Menu

Fotbal

Evropská liga

FC Midtjylland – FK Crvena Zvezda Bělehrad

1:1

konec (0:0)

21.10.2021, 18:45 • Arena Herning, Herning • Skupina F • Petr Šatalík

Tipsport: 2.45 3.24 3.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (21:24:29)
Statistiky utkání z pohledu domácích:

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:5.
Střely mimo: 8:6.
Rohy: 5:2.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 17:15.
Zápas Midtjyllandu s Bělehradem tak končí nejspíš spravedlivou remízou. V 58. minutě šla Crvená Zvezda do vedení, když se míč dostal na levé straně vápna k Mirko Ivanićovi, jenž tvrdou ranou propálil Ólafssona mezi nohy. Za Vlky srovnal o dvacet minut později po střele Linda do tyče pohotovou dorážkou Nikolas Dyhr.

Oba celky tak vytěžily z toho utkání bod, což je o jeden víc, než co získal Ludogorec Razgrad v dnešním utkání s Bragou, která jako jediná zapsala plnohodnotný bodový zisk za výhru 1:0. Velkoklub ze Srbska tak touto plichtou získal přeci jen trochu víc, protože se společně s portugalským celkem udrží na čele skupiny. Zatímco Vlci jsou předposlední a mají značnou ztrátu 4 bodů na Arzenalisty.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází El Fardou Ben Nabouhane, přichází Milan Gajić.

90+4

Dva rohové kopy ještě v samotném závěru zápasu zahrával Midtjylland. Ten první byl pohodlně odvrácen do bezpečí. Druhý zakončoval hlavou Henrik Dalsgaard, jenž ale mířil nepřesně.

90+2

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Nikolas Dyhr, přichází Awer Mabil.

90

Evander vyslal z pravé strany ránu na přední tyč, tam však byl včas Milan Borjan, který merunu vyrazil na rohový kop.

88

Blíží se samotný závěr základní hrací doby a dánský celek tlačí na to, aby získal všechny body. Zatím háže aut na levé straně na polovině soupeře.

86

Elías Rafn Ólafsson se nyní dostal ve vápně k souboji s Loïsem Dionym, před kterým nakonec stačil zalehnout míč, takže soupeř zakončovat nemohl.

84

Mirko Ivanić vidí po protestech krátce po předchozím nedovoleném zákroku žlutou kartu. Pravda je, že na nohou je celá lavička Bělehradu.

81

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Guélor Kanga, přichází Radovan Pankov.

80

Fotbalisté Crvené Zvezdy se nyní dostali k rohovému kopu z levé strany. Nic z něj však nevytěžili, centrovaný balon poslala obrana Vlků do bezpečí.

78

78. Nikolas DYHR - 1:1

78

Midtjylland právě vstřelil branku!
Midtjylland srovnává na 1:1! Victor Lind se na ose hřiště probil ke střele z větší vzdálenosti, kterou poslal přímo do pravé tyče, Borjan plachtil marně. Míč se od brankové konstrukce odrazil zpět do hry a NIKOLAS DYHR ho levačkou uklidil přibližně z penaltového puntíku zpět do sítě a srovnává tak stav! Asistence: Victor Lind.

73

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Gustav Isaksen, přichází Marrony.

72

Guélor Kanga je dnes hodně vidět na trávníku. Nyní byl opět sražen k zemi dvojicí soupeřů, když se snažil vyvést balón od svého pokutového území. Za kartu tento zákrok nebude.

69

Sékou Sanogo nyní poslal tvrdě k zemi ve vápně Bělehradu Victora Linda a hráči dánského celku se dožadují pokutového kopu, který ale sudí nenařídí.

67

Guélor Kanga byl nyní faulován na levé straně před vápnem soupeře Onyedikou, jenž následně viděl žlutou kartu. Standardka byla zahrána centrovaným balonem, jenž obrana Midtjyllandu vrátila Kangovi na kopačku, jeho tvrdá rána ale mezi tři tyče svatyně Bělehradu také nemířila.

64

Dopředu se nyní probíjel nový muž na trávníku Victor Lind, jeho rána však mezi tři tyče klece soupeře nemířila.

62

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Jens Cajuste, přichází Victor Lind.

58

58. Mirko IVANIĆ - 0:1

58

CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
Crvena Zvezda se ujímá vedení. Po dobře zahrané standardce přišel zpětný centr z pravé strany do vápna, který Diony šikovně prodloužil v hlavičkovém souboji za sebe na zadní tyč. Tam vyplaval zcela osamocený MIRKO IVANIĆ, jenž ranou mezi nohy propálil brankáře Olafssona a posílá Bělehrad do těsného vedení 1:0! Asistence: Lois Diony.

57

Jens Cajuste se nyní na levé straně před vlastním vápnem dopustil tvrdého zákroku, za který po zásluze vidí kartonek žluté barvy.

56

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Filippo Falco, přichází Loïs Diony.

54

El Fardou Ben Nabouhane se nyní chtěl dostal rychle po přihrávce Falca kupředu, ale byl přistižen v ofsajdu.

53

Hráči Bělehradu házeli na pravé lajně dlouhý aut, ze své poloviny se však s míčem nedostali a budou se muset i nadále bránit.

52

Milan Borjan zpracovává prudkou přihrávkou do své obranné šestnáctky a okamžitě posílá vysoký balon na pravou stranu hrací plochy.

51

Henrik Dalsgaard nyní poslal centr do vápna soupeře, tam ale žádného ze svých spoluhráčů nenašel, takže se zase může vracet ke své kleci.

48

Guélor Kanga se snažil si zpracovat vysoký míč na hrudi, ale tvrdě ho dostoupil Raphael Onyedika, jenž ho povalil na zem. Píská se faul.

47

Nenad Krstičić se okamžitě zapojuje do hry, když vystřídal Srniće a přihrává dozadu ke svému brankáři.

46

Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Slavoljub Srnić, přichází Nenad Krstičić.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou celků jsou zpět na hrací ploše, duel může pokračovat druhým poločasem.
Statistiky prvního poločasu z pohledu domácích:

Držení míče: 44%:56%
Střely na bránu: 3:2
Střely mimo bránu: 5:2
Rohové kopy: 2:0
Fauly: 7:10
Druhý poločas by měl začít přibližně v 19:46.
První poločas souboje Midtjyllandu s Crvenou Zvezdou skončil. Vlci měli po většinu první půle optickou převahu, kterou vyjádřili několika solidními příležitostmi. A to dokonce i bez toho, aby měli větší podíl držení míče. Za Bělehrad odpověděl v závěru pětačtyřicítky Falco, ale jeho prudkou ránu brankář Olafsson zkrotil. Do druhé půle tak vstoupíme znovu za bezbrankového stavu.

45+1

Sudí nastavil nad rámec prvního poločasu pouze jednu minutu. Následně první polovinu duelu ihned ukončil.

45

Aleksandar Dragović rozehrává na pravé straně vlastní poloviny jednu z posledních akcí svého celku v prvním poločase.

42

42. Filippo Falco (CZB)

42

Filippo Falco si nyní šikovně seběhl z levé strany na osu hřiště a střelou do bližšího horního rohu řádně protáhl brankáře Olafssona!

40

Slavoljub Srnić nyní na polovině hrací plochy tvrdě zezadu zkosil Gustava Isaksena, jenž převzal míč a chtěl jít kupředu. Za důrazný skluz vidí žlutou kartu.

39

Filippo Falco se nyní hnal podél lajny kupředu, ale ani jeho postup žádnou zajímavou situaci nakonec nepřinesl, obrana Midtjyllandu je pozorná.

36

Evander nyní poslal krásný centr do vápna soupeře, který se v šestnáctce snažil prodloužit Nikolas Dyhr pro dalšího spoluhráče, jenž však byl sevřen dvojicí obránců a k meruně se nedostal.

34

34. Nikolas Dyhr (MID)

34

Nikolas Dyhr se nyní šikovně prokombinoval do obrovské šance, když zakončoval prakticky z malého vápna, jenže svým projektilem trefil jen levou tyč!

33

Pione Sisto si nyní udělal trochu místa na levé straně a vyslal velice nebezpečný tvrdý projektil na přední tyč. Hrdinou posledních chvil je Milan Borjan, jenž znovu zachránil svůj tým parádními reflexy a dobrým zákrokem.

30

30. Gustav Isaksen (MID)

30

Gustav Isaksen se nyní nerozpakoval a šel středem hřiště skrz obranný val soupeřů kupředu jako blesk samostatnou akcí. Na hranici velkého vápna vyslal tvrdý projektil pod břevno, který Milan Borjan vytěsnil nad horní tyč jen s velkými problémy!

28

Milos Degenek se snažil nohou ze vzduchu odehrát nakopnutý balon do vápna Bělehradu. Trefil však Sékoua Sanoga do hlavy, takže Midtjylland bude stejně kopat alespoň roh.

25

Evander byl nyní tvrdě poslán na zem Aleksandaram Dragovićem, jenž se ihned omlouvá a zvedá svého soupeře z trávníku.

22

Midtjylland má zatím herní převahu, po pravé straně se nyní znovu tlačil kupředu, jmenovitě to byl Isaksen, ale brankář Borjna byl na zemi znovu včas a sebral míč.

19

Dánský celek zahrával standardku z pravé strany, dlouhý centr šel na zadní tyč, kde ale obránci Bělehradu zvládli uklidit míč ke svému brankáři Borjanovi, jenž si pro něj lehl na zem.

17

Borci Midtjyllandu zahrávali rohový kop z levé strany, k zakončení se sice prosadil Raphael Onyedika, ale jeho hlavička mířila nad břevno svatyně Bělehradu.

14

Kanga sbírá míč ve středu hřiště a vrací ho stoperům, kteří ho přihrají až k brankáři Borjanovi, jenž vykopává daleko dopředu.

12

Zajímavá kombinace uprostřed hřiště, kterou předvedl Bělehrad, Aleksandar Dragović předal balon k lajně Kangovi, ten byl ale bráněn dvěma soupeři a projít do šance se mu nepodařilo.

9

9. Raphael Onyedika (MID)

9

Raphael Onyedika se zajímavě prodíral po pravé straně, ale míč z jeho kopačky nakonec zamířil jen do náruče brankáře Borjana.

7

Úvod utkání je zatím hodně opatrný, domácí dánský celek hodně kombinuje na vlastní polovině a příliš se kupředu nehrne.

4

Elías Rafn Ólafsson opět rozehrává od své svatyně, Vlci se zatím nemohou dostat do dobře vystavené obrany Crvené Zvezdy.

2

El Fardou Ben Nabouhane se zajímavě probíjel do šestnáctky Midtjyllandu, byl lehce nakopnut do holeně, ale sudí penaltu neodpískal.

1

Zápas zahájili výkopem hráči Midtjyllandu, kteří dostali balon až k brankáři Olafssonovi, který rozehrává na pravou stranu.

1

Utkání právě začalo.
Týmy se pozdravily a kapitáni jsou rozhodčích kvůli losu hřiště a rozehrávky. Zápas začne za okažik.
Oba týmy jsou již na trávníku, utkání bude co nevidět odstartováno.
Úvodní sestavy:

FC Midtjylland: E. Ólafsson – Dalsgaard, Sviatchenko (C), Dyhr – J. Andersson, Cajuste, Onyedika, Paulinho – Evander – Isaksen, Sisto.

Náhradníci: Lössl, Thompson – D. Cools, Höegh, Mabil, Sörensen, Charles, Marrony, Hansen, Bility, Lind, Simsir.

FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan (C) – Rodić, Degenek, Dragović, Gobeljić – S. Sanogo, Srnić – Ivanić, Kanga, Falco – Ben Nabouhane.

Náhradníci: Popović, Gordić – Gajić, Pankov, Krstičić, Petrović, Stanić, Eraković, Lazetić, Diony, Bakayoko.

Rozhodčí: Reinshreiber – Biton, Metzamber – Natan. VAR: Grinfeeld, Fuxman. (všichni ISR).
Aktuální podoba tabulky skupiny F základní skupiny EL

1. FK Crvena Zvezda Bělehrad – 9 bodů
2. SC Braga – 3 body
3. PFK Ludogorec Razgrad – 1 bod
4. FC Midtjylland – 1 bod
FK Crvena Zvezda Bělehrad

Srbský velkoklub vyhrál domácí soutěž čtyřikrát po sobě. Letos ale tuzemskou Super Ligu nevede, aktuálně je na druhém místě o pět bodů za největším rivalem – Partizanem, má ale odehrán o jeden zápas méně než průběžný lídr tabulky. Přesto tak teoreticky na svého největšího soka přinejmenším dva body ztrácí a má i horší skóre.. Jejich poslední vzájemný duel skončil remízou 1:1.

V Evropské lize šlape Crvená Zvezda jako dobře namazaná mašina. Oba své dosavadní zápasy zvládla na jedničku. V úvodním duelu základní skupiny porazila Bragu těsně 2:1. Poté se vypravila do Bulharska, kde zdolala Ludogorec znovu jednobrankovým rozdílem – 1:0, její pevná obrana tak zajistila Bělehradu šest bodů, díky nimž se srbský tým vyhřívá na prvním místě skupiny F a v duelu s Midtjyllandem může jen získat.
FC Midtjylland

Vlci si v domácí soutěži vedou na jedničku, po dvanácti odehraných zápasech jsou na čele dánské Superligy s tříbodovým náskokem před Kodaní. Přesvědčivě tak míří do skupiny o titul, kde se budou prát o vylepšení loňské 2. pozice, kdy je o jediný bod porazilo Brondby, které překvapivě slavilo titul.

Zato v Evropské lize to Midtjyllandu zatím vůbec nejde. V úvodním zápase základní skupiny jen remizoval v domácím prostředí s bulharským Ludogorcem 1:1. V druhém utkání pak padl na trávníku portugalské Bragy 1:3 a ve skupině F mu tak aktuálně patří poslední 4. příčka. Pakliže si Vlci chtějí uchovat reálnou vyhlídku na postup ze skupiny, musí dnes Crvenou Zvezdu porazit.
Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního evropského fotbalu. Evropská liga pokračuje třetím kolem základních skupin. Dnes se odehraje celkem čtrnáct duelů, my se společně důkladně zaměříme na zápas, ve kterém bude dánský FC Midtjylland hostit srbský velkoklub FK Crvenou Zvezdu Bělehrad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

FC Midtjylland – FK Crvena Zvezda Bělehrad

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 78. Dyhr (Lind) – 58. Ivanić (Diony)

Karty:   57. Cajuste (MID), 67. Onyedika (MID) – 40. Srnić (CZB), 84. Ivanić (CZB)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:15.

FC Midtjylland: E. Ólafsson – Dalsgaard, Sviatchenko (C), Dyhr (90+2. Mabil) – J. Andersson, Cajuste (62. Lind), Onyedika, Paulinho – Evander – Isaksen (73. Marrony), Sisto.
Náhradníci: Lössl, Thompson – D. Cools, Höegh, Mabil, Sörensen, Charles, Marrony, Hansen, Bility, Lind, Simsir.

FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan (C) – Rodić, Degenek, Dragović, Gobeljić – S. Sanogo, Srnić (46. Krstičić) – Ivanić, Kanga (81. Pankov), Falco (56. Diony) – Ben Nabouhane (90+5. Gajić).
Náhradníci: Popović, Gordić – Gajić, Pankov, Krstičić, Petrović, Stanić, Eraković, Lazetić, Diony, Bakayoko.

Rozhodčí: Reinshreiber – Biton, Metzamber – Natan. VAR: Grinfeeld, Fuxman. (všichni ISR)