Menu

Další

Olympijské hry - Sportovní lezení

Lezení na obtížnost - finále (muži)

Vítěz: A. Gines López (ESP)

konec

05.08.2021, 14:10 • Milan Huppert

Adam Ondra byl blízko cennému kovu, strašně blízko. Do poslední disciplíny sice nastupoval z šestého místa, ale se svým oblíbeným lezením na obtížnost si poradil fantasticky a útočil na medaili, pokud by mu hrály okolnosti do karet, tak klidně i zlatou. Jenže nehrály. Jakob Schubert totiž jako poslední muž ve startovní listině vyšplhal až na vrchol, čímž českého lezce vyšoupl z medailových pozic a sám pro sebe urval bronz, ačkoli do závěrečné disciplíny vstupoval z poslední sedmého místa.

Zlatou medaili získal teprve osmnáctiletý Alberto Gines López ze Španělska, stříbro patří Nathanielu Colemanovi. Adam Ondra, jelikož se mu po spadnutí za Schuberta vynásobily všechny body dvojkou, spadl na konečnou šestou příčku.

4

Poslední kroky Adama Ondry na stěně

4

Až na top Adam Ondra nevylezl, ale se svým výkonem je spokojený. Není divu! Nechal na laně všechny síly a končí na neuchycené 43. značce, což je parádní výsledek! Bude to ale stačit na vítězství v disciplíně a medaili?

4

Adam Ondra přebírá průběžné vedení, to je fantazie! Ale ještě pokračuje dál, vede si opravdu fantasticky!

4

Český reprezentant leze jako ďábel! 30. značka, k vedení potřebuje zdolat ještě tři!

4

Adam Ondra leze hodně rychle, tak jak si předsevzal. Chce tak ušetřit co nejvíc sil pro závěrečnou pasáž. Je na 18. značce.
Při premiéře sportovního lezení na olympiádě patří k horkým favoritům na medaili český reprezentant Adam Ondra. Ten už se v Japonsku dokázal aklimatizovat a vyzkoušel si i místní stěny. Připraven vypořádat se s nepříjemnými změnami podmínek je Ondra už delší dobu, neboť mu byly tyto změny známy ještě dlouho před olympiádou a tak si podobné podmínky vytvořil i doma, aby jej nemohlo nic překvapit. V úterní kvalifikaci bojoval statečně a postoupil z pátého místa.

Lezení na obtížnost - finále (muži)

Vítěz: A. Gines López (ESP)

konec

Zpět na online