Menu

Další

Olympijské hry - Golf

4. kolo (ženy)

Vítěz: N. Kordová (USA)

konec

06.08.2021, 23:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Lydia Koová hraje bogey! Mone Inamiová je stříbrnou medailistkou z olympijských her! Lydia Koová bronzová!

06:46

Nelly Kordová je zlatou olympijskou medailistkou! Se skóre 17 ran pod par hřiště vítězí ve čtyřkolovém tokijském turnaji!

06:45

Nepokazila! Lydia Koová bude absolvovat rozstřel o stříbrnou medaili s Mone Inamiovou!

06:44

Aditi Ashoková hraje par a pokud Koová nepokazí, končí bez medaile!

06:37

Mone Inamiová hraje bogey, padá na dělené druhé místo a dává šanci Nelly Kordové dokráčet pro olympijské zlato! Ale ještě bude určitě útočit i Koová.

06:37

Tak nakonec na děleném pátém místě! Hannah Greenová totiž zahrála bogey a dělí se s Dánkou o tuto pozici.

06:36

Emily Pedersenová končí na šestém místě s 13 ranami pod par hřiště.

06:22

Ashoková na sedmnáctce těsně netrefila birdie. To se naopak povedlo Lydii Koové, která je osamocena na třetím místě!

06:18

Mone Inamiová proměnila střednědlouhý birdie-putt a vyrovnala skóre vedoucí Nelly Kordové!

06:15

Turnaj pokračuje.

05:27

Turnaj je přerušen!

05:21

A Lydia Koová hraje jen bogey! Takže má stejné skóre jako Ashoková a dělí se s ní o třetí místo!

05:14

Pedersenová hraje bogey na šestnáctce a její medailový sen se definitivně rozplynul! Má skóre -12.

05:09

Lydia Koová se na patnáctce rovněž prosadila k birdie, čímž se dotahuje na Inamiovou a také se tlačí na vedoucí Kordovou! To bude ještě drama na posledních jamkách. Američanka totiž na patnáctce hraje jen par.

05:01

Japonka Mone Inamiová po birdie na patnáctce stahuje ztrátu na Kordovou! Už jen jedna rána k tomu, aby ji na čele dorovnala!

04:44

Inamiová na čtrnáctce opět útočí, když úspěšně skóruje a se skóre -15 se osamostatňuje na druhém místě.

04:40

Eagle Hannah Greenové na čtrnáctce! Tento povedený úder ji okamžitě katapultoval na dělené 6. místo s 12 ránami pod par!

04:27

Na třináctce se hodně skóruje! Birdie zapisují Kordová, Ashoková a Koová. Nejvíc na to doplácí Dánka Pedersenová, která je náhle na pátém místě se skóre -13.

04:20

Mone Inamiová se rozjela! Připisuje další birdie a osamostatňuje se na druhém místě.

04:13

Klára Spilková zakončila finálové kolo parem na osmnáctce. Česká reprezentantka má tak olympijský turnaj za sebou, když v posledním kole zahrála celkem dvě rány pod par a v součtu drží skóre -5. To ji aktuálně řadí na 23. místo průběžného pořadí. Rozhodně si tak vylepší pozici z olympijských her v Riu, kde obsadila 48. místo. Vzhledem k tomu, že neprožívá dobrou sezonu, je tento výsledek skvělý a přejme Kláře, že si pohodu přenese i na klasické golfové turnaje.

03:59

Lydia Koová také nezvládla dohrát na par a má stejné skóre jako Ashoková. Obě jsou tak nyní třetí. A ani Kordová neuhrála par. Její bogey však znamená jen ztrátu náskok o jednu ránu, před Dánkou Pedersenovou stále vede o dva údery.

03:57

Aditi Ashoková hraje na jedenáctce pouze bogey a rázem vypadává z medailových pozic na čtvrtou příčku.

03:42

Chyba Koové, která neproměnila putt na par a odchází z desítky s bogey. Rázem Kordová vede o tři rány.

03:41

A Kordová mezitím trefuje další birdie!

03:32

Na deváté jamce se vedoucí trio zcela rozpadlo. Zatímco Kordová hraje birdie a je na -16, Koová uhájila par a Ashoková dokonce trefuje bogey, čili padá na dělenou třetí příčku s Pedersenovou.

03:17

A dobrá zpráva ze čtrnáctky, kde Klára Spilková skvěle přihrála k jamce třetí ránou a následně na tomto pětiparu doklepla necelý metrový putt. Je zpět na -6 a 20. místě.

03:16

A vzápětí se na -15 dostává i Lydia Koová, která měla nejlehčí putt. Takže na čele se v tomto nejsilnějším flightu nakonec nic nemění.

03:15

Ale ne na dlouho, okamžitě ji Ashoková vlastním birdie dorovnává.

03:15

Dlouhý putt na osmé jamce vychází Nelly Kordové, která se osamostatňuje na čele turnaje s 15 ranami pod par.

03:06

Do medailových bojů se dere Dánka Emily Pedersenová! Na osmé jamce přidává další birdie a ztrácí už jen jednu ránu na trio v čele turnaje.

03:01

Nelly Kordová na sedmé jamce hraje double bogey! Nečekané selhání superfavorizované Američanky! Nyní se Kordová dělí o první místo s Koovou a Ashokovou a vše je opět otevřené.

02:45

Indka Ashoková se na šestce prodrala k birdie. Se skóre -14 dorovnala Koovou a na Kordovou vyvíjí tlak už dvě hráčky!

02:30

Začínají se dít věci! Zatímco Nelly Kordová hraje vesměs pary, Lydia Koová se dostává už na skóre -14 po birdie na pětce. A birdie zahrála i Ashoková, jež se osamostatnila na třetím místě s -13.

02:24

Inamiová i Pedersenová zahrály na páté jamce birdie a začínají zhušťovat pole v boji o medaile. Dotahují se totiž na Ashokovou s 12 ranami pod par.

02:11

Lydia Koová navíc hraje další birdie po dlouhém puttu a dokázala se vyhoupnout na samostatné druhé místo se 13 ranami pod par hřiště.

02:03

Lydia Koová hraje na třetí jamce své druhé birdie, díky čemuž se dostává na skóre -12 a dělí se o druhé místo s Indkou Ashokovou!

01:23

Skvěle, Kláro! Birdie na sedmičce, proměněný šestimetrový putt a parádní sobotní skóre -3! V součtu šest ran pod par a posun na dělené 17. místo! Hlavně vydržet v nastoleném tempu a nepokazit zbývající jamky, což se bohužel v pátek po podobném začátku stalo...

01:09

Kláře se ovšem daří skórovat na šesté jamce, díky čemuž se dostává na pět ran pod par! Už tři birdie během závěrečného kola. Nyní ji ale čeká zrádný třípar.

00:37

Výborně zahrála Klára na tříparu na čtyřce, kde proměnila birdie-putt dlouhý tři metry! Dostává se na skóre -4 a dělené 22. místo.

00:25

A je tam! Klárá si rovná skóre s parem, vrací se na tři rány pod par.

4. kolo (ženy)

Vítěz: N. Kordová (USA)

konec