Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

FC Augsburg – TSG 1899 Hoffenheim

0:4

konec (0:1)

14.08.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • 1. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.31 3.7 2.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Hoffenheim obral o všechny body Augsburg, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního slunečného dne. (17:29:50)
Výsledek zápasu rozhodně neodpovídá předvedené hře, ovšem Hoffenheim byl velmi aktivní, čemuž dopomohl také muž zápasu Andrej Kramarić, jenž zaznamenal tři gólové nahrávky. Pokud Augsburg za celé střetnutí nezamíří mezi tři tyče, nemůže zvítězit, což je jednoduchá fotbalová matematika. Domácí celek tak ví, na čem musí zapracovat především. Navíc ještě nezvládl konce obou poločasů, kdy byl pod tlakem.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Demolice domácího týmu, která ale předvedené hře rozhodně neodpovídá! Andrej Kramarić obral soupeře o míč a předal jej na levou stranu, kde se skvěle uvolnil Georginio Rutter. Střídající hráč následně přihrával na zadní tyč, kde se nacházel zcela zapomenutý SEBASTIAN RUDY. Asistence: Georginio Rutter.

90+5

Hraje se už poslední minuta zápasu a Augsburg marně čeká na vstřelení čestného gólu. Na první trefu si domácí budou muset počkat do dalšího kola.

90+2

Z velké dálky se ke střele napřáhl Diadie Samassékou, ovšem jednalo se o pokus, který byl velmi nepřesný, a tak polského brankáře neohrozil.

90+1

Nastavuje se ještě pět minut!

90

K přímému kopu se postavil Andrej Kramarić, jehož zakončení bylo nepřesné. Hoffenheim to mrzet nemusí, jelikož dnes jistě zvítězí.

89

Žlutou kartu dostává Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).

87

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto! GEORGINIO RUTTER se odpoutal od obránce a postupoval sám na brankáře, kterého si obhodil a následně zamířil do prázdné brány – 0:3. Asistence: Andrej Kramarić.

86

Blíží se konečný hvizd, je téměř jasné, že Hoffenheim vstoupí do Bundesligy vítězně.

85

Chorvatského útočníka je najednou plná hrací plocha, tentokrát se nacházel na pravé straně, ale přihrávka do vápna byla nepřesná.

84

Ve středovém kruhu zvedl hlavu Andrej Kramarić, který si všiml, že polský brankář je venku z branky, a tak zkusil zakončit. Jeho pokus se snášel pod břevno, avšak Rafał Gikiewicz se stihl vrátit a přizvednout balon nad břevno!

82

Hlavní rozhodčí popoháněl píšťalkou hostujícího brankáře, který dlouhou dobu otálel s výkopem od branky. Oliver Baumann si od fanoušků navíc vysloužil pískot.

81

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Iago, přichází Mads Pedersen.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Noah-Joel Sarenren-Bazee.

79

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Chorvatský útočník opět musel spálit gólovku, aby následně vymyslel geniální přihrávku! SARGIS ADAMJAN si narazil míč s Andrejem Kramarićem a dál putoval do šestnáctky, kde zblízka překonal vybíhajícího polského brankáře. Asistence: Andrej Kramarić.

77

Z hranice vápna vypálil Diadie Samassékou, jehož pokus obrana srazila k chorvatskému útočníkovi. Andrej Kramarić už byl sám před brankářem, zpracoval si míč a napálil právě vybíhajícího Rafała Gikiewicze, jenž drží Augsburg ve hře o body!

76

Pokračujeme v utkání a čas utekl o několik desítek vteřin. Hlavní rozhodčí by mohl nastavovat velký počet minut.

74

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Georginio Rutter.

74

Vleklé dohady u hostující střídačky, protože trenér chtěl poslat do hry také dalšího hráče, kterým je Georginio Rutter. Jenomže ten byl přichystán pozdě a Hoffenheim už by nesměl vystřídat.

73

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Diadie Samassékou.

72

Kevin Akpoguma je stále na hrací ploše a je mu ledována hlava. Lékař sudímu ukazuje, že to hráč zvládne bez nosítek. Ovšem nejspíše bude potřebovat vystřídat, jelikož je hodně dezorientován.

71

Po souboji zůstal ležet na hrací ploše Iago, který potřebuje lékařskou pomoc. Mimo záběr po srážce je na zemi i hostující hráč.

70

Augsburg kombinoval na levé straně a míč na hranici vápna posílal Daniel Caligiuri, jehož přihrávka byla velmi nepřesná a nenašla žádného spoluhráče v červeném.

69

Na konci probíhající devětašedesáté minuty pokračujeme v utkání. Do konce normální hrací doby už zbývá zhruba dvacet minut.

68

Stefan Posch vystoupil proti soupeři, kterého fauloval. V přerušené hře posílá hráče se občerstvit.

67

Domácí mužstvo je stále u balonu, avšak zatím kombinuje jen na vlastní polovině. Po chvíli nejvíc přišla nepřesná přihrávka a Hoffenheim bude vhazovat.

65

Na polovině hrací plochy přišel tvrdý zákrok, po kterém hostujícímu týmu byla ponechaná výhoda. Na levou stranu šestnáctky se hnal Andrej Kramarić, jehož pokus zamířil vedle první tyče.

64

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Michael Gregoritsch.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Daniel Caligiuri.

63

V dosavadním průběhu druhého poločasu je Hoffenheim pod tlakem a koleduje si o inkasovanou branku. Augsburg je velmi nebezpečný a chybí mu jen kousíček.

62

Žlutou kartu dostává Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim).

61

Centr ze strany mířil znovu před branku Hoffenheimu a po míči se natahoval Florian Niederlechner. Avšak z branky vyrazil Oliver Baumann, který byl úspěšný.

60

Augsburg se dožaduje odpískání pokutového kopu, do hry se zapojuje VAR. Z pravé části šestnáctky odcentroval Florian Niederlechner a rukou zahrál Niklas Dorsch. Ovšem měl ji u těla a neudělal pohyb proti míči.

59

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jan Morávek, přichází Arne Maier.
Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Mijat Gaćinović.
Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Sargis Adamjan.

58

Přetažený centr od rohového praporku našel znovu Fredrik Jensen, ovšem akce Augsburgu je zastavena, jelikož mimo hru si nedovoleně počínal Florian Niederlechner.

57

Hra má najednou spád! Na druhé straně se na kraji šestnáctky objevil Fredrik Jensen, jenž chtěl přihrávat před branku, ale vybojoval pouze rohový kop.

56

Na středu hrací plochy a hlavně kousek za vápnem zůstal zcela osamocený Sebastian Rudy, který si míč připravil na střelu a natáhl k nebezpečnému pokusu, jenž mířil kousek vedle pravé tyče!

55

Augsburg dál kombinuje na útočné polovině a je velmi blízko pokutovému území. Hráči v červených dresech hledají cestu k vyrovnání.

54

Tentokrát si za obranu dral Fredrik Jensen, který nedovoleně atakoval soupeře. Jednalo se spíše o nešťastný zákrok, který navíc vzbudil pořádné emoce.

53

Centr z pravé strany znovu mířil do pokutového území, kde hlavičkový souboj prohrál Florian Niederlechner. Hoffenheim je v posledních momentech pod tlakem.

52

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází David Raum, přichází Marco John.

52

André Hahn byl trefen soupeřem a míč se odrazil před něj, domácí záložník se pak vydal do akce a vybojoval alespoň autové vhazování.

50

Také na druhé straně hrací plochy se hrozilo! Přetažený centr mířil na zadní tyčku, kde se nacházel André Hahn, jehož halfvolej byl nepřesný.

50

Andrej Kramarić se nacházel na levé straně, odkud poslal před branku další centr. Jenomže v malém vápně vždycky vládne brankář, což platí také v tomto okamžiku.

49

Hoffenheim se znovu nacházel před brankou soupeře a z levé strany se pokusil přihrávat před branku Jacob Bruun Larsen. Jenomže Rafał Gikiewicz akci soupeře překazil.

47

Od hostujícího brankáře se Hoffenheim rychle posunul k útočné polovině a bude vhazovat na pravé straně. Jenomže po chvíli přišla nepřesná nahrávka.

46

Pokračujeme druhým poločasem, v němž se Augsburg bude snažit jednogólové manko. Hráči v červených dresech se na útočné polovině pokoušeli o přihrávku před branku, ovšem Oliver Baumann situaci překazil.

46

Začal druhý poločas.
První poločas měl dvě tváře, jelikož úvodní část patřila Augsburgu, ale po občerstvení se zvedl Hoffenheim. Hostující celek se od té doby začal více tlačit před branku a zejména Andrej Kramarić byl velmi nebezpečný. Když dvakrát nepřekonal polského brankáře, tak přesně odcentroval a z jediného gólu zápasu se mohl radovat Jacob Bruun Larsen. Uvidíme, co nám týmy předvedou po změně stran.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se pouze jedna minuta!

Ovšem hned na jejím začátku je potřeba ošetření, takže se bude hrát mnohem déle, než bylo v plánu.

44

Domácí hráči jsou stále na útočné polovině a zpětnou přihrávku dostal na hranici velkého vápna Fredrik Jensen, který ale zamířil vysoko nad bránu. Situaci si ale říkala o mnohem více, než finský hráč předvedl.

43

Augsburg pochopil, že musí přidat, aby srovnal průběžný stav. Domácí celek vybojoval rohový kop z levé strany. Na centr si naskočil Felix Uduokhai, jehož hlavička zamířila kousek vedle pravé tyče.

42

Po chvíli rozehrával Augsburg rohový kop, po němž zakončení znovu nepřišlo. Domácí celek od poloviny prvního poločasu tahá za kratší konec provazu.

41

Kevin Akpoguma posunul míč na pravou stranu, kde další nepřesnou přihrávku předvedl Christoph Baumgartner. Bude se jen kopat od branky domácího mužstva.

39

Jdeme do koncovky prvního poločasu a Hoffenheim se zaslouženě ocitl ve vedení. Právě hráči v bílých dresech jsou znovu u míče a kombinují na vlastí polovině.

37

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Aktivita je odměněna úvodní brankou zápasu! Z pravé strany odcentroval na zadní tyč Andrej Kramarić, který našel dáneského spoluhráče. JACOB BRUUN LARSEN hlavou zamířil do bližšího spodního rohu branky, čímž překonal polského branáře – 0:1. Asistence: Andrej Kramarić.

36

Hoffenheim se v posledních minutách více tlačí před branku a začíná si vytvářet gólové příležitosti!

35

Z pravé části šestnáctky vypálil Kevin Akpoguma, jehož pokus byl zablokovaný, ale míč se k němu vrátil, a tak jej dal znovu pod sebe. Ovšem Andrej Kramarić mířil doprostřed brány a pod břevno, kde se nacházel připravený Rafał Gikiewicz!

33

Zpětná přihrávka z pravé strany mířila na Andreje Kramariće, který si míč přehodil na pravou nohu a vypálil. Ovšem do pokusu mu skočil Robert Gumny, jenž balon v pádu zastavil.

31

Domácí hráči rozehráli rohový kop nakrátko, ovšem míč po druhé přihrávce zamířil mimo hrací plochu. Bude se kopat od branky Hoffenheimu.

30

Centr z levé strany mířil na zadní tyč, kde už číhal Florian Niederlechner. Ovšem těsně před ním přizvedl míč Kevin Vogt a bude se kopat rohový kop.

28

Po občerstvení se velmi často přerušuje, hraje se pořádně od podlahy. Rozhodně tempo hry ale škodí hezkému fotbalu.

27

Dalším hráčem, jenž zůstal ležet na hrací ploše je Jacob Bruun Larsen. Do dánského fotbalisty totiž zezadu vletěl jako uragán Robert Gumny.

26

Hoffenheim přenesl hru na pravou stranu, kde si ve vzdušném souboji pomohl nedovoleně Christoph Baumgartner.

25

Pokračujeme v utkání, u balonu se nachází domácí hráči, kteří rozehrávají z vlastní poloviny hřiště.

23

Hlavní rozhodčí přerušuje utkání a posílá hráče se občerstvit. Za malou chvíli budeme pokračovat druhou částí prvního poločasu.

22

Na levé straně šestnáctky se pohyboval Ruben Vargas, který předčil Stefana Posche a z úhlu zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče! Tohle byl první moment v utkání, který zvedl diváky ze sedadel.

21

Konečně dohady odezněly a může se pokračovat v utkání!

19

Hlavní rozhodčí si nechal poradit od čtvrtého sudího a David Raum (Hoffenheim) vídí první žlutou kartu zápasu. André Hahn potřebuje lékařské ošetření a nevypadá vůbec dobře.

18

Na hranici velkého vápna se nacházel Munas Dabbur, který si dal míč kousek dál od nohy a přišel výborný obranný zákrok. Následně se odehrál souboj u střídaček, v němž si rukama pomohl David Raum, který naverboval Andrého Hahna na rám konstrukce. Bolestivý moment pro domácího hráče.

17

Za nepřesnou přihrávkou se vydal Ruben Vargas, který udržel míč na hrací ploše. Augsburg pak otočil hru na levou stranu a vybojoval pouze autové vhazování.

16

Hostující celek se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Následně přišla přihrávka do strany, jenomže na útočné polovině neudržel míč ve hře Stefan Posch.

14

Po chvíli přišel centr z levé strany a míč ze šestnáctky odklidil domácí kapitán Jeffrey Gouweleeuw. Sledujeme velmi opatrné střetnutí, kterému by pomohl vstřelený gól.

13

Domácí mužstvo se hnalo znovu do akce, ale přišlo čisté odebrání míče. Hoffenheim znovu otáčí kormidlem a kombinuje na útočné polovině.

11

Augsburg se usadil na útočné polovině, kde dlouhou dobu kombinoval. Jenže následně se do nesnází dostal Jan Morávek, který přišel o míč a ještě fauloval.

10

Na hranici vápna se nacházel Andrej Kramarić, který už se chystal k zakončení, ovšem velmi dlouho otálel. Za odraženým míčem se pak hnal Angelo Stiller, jenže se v rozhodujícím momentu střel se soupeřem.

8

Centrem od rohového praporku se činil Niklas Dorsch, jenž na hranici šestnáctky našel jen soupeře. Hoffenheim mohl vyrazit do protiakce, jenže znovu marně.

7

Velmi dobře pracoval u postranní čáry David Raum, který si tělem pokryl míč a následně jej poslal do klidných míst na hrací ploše. Zpátky na útočné polovině pracoval Ruben Vargas, jenž vybojoval rohový kop.

6

Na pravé straně měl dostatek času Christoph Baumgartner, který celou situaci nerozvinul dál a navíc ho o balon připravil vracející se Iago.

4

Zatím se hraje hodně opatrně, oba celky nechtějí udělat první chybu. Tentokrát se bude kopat pouze od domácí brány.

3

Hostující mužstvo si pomohlo přihrávkou na brankáře, který ale poslal balon pouze na tribunu. Na tahu byl Augsburg, který nezvládl pas na útočnou polovinu.

2

Augsburg do dnešního střetnutí nastoupil v červených dresech, naopak Hoffenheim zvolil bílou sadu.

1

Jdeme na to, utkání právě začalo. Munas Dabbur byl prvním hráčem, jenž se dotkl míče a Hoffenheim už míří na útočnou polovinu hrací plochy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago – Morávek, Dorsch – Hahn, Jensen, Vargas – Niederlechner.
Náhradníci: Koubek – D. Caligiuri, Framberger, Gregoritsch, Gruezo, Maier, Pedersen, Sarenren-Bazee, Winther.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – S. Posch, Akpoguma, Vogt, Raum – Rudy, Stiller – Baumgartner, Kramarić, Bruun Larsen – Dabbur.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, John, Adams, Rutter, Samassékou, Ruth.

Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp.
Ještě jednou vítám u dnešního přenosu všechny fanoušky fotbalu. Již jsou známy sestavy, které si za několik málo okamžiků představíme. Na straně Augsburg je ve středu zálohy Jan Morávek a brankář Tomáš Koubek je pouze náhradníkem. Naopak v sestavě Hoffenheim chybí Pavel Kadeřábek, jenž je zranění.
Z utkání mezi Augsburgem a Hoffenheimem je pro vás připravený podrobný přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Střetnutí startuje v sobotu v 15 hodin 30 minut. Kdo se bude radovat z prvních bodů v novém ročníku Bundesligy?
Oba celky už jedno soutěžní střetnutí odehrály, když se zúčastnili německého poháru. Zatímco Augsburg snadno přehrál Greifswald, tak Hoffenheim se trápil s Viktorií Kolín. Souboj totiž doputoval do prodloužení, které rozhodl Andrej Kramarič, jenž poslal bundesligový tým do další fáze.
V loňském ročníku se oba kluby střetly dvakrát a vždy platilo pravidlo, můj dům – můj hrad! Nejprve se z vítězství 3:1 radoval Hoffenheim, ovšem v odvetě zaznamenal tři body Augsburg, který zvítězil 2:1. Kdo se bude radovat tentokrát?
Vítám všechny fanoušky německého fotbalu u úvodního kola Bundesligy, v němž se odehraje střetnutí, ve kterém změří síly FC Augsburg a TSG 1899 Hoffenheim. Mírným favoritem zápasu by mělo být hostující mužstvo, které se bude muset obejít asi bez českého reprezentanta Pavla Kadeřábka. Naopak na domácí straně bude trenérům k dispozici Jan Morávek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

FC Augsburg – TSG 1899 Hoffenheim

0:4

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 37. Bruun Larsen (Kramarić), 79. Adamjan (Kramarić), 87. Rutter (Kramarić), 90+5. Rudy (Rutter)

Karty:   89. Gouweleeuw (AUG) – 19. Raum (HOF), 62. Rudy (HOF)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:9.

FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Iago (81. Pedersen) – Morávek (59. Maier), Dorsch – Hahn (64. D. Caligiuri), Jensen (64. Gregoritsch), Vargas (81. Sarenren-Bazee) – Niederlechner.
Náhradníci: Koubek – D. Caligiuri, Framberger, Gregoritsch, Gruezo, Maier, Pedersen, Sarenren-Bazee, Winther.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – S. Posch, Akpoguma (73. Samassékou), Vogt, Raum (52. John) – Rudy, Stiller – Baumgartner (59. Adamjan), Kramarić, Bruun Larsen (59. Gaćinović) – Dabbur.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, John, Adams, Rutter, Samassékou.

Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp