu bezmocné van Veenendaalové.

9

9. Chyba Votíkové zůstala nepotrestána.

9

Zaváhání Barbory Votíkové mohlo přijít český výběr hodně draho! Česká brankářka vyběhla mimo svou šestnáctku, míč však při odkopu netrefila. K našemu štěstí z toho byla Vivianne Miedemaová tak překvapená, že nedokázala poslat balón do prázdné brány! Vše pak definitivně vyřešila kapitánka Petra Bertholdová.

5

5. Votíková zlikvidovala šanci van de Donkové.

5

První šance hostí! Na centr z pravé strany si naběhla Daniëlle van de Donková, který zakončovala osamocená mezi bránícími hráčkami. Naštěstí mířila blízko středu brány a Barbora Votíková balón ztlumila v náručí!

Zápas byl odložen z důvodu nepříznivých meteorologických podmínek. Hrát se bude v sobotu od 12:00.

Česko – Nizozemsko

2:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 11. Svitková, 60. Necidová – 51. van de Donková, 90+3. van der Gragtová

Karty:   78. Svitková (CZE) – 43. Spitseová (NED), 57. Roordová (NED)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:9.

Česko: Votíková – Šlajsová, Bertholdová (C), Necidová, Dlasková – Svitková, Cahynová, K. Dubcová, Szewieczková (84. Černá) – Martínková (84. Krejčiříková), Stašková (89. Mrázová).
Náhradníci: Růžičková, Vaníčková – Kotrčová, Khýrová, Pochmanová, Krejčiříková, Chlastáková, Cvrčková, Dědinová, Bužková, Mrázová, Černá.

Trenér: Rada

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – Casparijová (86. Van Esová), van der Gragtová, Janssenová, van Dongenová – Roordová, van de Donková (73. Smitsová), Spitseová – Beerensteynová, Miedemaová, Pelovaová (64. van de Sandenová).
Náhradníci: van Domselaarová, Lorsheijdová – Levelsová, Van Esová, van de Sandenová, Snoeijsová, Jansenová, Kaagmanová, Dijkstraová, Smitsová, Olislagersová, Baijingsová.

Trenér: Parsons

Rozhodčí: Augustynová – Baranowská, Wasiaková (POL)