Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Baník Ostrava

konec

08.09.2021, 17:00 • Prokešovo náměstí, Ostrava • Jan Šimek (@janek_simek)

Baník dále chystá sehrát i slavnostní výroční utkání, na které si chce pozvat soupeře z elitních pěti evropských fotbalových lig. Jméno soupeře by měl ostravský klub oznámit ještě na podzim tohoto roku. Zápas by se měl sehrát v červenci roku 2022 a pravděpodobně půjde o generálku na novou sezonu.

Slovo si vzal také hlavní organizátor oslav stého výročí založení FC Baník Ostrava Matěj Šturala, který představil další program, který bude následovat po konci tiskové konference.

Připomněl křest knihy „My jsme Baník“ a oznámil i termín premiéry připravovaného filmu „Nejlepší u nás“, který Baník připravuje ve spolupráci s autory projektu Bez frází. Film by měl být svou premiéru na podzim tohoto roku. Novináři a další zástupci médií zároveň měli možnost vidět oficiální trailer tohoto filmu.

Přes videovzkaz pozdravil hosty na tiskové konferenci také písničkář Jarek Nohavica:
„Milí baníkovci, už brzy uplyne sto let od chvíle, kdy naši dědové a pradědové poprvé vyrazili na Slezskou. Byli by hrdí na to, kdyby viděli, co všechno se v Baníku za sto let událo. Pro mě a pro vás je Baník každodenní součástí života. Oslava sta let by měla být poctou našim otcům a dědům. Je velké štěstí, že tady Baník máme. Oslavy výročí budou jistě důstojné a krásné. Jsem rád, že se jich budu osobně účastnit. Slavte sto let Baníku spolu s námi!“

Václav Brabec (majitel FC Baník Ostrava): „Dnes už je jen na nás – lidech v Baníku – aby Baník byl i nadále největší značkou města Ostravy i Moravskoslezského kraje. Přál bych si, aby Baník dál budil emoce nejen v České republice, ale také v zahraničí. Baníku přeji, aby se dočkal vlastního stadionu a slibuji, že pokud dokud budu vlastníkem klubu, budu na tom pracovat.“

Václav Brabec (majitel FC Baník Ostrava): „Oslava tohoto ostravského fenoménu je poctou fanouškům, kteří fandili a fandí Baníku v dobách dobrých a zlých. Zaměstnancům, kteří pro Baník odváděli a odvádí dobrou práci a samozřejmě dvaceti signatářům, kteří před 99 lety – 8. září 1922 založili v hostinci U Dubu tehdejší oddíl SK Slezská.

Tisková konference FC Baník Ostrava

konec