Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC ZUBR Přerov

konec

09.09.2021, 09:00 • David Kubatík

Pro dnešek se s Vámi loučím a u dalších online přenosů na počtenou. (09:54:02)
Otázka na Vladimíra Kočaru: můžete říct ještě pár slov k prvnímu kolu, které odehrajete s Kolínem?

Je vidět, že v tom klubu dělají kus dobré práce. Minulý rok, i když přišli z nižší soutěže, dvakrát jsme s nimi prohráli. Navíc je to farma Hradce Králové, který je bude určitě hodně podporovat. Připravujeme hráče na to, že i ten vstup do sezóny může být i horší. Nechceme si to ale připouštět, ptrotožejak už tady zaznělo, cílem je jednoznačně play off.
Otázka na Tomáše Pluháčka: Zmínil jste omezení z důvodu pandemie, můžete být konkrétnější?

Každá návštěvník bude muset prokázat bezinfekčnost. Jen v tomto případě bude moci vstoupit na zimní stadion.
Otázka na Vladimíra Kočaru: Největší devíza a slabina týmu:

To zjistíme po pár zápasech. Myslím si ale, že nové příchody týmu dodaly energii. Doufám, že budeme hrát co nejlepšíí hokej pro diváky. Myslím, že když si ten tým sedne a budeme zdraví, tak s námi bude mít každý soupeř problém. Vzhledem k velkému počtu sestupů si ale myslím, že se už od začátku bude hrát jako v play off. Takže uvidíme.
Jiří Krisl:

Nálada týmu je víc než dobrá, protože se každý těší na hokej s fanoušky. Co se týče změn. největší problém bude asi pro rozhodčí a pro brankáře. Doufám ale, že se s tím popereme statečně.
Vladimír Kočara

Předsezónní přípravu jsme začali už koncem dubna. Díky vedení jsme již od začátku trénovali s týmem, s kterým chceme vstoupit i do sezóny. Rozhodli jsme se, že nepůjdeme cestou try-outů, ale ten tým si poskládáme podle svých představ už v dubnu.

Léto jsme zakončili team buildingovou akci, kterou jsme museli přerušit kvůli silné průtrži mračen. Bylo to v den, kdy se jižní Moravou prohnalo tornádo. Na to jsme zareagovali a celý tým jsme tam jeli pomáhat.

Ani jeden přípravný zápas jsme bohužel neodehráli kompletní, což jsme tak úplně nečekali. Věřím ale, že na první kolo už budou všichni připraveni. Už v dubnu jsme si nastavili lajny a vypadá to, že to tak i zůstane.

Sezóna by pro nás měla končit play off. Na to kluky také mentálně připravujeme.

O mládeži:

S juniorkou chceme postoupit. Kádr máme slušný, někteří hráči dokonce podepsali smlouvu s áčkem. V dorostu letos může sestoupit až osm týmů, takže stežejní bude záchrana. Co se týče žáků, hlavní pro nás bude komplexní rozvoj hráčů. Bohužel největším problémem teď je nábor těch nejmenších. Září tak chceme věnovat náborům. Plánujeme k tomu i pochod městem.
Pavel Hanák

Skladba kádru probíhala prakticky už od konce minulé sezóny. Museli jsme se vypořádat s velkým počtem odchodů, které jsme ale dokázali adekvátně nahradit. Zhruba 90% příchodů, které jsme chtěli, se nám naštěstí podařilo dotáhnout.

Po minul, až na play off, úspěšné sezóně, byl holt o naše hráče zájem.

Jsem rád, že se k nám podařilo přivést Víťu Semana a Honzu Svobodu, kteří se stali i našimi kmenovými hráči. Teď záleží jen na nich jak se k tomu postaví.

Zásadními návraty jsou pro nás i Robert Černý a Jan Kubeš, kteří mají za sebou i extraligovou zkušenost ve Vítkovicích.

Stežejním příchodem je pro nás Josef Hrabal.

Prioritou pro nás bylo, aby zůstal Michal Petrásek, což se podařilo.

Ze Zlína se k nám také na střídavé starty připojil Jan Dluhoš, který by se už v sobotu měl připoojit k sestavě.

Jsme také velice rádi, že se vrací odchovanci. Je to důkaz toho, že se s těmi hráči snažíme správně komunikovat.

Podepsaných máme také spoustu juniorů, kteří mohou kdykoli do zápasů naskočit. Bude záležet jen na nich aby potvrdili, že do kádru patří.
Tomáš Pluháček:

V sobotu vstupujeme už do osmé sezony v první lize. Ta bude výjimečná, protože se soutěž bude sužovat na 14 týmů. To je dobře pro český hokej, ale zároveň to pro nás představuje velký závazek, protože nebudeme ssmět nic podcenit.

Doufám, že v hojném počtu přijdou také fanoušci, i když to kvůli omezením nebude moci být v úplně plném počtu.

Jsme moc rádi, že díky našim sponzorům máme již teď naplněný klubový rozpočet. Všem partnerům, kteří nám i v této době pomohli, moc děkujeme.

Chtěli bychom se pohybovat v horních patrech tabulky.
Dobré ráno přeji všem, tisková konference začne již za několik okamžiků.
Tiskové konference se zúčastní:

Tomáš Pluháček – jednatel HC ZUBR Přerov
Pavel Hanák – sportovní manažer A – týmu
Vladimír Kočara – hlavní trenér A-týmu a sportovní manažer mládeže
Jiří Krisl – kapitán a obránce A-týmu
Přerovským Zubrům se v minulé sezóně poměrně dařilo, což dokazuje i jejich třetí místo v prvoligové tabulce a přímý postup do čtvrtfinále play off. Tam jim však vystavila stopku poměrem 4:0 na zápasy ambiciózní Poruba. Ač tento výsledek může na první pohled vypadat jednoznačně, rozhodně tomu tak nebylo. Jedno utkání skončilo v prodloužení, další v nájezdech a to úplně poslední rozhodl Marek Špaček gólem vstřeleným pouhých deset minut před koncem.

V přípravném období odehráli svěřenci Vladimíra Kočary a Jakuba Grofa osm přípravných zápasů, z nichž pětkrát odešli jako vítězové a třikrát jako poražení. Mezi své skalpy si mimo jiné mohli zařadit i extraligový Zlín či účastníka slovenské extraligy z Nitry.

Nový ročník Chance ligy Přerovští odstartují v sobotu 11. září, kdy ve své domácí MEO Aréně přivítají šestnáctý celek minulého ročníku, SC Kolín.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

Tisková konference HC ZUBR Přerov

konec