Menu

Další

Olympijské hry - Golf

2. kolo (ženy)

konec

05.08.2021, 00:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

O pár centimetrů to nevyšlo! Klára Spilková dohrála osmnáctku s parem. V rámci druhého kola zahrála nakonec tedy jednu ránu pod par, v součtu má na kontě tři rány pod par a figuruje na dělené 24. příčce. Jedno úspěšné birdie ji přitom dělí od 11. místa. Ale i tak má turnaj velmi dobře rozehraný, jen doplatila na to, že se ve druhém kole skórovalo mnohem více než v kole prvním.

Na šestnácté jamce, což je třípar, hraje Klára Spilková birdie a dostává se na skóre -3!

Nelly Kordová má druhé kolo za sebou. Na poslední jamce trefila bunker, posléze nedoputtovala a zahrála double bogey. I tam vede o 4 rány, má skóre -14 a druhé kolo zahrála s devíti ránami pod par hřiště!

A jak už se stalo tradicí, je tu birdie Nelly Kordové, tentokrát na předposlední jamce. Skóre -15!

Je to neskutečný koncert od Nelly Kordové, která na šestnácté jamce dává další birdie. V rámci druhého kola už -10! Celkem 14 ran pod par hřiště!

Kordová proměnila další hodně dlouhý putt a připisuje si další birdie. Začíná jednoznačně deklasovat zbytek startovního pole, když vede už o čtyři rány!

A na třináctce Nelly Kordová znovu skóruje. Má už dvanáct ran pod par a vede před ostatními o tři rány.

Na dvanácté jamce Nelly Kordová připisuje další birdie, což ji dostává už na 11 ran pod par!

Maročanka Haddiouiová trefuje na sedmé jamce hole-in-one! Tedy první ránou trefuje na tomto tříparu jamku. V pořadí aktuálně figuruje na 32. místě.

A Nelly Kordová na deváté jamce popáté v řadě zapisuje birdie (nebo lépe) a dostává se do čela turnaje! Má už deset ran pod par hřiště a potvrzuje prozatím roli největší favoritky turnaje! Dcera Petra Kordy, která mluví plynule češtinou, stejně jako její sestra Jessica, zatím prožívá fantastické druhé kolo.

Ano, Klára na šestce skóruje své první dnešní birdie! Dostává se na tři rány pod par hřiště.

A dohrála také Emily Kristine Pedersenová, jež zvládla druhé kolo za 63 ran! Osm ran pod par hřiště! Celkově má -9 a je na děleném prvním místě.

Své druhé kolo má za sebou Švédka Madelene Sagstromová, která zůstala na osmi ranách pod par a figuruje na pátém místě.

Nelly Kordová drží výbornou sérii ve druhém kole, zaznamenává další birdie a už je na děleném prvním místě s devíti ranami pod par hřiště!

Avšak Pedersenová skóruje na předposlední jamce a má už také devět ran pod par! Je na dělené první příčce.

Druhé kolo mají za sebou Aditi Ashoková a Nanna Koerstzová Madsenová. Obě zahrály na poslední jamce ještě jedno birdie a mají shodně 9 ran pod par! V rámci druhého kola má Madsenová -7 a Ashoková -5.

Nelly Kordová hraje na šesté jamce eagle! Má sedm ran pod par a vzhledem k tomu, že Pedersenová zahrála na patnáctce birdie, dělí se s dánskou golfistkou o čtvrté místo.

Sagstromová na patnáctce hraje birdie a dostává se na dělené první místo s osmi ranami pod par! Je zde s Ashokovou a Madsenovou.

Na předposlední jamce se Indce Ashokové povedlo dosáhnout na birdie! Dorovnává na čele Madsenovou s osmi ranami pod par.

A už to neplatí! Madsenová totiž na čtrnáctce hraje birdie a osamostatňuje se na čele turnaje!

Naopak Aditi Ashoková z Indie se po dlouhé době prosadila! Na patnácté jamce hraje birdie a dorovnává skóre Madsenové i Sagstromové před sebou. Všechny se dělí o průběžné vedení.

Sagstromová měla šanci na birdie na 13. jamce, ale jednalo se o velmi dlouhý putt. Ten neproměnila a navíc následně selhala při doklepnutí, takže po bogey klesá na -7!

Japonka Mone Inamiová na šesté jamce trefila eagle! To ji katapultuje v průběžném pořadí na dělené čtvrté místo s pěti ránami pod parem hřiště!

Do druhého kola právě vstupuje Klára Spilková! Je před ni těžký den, pokud ale zahraje jako v prvním kole, bude moci být nadmíru spokojená.

Na jedenáctce se po dlouhé době prosadila k birdie Madelene Sagstromová, která se osamostatňuje na čele turnaje!

Nanna Koerstzová Madsenová právě zahrála eagle na osmé jamce! Celkem ve druhém kole zahrála už šest ran pod par, v součtu má skóre -8 a přeskakuje v čele turnaje Švédku Madelene Sagstromovou!

A kupředu se dere i další dánská golfistka Pedersenová, která zahrála dokonce eagle na šesté jamce! To ji katapultuje na skóre -5 a samostatné čtvrté místo!

Madsenová na sedmé jamce skóruje další birdie a už se dostává s -6 na dělené druhé místo s Ashokovou!

Na šestce registrujeme další birdie předních hráček. Aditi Ashoková se dostává na šest ran pod par, Dánka Madsenová na pět ran pod par! Nadále vede Švédka Sagstromová, která má zapsáno sedm ran pod par.

A její krajanka Madsenová vzápětí na pětce dosahuje dalšího birdie, díky čemuž se dotahuje na třetí místo k Nelly Kordové! Obě mají čtyři rány pod par.

Hrůzný start do druhého kola zažila průběžně čtvrtá Carlota Cigandaová, která na první jamce hraje double bogey a ze skóre -3 klesá na -1!

Pozor na Sagstromovou, ta se totiž rozjela a i na druhé jamce skóruje birdie! Je už sedm ran pod par hřiště.

Na hřiště vyrazila vedoucí žena po prvním kole, Madele Sagstromová, a na první jamce začala výtečně! Hned přidává na konto birdie.

2. kolo (ženy)

konec