Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno

2:0

konec (1:0)

07.08.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • 3. kolo • Adam Kodet

Tipsport: 4.16 3.83 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S těmito slovy se s vámi tedy z prostějovského Stadionu Za Místním nádražím loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů nejen z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (19:02:04)
Hostující hráči se i po prohraném utkání přišli rozloučit a poděkovat svým fanouškům, početný červený kotel je ale místo toho vypískal a hlasitým "Co je?! Co je?!" dával najevo, že se mu dnešní výkon jeho oblíbenců pranic nelíbil. A já se brněnským fanouškům nedivím, takovými výkony si Zbrojovka opětovnou prvoligovou příslušnost rozhodně nevybojuje.
Moravské derby mezi Prostějovem a Brnem končí překvapivou výhrou domácích Hanáků, nutno ale podotknout, že zcela zaslouženou. Zbrojovka se v podstatě po celý zápas nedokázala dostat k pořádné gólové příležitosti a když už dostala míč do blízkosti branky, bylo to spíše náhodou nebo šťastným odrazem. Naopak Prostějov perfektně využíval děr v obraně a chyb v brněnské defenzívě k rychlým protiútokům a smrtícím kontrům. Jeden z takových dokázal parádní ranou na zadní tyč využít ke vstřelení druhé branky Filip Žák a Brno už se nezmohlo na odpověď. Ba naopak, Prostějov mohl přidat minimálně další dva góly, ale proti byl dnes famózní brankář Jiří Floder, který dnes zaskakoval za nemocnou brněnskou jedničku v brance. Zbrojovka tedy poprvé v sezóně vychází bodově i gólově naprázdno, naopak Prostějov zapisuje první výhru a první body v sezóně.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Po odpískání ofsajdu napálil Ševčík míč docela zblízka do úplně prázdné branky, ale ani tak se nedokázal trefit do sítě. To jen demonstrovalo dnešní ofenzivní nemohoucnost Brna.

90+4

Ne. Čermák dokázal zase skvěle odcentrovat, ale míč znovu nikým nezasažený jen propadl vápnem a odkutálel se pryč. To je čistý zmar Zbrojovky.

90+3

Brňané moc dobře ví, že tohle už nezvrátí. Jiří Jarošík i za dané situace a dvě minuty před koncem diriguje své hráče a nechce ponechat nic náhodě.

90+2

Mucha nebude samozřejmě s rozehrávkou spěchat, když k němu doběhl napadající Přichystal, v klidu míč sebral do rukavic.

90+1

Sk už nepouští soupeře vůbec do blízkosti vlastní branky a po každém zisku míče ho odkopává do dáli.

90

Nastavovat se budou ještě čtyři minutky.

90

Hrabina dostal pěkný míč do běhu od Fouska, ale mnohem dříve u něj byl skluzem Bala a odpálil ho do bezpečí. Tohle Prostějovu bude stačit.

89

Čas se Zbrojovce krátí a dnes to pro ni na Hané na bodový zisk nevypadá.

88

Bartolomeu dnes na pravé straně pracuje příkladně, znovu si dokázal seběhnout až do vápna, tam ale tentokrát ztroskotal na pozorném Hrabinovi.

87

Přímý kop rozehrál Ševčík a jeho vysoký a dlouhý centr dokázal hlavou zasáhnout Kryštůfek. Jenomže nenamířil míč dostatečně přesně a razantně a Mucha s tímto míčem neměl problémy.

87

Machynek trefil Fouska rukou do obličeje a dostává za to žlutou kartu.

86

Zapletal zachoval chladnou hlavu a dlouhý míč, který mířil na Hladíka, dokázal skluzem pokrýt a poslat ho do autu. Vynikající obranná práce.

84

Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Marek Hausknecht.

84

Koudelka už toho měl opravdu dost a za obrovského potlesku odchází ze hřiště, kde ho nahradí Vichta.

83

Přichystal pronikl do vápna, nasadil jesle Zapletalovi, ale svou následnou ránu napálil pouze do Schustera, který se do ní obětavě položil.

82

Jan Koudelka je zřejmě nejaktivnějším mužem na hřišti, naběhal toho dnes proti bývalému týmu opravdu hodně. Tentokrát se zase dostal za obranu, ale Endl k němu přistoupil včas a i když si Koudelku lehce přidržel, odzbrojil ho.

81

Rozhodčí nechal Prostějovu výhodu, při dalším přerušení hry nezapomněl udělit Hrabinovi za předešlý zákrok žlutou kartu.

79

Nový muž na hřišti Damián Bariš to slušně zkoušel po zemi z pravé strany, byla to spíš taková nabídka na teč. Té ale nikdo z jeho spoluhráčů nevyužil, jeho úmysl zůstal nepochopen a míč se jen otřel o boční síť.

78

Postupně se Hanáci propracovali po pravé lajně dostatečně daleko od vlastní branky, ale faulem se Bartolomeu míče zbytečně zbavil.

77

Je ale pravda, že Brňané opravdu zvýšili obrátky a když nic jiného, hraje se v posledních minutách hlavně na útočné polovině soupeře. Větší šance z toho ale zatím nejsou.

76

Jeho centr měl slušnou trajektorii, ale hráči Brna jakoby míč snad ani neviděli, nechali ho propadnout vápnem zcela mimo jejich dosah a další šance na korekci skóre končí tragicky.

75

Zbrojovka se horko těžko propracovala alespoň k rohovému kopu, který bude zahrávat Ševčík.

74

Fousek naprosto zbytečně stáhnul mimo hru soupeře k zemi a vysloužil si další žlutou kartu zápasu.

74

Kušej parádně přesprintoval ve vápně Hrabinu, natlačil se před něj a dokázal zakončit, i když z té pozice se toho moc vymyslet nedalo.

73

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Damián Bariš.

73

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Moravec, přichází Adrián Čermák.

72

Žlutou kartu dostává Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno).

71

Jestli takovéto výkony loni Zbrojovka předváděla i v lize, nedivím se, že nejvyšší soutěž opustila! Další obrovskou šanci zařídil průnikovým pasem za obranu Koudelka, který parádně vyslal Vlachovského. Zase musel úřadovat gólman Floder, který svůj tým drží v pouze dvougólovém odstupu.

70

Nakonec je tím zraněným hráčem, který opustil hřiště na nosítkách, Petr Jiráček. Střídá ho tedy Solomon Omale.

68

Tím hráčem je zřejmě Jakub Kopřiva, kterého už brzy nahradí Solomon Omale.

67

Po jednom z brněnských útoků a následném souboji ve vápně zůstal před svou brankou ležet jeden z domácích hráčů, vypadá to na nosítka.

66

Brno je absolutně v koncích, nedokáže si nahrát na metr a kupí chyby. Další obrovské minely mohl využít Koudelka, který se pár desítek metrů řítil naprosto sám na brankáře Flodera. Ten ale zasáhl příkladně, včas vyběhl a fantastickým sejvem zabránil blamáži.

65

Vlachovský měl dost síly, není se co divit. Chtěl si v rychlosti narazit míč s Bartolomeuem, ale nenamířil míč správně do jeho kopačky.

64

Střelce posledního gólu Filipa Žáka na hřišti nahradí Martin Vlachovský. I ten má ale ofenzivní choutky, takže Prostějov se zřejmě nechce za každou cenu zatáhnout.

63

Zbrojovka je absolutně nekoncentrovaná a další protiútok mohl skončit další katastrofou. Kušej dobře vystihl přihrávku, vrhnul se proti míči a v přečíslení na druhé straně ideálně našel Bartolomeua. Tomu stačilo míč jen lehce líznout, už před sebou měl prázdnou branku! Brněnskou klec ale o dost přestřelil a chytá se za hlavu, tohle mohl být poslední hřebíček do brněnské rakve.

62

Prostějov právě vstřelil branku!
A okamžitě z protiútoku Hanáci znovu zasahují! A zase to bylo po podobné chybě, kdy za brněnskou obranu dostal parádní míč FILIP ŽÁK, zůstal tam opět stát úplně sám, měl čas si míč zpracovat a halfvolejem ho parádně umístil na vzdálenější tyčku a nedal Floderovi šanci.

60

Koudelka se nechal obehrát zezadu od Endla, jenže jeho následný pas na Moravce perfektně přečetl Machynek a překazil ho.

59

Další obrovská možnost, ale Brňané se zkrátka nemohou správně zorientovat v malém vápně. Znovu tam prošel poměrně čistě míč po centru a zase ho nikdo nezasáhl. Poté balón vyklouzl do středu hřiště, na hraně pokutového území si na něj v rychlosti naběhl čerstvý Adam Fousek a jeho bombu jen s obtížemi jeden z obránců vychýlil mimo hřiště a hlavně mimo branku.

58

První žlutou kartu zápasu dostává Roman Bala, zřejmě za protesty.

57

Brno se také dostává ke slušné možnosti přímáku, k brance je to nějakých 30 metrů.

56

Standardka pro Prostějov, kterou ze středu hřiště rozehrál Koudelka. Ale jestli má dnes a možná obecně hra a kádr Prostějova slabiny, jsou to hlavičkové souboje. Hanákům chybí nějaký habán, který by míče sbíral ze vzduchu.

54

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Michal Ševčík.

54

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Adam Fousek.

54

Po dlouhém centru se Řezníček řítil do úniku, ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd.

53

Jen jsem to dořekl, na pravé straně si skvěle seběhl Hladík, propasíroval míč po zemi do vápna na Přichystala, který ho jen jemně patou lízl a poslal ho do ohně. Natahoval se pro něj Moravec i Řezníček, ale ani jeden na něj nedosáhli.

52

Brňané se vůbec nemůžou dostat ke hře, kterou by chtěli praktikovat. Prostějov hraje dobře pozičně, nekomplikuje si život a soupeře k ničemu výraznějšímu nepouští.

51

Žák zase dobrým napadáním vyvinul tlak na Endla s Floderem a brněnský brankář jen stěží rozehrál tam, kam chtěl.

50

Míč se po souboji Koudelky s Endlem dostal za obranu přímo do běhu Žáka, tomu chybělo pár centimetrů, aby byl u míče dříve než gólman Floder, který ale vyběhl včas a míč zablokoval.

49

Hanáci dobře a rychle přistupují k soupeři a Zbrojovka s tím má evidentně problémy.

48

Řezníček to přehnal s tvrdostí v souboji se Schusterem a poslal ho k zemi, dle rozhodčích nedovoleně.

47

Prostějov se dostával do další slibné šance, ale Žák zůstal utopený v ofsajdu.

46

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Štěrba, přichází Lukáš Endl.

46

Začal druhý poločas.
Ten vystřídá zřejmě zraněného Jana Štěrbu.
Hráči obou týmů už se pomalým krokem trousí zpátky na hřiště, což je známkou toho, že brzy začne druhý poločas. Na brněnské straně dojde ke změnám, do hry je nachystaný Lukáš Endl.
První pětačtyřicetiminutovka je u konce a šťastnější jsou po ní rozhodně domácí. V určitých pasážích hry soupeře jasně přehrávali, vytvořili si znatelně víc šancí a ve 41. minutě šli zásluhou ex-brněnského Jana Koudelky do vedení. Postaral se o to ranou po zemi na zadní tyč, když zůstal trestuhodně nechráněný za obranou Zbrojovky. Brno rozhodně nenaplňuje roli favorita, ze hry si v podstatě nevytvořilo gólovou příležitost a bude muset hodně přidat, pokud si chce zachovat maximální bodový zisk v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Brněnským fanouškům se předváděná hra jejich oblíbenců pranic nezamlouvá a začali skandovat "Budíček, budíček!"

45+3

Brno opět zaspalo směrem dozadu a Prostějovští se hnali do přečíslení čtyř proti třem. Jenže Kopřiva s Bartolomeuem zbytečně akci zbrzdili, prováhali správný moment na průnikovou přihrávku a nebude z toho ani střela.

45+2

Za dlouhým míčem se vrhnul Řezniček, ale ještě dřív u něj byl Bala a okamžitě obrací hru.

45+1

Kopřiva sundal Štěrbu, který je dnes už hodně domlácený, kdo ví, jestli nastoupí do druhé půle.

45

Po dvou ošetřováních se rozhodčí rozhodli nastavovat ještě tři minuty.

45

Bala si nekomplikuje život a jen co dostal míč, ofkopl ho co nejdál od vlastní branky.

44

Centr z levé strany od Texla v pohodě odvrací Zapletal a vypadá to, že Prostějov první půlku vyhraje.

43

Prostějovští záložníci se teď nedohodli a vysoký míč od Kopřivy nenašel svůj cíl. Hraje se ale daleko od jejich branky, což Hanákům samozřejmě vyhovuje.

42

Gól do šatny je pro Brňany velmi nepříjemný, ještě s ohledem na to, že za celý poločas si v podstatě nevypracovali kloudnou šanci či nebezpečnou střelu.

41

Prostějov právě vstřelil branku!
A z následného protiútoku Prostějov skóruje a jde do vedení! Brněnská obrana trestuhodně zapomněla na JANA KOUDELKU, který ještě loni brázdil ligová hřiště právě v dresu Zbrojovky. Domácí kanonýr se dobře zorientoval, nezazzmatkoval, měl dost času zamířit a po zemi míč uklidil na zadní tyč mimo dosah gólmana Flodera.

40

Zavadil si po zisku míče skvěle narazil s Řezničkem, jenomže ten míč napálil jen do Jiráčka.

39

Nízký Zavadilův centr poslal Hladík ve výskoku za koncovou čáru a zahraje si i Mucha, který bude odkopávat od vlastní brány.

39

Odražený míč se od prostějovských nohou odrazil za koncovou čáru a následuje další roh pro Zbrojovku.

38

Jakub Kopřiva je zpátky v akci a vypadá, že je v pořádku. Na dvakrát se mu totiž podařilo vybojovat již zdánlivě ztracený balón. Dokonce stihl i vypálit, ale měl to na dlouhou nohu a byla to rána spíš z nouze, která nemohla mít naději na úspěch.

37

Zavadil ho poslal přímo na hlavu Přichystala, ten míč jemně lízl, ale minul o několik decimetrů horní tyč Muchovy brány.

36

Přichystal pronikl skvěle po levé straně až do vápna, ale ani několika kličkami nepřelstil Machynka, který se mu postavil do cesty a nakonec to končí rohem pro Brno.

35

Ve vzdušném souboji s Žákem se z velké výšky snesl k zemi Štěrba a tentokrát bude ošetřován brněnský hráč. Tohle vypadá na zranění, Štěrba upadl přímo na rameno.

34

Schuster bez problémů zablokoval nabíhajícího Zavadila, ale míč při odkopu namířil zpět na brněnské kopačky.

33

Koudelka parádně vystihl rozehrávku Štěpanovského, otočil hru a perfektně našel nohu Kušeje. Ten měl čas zamířit, poslal míč šajtlí na zadní tyč a chybělo mu pár centimetrů k tomu, aby otevřel skóre.

32

Takovou sérii nepřesností jsem na ligové úrovni dlouho neviděl. Čtyřikrát po sobě Brňané trefili míč tak špatně, že vyletěl mimo dosah spoluhráče, ale balón se vždy odrazil tak nečekaně, že ho Prostějov nedokázal uzmout pro sebe.

31

Řezníček zbrzdil svůj pohyb, tím pádem se k němu stihl vrátit Bartolomeu a odebral mu míč z kopaček.

30

Nakonec se zvedl na vlastní nohy a s bolestivým výrazem ve tváři odkulhal do zámezí. Uvidíme, zda bude připraven pokračovat ve hře.

30

Kopřiva zůstal celou dobu ležet na zemi a musí být ošetřován přímo na hrací ploše.

29

Kopřiva si šel pro faul, jenže do Hladíka sám narazil a rozhodčí to moc dobře viděl. Zbrojovka rychle přešla do útoku, ale sama se vlastní nepřesností připravila o možnost.

28

Jiráček prokázal své zkušenosti, chytře zezadu odzbrojil Hladíka a nepovolil mu pokračovat v postupu směrem vpřed.

27

Hráči dostali svolení k tomu, aby se občerstvili.

26

Texl se ale přeci jen dostal k centru, kterým na vzdálenější tyčce hledal volného Štěpanovského. Leč nenašel, centr byl moc dlouhý.

26

Daleko se však hráči v červeném nedostali a jejich akce končí ještě dřív, než začala.

25

Koudelka trefil špičkou kopačky zavadila a i když gestikuluje směrem k rozhodčímu, že je nevinny, i tak bude rozehrávat soupeř.

24

Útočné snahy Zbrojovky po nepřesném centru utnul gólman Mucha, který si v klidu došel pro volný míč.

23

Z druhé strany to Hanáci zahráli na krátko, míč po dalším centru propadl na Kopřivu a ten parádní ranou o zem přiměl brankáře k dalšímu důležitému zákroku! Pak ještě Kopřiva odražený balón napálil do obránce a i když se diváci dožadovali penalty za ruku, o tom nemohla být žádná řeč.

22

Prostějovu chybí vysocí hráči a tak Koudelkův roh nikdo nezasáhl.

21

A toho okamžitě využil Jan Koudelka, který natáhl k zakroucené ráně pravačkou ze třiceti metrů. Jen ale donutil gólmana Flodera k efektní robinzonádě pro diváky.

21

Ani třetí pokus o konstruktivní rozehrávku z autu u rohového praporku Brnu nevyšel a Prostějov otáčí hru.

20

Hrabina to zkusí ze stejného místa znovu.

20

Tentokrát se toho ujal Hrabina, ale dopadl ještě o něco hůř. Míč si naradil s Hladíkem, ale když ho dostal zpět, od nohy se mu odrazil zase do zámezí.

19

Aut od rohového praporku rozehrál Hladík, po chvíli míč ale vypadl ze hřiště znovu a Zbrojovka si aut zopakuje.

18

Centru se ujal Robert Bartolomeu, svůj míč kroutil na zadní tyč, kde čekal Žák. Ale míč byl zaprvé moc dlouhý, a za druhé byl Žák těsně bráněn Kryštůfkem a k zakončení by se ani tak nedostal.

17

Slušná šance pro domácí, po faulu rozehrávají přímák z nějakých třiceti metrů a z pravé strany.

16

Po autovém vhazování se snažil po levém křídle rychle proniknout do útoku Přichystal, ale míč mu utekl do zámezí.

15

Schuster ukázkově namazal Štěpanovskému, ale ten byl z nastalé šance tak překvapený, že místo zakončení míč hned ztratil.

15

Žák s Koudelkou se snaží na pokyn trenéra Jarošíka o co nejvyšší presink, což činí brněnské rozehrávce nemalé problémy.

14

Moravec si vyměnil ve vápně míč s Hladíkem, ten vyběhl z pokutového území a nacentroval ho na zadní tyč. Tam ale nikdo z jeho parťáků nečekal.

13

Právě proto byl jeho centr nepřesný a stal se snadnou kořistí brněnských obránců.

12

Kryštůfek se sice diví, ale v souboji s Žákem si pomohl nedovoleně a Hanáci budou rozehrávat přímý kop od levé postranní lajny. K brance to má Kušej ale dost daleko.

11

Hladík skolil útočným faulem k zemi Bartolomeua a brněnský postup směrem k brance je zastaven.

11

Prostějov zatím překvapivě hru poměrně v klidu kontroluje, Brno zahrozilo pouze dvakrát z přímého kopu, zato ale pořádně.

10

Snažení Hanáků končí opět u postranní čáry, Zapletalovi v souboji s Hrabinou utekl míč do autu.

9

Obrovské zmatky v obraně Prostějova po Zavadilově přímém kopu z pravé strany. Míč se od jedné z domácích hlav odrazil tak záhadně, že se dokutálel až k brankové čáře. Přichystal se ho snažil dorazit, ale nakonec k míči měli blíže přeci jen domácí beci. Napálili ho nejprve jen ke Štěrbovi, ale tomu se následná rána do odkryté brány nevyvedla.

8

Zapletal se dobře vypořádal v souboji dvaadvacítek s Hrabinou a skvěle se k němu vrátil. Jenže jako třetí do souboje přiběhl Jiráček, poslal Hrabinu k zemi a rozhodčí píská faul.

7

Míč mu před exekucí ještě lehce přiťukl Štěpanovský, ale ani to brněnskému kapitánovi nepomohlo. Namířil ránu přímo do náruče brankáře Muchy.

6

První velká šance pro Brno! Po faulu Kopřivy na Přichystala může být prostějovský záložník rád, že nedostal kartu. Přímý kop ze středu hřiště a zhruba ze 22 metrů obstará Zavadil.

6

Koudelka neodhadl směr odrazu míče od země, špatně si naběhl a u míče byl blíž Kryštůfek.

5

Jakub Kopřiva je po svém návratu do základní sestavy při chuti a snažil se připsat si ze střední vzdálenosti první střelecký pokus na branku, ale potřeboval by si srovnat mířidla.

4

Kopřivu při rozehrávce zastavil Hladík jen za cenu faulu a hrát budou domácí v poklidu.

3

Ve spolupráci se Zapletalem ho rozehráli na krátko, Zapletal pěkně přešel přes Hrabinu a sám si to namířil do vápna, ale jeho centr byl tak nepřesný, že ho nemohl nikdo z jeho spoluhráčů zasáhnout.

2

Matěj Hrabina odehrál míč pouze na roh, který rozehraje Koudelka.

2

Hra se zatím odehrává výhradně u pravé postranní čáry z pohledu Brna, už potřetí v rychlém sledu rozehrává Zbrojovka aut.

1

Brňané se snažili co nejdřív projít do útoku, ale Kopřiva odvrátil míč do autu a zastavil postup soupeře.

1

Utkání právě začalo.
Rozhodčí Dorušák losem určil, že rozehrávky se jako první ujmou hosté, míč uvede do hry Hladík.
Hostující sektor už je velmi slušně zaplněn fanoušky v červeném, Zbrojováci tradičně jezdí na venkovní stadionu v hojném počtu. O atmosféru by tedy mělo být postaráno, protože i domácí tribuny už se začínají řádně zaplňovat.
Oba trenéři oproti minulému utkání udělali pár změn v sestavě. Richard Dostálek musel vyměnit brankáře, nemocného Berkovce nahradil Jiří Floder, jako náhradník na lavičku byl narychlo povolán Kvido Formánek z béčka.

Jiří Jarošík i přes prohru 0:4 proti béčku Sparty své sestavě věří, ale přeci jen přišly dvě úpravy v podobě posunu Jakuba Kopřivy do základní jedenáctky na úkor Vlachovského, na stoperu pak Daniela Bialka nahradil zkušený Aleš Schuster.
Úvodní sestavy:

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster (C), Zapletal – Bartolomeu, Jiráček, Koudelka, Kopřiva, Kušej – Žák.
Náhradníci: Bárta – Vlachovský, Mil. Kadlec, Sečkář, Hausknecht.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba, Jan Moravec – Zavadil (C), Texl – Štepanovský, Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček.
Náhradníci: Formánek – Endl, Hlavica, Bariš, Ad. Čermák, A. Fousek, Ševčík.

Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pfeifer.
Oba týmy jdou do dnešního duelu v naprosto odlišném rozpoložení. Zbrojovka se bude ze všech sil snažit o opětovný návrat mezi elitu, je ostatně favorizovaná i mezi sázkovými kancelářemi. A svou roli v prvních dvou kolech potvrdila, když přetlačila jak Táborsko, tak dalšího exligistu z Opavy. Brňané mají tedy jako jeden ze čtyř celků po dvou kolech plný bodový zisk.

Naopak Prostějov pod vedením nového kouče Jiřího Jarošíka a posílený o reprezentací ostříleného Petra Jiráčka strádá a z úvodních dvou zápasů vyšel bodově naprázdno. Nutno ale podotknout, že Hanáci čelili doma nejprve favorizované Příbrami, poté podlehli poměrně nabušenému sparťanskému béčku, které využilo hned několik hráčů ze svého A-týmu. A hned v dalším domácím zápase na 1. SK čeká největší aspirant na postup.

Prostějovští v součtu s nepříliš povedeným koncem loňské sezóny nebodoval potřetí za sebou a vyhrál pouze jednou ze sedmi posledních duelů. Co se týče vzájemných zápasů ve druhé lize, oba týmy se potkaly čtyřikrát a ve třech případech slavil domácí tým, dvakrát to bylo Brno. Navíc Hanáci skórovali pouze v jednom ze čtyř vzájemných zápasů s dnešním soupeřem. Favorit je tedy zcela jasný, navíc po otevření stadionů divákům se dá očekávat masivní podpora Zbrojovky v hostujícím sektoru.
Vítejte v západním cípu Hané, v rodišti Jiřího Wolkera a Otto Wichterleho, v takzvaném Hanáckém Jeruzalémě, tedy v Prostějově. Zde bude dnes sehráno utkání třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácím 1. SK Prostějov a hostující FC Zbrojovkou Brno. Moravské derby se vším všudy, však obě města dělí jen nějakých 50 kilometrů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 41. Koudelka, 62. Žák

Karty:   58. Bala (PRO), 87. Machynek (PRO) – 72. Jakub Řezníček (BNO), 74. A. Fousek (BNO), 81. Hrabina (BNO)

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster (C), Zapletal – Bartolomeu, Jiráček (70. Omale), Kopřiva, Kušej (84. Hausknecht) – Koudelka (84. Vichta) – Žák (64. Vlachovský).
Náhradníci: Bárta – Vlachovský, Mil. Kadlec, Sečkář, Hausknecht, Vichta, Omale.

FC Zbrojovka Brno: Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba (46. Endl), Jan Moravec (73. Ad. Čermák) – Zavadil (C) (73. Bariš), Texl (54. Ševčík) – Štepanovský (54. A. Fousek), Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček.
Náhradníci: Formánek – Endl, Hlavica, Bariš, Ad. Čermák, A. Fousek, Ševčík.

Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pfeifer