Menu

Futsal

Mistrovství světa

Thajsko – Portugalsko

1:4

konec (1:1)

13.09.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Skupina C • Milan Huppert

Tipsport: 7.77 5.96 1.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:59:00)
Portugalští futsalisté potvrdili roli favorita, na úvod světového šampionátu porazili výběr Thajska 4:1. Do vedení se přitom dostali svěřenci kouče Sainetngama, skóre otevřel v 16. minutě Jirawat Sornwichian. Brazova družina odpověděla v poslední minutě první půle Brunem Coelhem a ve druhém dějství pak skórovala ještě třikrát, zatímco Bebe již podruhé neinkasoval. Postupně listinu střelců rozšířili Erick Mendonca, Zicky Té a Pany Varela.

Portugalsko se z důvodu horšího skóre zařadilo na druhé místo za Maroko. Další zápas odehraje proti Šalamounovým ostrovům, na Thajsko čeká souboj s Marokem.

Konec zápasu.

39:47

Pochvalu si od spoluhráčů vysloužil Pany Varela, když ve skluzu zblokoval ránu Jamgrajanga. Balón se pak podrazil k nohám Osamanmusy, jenž pro změnu přestřelil.

39:13

Nawin Rattanawongsawat se obtočil kolem Mendoncy a ještě z mírné otočky střílel pravačkou k pravé tyči. Letící míč jen těsně minul cílový prostor.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:55

Kombinace nezafungovala ani Portugalcům. Bruno Coelho očekával balón do nohy, jenže Cecilio ho hledal průnikovým pasem po lajně.

38:05

Těžkou přihrávku za paty dostal Chudech. Pravačku dal za sebe a ještě se pokusil o zpracování, avšak míč jen prodloužil do autu.

37:32

Ricardinho vystihl rozehrávku a zkusil štěstí přes celé hřiště. Pravou nohou však vyslal hrací předmět vedle levé tyče.

37:15

Pod tlakem si Wangsama-Aeo poradil nejlépe, jak mohl. Nastřelil Jesuse a pro svůj tým vybojoval standardku v podobě rohového kopu.

36:51

Portugalci nyní udrželi cenné vteřinky na útočné polovině. Jmenovitě Zicky Té, který udržel na zádech Srirangpirota dobrou čtvrt minutu.

36:20

Thueanklang tentokráte v roli asistujícího hráče, když posunul míč doleva k Osamanmusovi, ten z dobré pozice trestuhodně přestřelil.

35:44

Zajímavé hráči v tmavě modrých dresech motali defenzivní řadu konkurenta, ale zase z akce nic nebylo, protože i Thueanklang ztroskotal na dobře postaveném soupeři.

35:09

Dlouhou sérii nahrávek ukončil střelou levou nohou Jamgrajang. Zasáhl ovšem hned prvního blokujícího protihráče.

34:48

Thajský trenér Sainetngam zkouší odvážnou strategii. Odvolal gólmana a nahradil jej hráčem v poli, Portugalci čelí powerplay.

34:16

Přihrávka šajtlí se Jungwongsukovi nepovedla. Vystihl ji André Coelho, pravačkou posléze odpálil balón do bezpečí.

33:55

Na zemi zůstal ležet Bruno Coelho a drží se za pravé stehno. Do akce dokonce musí být povoláni i kluboví zdravotníci.

33:22

Neměl komu nahrát, proto thajský kapitán Wongkaeo zkusil štěstí individuálně. Narazil hned na prvního konkurenta, tím byl Paco.

32:41

Dlouhou nahrávku Varely bez problémů zpracoval Joao Matos. Portugalec zkusil uspět individuálně proti dvěma protihráčům, ale na Chudecha nevyzrál.

32:00

Od pátého gólu Thajsko zachránil Hankampa. Vystartoval proti André Coelhovi a balón mu vypíchl čistým způsobem.

31:38

Oddechový čas pro Thajsko.

31:38

31:38 Pany VARELA - 1:4

31:38

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Hráči z Evropy se ve druhém poločase futsalem baví. Více volného prostoru využil PANY VARELA, nártem míč napálil nechytatelně k levé tyči. Asistence: Bruno Coelho.

31:17

Také Thajsko si alespoň na pár chvil užilo míče. Thuenklang po narážečce s Chudechem mířil výrazně vedle pravé tyče.

30:33

Před chvílí Bebe balón kontroloval očima, nyní již musel do akce. Jamgrajangovi zmenšil střelecký úhel, míčem pak dostal bolestivě do břicha.

30:10

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka zápasu, střílel pravou nohou Sornwichian. Bebe zasahovat nemusel.

29:36

Futsalisté v červených dresech drží míč u nohou a dopředu už tolik nespěchají. Thajsko má velké problémy, presink jim zatím není k ničemu.

29:05

29:05 Zicky TÉ - 1:3

29:05

Portugalsko právě vstřelilo branku!
S největší pravděpodobností je rozhodnuto. ZICKY TÉ se na středu otočil s míčem a přízemní střelou levačkou k pravé tyči prostřelil brankáře s velkou jistotou. Asistence: Ricardinho.

28:53

Rychlá thajská akce skončila neúspěchem. Kapitán Wongakaeo musel zakončovat v plném sprintu, pravačkou přestřelil.

28:27

Výborné krytí balónu ukázal Zicky Té. Zastavil jej až Ronnachai Jungwongsuk stažením protihráče k zemi za dres, načež si pěkně zblízka prohlédl kartu žluté barvy.

28:12

Je třeba pochválit aktivitu Thajska, který od inkasovaného gólu nepustilo soupeře na útočnou polovinu s míčem na sálovkách.

27:32

Domluva mezi Bebem a Ceciliem nezafungovala ideálně, nicméně Portugalsko udrželo vedení. Gólman nakonec nejistě poslal míč po zemi do autu.

27:15

Je jasné, že mužstvo z asijského kontinentu teď musí více otevřít hru. Což ovšem znamená i větší mezery v defenzivě, které soupeř určitě bude chtít trestat.

26:47

26:47 Erick MENDONCA - 1:2

26:47

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Parádní individuální akce znamená obrat a vedení Portugalska. ERICK MENDONCA v souboji jeden na jednoho povodil Wongkaea, aby vzápětí vypálil placírkou míč o břevno do brány. Padající Hankampa neměl šanci zasáhnout. Asistence: Joao Matos.

26:20

Bebe vyběhl z brány, a protože nemohl hrát rukama, tak míč v letu k Thuenklangovi odpálil do bezpečí hlavou. Výborná práce portugalského gólmana.

26:02

V brankovišti si počkal na balón Bruno Coelho a skutečně se ho dočkal. Z první ovšem trefil posledního stojícího obránce před gólmanem.

25:35

Stahovačkou sice Mendonca vyřadil ze hry Kaewwilaie, jenže hned se k němu stáhl Srirangpirot, který zblokoval střelu směřující k levé tyčce.

25:16

Zicky Té vyzval k rychlostnímu souboji Chudecha. Míč hodil po levé lajně, načež protihráče nedokázal předběhnout, zůstal mu na zádech.

24:53

Tlak Portugalců neutichá, spíše naopak. Thajsko ovšem statečně brání a zatím drží remízu, případný bod by byl velkým úspěchem.

24:00

Dlouhé André Coelho zvažoval, jak rozehrát standardku. Nakonec zvolil snad ten nejhorší možný způsob, když poslal přihrávku do čtyřčlenné zdi.

23:43

Individuální akci Wangsama-Aeo málem dotáhl do střeleckého konce. Těsně před zakončením jej ovšem tělem odstavil André Coelho.

23:11

Thajsko se dostalo do přečíslení dvou na jednoho a bylo blízko druhému gólu! Nawin Rattanawongsawat dostal parádní nahrávku, tváří v tvář brankáři ale minul bránu.

22:54

Daleko z brány vystartoval Hankampa, aby zamezil dobře myšlené přihrávce k nohám Jesuse. V pádu balón odpálil do bezpečí.

22:07

Zicky Té obdržel od Ricardinha pas do těžké pozice. Zpracování zvládl a zkusil se obtočit kolem Thuenklanga, což se mu nepovedlo.

21:48

Kapitán Wongchaeo sice získal balón, ale pomohl si přitom rukou, kterou zastavil nahrávku vzduchem v podání Bruna Coelha.

21:19

Tentokráte ji svěřenci kouče Braze zvládli výrazně lépe. Přetažený balón Ricardinha doletěl k Matosovi, jenž z voleje neprostřelil houf hráčů před sebou.

21:12

Rohový kop futsalisté v červeném nesehráli vůbec dobře. Ricardinho nahrál Mendoncovi, ten nastřelil Chaemcharoena. Standardka se bude opakovat.

20:47

Na střelu z velkého úhlu si Thuenklang netroufl. Vrátil dozadu Wongkaeovi, jehož střílený pas bezpečně zachytil gólman Bebe.

20:20

Druhý poločas má za sebou první vteřiny. Portugalsko určitě bude chtít co nejdříve překlopit skóre na svou stranu, od Vietnamu se dá očekávat podobně opatrná hra jako v první půli.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:04.
První poločas zápasu mezi Thajskem a Portugalskem se nevyvíjel tak jednoznačně, jak se očekávalo. Mužstvo z Evropy sice začalo aktivněji, ale paradoxně inkasovalo jako první, když se střelou z voleje prosadil Jirawat Sornwichian. Svěřence kouče Braze inkasovaný gól nepoložil, nadále zůstávali lepším týmem. Kýženého vyrovnání se dočkali v poslední minutě první půle, po přiťuknutí od Ricardinha skóroval Bruno Coelho. Druhý poločas slibuje velkou bitvu, bude zajímavé sledovat, jestli se Thajsko udrží favorita fyzicky.

20:00

První poločas skončil.

19:51

Hlavu v dlaních schoval Bruno Coelho poté, co dobře mířenou střelu do pravé šibenice vytáhl Hankampa levou rukou na rohový kop. Do šaten se tak půjde za vyrovnaného stavu, Portugalec se svého druhého gólu v krátkém časovém sledu nedočkal.

19:15

19:15 Bruno COELHO - 1:1

19:15

Portugalsko právě vstřelilo branku!
Vyrovnáno! Ricardinho z přímého kopu naznačil střelu, aby nakonec posunul míč doleva k nohám BRUNA COELHA a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Ricardinho.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:38

Bruno Coelho poslal míč mezi nohama Thuenklanga a přímo k Matosovi, jehož střílený pokus tečoval Ricardinho těsně vedle pravé tyče.

18:15

Dvojice rozhodčích zkoumala, zda by se náhodou po bloku Jungwongsuka neměl kopat pokutový kop. Po vzájemné konzultaci došli k závěru, že thajský futsalista měl ruku u těla.

17:47

Kromě dobře propracované defenzivy předvádí výborný výkon rovněž gólman Hankampa. Teď předvedl zákrok levou rukou, vyrazil křižnou střelu Matose.

17:30

Portugalsko rozehrálo rohový kop podobně, jako soupeř při prvním gólu. Jenže zakončující Ricardinho napálil do zad obětavě blokujícího Kaewwilaie.

17:14

O vyrovnání nebyl vůbec daleko Zicky Té. Brankář Hankampa jeho střelu neudržel, následnou dorážku téhož hráče zblokoval pozorný Thuenklang.

16:37

Chaemcharoen se ohnal a zasáhl levou rukou Matose do obličeje. Rozhodčí tento faul velmi dobře viděl a odpískal přímý kop ve prospěch favorita.

16:16

Je jasné, že teď Thajci budou bránit ještě urputněji. Doposud portugalské hvězdy bránily skvěle, nyní mají navíc k dobru jeden gól.

15:35

Oddechový čas pro Portugalsko.

15:04

15:04 Jirawat SORNWICHIAN - 1:0

15:04

Thajsko právě vstřelilo branku!
Futsalisté Thajska se ujímají senzačního vedení! Wongkaeo rozehrál roh kousek za portugalské brankoviště, kde se do míče z voleje opřel JIRAWAT SORNWICHIAN, jenž s přispěním jemné teče blokujícího hráče prostřelil Bebeho mezi levou rukou a nohou. Asistence: Kritsada Wongkaeo.

14:55

Thajsko nikam nespěchá. Když drží míč na svých sálovkách, tak probíhají přihrávky většinou na obranné polovině, dále je totiž Portugalci nepouštějí.

14:20

Portugalskou kombinaci na útočné polovině zakončil levačkou ze střední vzdálenosti Ricardinho. Bránu výrazně přestřelil.

13:51

Rozhodčí musel přerušit hru, protože thajská brána nebyla v takovém postavení, v jakém by měla být. Sám se ji pak vydal upravit.

13:33

Hodně Jamgrajang věřil Kaewwilaiovi. Ten jeho důvěru zklamal, protože těžký balón sice zpracoval, až za postranní čárou.

13:12

Bebe si zakřičel na kapitána Ricardinha, jenž mu pustil balón. Levou nohou odpálil kulatý nesmysl mimo hrací plochu. Aut pro Thajsko.

12:45

Oddechový čas pro Thajsko.

12:36

Gólman Hankampa oslovil dlouhým nákopem právě Sornwichiana. Tomu zpracování vůbec nevyšlo, pomohl si při něm totiž rukou.

12:20

Možná ani sám Bebe nečekal, že v první půli bude mít tolik práce. Teď zasahoval proti pokusu Sornwichiana.

11:44

Skoro z poloviny hřiště vyzkoušel střelecké štěstí Thuenklang. Nepřipravený projektil vypálený pravou nohou vyslal vysoko nad břevno.

11:08

Zicky Té nezvládl zpracování. Ještě chtěl uhádat aut pro Portugalsko, ale rozhodčí viděl celou situaci velmi jasně, správně ji posoudil.

10:33

Odvážná kličkovaná Wongkaea skončila na posledním obránci, jímž byl Matos. Protihráče výborně vystál a čistým způsobem získal balón pro sebe.

10:11

Krátce poté, co se první poločas přehoupl do své druhé poloviny, střílel skoro z levé lajny Zicky Té. V záklonu vypálil pod očekávání nepřesně.

09:55

Přímý kop ze slibné pozice dopadl pro Portugalce neúspěchem. Do pasu Andrého Coelha na Paca totiž vložil pravačku Srirangpirot.

09:42

A další útok mužstva z Asie. Levou lajnou jej vedl Rattanawongsawat, završil ho tvrdou, leč nepřesnou střelou do boční sítě. Bebe mohl zůstat klidným.

09:22

Jungwongsuk společně s Kaewwilaiem obrali váhajícího Cecilia. Do brejku vystartoval první zmíněný, proti Ricardinhovi ale kličkou neuspěl.

08:51

Matos viděl k pravé tyči nabíhajícího Bruna Coela. Aresoval mu ovšem příliš dlouhou nahrávku, s níž si spoluhráč neporadil.

08:20

Kritsada Wongkaeo byl tím, kdo se chopil přímého kopu po faulu Mendoncy. Z pravé strany mířil k přední tyči, Bebe zasáhl levou rukou.

07:49

Thajsko ukázalo, že také umí nebezpečně zahrát rohový kop. Pas dostal ideálně do nohy Osamanmusa, hrací předmět poslal do boční sítě.

07:22

V rohu hřiště došlo k nepříjemnému střetu mezi vyběhnuvším Bebem a Jungwongsukem. Naštěstí se zdá, že oba budou v pořádku.

06:56

Za obranu zabíhal Ricardinho. Výborně se sním stáhl Wongkaeo, kapitán Thajska skluzem odjel s balónem až do zámezí.

06:11

André Coelho si skvěle pokryl balón, načež jej zezadu nedovoleně atakoval Kaewwilai. Na konto Thajska míří první akumulovaný faul.

05:31

Bebe má na kontě první úspěšný zákrok. Sornwichianovi skvěle zmenšil úhel, aby následně vykopl ránu po zemi pravou nohou.

05:15

Hráči v tmavě modrém po většinu času brání, s tím se ovšem počítalo. Nyní se naskytla šance zaútočit a Chaemcharoen jí využil, levačkou vystřelil vedle pravé tyče.

04:43

Další skvělá práce thajského gólmana. Nyní šel včas k zemi, aby přízemní pokus Ricardinha vytěsnil konečky prstů vedle tyčky.

04:11

Parádní akce, ještě lepší zákrok! Nahrávku vzduchem z rohu dostal Fabio Cecilio, zkusil štěstí z voleje. Hankampa zareagoval na ránu směřující do levé šibenice fantasticky, míč vytáhl nad břevno.

03:32

Skluzující Cecilio pořáně zkomplikoval situaci brankáři Hankampovi. Situace pro něj nakonec dopadla dobře, když soka nastřelil a nyní bude rozehrávat z podstatně většího klidu.

03:14

Chyba v rozehrávce i na druhé straně. Wongkaeo viděl po pravé lajně sbíhajícího Sornwichiana, nicméně balón usměrnil mimo hrací plochu.

02:45

Presující Thuenklang pořádně zatopil Brunovi Coelhovi, který si však nakonec poradil, míč skončil v autu po doteku blokujícího Thajce.

02:13

Velký přehled zachoval Ricardinho, jehož nerozhodil ani Sornwichian. Portugalský kapitán hlavou sklepl míč pro brankáře.

01:40

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Bruno Coelho viděl rozběhnutého Mendoncu, avšak poslal mu příliš dlouhou nahrávku.

01:04

Futsalisté v červených dresech rozehrávali standardku v podobě rohového kopu. Ricardinho hledal Matose, ten z první napálil protihráče.

00:32

Přihrávku středem vystihl Matos. Nahrál k levé lajně Mendoncovi, jenž tvrdou střelu levačkou vyslal vysoko nad bránu.

00:10

Zápas mezi Thajskem a Portugalskem začal! Výkop patřil prvnímu jmenovanému celku, který může přemýšlet o prvním útoku.

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Thajsko: Hankampa (Phhopun) – Chaemcharoen, Sornwichian, Thueanklang, Wongkaeo (C), Chudech, Jamgrajang, Jungwongsuk, Kaewwilai, Osamanmusa, Rattanawongsawat, Srirangpirot, Wangsama-Aeo.

Portugalsko: Bebe (Hugo) – B. Coelho, Matos, Mendonca, Ricardinho (C), Angelo, Cecilio, E. Coelho, Jesus, Paco, Sousa, Varela, Zicky Té

Rozhodčí: Castro Zumbado (CRC), Santamaría (ARG).
Portugalsko

Portugalsku byly do kvalifikační skupiny nalosovány Finové, Italové a Bělorusové. Ve třech zápasech uhrálo sedm bodů, což stačilo na první místo, o dva body předčilo Finy. Také Portugalci byli součástí posledního světového šampionátu z před pěti let. Ve skupině zvítězili ve společnosti s Kolumbií, Panamou a Uzbekistánem. Přes Kostariku a Ázerbájdžán se dostali do semifinále, v němž podlehli 2:5 Argentině, v souboji o třetí příčku pak padli po obrovské bitvě s Íránem po penaltách.
Thajsko

Futsalisté Thajska se na světový šampionát probojovali skrze asijskou kvalifikaci, v jejímž finále s přehledem porazili Irák, který nejprve porazili 7:2 ve druhém zvítězili 4:0. Posledního mistrovství světa se Thajsko zúčastnilo v roce 2016, kdy ve společnosti Ruska, Egypta a Kuby postoupili z druhého místa, načež vypadli v osmifinále, když v divoké přestřelce prohráli s Ázerbájdžánem 8:13.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu mezi Thajskem a Portugalskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Thajsko – Portugalsko

1:4

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 16. Sornwichian (Wongkaeo) – 20. Coelho (Ricardinho), 27. Mendonca (Matos), 30. Zicky Té (Ricardinho), 32. Varela (B. Coelho)

Karty:   29. Jungwongsuk (THJ)

Thajsko: Hankampa (Phoopun) – Chaemcharoen, Sornwichian, Thueanklang, Wongkaeo (C), Chudech, Jamgrajang, Jungwongsuk, Kaewwilai, Osamanmusa, Rattanawongsawat, Srirangpirot, Wangsama-Aeo.

Portugalsko: Bebe (Hugo) – B. Coelho, Matos, Mendonca, Ricardinho (C), Angelo, Cecilio, E. Coelho, Jesus, Paco, Sousa, Varela, Zicky Té

Rozhodčí: Castro Zumbado (CRC), Santamaría (ARG)