Menu

Futsal

Mistrovství světa

Írán – USA

4:2

konec (3:1)

17.09.2021, 17:00 • Skupina F • David Suchý

Tipsport: 1.0 22.0 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Íránu se povedlo zvládnout také druhý zápas na turnaji, tentokráte se mu povedlo vyhrát poměrem 4:2. Druhý poločas nebyl zas tolik atraktivní, spíše jsme sledovali dobré obrany obou celků. Američané se pokoušeli s výsledkem něco udělat. To se nepovedlo a na první body do tabulky tak budou muset čekat. (18:41:31)

Konec zápasu.

38:49

38:49 ABBASI - 4:2

38:49

Írán právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto! Američané si tak dlouho pohrávali s míčem, až o něj přišli a přesnou střelou do prázdné branky dokázal zakončit SAEID ABBSASI.

38:17

Poměrně zbytečnou chybu vyprodukoval kapitán Zadeh, který odehrál míč pouze do zámezí a rozehrávat bude moci soupeř.

37:34

Oddechový čas pro Írán.

37:08

Po delší době se do poměrně slušné šance dostával Abbasi, který měl příliš málo času a nepovedlo se mu tedy optimálně vystřelit směrem na branku.

36:27

Nedovoleným způsobem si posléze počínal útočník Araujo, který poslal na zem jednoho z protihráčů a Írán se tak postará o rozehrávku z vlastní poloviny.

35:11

35:11 GONZÁLEZ - 3:2

35:11

Spojené státy právě vstřelily branku!
Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Američané rozjeli poměrně hezkou kombinaci, při které si do střelecké pozice seběhl LUCIANO GONZÁLEZ, který dnes podruhé vyzrál na brankáře.

34:20

Po jednom ze soubojů skončil na zemi íránský hráč Tavakoli, který je již zpět na nohou a bude moci pokračovat v tomto nepříliš atraktivním duelu.

33:09

Íránská reprezentace rozhodně nikam nespěchala. Navíc si hraničním způsobem počínal Ventura, který dle sudího nefauloval, s míčem se ale daleko nedostal.

32:31

V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností. Od své branky nyní rozehrával americký brankář Moretti, kterému se povedlo oslovit Venturu.

31:08

Prudkou nahrávku poté vyprodukoval také kapitán Zadeh, kterému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů a ze strany tak rozehrával Araujo.

30:00

Je za námi první desetiminutovka druhého poločasu, na první branku stále čekáme, avšak Írán má na svém kontě nadějný dvoubrankový náskok.

29:54

Američané se bez větších problémů s míčem přesunuli na útočnou polovinu, kde měl hodně práce brankář Mohammadi, který dokázal rychle vyběhnout.

28:05

Írán se znovu jednoduše dostával na druhou stranu, kde jsme sledovali nepřesnou nahrávku, kterou dokázal ukořistit Veiga, jenž rozjel rychlý protiútok.

27:18

Nyní se míč dostal ven z hrací plochy, ještě předtím jsme sledovali zajímavý pokus ze strany od Klepala, který ovšem zakončoval pouze do připraveného brankáře.

26:30

Fakhim je v posledních vteřinkách aktivní, také v tomto případě se dostal do zakončení, které na poslední chvíli dokázal zablokovat jeden z protihráčů.

25:17

Mohammadi našel v dobré střelecké pozici svého kolegu Fakhima, který ovšem nevyzrál na brankáře Morettiho. Rozehrávat bude právě reprezentace USA.

24:24

Z pravé strany mohl rozehrát Abbasi, který to zkoušel hodně odvážně, avšak se mu nakonec nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů a rozehrává soupeř.

23:01

Pondeca se znovu s míčem celým objemem dostal ven z hrací plochy a rozehrávat z pravé strany mohl Oladghobad, který rozehrál na Mohammadiho.

22:09

Hezká nahrávka od Abbasiho sice našla na zadní tyči Shajariho, avšak ten byl natolik zaskočen přesnou přihrávkou, že se mu nepovedlo ideálně zakončit.

21:13

Středem hrací plochy to zkoušel vzít na sebe González, který si ovšem nastolil pořádné sousto, a nakonec se vůbec nedostal k prostoru pro zakončení.

20:37

Hned v úvodu druhého poločasu to Moretti zkoušel dlouhým výhozem, který skončil až u druhého brankáře.

20:10

Úvodní rozehrávku druhého poločasu si tentokráte vzali na starost hráči Íránu, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

20:01

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nám nabídl čtyři branky. Američané se dostali do rychlého vedení, avšak soupeř výrazně přidal a dokázal se třikrát prosadit.

20:00

První poločas skončil.

19:05

Už poměrně dlouhou dobu čekáme na vyloženou šanci. Nyní měl další práci brankáře Moretti, který si nakonec poradil se zakončením Tavakoliho.

18:30

K míči se znovu dostal brankář Mohammadi, kterému se výhozem povedlo u postranní lajny najít Abbasiho, který pro změnu křížem našel Shajariho.

17:18

Írán se postupně sunul s míčem na polovinu soupeře. Nakonec se musel vracet Tavakoli, který po manévru na levé křídlo hledal kolegu Sangsefidiho.

16:37

Příliš prudkou a vysokou nahrávku křížem vyprodukoval Reget, který tak odehrál míč pouze do zámezí. Následně se v obraně povedlo zakročit Veigovi.

15:11

Rozehrávka rohového kopu se zrovna moc nepovedla a do protiútoku se po pravém křídle dostával Pondeca, který si ovšem počínal nedovoleně.

14:30

Do zakončení se prodral Shajari, jehož pokus byl nakonec sražen vedle branky.

14:07

Američané to znovu zkoušeli pasem na druhou stranu, kde měl ovšem daleko k míči Veiga. Místo toho pracoval Írán, který se dostal na druhou stranu.

13:31

S míčem si zahrál americký brankář Moretti, který to zkoušel nabídkou na opačnou stranu, kde obránce Reget hlavičkoval výrazně vedle branky soupeře.

12:01

Útočným faulem si poté pomohl hostující Araujo, který poslal k zemi Esmaeilpoura. Tady to zavánělo žlutým kartónkem, avšak se hraje bez něj.

11:07

Po delší době se do zakončení dostalo také USA, avšak Mohammadi dokázal zakročit a po rohovém kopu blokoval situaci před brankou Esmaeilpour.

10:10

Írán se dostával do rychlého protiútoku, při kterém si na zadní tyč nabíhal Abbasi, kterému se nakonec nepovedlo procpat míč za záda brankáře Morettiho.

09:57

09:57 ESMAEILPOUR - 3:1

09:57

Írán právě vstřelil branku!
Je tu další branka Íránu! Po další trpělivé kombinaci si do volného prostoru seběhl AHMAD ESMAEILPOUR, kterému se povedlo poslat míč přesně k zadní tyči.

09:13

Nahrávkou na zadní tyč to poté zkoušel Javid, který našel pouze protihráče. Následoval další rohový kop, po kterém hlavičkoval kousek vedle branky Shajari.

08:32

Žlutou kartu dostává Moslem Oladghobad (Írán).

08:21

Nyní to směrem dozadu zvládl Araujo, avšak Írán mohl zahrávat rohový kop, který nakonec nabídl zakončení Zadeha, jenž poslal míč vysoko nad branku.

07:20

Žlutou kartu dostává Mohammad Shajari (Írán).

06:59

06:59 JAVID - 2:1

06:59

Írán právě vstřelil branku!
Je tu vedení pro reprezentaci Íránu! Sledovali jsme další pohlednou akci, při které postupoval po pravém křídle Oladghobad, kterému se povedlo najít MAHDIHO JAVIDA, před kterým číhala prázdná branka.

06:03

Rozehrávky ze strany se ujal kapitán Zadeh, který nahrával zpět na vlastní obrannou polovinu. Po kombinaci jsme sledovali sražené zakončení Shajariho.

05:25

Po levém křídle se poté prodíral vpřed Araujo, který se ovšem neprotáhl až do zakončení. Směrem dozadu zapracoval Buenfil, který odkopával do autu.

04:01

González rozehrával z levé strany, přičemž se pokoušel najít svého kolegu Regeta, před kterého se jako první dostal íránský brankář Mohammadi.

03:30

A aby toho nebylo málo, tak se mezi íránské obránce dokázal dostat Vázquez, který to zkoušel střelou k zadní tyči, kterou ale nedokázal trefit.

02:59

02:59 TAVAKOLI - 1:1

02:59

Írán právě vstřelil branku!
Poměrně rychle je vyrovnáno! Americký brankář špatně rozehrál, čehož dokázal využít napadající Fakhim, který předložil před prázdnou branku na FARHADA TAVAKOLIHO.

02:20

02:20 GONZÁLEZ - 0:1

02:20

Spojené státy právě vstřelily branku!
Americká reprezentace se dostává do vedení! Po trpělivé kombinaci to nakonec na sebe vzal LUCIANO GONZÁLEZ, který místo nahrávky pálil přesně k levé tyči.

02:13

Američané zahrávali standardní situaci z nadějné pozice. Ke slovu se nakonec přihlásil González, který trefil pouze brankáře Mohammadiho.

01:10

Obrovský malér pro Írán! Brankář Samimi hrál mimo svůj prostor rukou, což potvrdilo také video a je tu červená karta.

01:07

Sledovali jsme úvodní zakončení tohoto zápasu, které měl n svědomí Javid, jehož rána levou nohou vystoupala hodně vysoko nad branku soupeře.

00:37

Poprvé se k míči dostal brankář Samimi, kterému se povedlo po zemi rozehrát na Shajariho, jenž se dostal zpět na útočnou polovinu.

00:10

Úvodní rozehrávku tohoto zápasu si vzalo na starost USA, které bude v prvním dějství útočit zprava doleva.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Írán: Samimi – Zadeh (C), Oladghobad, Shajari, Javid – Mohammadi, Esmaeilpour, Rafieipour, Sangsefidi, Abbasi, Fakhim, Tavakoli, Nematian, Mohammadi

USA: Moretti (C) – González, Pondeca, Reget, Veiga – Araujo, Klepal, Buenfil, Escobar, Mattos, Ortiz, Vázquez, Bobadilla, Ventura-Junior

Rozhodčí: Shepheard (AUS) – Alhosani (UAE), Hussain (BHR).
Američané se pro změnu před necelými třemi měsíci zúčastnili Mistrovství CONCACAF severní a střední Ameriky. USA dokázalo ze základní skupiny postoupit z první pozice, ve čtvrtfinále si pro změnu poradilo s Dominikánskou republikou. V semifinále na Ameriku nestačila ani Panama, jenomže celý turnaj nakonec vyhrála Amerika, které se povedlo vyhrát 3:2. V prvním zápase na turnaji proti Argentině ovšem prohráli poměrem 0:11. Outsiderem tohoto zápasu bude reprezentace Íránu, které se povedlo zvládnout oba předchozí vzájemné zápasy. Oba se ovšem odehrály před více než dvěma lety, v obou případech se navíc jednalo o přátelské zápasy. Íránu se v tom prvním povedlo vyhrát poměrem 6:3, o den později si Írán pro změnu připsal vítězství poměrem 4:3. Írán má na svém kontě první výhru, povedlo se mu totiž porazit Srbsko.
Mistrovství světa má před sebou další skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Íránem a USA.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Írán – USA

4:2

konec (3:1)

Zpět na online

Branky: 3. Tavakoli (Fakhim), 7. Javid (Oladghobad), 10. Esmaeilpour, 39. Abbasi – 3. González, 36. González

Karty:   8. Shajari (IRN), 9. Oladghobad (IRN)   2. Samimi (IRN)

Írán: Samimi – Zadeh (C), Oladghobad, Shajari, Javid – S. Mohammadi, Esmaeilpour, Rafieipour, Sangsefidi, Abbasi, Fakhim, Tavakoli, Nematian, B. Mohammadi

USA: Moretti (C), Damron – González, Pondeca, Reget, Veiga – Araujo, Klepal, Buenfil, Escobar, Mattos, Ortiz, Vázquez, Bobadilla, Ventura-Junior

Rozhodčí: Elkhataby (EGY) – Pelissier (FRA), Jelić (CRO)