Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Čína – Nizozemsko

6:13

konec (0:1, 2:5, 1:2, 2:5)

05.08.2021, 07:00 • O 5. - 8. místo • Tomáš Kubečka

Nizozemky se v souboji o páté místo utkají s vítězem utkání Austrálie – Kanada. Čína půjde na poraženého z tohoto duelu. (07:57:49)
Je konec! Nizozemsko podle očekávání zvládlo duel proti Číně a postupuje do přímého souboje o páté místo. Číňanky v dnešním souboji nezachytily nástup, ve druhé části nabraly manko a už se nedokázaly vrátit. Nizozemkám navíc pomohl vynikající výkon brankářky.

Konec čtvrté čtvrtiny.

32

Dvacet sekund před koncem zůstala za obranou Číny zapomenutá Sevenichová a odrazem o vodu napálila míč do branky!

6:13

31

Ještě jedna branka pro Čínu! S pomocí teče jedné z nizozemských hráček se trefila Wang Sin-jen.

6:12

31

Do konce duelu zbývají necelé dvě minuty a Čína opět snižuje! Teng Ce-wen se prosadila dělovkou z úctyhodné vzdálenosti.

5:12

30

Nizozemsko jen navyšuje své vedení! Van der Slootová proměnila pokutový hod střelou k tyči!

4:12

29

Další parádní protiútok Nizozemska! Do úniku se dostala van der Slootová a čínské brankářce nedala sebemenší šanci!

4:11

29

Nizozemky si připravily bleskovou odpověď. Geeneová po rychlém přechodu do útoku přidala desátou branku Nizozemska.

4:10

28

Čína se dočkala další branky! Teng Ce-wen měla moře prostoru na středu a poslala míč pod břevno.

4:9

28

Wang Chuan je ve čtvrté čtvrtině dnešního souboje střelecky hodně aktivní. Její další dělovka skončila vedle zadní tyče.

27

V závěru dvacáté sedmé minuty dnešního souboje dostala přihrávku před branku Keuningová a jednoduše míč sklepla do sítě.

3:9

27

Wang Chuan střílela z pravé strany do protipohybu nizozemské brankářky, ale ta se výborně roztáhla a tvrdou střelu vyrazila.

26

Číňanky si ani v tomto případě nepřipravily pozici pro útok. Střela z pravé strany se ještě odrazila od vody, ale nizozemská brankářka byla na místě.

25

Čína ubránila první akci Nizozemska v závěrečné části tohoto souboje. Nizozemky s přehledem kráčejí za postupem do zápasu o páté místo.

Začátek čtvrté čtvrtiny.

Konec třetí čtvrtiny.

24

Čchen Siao střílela z levé strany, jenže její pokus nenabral dostatek rotace a trefil připravenou brankářku Nizozemska.

23

Koendersová podává parádní výkon. Nizozemská brankářka si poradila s další slabou střelou z velké dálky. Nizozemky mají duel pod kontrolou.

22

Na čtrnácté zakončení ze strany Číňanek ale byla krátká! Čhen Siao dostala přihrávku přímo před branku a z těsné blízkosti se prosadila!

3:8

21

Nizozemská zneškodnila další ránu. Dnes zatím lapila jedenáct ze třinácti střel.

20

Nizozemsko předvedlo krásnou akci. Přihrávku před branku si převzala Joustraová a bekhendovou střelou načapala čínskou brankářku.

2:8

19

Koendersová doslova čaruje. Nizozemská brankářka se přemístila do dolního rohu a vyrazila ránu Teng Ce-wen.

18

Nizozemská brankářka podává skvělý výkon. Tentokrát vyzrála na technickou střelu z pravé strany bazénu.

17

Nizozemkám se to daří! Na přihrávku na pravou stranu si počkala Keuningová a jeho pokus skončil v dolním rohu.

2:7

17

I na třetí pokus uspěly v souboji o míč hráčky Nizozemska, které mohou navýšit své vedení hned v úvodu třetí části.

Začátek třetí čtvrtiny.

Konec druhé čtvrtiny.

16

Čina v závěru druhé části snižuje! Čang Tan-i střílela z velké dálky, ale nizozemská brankářka její pokus chytla až za čárou.

2:6

16

Po dlouhé době si čínská brankářka připsala úspěšný zákrok. Tentokrát zneškodnila dělovku z úctyhodné vzdálenosti.

15

Po rychlém přechodu do útoku dostala přihrávku na levou stranu Keuningová, která přidává svou třetí branku v dnešním duelu.

1:6

15

Koendersová si dala pozor na dělovku z levé strany a reflexivně míč vyrazila levou rukou kousek nad břevno.

14

Nizozemsko už je na pěti vstřelených brankách! Krásnou dělovkou pod břevno navýšila náskok evropského celku Ilse Koolhaasová.

1:5

14

Nizozemská brankářka se chystala na další zákrok, ale tentokrát ji pomohla jedna ze spoluhráček, která střelu zastavila místo brankářky.

13

Po delší době v útoku neuspěly ani Nizozemky. Keuningová se natahovala po přihrávce na levou stranu, ale tentokrát byla krátká.

13

Až ve třinácté utkání se Čína dočkala úvodní branky! Střelou ze středu do dolního rohu poslala míč Lu I-wen.

1:4

12

Čína má obrovské problémy. Nizozemky v úvodu druhé části doslova kralují dění ve vodě. Další branku přidává Keuningová.

0:4

11

Nizozemsko začíná ve vodě dominovat! Hráčky v černm našly prostor pro Keuningovou, která střelou pod břevno zvýšila na 3:0.

0:3

11

Nizozemsko odskakuje na rozdíl dvou bodů. Po rychlé akci dostala přihrávku k levé tyči van der Slootová a napálila míč do sítě!

0:2

10

Číňanky na opačné straně příliš dlouho hledaly pozici pro zakončení. Ani jedna z hráček v bílé čepičce nakonec zakončit nedokázala a míč skončil v moci Nizozemek.

9

Nizozemky byly hodně blízko ke vstřelení druhé branky v utkání, ale prudkou ránu z levé strany zastavila horní tyč.

9

Sprint o míč ovládly i ve druhé části Nizozemky hrající v černých čepičkách. Nizozemky se tak mohou opět vydat do útoku.

Začátek druhé čtvrtiny.

Konec první čtvrtiny.

8

A zajímavý střelecký pokus skutečně přišel! Mej Siao-chan střílela z levé strany, jenže její pokus zastavila branková konstrukce.

7

Nizozemky v dalším útoku také chybovaly a nepřesnou přihrávkou se připravily o míč. Čína může v závěru první části zaútočit na vyrovnání.

6

Číňanky sice útočily v přesile, ale příliš dlouho si chystaly pozici pro zakončení. Nikdo v bílé čepičce následně nezakončil.

6

Nizozemsko se dostává do vedení! Po pěkné akci dostala přihrávku na pravou stranu van de Kraatsová, která nejprve naznačila střelu a následně vymetla horní roh.

0:1

6

Je za námi pět minut úvodní části dnešního souboje a stále čekáme na první branku. Na tahu nyní byla Čína, ale přihrávku doplavala nizozemská brankářka.

5

I-neng Šen předvedla další dobrý zákrok proti ráne Sevenichové. Čínská brankářka teď vyrazila míč levým ramenem.

4

Koendersová si dala pozor na další dělovku z levé strany a levou rukou vyrazila míč do bezpečí.

3

V úvodu utkání sledujeme souboj dvou pevných obran. Nizozemky znovu zkoušely zaskočit čínskou obranu středem, ale neuspěly.

2

Nizozemky sice dopravily míč do branky, ale rozhodčí tam viděl útočný faul. Gól tak platit nemůže, rozehrávat bude Čína.

1

Nizozemská brankářka si připsala dobrý zákrok proti zakončení ze středu.

1

Úvodní plavecký sprint o zisk míče ovládly hráčky Nizozemska, které tak mohou rozjet úvodní útok tohoto souboje.

Začátek první čtvrtiny.
Hráčky obou týmů už jsou u bazénu. Ještě před startem duelu zazní hymny.
Sestavy

Čína: I-neng Šen – Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i

Nizozemsko: Koendersová, Willemszová – Sevenichová, Koolhaasová, Megensová, van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová (C), Joustraová, Keuningová, van de Kraatsová, Sleekingová.
Čína

Čína může být s vývojem turnaje docela spokojená. Číňanky na úvod padly s Ruskem i Spojenými státy americkými. Následně ale porazily domácí Japonsko a v duelu s Maďarskem si zajistily čtvrtou pozici ve skupně. Ve čtvrtfinále ale Čína narazila na favorizované Španělky, kterým podlehla 7:11.
Nizozemsko

Nizozemky na turnaji podaly takové rozpačité výkony. Na úvod ztratily dobře rozehraný souboj s Austrálií. Následně přehrály Španělsko i Jihoafrickou republiku. V posledním duelu ve skupině si pak poradily také s Kanadou. V úterním čtvrtfinále ale v poslední čtvrtině ztratily duel s Maďarskem a přišly o boj o medaile.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům vodního póla! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání skupiny o 5. – 8. místo mezi Čínou a Nizozemskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:00.

Čína – Nizozemsko

6:13

konec (0:1, 2:5, 1:2, 2:5)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy
Čína: I-neng Šen - Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i

Nizozemsko: Koendersová, Willemszová - Sevenichová, Koolhaasová, Megensová, van der Slootová, Wolvesová, Stomphorstová (C), Joustraová, Keuningová, van de Kraatsová, Sleekingová.