Menu

Hokej

KHL

Admiral Vladivostok – Traktor Čeljabinsk

2:4

konec (0:1, 2:1, 0:2)

12.10.2021, 11:30 • Fetisov Arena, Vladivostok • Patrik Czepiec

Tipsport: 4.19 4.83 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (13:56:12)
ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

Vojtěch Mozík (VLD) – obránce, 0+0, 3 střely, 2 trestné minuty, 1 blok, čas na ledě: 20:53
Libor Šulák (VLD) – obránce, 0+0, 3 střely, 2 bloky, čas na ledě: 23:58

Roman Will (CLJ) – brankář, 25 zákroků, 92,59% úspěšnost
Tomáš Hyka (CLJ) – útočník, 0+1, 3 střely, 4 trestné minuty, 1 blok, čas na ledě: 17:30
Lukáš Sedlák (CLJ) – útočník, 0+1, 5 střel, 2 trestné minuty, 2 hity, 10/15 vhazování, čas na ledě: 17:09
Traktor si šel po celý zápas za vítězstvím v základní hrací době a nakonec se ho skutečně dočkal. Rozhodující trefu zaznamenal v poslední periodě obránce Nick Bailen, když na časomíře zbývalo něco málo přes dvě minuty. Admiral sice ještě sáhnul ke hře bez brankáře, ta byla ale hodně naivní a Teemu Pulkkinen dokázal i ze složité pozice najít volnou klec. Konečné skóre má tak podobu 2:4.

Konec zápasu.

59:49

Josh Kestner už se ani nedostane k zakončení a Admiral ztratí všechny body.

59:10

59:10 Teemu PULKKINEN - 2:4

59:10

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Na kolenou bojující TEEMU PULKKINEN dokázal z vlastního pásma a ve velmi nevýhodné pozici vyhodit až do prázdné klece. Obdivuhodný kousek a ještě lepší muška finského forvarda, která definitivně stvrzuje držitele tříbodového zisku z tohoto klání.

58:56

V rohu kluziště zapojil své tělo Albert Jarullin a Arťom Manukjan už nepropálil následný blok.

58:34

I když Roman Will nedokázal splnit svůj záměr a vyhodit kotouč, obrana se o zbytek postarala.

57:54

57:54 Nick BAILEN - 2:3

57:54

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Velké domácí zklamání. Z pravého kruhu pro vhazování propálil gólmana NICK BAILEN, který dokázal bez většího zájmu obrany proskočit až do předbrankového prostoru. Kanadský obránce přisuzuje vedení potřetí v utkání na stranu Traktoru a zbývá skutečně málo času k tomu, aby se Vladivostok ještě pokusil s výsledkem něco udělat. Asistence: Vitalij Abramov.

55:18

Už po návratu vyloučeného Metalnikova dobývali brankoviště Sedlák s Hykou, ale obě branky jsou v poslední periodě jako začarované. Sedlák v rozhodující chvíli navíc minul letící puk.

54:25

Domácí se poměrně dobře bránili, teď navíc Vladimir A. Tkačov z ideálního prostoru mezi kruhy nedokázal trefit klec. Nikita Serebrjakov pak odražený touš sebere pod rukavici.

53:09

I když dnes Jegor Fatějev není zas tak vidět, nyní vybojoval veledůležitou přesilovku. Hosté touží po tom vstřelit třetí gól. Na trestnou lavici putuje Leonid Metalnikov, dvě minuty za držení.

53:00

Zakázané uvolnění neodložil ani rychlonohý Alexandr Ševčenko. Zasekl se ovšem u nejvzdálenějšího rozhodčího, aby našetřil cenné sekundy k odpočinku.

52:13

A Nikita Serebrjakov zůstal jako opařený i po ráně Lukáše Sedláka, která se navzdory teči obránce svezla jen těsně nad bránu. Traktor stále není schopný rozhodnout.

51:54

Střela od modré, kterou vyslal Nick Bailen, škrtla o břevno.

50:36

Obrovské šance si vypracovali Sergej Kalinin a Alexej Byvalcev, brankář Nikita Serebrjakov dokonce při jednom zákroku upustil svou hůl. Přesto ho nikdo nedokázal překonat. Kotouč už vesele skotačil v modrém půlkruhu.

49:39

Za svou klecí se včasně otočil Maxim Matuškin. Jenže kombinace Vladivostoku hodně vázne. Další přihrávku vpřed sebral Maxim Šabanov a namířil si to rovnou k Serebrjakovi.

49:06

Kličku u modré čáry nezvládnul Josh Kestner, tím pádem musel pouze odevzdat kotouč.

48:33

Roman Will se musel zaskvět vyrážečkou. Nedá se očekávat, že by se Admiral dostal do souvislejšího tlaku, ale občas tykadla vystrčí.

46:22

Roman Will jen betonem posunul kotouč před Alexandra Kirpičnikova. Až poté přichází ofsajd, hrálo se zhruba pět minut bez přerušení.

45:45

Ve středním pásmu zachytil kotouč rukavicí Vjačeslav Osnovin. Nepovedlo se mu ale v klidu překonat modrou čáru, o kterou musí společně s Fatějevem hodně tvrdě bojovat.

44:54

Hokejisté na hrací ploše se rozhodli nepřerušovat. Hraje se už tři a čtvrt minuty. Platí to i po střele Vladislava Ušenina, která minula pravou tyčku Willovy klece.

43:43

Své pracoviště pod nátlakem ze strany opustil Roman Will, kdyby tak Dmitrij Lugin zakončoval přesně, zřejmě by gól platit nemohl.

42:58

Nečekaně od mantinelu strhnul svou čepel směrem k brance Sergej Kalinin. Byla z toho střela, kterou ale Nikita Serebrjakov pochopitelně ustojí.

42:12

V obklíčení tří hráčů zůstal Kirill Kapustin, přesto se mu téměř podařilo obranu překonat. Námořníci si podobným přístupem upírají možnost k rozjetí útoku.

41:34

Od levého mantinelu vyslal propagační pokus Vjačeslav Ušenin, Will raději vyráží.

40:41

Traktor začíná znovu v útočném pásmu. Od modré pálil Sergej Tělegin, protože se před ním otevřela volná dálnice.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední část zcela paradoxně vyhráli domácí, přestože se povětšinu třetiny jen bránili. Ve 26. minutě srovnal Vladislav Ušenin, když využil přesilovou hru. Jenže na jeho trefu zareagovala dvojice Pulkkinen – Kalinin. Jejich dobře sehraný únik vrátil Traktoru náskok. Jenže Vladivostok se nespokojil s jiným než dramatickým výsledek. Další početní převahu v závěru zužitkoval Josh Kestner a stanovil tak skóre 2:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:19

39:19 Josh KESTNER - 2:2

39:19

Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
Do třetice všeho dobrého. JOSH KESTNER nejprve vyslal dva nebezpečné pokusy naprázdno, ale jak se později ukázalo, pouze seřizoval mířidla. Obrana ho znovu nechala pálit z pravé strany a Roman Will už nedokázal čelit exkluzivní ráně do horního víka, která se zřejmě od břevna odrazila za čáru. Snaha Admiralu se vyplácí a překvapivě znovu nastává vyrovnaný výsledek. Asistence: Dinar Chamidullin a Vjačeslav Ušenin.

38:56

Josh Kestner zůstává nadále aktivní. Pálil přes blok, ale Will si poradil ramenem.

38:33

Ojedinělou šancí disponoval Josh Kestner. Po třech rychlých krocích od modré čáry mířil za zadní tyč, ale netrefil se.

37:50

Další vyhození. Rozehrávat zkouší Dinar Chamidullin, který je už tradičním členem elitní přesilovkové formace.

37:25

Minuta přesilovky je v trapu a Vladivostok marně hledá cestu přes modrou čáru. To už se nelíbí ani fanouškům.

36:51

Za Willa nahodil Dmitrij Lugin, ale někdejší brankář Liberce pomůže s rozehrávkou. Traktor se osvobozuje.

36:27

Tomáš Hyka při návratu do obrany sáhnul k držení. Záchranná brzda musí být oceněna dvěma trestnými minutami. Protože ale český útočník proti tomuto verdiktu protestoval, nakoupil navrch nesportovní chování. Domácím tak patří čtyřminutová přesilovka.

36:03

Naivní přihrávka na Hyku se stala kořistí Arťoma Garejeva, který ale ani tentokrát nenašel zbytky sil k dravému úniku.

35:11

Nesmíme zapomínat, že rozdíl je stále jen jednogólový. Proto vyrovnání nebyl daleko ani Dinar Chamidullin, který zůstal bez ochranky v levém kruhu pro vhazování. Vypálit nedokázal.

34:29

Jevgenij Arťuchin dokázal nachytat Osnovina a může si dopřát klidnou kombinaci se spoluhráči. Podobných momentů si nyní Vladivostok váží, protože Čeljabinsk tlačí na pilu.

34:01

Kolem Šuláka kotouč proklouznul do neutrální zóny a obrovitý zadák raději spěchá na střídačku.

33:19

Po velmi, ale opravdu velmi dlouhé době se v útočném pásmu zdržují domácí. Vojtěch Mozík měl velké problémy s tím obhájit modrou čáru, ale povedlo se.

32:49

Další zakončení má na svědomí tentokrát Vladimir A. Tkačov. Z pravého kruhu pro vhazování označkoval plexisklo.

32:12

Teemu Pulkkinen ve středním pásmu šťastně uvolnil Sedláka, jeho prudký pas totiž prošel těsně kolem obránce. Český útočník se ovšem vyvezl kolem klece a nezakončil.

31:54

Hodně ztěžka společně se svými obránci dýchá Nikita Serebrjakov. Zachrání ho komerční přestávka. Nick Bailen se asi trochu ukvapil, když vybral přímé zakončení od modré čáry, které mohl Serebrjakov zachytit do lapačky.

31:31

Domácí v plném počtu, ale nikoliv pryč z problémů. Hosté mohou dostřídávat do útočného pásma.

31:06

Několik parádních možností ke střele dostal Vjačeslav Osnovin. Tady smrdí gól ve vzduchu.

30:39

Střela Alexeje Byvalceva sice protančila až před bránu, ale pravou tyč o několik centimetrů míjí.

30:22

Přihrávka do slotu měla najít hůl Kalinina, ten byl ale velmi dobře obsazen.

29:53

Výtečně ve středním pásmu při obranných povinnostech Mark Verba. Málem se mu podařilo vystartovat i na Willa.

29:31

Obránce Libor Šulák schytal zásah u mantinelu, ale za hru vysokou holí pyká domácí Vojtěch Mozík. Mimo záběr kamer trefil soupeře.

28:54

Další velký závar před brankovištěm nepotrestal ani natřikrát Vjačeslav Osnovin. Do puku se trefoval jako zběsilý, ale s přesností jeho zakončení to bylo horší.

28:44

Pouze na zakázané uvolnění rozehrávají zástupci Admiralu. Andrej Obidin se nabízel na druhé straně hrací plochy.

27:47

27:47 Sergej KALININ - 1:2

27:47

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Skvěle Traktor vyřešil přečíslení dva na jednoho. Finský útočník Teemu Pulkkinen si počkal na ideální možnost k přihrávce a SERGEJ KALININ příklepem z první překonává přesouvajícího se Nikitu Serebrjakova na přední tyči. Hosté znovu vedou o gól a budou se snažit udržet svůj náskok ideálně do konce utkání. Asistence: Teemu Pulkkinen a Alexej Byvalcev.

27:14

Lukáš Sedlák zbaven puku po zásahu Dinara Chamidullina, který je stále velmi neoblomný.

26:47

Marně svého soka naháněl Nikita Těrtyšnyj. Hosté se v útočném pásmu neudrží a druhá formace musí začít znovu.

26:03

V rohu ozbrojil Kestnera Albert Jarullin, zatím asi nejlépe hrající obránce Traktoru. Favorit utkání by měl začít využívat šance, pokud na tomto stadionu nechce připustit druhé zaváhání ve dvou dnech.

25:18

25:18 Vladislav UŠENIN - 1:1

25:18

Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
Domácí sehrávali přesilovou hru velmi nebezpečně a nakonec se jim daří uštknout. Od modré čáry do nebezpečného prostoru poslal černou pryž Dinar Chamidullin a před brankovištěm se velmi rychle zorientoval VLADISLAV UŠENIN. Do puku plácnul prakticky zády k brance, ale jeho střela se nějakým záhadným způsobem vykutálela až za brankovou čarou. Roman Will neviděl vůbec nic a je srovnáno. Asistence: Dinar Chamidullin.

24:47

Předávka Kestnera na Ušenina se sice podařila, gól z toho ale není.

24:37

Na konci svého střídání dělá Tkačov nepovolený zákrok proti pravidlům, když podrážel. Ještě před přesilovkou přichází ke slovu komerční pauza.

24:13

Příliš velké sousto si ukrojil Vladimir A. Tkačov, nicméně Arťom Garejev už nenašel v nádrži dostatek paliva na to, aby ještě prchnul mezi dvěma beky.

23:56

Definitivně se dá napsat, že Vladivostok nenavázal na povedený závěr první třetiny. Vyhození na zakázané uvolnění je toho jasným důkazem.

23:09

Napadání Lugina se vyhnul Sedlák a rychlou výměnou puků si nachystal prostor na levém křídle. Jeho rázná rána poté zaměstnala beton brankáře.

22:39

Tomáš Hyka se stáhl k Těleginovi a společně vymysleli ránu, kterou musel Nikita Serebrjakov sebrat před dotírajícími útočníky.

22:31

Nahození od modré čáry dokázal do své lapačky zpracovat Nikita Serebrjakov. Byl to pokus Lukáše Sedláka.

22:21

O rychlé založení útoku se snažil Libor Šulák, kotouč každopádně překonal všechny čáry bez jakéhokoliv kontaktu a píská se icing.

21:50

Pěkně svou střelu zastavil Maxim Matuškin. Jeho pohyb donutil bránící hráče přejet přes osu a v tu chvíli přišlo štiplavé nahození, které Will zastavil s velkou porcí štěstí.

21:16

Třebaže Vladimir A. Tkačov ukořistil vhazování, domácí se zvládnout dostat ze svých problémů. Arťom Garejev pak neuspěl s průnikem za bránou.

21:13

Admiral posílá kotouč pouze na zakázané uvolnění a vrátit se musí mimo jiných Andrej Obidin.

21:02

Domácí v plném počtu.

20:49

Ještě jednu ránu musí přece jen řešit Nikita Serebrjakov. Překvapit ho zkoušel Albert Jarullin, ale Byvalcev se nestáhl dostatečně před brankoviště.

20:36

O protějšího mantinelu už na kotouč nedosáhl Tomáš Hyka. Hostům se tak zřejmě zkrácená přesilová hra nevydaří.

20:04

Hosté v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Prvních 20 minut nakonec rozčísla jediná branka z hole Nikity Těrtyšného, kterou mu ovšem pohotově nachystali Češi Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka. Traktor měl vůbec více šancí, a to až do závěru periody. Ostrý zákrok Vjačeslava Ušenina na střelce prvního gólu ovšem Admiral nabudil a Will se musel otáčet jako na kolovrátku. Platí nicméně skóre 0:1. Do další fáze vstoupí týmy v poměru čtyři na čtyři, ale vyloučený Nick Bailen se chystá na brzký návrat na led a pak započne krátká přesilovka hostů.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Do úniku se nedostal Arťom Manukjan, třebaže se chvíli zdálo, že by svého protivníka mohl přebruslit.

19:02

Za podrážení musí sedět Jevgenij Arťuchin, který přitom dobře operoval v přesilovce před brankovištěm.

19:01

Úplně mimo základní postavení se teď dostal proti střele Garejeva Will. A pak si domácí neodpouští faul v útočném pásmu.

18:21

Obdivuhodně Will. Na střelu nemohl vůbec vidět přes clonu urostlého Arťuchina, přesto kotouč v kleci nekončí.

18:04

Za vlastní klecí jasně podrážel Nick Bailen. Dovoluje Vladivostoku ještě vystupňovat jeho zámek.

16:48

Domácí jako by se strkanicí nabudili, Arťom Manukjan se znovu natlačil do slotu a vyprášil Willovy betony. Pouze český brankář nyní zabraňuje ve srovnání stavu.

16:17

Nejlepší pasáž Vladivostoku v utkání, ze které se ale nepodaří vytěžit vůbec nic. Josh Kestner měl před brankovištěm skvělou pozici, ale nedorazil do sítě.

15:45

Tečované nahození domácích od modré čáry málem vyplavalo před volným Sajustovem, Admiral obrovsky tlačí.

15:08

Pěkně se před bránu protáhnul Kirill Kapustin, měl ale stísněné možnosti a nedokázal bekhendem zasouvat za zadní tyč.

14:33

Po divoké strkanici se pokračuje ve hře pět na pět, vyloučených bylo tedy na obou stranách stejně.

14:03

Tresty už jsou rozdány. Bránící se Nikita Těrtyšnyj je trochu nespravedlivě vyloučen za hrubost, stejně jako Vladislav Ušenin, který se s ním handrkoval. A současně je vyloučen také domácí útočník Vjačeslav Ušenin (vražení na hrazení) a křídelník Čeljabinsku Lukáš Sedlák (nedovolené bránění).

14:03

Po faulu na Těrtyšného následuje velká mela u mantinelu a jeden z domácích hráčů dokonce zahodil rukavice. Tady by mohly následovat vyšší tresty.

13:51

Pochvalu asi nedostane Nick Bailen, který se nezvykle u mantinelu zalekl osobního střetu.

13:35

Nabídka Garejeva zaplachtila až do hlediště, tím pádem bude následovat komerční přestávka.

13:16

Poslední přihrávka nevyšla Dmitriji Sajustovi, v opačném případě by disponoval Admiral skutečně velkou šancí.

12:29

Až za modrou zavezl kotouč Vojtěch Mozík, nicméně pak se mu nepodařilo proniknout kolem Kapustina.

11:23

11:23 Nikita TĚRTYŠNYJ - 0:1

11:23

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Parádní práce kompletního druhého útoku a hosté se ujímají vedení. Ve středním pásmu si kotouč vyměnili Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Čeští krajané pokračovali v kombinaci i v útočné třetině hřiště a prvně jmenovaný pak lahůdkovým pasem vybídl ke skórování NIKITU TĚRTYŠNÉHO, před kterým zívala prázdná brána. Nikita Serebrjakov už na přesun nemohl pomýšlet. Asistence: Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák.

10:53

Se svou výškou nepřehlédnutelný Libor Šulák si udělal útočný výlet, ale další bod v této sezoně zatím nepřidá.

10:22

Do slotu si najel Alexej Byvalcev. Zkoušel střelu tahem do horní poloviny klece, místo toho ovšem navštívil zadní mantinel.

09:53

Z pravé strany se jedovatým pokusem snažil prosadit Andrej Obidin. Zřejmě ještě pracovalo Willovo rameno, český brankář znovu neinkasuje.

09:33

Hosté pouze vyhazují a Vojtěch Mozík musí počkat, než mu dostřídají spoluhráči.

08:50

Velmi příhodně napadal Alexandr Ševčenko. Byla z toho nakonec střela, kterou nedokázal Roman Will zachytit a Albert Jarullin raději vší silou odpaluje.

08:12

Willovi vypomůže při protiakci dobře postavený Lukáš Sedlák, který sbírá odražený touš a chystá se na rozehrávku.

07:47

U mantinelu dobře zapracoval Tělegin, takže Tomáš Hyka mohl od modré čáry postupovat k brance. Blok ovšem nepřekonal.

07:27

Kousek za modrou čarou se střeleckým pokusem znovu prezentoval Teemu Pulkkinen. Šanci dostal ještě jednu, ale z hranice brankoviště nepropálil Serebrjakova.

06:24

Příklepem vypálil Alexandr Ševčenko. Roman Will dokázal vyrazit do volného prostoru a tam už si Traktor puk sebere.

06:00

Čeljabinsk pokračuje v tlaku, ale Vjačeslav Osnovin nemá v rohu kluziště vůbec snadnou pozici. Několikrát se do něj tvrdě opřel Dinar Chamidullin.

05:55

Domácí v plném počtu.

05:29

A to byl další fantastický zákrok v podání Serebrjakova, který si poradil proti ráně po křižném pasu betonem. Na druhé straně má první vážnější práci Roman Will.

05:00

Za modrou čárou už se usídlil Lukáš Sedlák. Hosté nebezpečně kombinují, ale Nick Bailen pak zvolil nepřipravenou ránu.

04:19

Rána hrubě nevyšla Osnovinovi, ale díky tomu se ve slotu otevřel prostor před Sergejem Kalininem. Nevypálil ovšem přesně a Admiral dvakrát vyhazuje.

03:56

Za hákování se posadí Dmitrij Sajustov. Hosté si užijí první početní převahu.

03:44

Se štěstím udržel útočnou třetinu Nick Bailen. A zdá se, že přijde vyloučení.

03:26

Dva velmi dobré zásahy má za sebou Nikita Serebrjakov. Do mezikruží proniknul Tomáš Hyka, ale nedokázal brankáře Vladivostoku prostřelit. Nevyšla ani následná dorážka.

02:54

Šikovně se před branku stahoval Teemu Pulkkinen, ale pas mu nedokázal předat Kalinin, proti kterému dobře vystoupil obránce.

02:38

Chybu si neodpustil Albert Jarullin, ale ještě dokázal své zaváhání napravit. Halou to jen zahučelo.

02:04

U mantinelu čaroval Osnovin, jeho rána z ostrého úhlu ale přelétla bránu Serebrjakova.

01:26

Za branku vystartoval Roman Will, ale domácí zatím dobře zavírají prostor u mantinelů. Vjačeslav Ušenin byl nicméně na konci svého střídání a musí na lavičku.

01:13

Střela Arťoma Garejeva končí po zásahu Tělegina v ochranné síti. Kotouč ihned po vhazování navíc opouští hřiště podruhé.

00:47

Zpětná přihrávka se nepovedla Dinaru Chamidullinovi a zahnal tak Kamila Fazylzjanova. Hosté okamžitě vytahují vysoké napadání.

00:17

Souboj u mantinelu nezvládl Teemu Pulkkinen, ale rána Libora Šuláka od modré čáry neprošla před blok.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Sinjagin) – Mozík, Šulák, Chamidullin, Fazylzjanov, Metalnikov, Matuškin, Palivko – Obidin, Lugin (C), Kestner – A. Ševčenko, Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin – A. Manukjan, A. Garejev, Sajustov (A) – Makarenko, Verba, Arťuchin (A).

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Manuchov, Jarullin (A), Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – L. Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, Gorjunov-Rolgizer – Šabanov.

Rozhodčí: Vasiljev, Sergej Morozov – Jurij Ivanov, Ponamarenko.
ČESKO-SLOVENSKÁ STOPA

Vojtěch Mozík (VLD) – obránce, 15 zápasů, 0+2
Libor Šulák (VLD) – obránce, 15 zápasů, 2+7

Roman Will (CLJ) – brankář, 14 zápasů, 93,78% úspěšnost
Tomáš Hyka (CLJ) – útočník, 17 zápasů, 2+11
Lukáš Sedlák (CLJ) – útočník, 17 zápasů, 7+5
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI
Nikita Tětyšnyj – 16 zápasů, 9+7 (9. celkově)
Libor Šulák – 15 zápasů, 2+7 (75. celkově)

Pokud hledáte v gólovém resultátu Admiralu z letošního ročníku zakopaného psa, tady je. Tým postrádá jasného ofenzivního lídra. Vůbec nejúdernějším mužem sestavy je český obránce Libor Šulák. I když to tuzemský fanoušek jistě ocení, okupovat v KHL postupové pozice a lovit svého nejlepšího hráče ze sedmé desítky, to by byl velký unikát.

Ještě více rozdíl vyplyne při srovnání s Nikitou Těrtyšným, který rozhodně není jediným hokejistou Traktoru umístěným před Šulákem. Do této kategorie se dále řadí Nick Bailen, Tomáš Hyka, Teemu Pulkkinen a Lukáš Sedlák.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY
11. 10. 2021: Vladivostok – Čeljabinsk 3:4 po nájezdech
19. 02. 2020: Čeljabinsk – Vladivostok 5:0
12. 10, 2019: Čeljabinsk – Vladivostok 2:3 po nájezdech
11. 09. 2019: Vladivostok – Čeljabinsk 1:3
10. 09. 2019: Vladivostok – Čeljabinsk 2:1

Bilance těchto dvou soupeřů z nedávné minulosti je poměrně vyrovnaná, vymyká se snad jen loňská výhra Čeljabinsku 5:0. Celkový obrázek už je ale zajímavější. Kluby mají za sebou historii čítající 16 partií. Devět z nich, tedy zhruba 53 %, ovládli právě hosté. Třikrát jsme se dočkali dílčí remízy a pětkrát uspěl Vladivostok.
TRAKTOR ČELJABINSK
2. místo (Východ), 17 zápasů, 28 bodů, skóre: 53:42


Traktor si navzdory poslednímu klopýtnutí, kdy na ledě Vladivostoku nechal po strašidelném úvodu jeden bod, drží velmi příhodné postavení. Čeljabinsk totiž neprohrává ani venku a už vůbec ne v základní hrací době. Naposledy se mu to stalo 27. září na ledě Nižného Novgorodu a jednalo se o jedinou porážku bez bodového zisku z 11 uplynulých případů.

Celkově se ovšem tým pyšní vynikající bilancí v podobě 13 vítězství. Pravidelně dává alespoň tři góly za zápas a hraje atraktivní, útočný hokej, třebaže se s tím čas od času pojí chyby v obraně. Během pěti říjnových klání ještě Traktor nepotkal svého přemožitele. Postupně vyřídil Omsk (4:3), Jokerit (3:2 po nájezdech), Chabarovsk (2:0 a 5:4) a právě Vladivostok (4:3 po nájezdech).
ADMIRAL VLADIVOSTOK
10. místo (Východ), 15 zápasů, 11 bodů, skóre: 29:53


Domácí se potápí blízko dna Východní konference vcelku právem. V posledních osmi zápasech sedmkrát nevyhráli úvodní periodu a jen šestkrát dosáhli na hranici tří vstřelených branek. S takovou vizitkou se skutečně body dělají jen těžko.

Přesto Admiral dokázal v říjnu alespoň částečně napravit svou reputaci. Námořníci vpluli do nového měsíce výhrou nad Novgorodem (2:1), kterou následovalo těsné měření proti Rize (1:2). Pak si navíc Vladivostok vyšlápl na Viťaz (3:2) a včera uhrál cenný bod právě s Traktorem (3:4). Po méně než 24 hodinách se tak tito soupeři utkají znovu. Další zaváhání hostů by bylo velkým překvapením.
Hezké dopoledne u Kontinentální hokejové ligy. Admiral Vladivostok dnes na svém ledě přivítá klub Traktor Čeljabinsk. Hosté jsou minimálně vzhledem k tabulkovému postavení velkým favoritem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

Admiral Vladivostok – Traktor Čeljabinsk

2:4

konec (0:1, 2:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Vladislav Ušenin (Chamidullin), 40. Kestner (Chamidullin, Vjačeslav Ušenin) – 12. Těrtyšnyj (Hyka, L. Sedlák), 28. S. Kalinin (Pulkkinen, Byvalcev), 58. Bailen (V. Abramov), 60. Pulkkinen

Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Sinjagin) – Mozík, Šulák, Chamidullin, Fazylzjanov, Metalnikov, Matuškin, Palivko – Obidin, Lugin (C), Kestner – A. Ševčenko, Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin – A. Manukjan, A. Garejev, Sajustov (A) – Makarenko, Verba, Arťuchin (A).

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Manuchov, Jarullin (A), Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – L. Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – V. A. Tkačov, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, Gorjunov-Rolgizer – Šabanov.

Rozhodčí: Vasiljev, Sergej Morozov – Jurij Ivanov, Ponamarenko

Průběh zápasu
1. třetina
03:56 VLD 2 Sajustov, hákování
11:23 CLJ 0:1 Těrtyšnyj (Hyka, L. Sedlák)
14:03 VLD 2 Vjačeslav Ušenin, vražení na hrazení
CLJ 2 L. Sedlák, nedovolené bránění
CLJ 2 Těrtyšnyj, hrubost
VLD 2 Vladislav Ušenin, hrubost
18:04 CLJ 2 Bailen, podrážení
19:02 VLD 2 Arťuchin, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
24:37 CLJ 2 V. A. Tkačov, podrážení
25:18 VLD 1:1 Vladislav Ušenin (Chamidullin)
27:47 CLJ 1:2 S. Kalinin (Pulkkinen, Byvalcev)
29:31 VLD 2 Mozík, vysoká hůl
36:27 CLJ 2+2 Hyka, držení+nesportovní chování
39:19 VLD 2:2 Kestner (Chamidullin, Vjačeslav Ušenin)
Po 2. třetině
3. třetina
53:09 VLD 2 Metalnikov, držení
57:54 CLJ 2:3 Bailen (V. Abramov)
59:10 CLJ 2:4 Pulkkinen
Konec