Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno

2:0

konec (1:0)

07.08.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • 3. kolo • Adam Kodet

Tipsport: 4.16 3.83 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

87

Machynek trefil Fouska rukou do obličeje a dostává za to žlutou kartu.

84

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Marek Hausknecht.

84

Koudelka už toho měl opravdu dost a za obrovského potlesku odchází ze hřiště, kde ho nahradí Vichta.

81

Rozhodčí nechal Prostějovu výhodu, při dalším přerušení hry nezapomněl udělit Hrabinovi za předešlý zákrok žlutou kartu.

74

Fousek naprosto zbytečně stáhnul mimo hru soupeře k zemi a vysloužil si další žlutou kartu zápasu.

73

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Damián Bariš.

73

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Moravec, přichází Adrián Čermák.

72

Žlutou kartu dostává Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno).

71

Jestli takovéto výkony loni Zbrojovka předváděla i v lize, nedivím se, že nejvyšší soutěž opustila! Další obrovskou šanci zařídil průnikovým pasem za obranu Koudelka, který parádně vyslal Vlachovského. Zase musel úřadovat gólman Floder, který svůj tým drží v pouze dvougólovém odstupu.

70

Nakonec je tím zraněným hráčem, který opustil hřiště na nosítkách, Petr Jiráček. Střídá ho tedy Solomon Omale.

66

Brno je absolutně v koncích, nedokáže si nahrát na metr a kupí chyby. Další obrovské minely mohl využít Koudelka, který se pár desítek metrů řítil naprosto sám na brankáře Flodera. Ten ale zasáhl příkladně, včas vyběhl a fantastickým sejvem zabránil blamáži.

64

Střelce posledního gólu Filipa Žáka na hřišti nahradí Martin Vlachovský. I ten má ale ofenzivní choutky, takže Prostějov se zřejmě nechce za každou cenu zatáhnout.

63

Zbrojovka je absolutně nekoncentrovaná a další protiútok mohl skončit další katastrofou. Kušej dobře vystihl přihrávku, vrhnul se proti míči a v přečíslení na druhé straně ideálně našel Bartolomeua. Tomu stačilo míč jen lehce líznout, už před sebou měl prázdnou branku! Brněnskou klec ale o dost přestřelil a chytá se za hlavu, tohle mohl být poslední hřebíček do brněnské rakve.

62

Prostějov právě vstřelil branku!
A okamžitě z protiútoku Hanáci znovu zasahují! A zase to bylo po podobné chybě, kdy za brněnskou obranu dostal parádní míč FILIP ŽÁK, zůstal tam opět stát úplně sám, měl čas si míč zpracovat a halfvolejem ho parádně umístil na vzdálenější tyčku a nedal Floderovi šanci.

59

Další obrovská možnost, ale Brňané se zkrátka nemohou správně zorientovat v malém vápně. Znovu tam prošel poměrně čistě míč po centru a zase ho nikdo nezasáhl. Poté balón vyklouzl do středu hřiště, na hraně pokutového území si na něj v rychlosti naběhl čerstvý Adam Fousek a jeho bombu jen s obtížemi jeden z obránců vychýlil mimo hřiště a hlavně mimo branku.

58

První žlutou kartu zápasu dostává Roman Bala, zřejmě za protesty.

54

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Michal Ševčík.

54

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Adam Fousek.

53

Jen jsem to dořekl, na pravé straně si skvěle seběhl Hladík, propasíroval míč po zemi do vápna na Přichystala, který ho jen jemně patou lízl a poslal ho do ohně. Natahoval se pro něj Moravec i Řezníček, ale ani jeden na něj nedosáhli.

50

Míč se po souboji Koudelky s Endlem dostal za obranu přímo do běhu Žáka, tomu chybělo pár centimetrů, aby byl u míče dříve než gólman Floder, který ale vyběhl včas a míč zablokoval.

46

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Štěrba, přichází Lukáš Endl.

41

Prostějov právě vstřelil branku!
A z následného protiútoku Prostějov skóruje a jde do vedení! Brněnská obrana trestuhodně zapomněla na JANA KOUDELKU, který ještě loni brázdil ligová hřiště právě v dresu Zbrojovky. Domácí kanonýr se dobře zorientoval, nezazzmatkoval, měl dost času zamířit a po zemi míč uklidil na zadní tyč mimo dosah gólmana Flodera.

33

Koudelka parádně vystihl rozehrávku Štěpanovského, otočil hru a perfektně našel nohu Kušeje. Ten měl čas zamířit, poslal míč šajtlí na zadní tyč a chybělo mu pár centimetrů k tomu, aby otevřel skóre.

23

Z druhé strany to Hanáci zahráli na krátko, míč po dalším centru propadl na Kopřivu a ten parádní ranou o zem přiměl brankáře k dalšímu důležitému zákroku! Pak ještě Kopřiva odražený balón napálil do obránce a i když se diváci dožadovali penalty za ruku, o tom nemohla být žádná řeč.

21

A toho okamžitě využil Jan Koudelka, který natáhl k zakroucené ráně pravačkou ze třiceti metrů. Jen ale donutil gólmana Flodera k efektní robinzonádě pro diváky.

9

Obrovské zmatky v obraně Prostějova po Zavadilově přímém kopu z pravé strany. Míč se od jedné z domácích hlav odrazil tak záhadně, že se dokutálel až k brankové čáře. Přichystal se ho snažil dorazit, ale nakonec k míči měli blíže přeci jen domácí beci. Napálili ho nejprve jen ke Štěrbovi, ale tomu se následná rána do odkryté brány nevyvedla.

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 41. Koudelka, 62. Žák

Karty:   58. Bala (PRO), 87. Machynek (PRO) – 72. Jakub Řezníček (BNO), 74. A. Fousek (BNO), 81. Hrabina (BNO)

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster (C), Zapletal – Bartolomeu, Jiráček (70. Omale), Kopřiva, Kušej (84. Hausknecht) – Koudelka (84. Vichta) – Žák (64. Vlachovský).
Náhradníci: Bárta – Vlachovský, Mil. Kadlec, Sečkář, Hausknecht, Vichta, Omale.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba (46. Endl), Jan Moravec (73. Ad. Čermák) – Zavadil (C) (73. Bariš), Texl (54. Ševčík) – Štepanovský (54. A. Fousek), Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček.
Náhradníci: Formánek – Endl, Hlavica, Bariš, Ad. Čermák, A. Fousek, Ševčík.

Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pfeifer