Menu

Další

Tiskové konference

Předsezonní tisková konference VK Jihostroj České Budějovice

konec

27.09.2021, 10:35 • HochŠpalíček, České Budějovice • Filip Kortus (@FilipKortus)

Robert Mifka (generální manažer): „Už několik let o extralize žen uvažujeme a přáli bychom si, abychom v ní měli svého zástupce. Rozhoduje o tom několik faktorů, dále se tím budeme zabývat a snad se nám to brzy podaří." (11:10:44)
Radek Mach (kapitán týmu): „V létě jsme se setkali s Petrem Habadou, kterého letos překonám v počtu odehraných sezon za Jihostroj. Beru to jako odměnu za loajalitu k týmu, rád bych minimálně ještě jeden úspěch zažil. Proto jsem tady."
Radek Mach (kapitán týmu): „Kotník drží a myslím si, že je ještě pevnější než v předchozích letech. (úsměv) Už se těším na první zápas, zdravotně žádné problémy nepociťuji."
René Dvořák (trenér klubu): „S mladými hráči budeme pracovat po všech stránkách. K dispozici budou mít také kondičního trenéra, který by je měl připravit po fyzické stránce. Chceme, aby přicházeli do A-týmu kvalitně nachystaní."
René Dvořák (trenér klubu): „Máme v klubu nadějně a talentované hráče, ze kterých by mohli vyrůst kvalitní volejbalisté. Není lehké zvládnout přechod do dospělého volejbalu, ale mají dobře nakročeno. Uvidíme, kdo se v letošní sezoně do hlavního týmu podívá. Šanci minimálně na tréninku dostanou."
Robert Mifka (generální manažer): „Jakmile jsme začali s prodejem permanentek, tak jsme pocítili opatrnost diváků, ale situace se vyvíjí dobře a v poslední době se zlepšuje. Máme zatím prodaných zhruba 300 permanentních vstupenek a máme velkou radost z toho, jak silné je pouto našich fanoušků směrem ke klubu."
Robert Mifka (generální manažer): „Největší novinkou bude návrat diváků na tribuny. Snažili jsme se posunout v rámci doprovodného programu, ale nebudu to více přibližovat a necháme to jako překvapení. Máme novou velkoplošnou obrazovku, která bude představovat zábavu pro příchozí diváky. Doplnili jsme sortiment ve fanshopu. Jak ve sportovní hale, tak na eshopu. Znovu budeme vysílat přímé přenosy ze zápasů a nabídneme i záznamy."

„Při příležitosti 100 let od založení českého volejbalu, což bude velký svátek, chystáme speciální utkání proti Kladnu, které se bude konat 30. října. Tímto bych chtěl pozvat všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit a užili si sváteční duel."
Radek Mach (kapitán týmu): „Moc se těším na to, až budeme hrát před plnými tribunami. Už je to opravdu dlouho, co na nás přišla vyprodaná aréna. Budeme fanoušky potřebovat a uděláme všechno pro to, aby se k nám diváci vrátili a odcházeli spokojení."
René Dvořák (hlavní trenér): „Rád bych na úvod představil nové tváře v týmu. Na pozici blokaře přišel Michal Sedláček, který společně s Pepou Polákem nastupoval a velmi dobře reprezentoval na mistrovství Evropy. Třetí posilou je Martin Licek, který v létě rovněž oblékal národní dres a posílí nás na pozici smečaře."

„V úvodu přípravy jsme dělali především fyzickou přípravu, často jsme byli rozdělení do skupin a pracovali individuálně. Chvíli nám bude trvat souhra, než se hráči lépe poznají a doufám, že stoprocentní výkony dokážeme podávat co nejrychleji."
Ing. Jan Diviš (prezident klubu): „Cíl je jasný, tím je mistrovský titul a tedy postup do Ligy mistrů. Podmínky pro to máme, takže tlak na výsledky bude. Ovšem nechceme hrát svázaní, je to sport a teprve se ukáže, na co naše výkony budou stačit."
Ing. Jan Diviš (prezident klubu): „Jsme před sezonou, která snad bude plnohodnotnější než loňská. Koronavirus nás přibrzdil, tak doufám, že už to znovu nenastane. Věřím, že jsme na nový ročník dobře připraveni. Podařilo se nám udržet rozpočet, který jsme měli v předchozích letech. Někteří sponzoři odešli, ale jiní zase přišli. Jako vedení klubu jsme schopni připravit velice komfortní prostředí pro naše hráče i ostatní kluby, které jsou pod naši záštitou. Jsem přesvědčen, že dokážeme bavit naše fanoušky."

„Dozrává nám kostra týmu, která se vytvořila v posledních letech. Budeme sázet na perspektivní hráče a znovu bychom rádi dosáhli nejvyšších met a cílů. Dlouhodobě chceme patřit k absolutní špičce, ale je nám jasné, že nastane generační obměna. To je fakt. Je možné, že časem nebudeme chtít myslet jenom na titul, ale i na budoucnost celého klubu."

„Vlastní odchovanci se nám prosazují v mládežnických reprezentačních výběrech a bude jednou z našich priorit, abychom jim dali příležitost i v dospělém volejbale."
Úvodního slova se ujal marketingový a PR manažer klubu Matěj Mayer, který uvedl dnešní tiskovou konferenci a představil přítomné.
Volejbalistům Jihostroje unikla v minulé sezoně obhajoba mistrovského titulu v posledním finálovém zápase UNIQA extraligy. O to větší motivaci má českobudějovický klub pro sezonu 2021/22, kterou začíná už 3. října domácím zápasem s Black Volley Beskydy (19:00).

Své cíle a vize do nové sezony představí vedení klubu na předsezonní tiskové konferenci, která se koná v útulných prostorech restaurace HochŠpalíček od 10:30. Za českobudějovický volejbalový klub budou přítomni prezident Ing. Jan Diviš, generální manažer Robert Mifka, hlavní trenér René Dvořák a kapitán Radek Mach.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Předsezonní tisková konference VK Jihostroj České Budějovice

konec