Menu

Další

Olympijské hry - Dráhová cyklistika

Celodenní program

konec

03.08.2021, 08:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Šampiony v olympijském sprintu týmů se stávají Nizozemci, kteří znovu vylepšují olympijský rekord, jenž má nyní hodnotu 41,369 sekund! Britové už závěr vypustili, jejichž čas je o více než tři sekundy pomalejší.

A nyní samotné finále mezi Nizozemskem a Velkou Británií! Nizozemci před necelou hodinou stanovili nový olympijský rekord.

Australané měli výtečný start, jenže horší závěr, když se jejich dvojice rozpojila. Francie vítězí v souboji o bronzovou medaili, překvapivě, ale jednalo se o chybu soupeřů, kteří za ni platí!

Nový světový rekord! Čas 4:04,249! Němky překonávají vlastní světový rekord starý jen přes hodinu a to o téměř dvě sekundy!

Američanky jsou bronzovými medailistkami s časem 4:08,040! Kanadě patří konečné čtvrté místo.

Ale závěr už zase patřil australskému týmu, který své sokyně poráží těsně o 76 setin sekundy! Těsný dojezd a páté místo pro Austrálii.

Sedmé místo vybojovaly ve stíhačce žen cyklistky Francie, které v posledním okruhu porazily své soupeřky o čtyři desetiny a nakonec zajely čas rychlejší o 212 tisícin!

A potřetí překonaný olympijský rekord! Nizozemsko s časem 41,431 deklasují zbytek startovního pole a jsou novými držiteli olympijského rekordu!

A další olympijský rekord! Tentokrát jej dosahují Britové s časem 41,829, kteří si zajistili účast v souboji o zlatou olympijskou medaili!

Ve druhé jízdě mezi Austrálií a Ruskem dochází k novému olympijskému rekordu! Australané zajeli čas 42,103!

Oba padají a závod je přerušen.

Dánsko jelo hodně rychle a dochází k obrovské sportovní tragédii, kdy se střetli na oválu jeden dánský a jeden britský cyklista!

3:42,307! Fenomenální a fantastický čas Ïtalů! Nový světový rekord, který je vylepšen o 2,355 sekundy oproti dosavadnímu rekordu, který v minulém roce stanovilo Dánsko! A nový rekord by měl i Nový Zéland, který prohrál jen o 9 desetin! Jenže o zlato pojede Itálie a Nový Zéland "jen" o bronz.

3:44,902! Nový olympijský rekord pro Austrálii! To je fantazie! Australané budou s touto jízdou rozhodně v souboji o bronz! Je potřeba připomenout, že v kvalifikaci jim spadl Porter a Australané museli svou jízdu po pauze opakovat. Jenže jejich druhý start nebyl tak kvalitní, jak by být měl, a proto se nedostali ani do jedné ze "semifinálových" jízd. A nemohou bojovat o účast ve finále.

Po nejlepším startu ze všech a držení šancí na nový olympijský rekord ještě dva okruhy před cílem, nakonec Britové zajeli 42,231 a jsou druzí.

Úžasná rychlost nizozemského tria přináší čas 42,134 a další vylepšení olympijského rekordu!

Čas 42,371 a nejen průběžné vedení, ale i nový olympijský rekord!

Wow! 4:06,166 pro Německo a další změna světového rekordu! To bude finálová bitva s Velkou Británií, jak se sluší a patří!

Neskutečné! Velká Británie zajela 4:06,748, což je nový světový rekord! Britské cyklistky poráží Američanky o téměř vteřinu a pojedou za dvě hodiny o zlato! Ale i čas Američanek je skvělý, 4:07,579 a to znamená závod o bronz.

Kanaďanky zvládly souboj s Francií velmi dobře, celkový čas 4:09,249 jim navíc dává naději na účast v bojích o bronz. Francie s časem 4:11,888 půjde jen do souboje o umístění na předposledním místě. Nedá se očekávat, že by některý tým byl pomalejší. A pravděpodobně se střetne s Novým Zélandem.

Austrálie vítězí v čase 4:09,992. Nový Zéland zapisuje 4:10,223.

Celodenní program

konec

Zpět na online