Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FK Třinec – FC Zbrojovka Brno

0:1

konec (0:1)

23.10.2021, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • 12. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 5.33 3.96 1.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z třineckého stadionu Rudolfa Labaje je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:19:29)
Brno potvrdilo ve Slezsku roli favorita, po většinu utkání bylo lepším celkem a nakonec po proměněné penaltě veze z Třince důležité tři body, které jihomoravský celek oddělí od pronásledovatelů.

Třinečtí nepředvedli nějaký hrozný výkon, ale v klíčových momentech více chybovali a z minima šancí, které si vytvořili nedokázali vytěžit ani gól. To na druhé straně při Adamuškovi dvakrát stálo štěstí a navíc vynikl při šancích Řezníčka, které mohly zabít dnešní utkání.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Přichystal našel dlouhým balónem na pravé straně Hladíka, ten si naběhl do pokutového území a prudkou přihrávkou po zemi vybídl k zakončení Řezníčka, který patičkou nedokázal doklepnout míč do třinecké brány.

90+2

Zajímavá šance Třince, dlouhý balón se odrazil na hranici pokutového území k Habustovi, jeho ránu brankář Floder vyrazil vedle sebe a dorážející Petráň minul bránu!

90+2

Střídání u Brna, Sedlák vystřídal Ševčíka.

90+2

Rozhodčí prodlouží druhou půli o tři minuty.

90+1

Střídání na třinecké straně, dolů šel Bolf, místo něj přišel Bedecs.

90

Obrovská šance Brna! Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, následně přišla přihrávka na přední tyč, propadnutý míč před malé vápno, do kterého se opřel Endl, ale jeho ránu Adamuška fantasticky vytáhl nad břevno!

89

Obrovská šance Přichystala, který si nachystal skákavý balón v levé části pokutového území na střelu, ale jeho tečovaný pokus minul pravý horní roh domácí brány!

88

Chystají se ještě změny na obou stranách, na brněnské je připraven větší počet hráčů.

86

Třinečtí tlačili, přišel centr do pokutového území a rychlý protiútok Brna, který musel hasit Bolf za cenu žlutého faulu.

84

Hladík se prokličkoval pravou stranou k centru, ale jeho přízemní pas zblokoval domácí hráč do zámezí za pomocí Hladíka, který jako poslední kontaktoval balón.

81

Střídání také u Brna. Fouska nahradil Rogožan.

81

Druhá změna domácích, Lukáše Kaniu nahradil Jan Javůrek.

80

Puchel si na pravé straně vyměnil míč s Bolfem, ale blízko rohového praporku o míč přišel, protože Fousek dobrou obrannou prací získal míč.

79

Fousek prokličkoval levou stranou až do pokutového území, jeho přízemní centr skončil v rukou brankáře Adamušky.

78

Juřena se přes bránícího soupeře neprotlačil v pokutovém území ke střele a o míč přišel.

76

Třinecký trenér Zbončák sáhl ke změně. Za Omastu naskočil Puchel.

75

Obrovská chyba třineckého obránce, Ba sklepl míč pro Ševčíka, ten zamířil na třineckou branku, zpětnou přihrávkou vybídl do šance volného Řezníčka, který ani nadvakrát nedokázal prostřelit třineckého brankáře Adamušku! Třetí střelu jeho spoluhráče už zblokoval domácí hráč na rohový kop.

73

Slibně rozehranou domácí akci zazdil Omasta, který balón z pravé strany příliš přetáhl. Míč zcela minul hlavu volného Petráně, který mohl zakončovat v dobré pozici.

73

Foltynův sražený centr z pravé strany mířil k Petráňovi, ale třinecký útočník nedokázal zareagovat na změnu směru cesty míče.

71

Juřena se ocitl na zemi po faulu brněnského hráče. Nevypadá to s třineckým útočníkem nejlépe, s bolestivou grimasou pokračuj v zápase.

70

Bariš při obranném odkopu u pravé čáry trefil Petráně, hosté budou vhazovat.

69

Přímý kop Brna našel v pokutovém území Třince pouze domácího obránce Hýbla.

68

Řezníček sedí na trávníku, poté co ho poslal k zemi Ba. Přímý kop Brna z nějakých čtyřiceti metrů.

66

Břevno znovu trefeno! Postaral se o to nepovedeným centrem Moravec, jeho pokus dopadl na horní část třinecké brankové konstrukce.

64

Kania se řítil pravou polovinou hřiště k bráně soupeře, ale při průniku si míč přišlápl a celou situaci zbrzdil. Následně akce vyvrcholila po centru ze strany nepřesnou hlavičkou Juřeny. Brankář Floder vyskočil k levé tyči, ale míč prolétl kolem jeho rukou pouze do reklamních panelů.

62

Moravec zpětnou přízemní přihrávkou z levé strany vybídl ke střele Štěrbu, který vypálil z první a orazítkoval břevno třinecké brány!

61

Omastův centr z pravé strany mířil na hranici šestnáctky k Juřenovi, ale tam byl první u míče brněnský hráč.

60

Fousek nechtěl opustit hřiště po pomoci zdravotníků, nakonec ho rozhodčí donutil odejít za postranní čáru.

59

Třinecká útočná akce byla přerušena, protože Juřena se střetl před pokutovým územím s brněnským hráčem, který zůstal ležet na zemi a bude potřebovat pomoc lékařů. Postiženým hráčem je Adam Fousek.

57

Třinečtí se nyní brání brněnskému tlaku, můžou za to nepřesnosti domácích hráčů při kombinaci.

55

Hezká střela Přichystala zpoza šestnáctky, míč poslal pravou nohou k pravé tyči soupeřovy brány, brankář Adamuška se natáhl a balón vyrazil vedle vápna, kde byli jeho spoluhráči.

54

Přichystal zkoušel po levé straně obejít Bu, ale míč mu utekl do zámezí. Adamuška bude rozehrávat od vlastní branky.

53

Poslední pokus na přední tyč už domácí odvrátili mimo šestnáctku.

53

A ještě jeden pokus Ševčíka.

53

Prudký centr z pravé strany odrazil vedle brány Ba. Další roh pro Brno.

52

Řezníček tančil u čáry kolem třineckého hráče a nakonec vybojoval rohový kop pro Brno.

51

Adamuška zachytil do rukou centr brněnského hráče z levé strany.

51

Foltynův nákop za obranu od středové čáry přelétl Juřenu a zamířil k brankáři Floderovi.

50

Po rohovém kopu se Třinečtí udrželi s míčem ve vápně, nakonec Šteinhübel přihrál vedle vápna Habustovi, který centrem na vzdálenější tyč odevzdal míč soupeři.

49

Centr Hýbla z levé strany brněnský Moravec hlavou odvrátil na rohový kop.

48

Habustův centr na Omastu našel hlavu třineckého hráče, ale ten tísněný Moravcem nedokázal razantněji hlavičkovat.

47

Střela Ševčíka ze střední vzdálenosti měla blíž k rohovému praporku než k bráně.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nenabídl žádnou show. Více ze hry měli hráči Brna, kteří se snažili tlačit domácí, vytvářet si šance, ale brankář Adamuška moc práce neměl. Tu největší měl po kličce brněnského hráče v 35. minutě, kdy poslal Přichystala k zemi a následovala penalta, kterou proměnil Řezníček.

Také brankář Floder neměl žádnou velkou práci. Pořádný zákrok vytáhl až v závěru první půle, kdy zneškodnil gólovou střelu Petráně letící pod břevno.

Pevně věřím, že nám oba celky nabídnou ve druhé půli lepší podívanou, zatím to bylo takové dietní.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Rozhodčí nastavil jednu minutu.

45

V závěru první půle jsme byli svědky obrovské šance domácích! Petráň vysunul na pravé straně Kaniu, ten si naběhl do pravé části pokutového území, kde mu obránce zabránil vystřelit. Kania zvolil zpětnou přihrávku a Petráň tvrdou střelou pod břevno nechal vyniknout gólmana Flodera, který míč vyrazil nad bránu!

45

Akci Zbrojovky po levé straně zastavil Bolf.

45

V závěru první půle mají míč na svých kopačkách Jihomoravané.

43

Ba zezadu vlétl do Řezníčka, který si chtěl zpracovat vysoký míč. Třinecký válec přejel nejlepšího střelce soutěže, přesto se Řezníček otřepal a pokračuje v utkání.

41

Omastovi nevyšel centr z pravé strany, Kania se k míči přes bránícího soupeře nedostal, brněnský hráč odhlavičkoval balón mimo šestnáctku.

40

Přímý kop Třince z nějakých čtyřiceti metrů nebyl vůbec nebezpečný. Prodloužený míč od Petráně zamířil vedle branky, kam si pro míč došli hráči Brna.

38

Juřena dostal krásnou přihrávku do běhu od Habusty, ale Floder včasným vyběhnutím vykopl míč před třineckým útočníkem.

37

Petráň dostal polovysokou přihrávku od Kanii na hranici vápna, prvním kopem míč poslal do vzduchu, druhým z otočky vystřelil na bránu, ale nepříliš prudkou střelu mířící k pravé tyči brankář Floder chytil.

36

Brno právě vstřelilo branku!
JAKUB ŘEZNÍČEK proměnil pokutový kop střelou po zemi do pravé poloviny brány – 0:1!

35

Brankář Adamuška uviděl za svůj faul žlutou kartu.

35

Fousek předložil krásnou přihrávku Přichystalovi, který udělal kličku Adamuškovi a ten jej chytil za nohu a poslal k zemi. Penalta!

34

Bariš se s Hladíkem nedohodli na dalším pokračování akce pravou stranou, prvně jmenovaný vyslal dlouhý míč k rohovému praporku, ale jeho kolega se ke sprintu neměl.

32

Po rohovém kopu Ševčíka hlavičkoval v pokutovém území Endl, míč však poslal pouze vedle třinecké branky, navíc přivodil zranění svému spoluhráči Řezníčkovi, kterého trefil do tváře.

32

Po krátké chvíli je tady další roh pro Ševčíka, třinečtí obránci zahráli na jistotu a míč uklidili vedle brány.

31

Na rohový kop z levé strany si nejvýše vyskočil Habusta a odhlavičkoval balón za šestnáctku.

30

Rohový kop na druhé straně, když Přichystal zkoušel pláchnout levou stranou, ale od nohou třineckého hráče míč skončil v zámezí.

30

Třinečtí tuto akci nesehráli dobře, rohový kop na přední tyči odrazil Petráň hlavou jen do zámezí.

29

Bolf vybojoval u pravého rohového praporku standardní situaci v podobě rohového kopu.

28

Nepovedená kolmice Štěrby na Přichystala, míč prošel kolem třineckých obránců a zamířil vedle domácí branky do zámezí.

26

Třinečtí si po standardní situaci pomohli u šestnáctky faulem. U míče jsou Brňané.

25

Štěrba fauloval Juřenu na domácí polovině, třinecký útočník se řítil na útočnou polovinu a byl zastaven za cenu žluté karty.

23

Floder neudržel přímý kop Třince, míč srazil na záda Hýbla, ale třinecký obránce s tím nedokázal nic udělat. Floder rychle zareagoval a chytil míč znovu do rukou.

22

Menší drama v pokutovém území Třince, Ševčík zkoušel nejprve kombinovat s Hladíkem, ale neuspěl. Při druhém pokusu si zkoušel udělat prostor ke střele, vyběhl až za vápno, odkud nepřesně vystřelil zhruba dva metry vedle levé Adamuškovy tyče.

21

Nepovedená střela zpoza šestnáctky byla tečována brněnským hráčem, míč zastavil až reklamní panel vedle třinecké brány.

21

Třinečtí kombinovali na útočné polovině, Hýbl vyslal centr z levé strany, ale míče se zmocnili hráči jihomoravského celku.

20

Juřena si pokryl tělem míč a byl faulován na obranné polovině.

18

Ba byl trefen střelou Ševčíka ze střední vzdálenosti, třinecký obránce ale zůstal na nohou a zabránil míči v cestě do brány.

17

Rohové kopy Slezanů zatím nedělají Brňanům problémy, i nyní se hráči ve zlatých dresech ubránili.

16

Na opačné straně se pokusil o centr Omasta, ale trefil jen brněnského hráče, od kterého míč zamířil do ochranné sítě za brněnskou brankou.

16

Nepříjemný skákavý centr do pokutového území kontaktoval patičkou Štěrba, míč trochu změnil směr a zamířil na domácí branku, ale s tímto pokusem si Adamuška poradil.

15

Štěrba byl faulován metr od levé čáry. Brňané budou zahrávat míč do pokutového území.

13

Hýbl byl na výletě po levém křídle, ale míč mu při pokusu o centru uskočil od nohy a zamířil mimo hřiště.

12

Rohový kop Třinci nevyšel, Endl odhlavičkoval míč z přední tyče mimo šestnáctku, následná střela Hýbla z voleje vylétla daleko od brány.

11

Petráň si na pravé straně vyměnil míč s Omastou a vzápětí u rohového praporku vybojoval v souboji s brněnským hráčem rohový kop.

11

Hladíkův centr z pravé strany sklepl prsy k brankáři Adamuškovi domácí obránce Bolf.

10

Fousek zůstal ležet u postranní čáry blíže brněnské střídačky. Rozhodčí nepovolal maséry a zároveň si vyslechl slova z úst trenéra Dostálka.

9

Řezníček se rozhodl pro střelu zpoza šestnáctky, míč letící po zemi gólman Adamuška zneškodnil.

8

V levé části pokutového území Řezníček vyhrál hlavičkový souboj, poslal míč k Přichystalovi, který prudkou střelou po zemi uklidil míč do boční sítě třinecké branky.

6

Juřena unikl po pravé straně, přihrál na hranici šestnáctky Petráňovi, který slabou střelou po zemi poslal balón k brankáři Flodrovi.

5

Taktický faul Foltyna na Řezníčka zhruba deset metrů od středové čáry. Ze standardní situace si Zbrojovka šanci nevytvořila.

4

Habusta na pravé straně vyslal do úniku Omastu, ten neprošel kolem svého bránícího hráče, proto se rozhodl pro zpětnou přihrávku, následný centr Bolfa odhlavičkoval mimo šestnáctku Endl.

3

Po rohovém kopu Přichystala došlo v pokutovém území Třince k faulu, po kterém zůstal ležet na trávníku Ba.

3

První rohový kop Brna.

2

Hladík dostal přihrávku na pravou stranu, seběhl si s míčem do pokutového území, ale levačkou nedokázal vystřelit míč na bránu přes bránícího hráče.

1

Nepříjemný centr Hladíka z pravé strany prošel na hranici vápna až k Řezníčkovi, který z otočky trefil pouze nohy bránícího Foltyna.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Fotbal Třinec: Adamuška – Bolf, T. Ba, Foltyn, Hýbl – Omasta, Habusta (C), Šteinhübel, Kania – Juřena, Petráň.
Náhradníci: Hasalík – Buneš, Puchel, Weber, Bedecs, Javůrek, Ntoya.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Bariš, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Texl, M. Ševčík – A. Fousek, Hladík, Jakub Řezníček (C) – Přichystal.
Náhradníci: Formánek – Rogožan, M. Sedlák, Matula, Štepanovský, Lacík, Kamenský.

Rozhodčí: Ulrich – Bureš, Černoevič.
Krásné sobotní dopoledne u online přenosu z druhé nejvyšší soutěže. Ta má dnes na programu pět zápasů 12. kola. Už včera Jihlava remizovala s béčkem Sparty 0:0. Pražané tak nevyužili možnost přiblížit se na k čelu tabulky na rozdíl dvou bodů.

Druholigovému pelotonu vládne po jedenácti kolech dnešní účastník Zbrojovka Brno. Exligový celek odstartoval do nového ročníku velmi dobře a z třiatřiceti možných bodů získali až dvacet šest za osm vítězství, dvě remízy a jednu prohru. Jihomoravané prohráli pouze v moravském souboji na půdě Prostějova.

O většinu brněnských branek se postarali dva střelci, se sedmi góly nejlepší kanonýr soutěže Jakub Řezníček a o trefu méně má Jakub Přichystal.

Zbrojovka v posledním utkání zachraňovala bod v posledních minutách. Na úspěšnou penaltu Marka Vintra z 84. minuty odpověděl vyrovnávacím gólem v 90. minutě Rogožan a upravil výsledek na 2:2. Trenér Dostálek v utkání přišel po srážce brankáře Berkovce s Hlavicou o oba hráče. Dnes už bude moci počítat s návratem nejlepšího střelce Řezníčka, který proti Vyškovu pro čtyři žluté karty chyběl.

Třinci se letos vůbec nedaří. Na podzim vyhráli pouze dvakrát, v průběhu sezóny nahradil trenéra Straku Martin Zbončák, ale posun vpřed není vidět. Slezané pod vedením staronového kouče získali z šesti zápasů jen čtyři body za vítězství nad Žižkovem 1:0 a remízu s Jihlavou 1:1.

Problémem slezského celku jsou velké hrubice v defenzivní činnosti a celá útočná fáze. Třinečtí z posledních šesti druholigových zápasů hned čtyřikrát nedokázali vystřelit vícekrát na bránu než kolik inkasovali gólů a to je velmi velká nepříjemnost, především pro diváky, kteří by chtěli vidět více zajímavých momentů.

Třinec má v letošním ročníku výrazně nejhorší obranu. Slezská defenzíva inkasovala o osm gólů více než druhý nejhorší tým v této činnosti Příbram, která obdržela 19 branek.

Domácí inkasovali velký příděl také v posledním utkání v Praze na Strahově. Mladíci Sparty nasázeli do Adamuškovy branky čtyři kousky.

Trenér Zbončák bude moci počítat s návratem vykartovaného Hýbla.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Třinec – FC Zbrojovka Brno

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 36. Jakub Řezníček (pen.)

Karty:   35. Adamuška (TRI), 86. Bolf (TRI) – 25. Štěrba (BNO)

FK Třinec: Adamuška – Bolf (90+1. Bedecs), T. Ba, Foltyn, Hýbl – Omasta (76. Puchel), Habusta (C), Šteinhübel, Kania (81. Javůrek) – Juřena, Petráň.
Náhradníci: Hasalík – Buneš, Puchel, Weber, Bedecs, Javůrek, Ntoya.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Bariš, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Texl, M. Ševčík (90+2. M. Sedlák) – A. Fousek (81. Rogožan), Hladík, Jakub Řezníček (C) – Přichystal.
Náhradníci: Formánek – Rogožan, M. Sedlák, Matula, Štepanovský, Lacík, Kamenský.

Rozhodčí: Ulrich – Bureš, Černoevič.

Diváci: 293