Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec

09.09.2021, 11:30 • CZ LOKO Aréna • Daniel Lhotský

Tisková konference je u konce. (11:59:21)
Na úplný závěr tiskové konference jsou opět představeny nové dresy v obou barevných variantách.
Viktor Ujčík považuje za největší favority Vsetín a Porubu, ani ostatní týmy nechce podcenit. Těší se na novou sezonu, která bude pro všechny týmy představovat velkou výzvu.
Bedřich Ščerban připomíná, že klub požádal Národní sportovní agenturu o dotaci. Projekt je podle něj velmi kvalitní, do příprav se zapojily desítky expertů. Věří, že dotace bude přidělena.
Josef Skořepa zatím nenastoupí do do ostrého zápasu, ještě bude prý potřebovat čas na rekonvalescenci.
Oficiální část skončila, nyní přichází na řadu dotazy novinářů.
Bedřich Ščerban: Ještě jednou bych chtěl pozvat fanoušky na stadion, jako klub jsme jedna rodina, prožívali jsme spolu úspěchy i neúspěchy, doufám, že se to vrátí.
Josef Skořepa: Fanoušci tu rok a půl nebyli. Bude to těžká sezona, potřebujeme podporu fanoušků a budeme se snažit bavit je co nejlepším hokejem.
Bedřich Ščerban: Na poli marketingu jsme hodně aktivní, program je nabitý. Hned na úvod chystáme oslavy před fanoušky a hráči pro významné osobnosti klubu. Chystáme vzdávat hold veteránům. Je toho spousta, snažíme se zapojit i do akcí města Jihlavy.
Bedřich Ščerban: Stále mapujeme dění na trhu. V tuhle chvíli je ale tým pohromadě, takto rozehraje sezonu. Aktuálně další posily neplánujeme.
Bedřich Ščerban:: Dlouhodobě spolupracujeme s extraligovou Olomoucí, nově s Hradcem Králové, což se týká i Maxima, kde bude mít střídavé starty. Maxim je na startu kariery, chceme, aby se posouval. Hradec nebyl jediný, kdo o něj měl zájem. Jsme moc rádi, že jsme ho udrželi, dostal spoustu nabídek.
Josef Skořepa: Pro všechny to bude těžká sezona, nikdo nechce spadnout. Doufám, že fanoušci budou chodit na stadiony v hojném počtu.
Viktor Ujčík: Je vidět, že tato sezona bude pro spoustu týmu zlomová, týmy se snaží co nejlépe připravit. Mrzí mě, že hráči z juniorky nedostanou až tolik příležitostí v Chance lize. Extraliga juniorů je pro nás ale priorita, chceme udržet status akademie. Dospělý hokej je ale Dospělý hokej. Potřebujeme zachovat návaznost Extraliga juniorů – A-tým, udržet kvalitní mládež.
Bedřich Ščerban: Letošní sezona bude hodně těžká. Týmy ze spodní části tabulky mají velkou obavu z pádu. Agenti hráčů z těchto týmů se snažili vyjednat co nejlepší smlouvy. Z pohledu českého hokeje zúžení ligy považuji za dobrý krok. Sezona bude pro všechny hodně psychicky náročná, každý bod bude velmi důležitý, což by na druhou stranu mohlo nahnat fanoušky na stadiony.
Viktor Ujčík: Antti není úplně typický fin, je hodně upovídaný. Do kabiny zapadl skvěle, snaží se posouvat, ptá se, na čem pracovat. Jako obránce spíše vyniká v útočné než obranné hře. Dnešní hokej je ale kompaktní a nehraje se jen na útok a obranu.
Josef Skořepa: Noví kluci zapadli do kabiny dobře, proběhly nějaké rituály. S Anttim si moc nepopovídáme, spíše kluci, co umí anglicky, ti nám musí pomáhat překládat.
Bedřich Ščerban: Bylo složité sehnat týmy pro letní přípravu. V momentě, kdy jsme mohli začít plánovat přípravné zápasy, většina týmů již měla hotový program. S letní přípravou jsem také spokojený. Tým se posouvá více na profesionální úroveň, do hlavního týmu se dostávají hráči juniorky a dorostu. Chtěl bych pochválit hlavně hráče dorostu.

Viktor Ujčík: Považuji za klíčové, že jsme udrželi Maxe Zhukova. Je to pracovitý hráč se skvělou povahou.
Josef Skořepa: Letní přípravu bych hodnotil pozitivně, hráči plnili to, co po nich chtěli trenéři.
Viktor Ujčík: Odešli nám důležití hráči, například Pekr, chtěli změnu, což jsme respektovali.

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec